'Barcelona wil liever De Ligt dan De Jong'

FinnDekker, 09-10-2018 om 11:50, 24173 views, Sport |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Volgens het Spaanse Sport heeft FC Barcelona niet alleen interesse in Matthijs de Ligt, maar de talentvolle verdediger zou nu een belangrijkere versterking zijn dan Frenkie de Jong. De Ligt zou momenteel hoger op het verlanglijstje staan van de Catalanen.

Barcelona kent geen denderende start in La Liga. In de Spaanse competitie staat de titelverdediger op een tweede plek met vijftien punten na acht wedstrijden. Negen punten werden dus reeds verspeeld. Een keer werd verloren, drie keer kwam de ploeg van onder meer Luis Suarez niet verder dan een gelijkspel.

In de laatste vijf wedstrijden kreeg Barcelona telkens een doelpunt of meer tegen, hetgeen de clubleiding zorgen baart. Ajax wil zelf overigens liever niet op korte termijn afscheid nemen van De Ligt, die tot de zomer van 2021 vastligt. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
150 miljoen voor beide
0 0
markk
Begrijpelijk, er zijn gewoon niet heel veel talentvolle centrale verdedigers die controlerend zijn en ook nog erg goed kunnen koppen. De Jong is een geweldige speler maar er is meer concurrentie op het middenveld.
1 0
Vak113
De ligt gaat lekker in Munchen spelen volgends mij, wat nog mooier is om als Ajax te zeggen wij gaan zelf nog 1 of twee toppers halen en ze blijven allemaal nog lekker tot 2020. Maar dat is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.
1 0
Youri08
Ik zou het toejuichen maar denk niet dat Bayern zo'n bedrag gaat ophoesten. Zij zitten meestal net onder de spectaculaire transfersommen. Daarom zijn ze ook kerngezond.
0 0
ajaxwestland09
Ondertussen wel frenkie blijven polsen haha de sportkranten moeten wat te vullen hebben
0 0
Ajax27
Heel verhaal over dat Barcelona al 9 punten heeft laten liggen... maar zo hebben ook Real en Athletico hetzelfde gedaan en staan zij 3e en 4e. De nummer 1 heeft slechts 1 wedstrijd meer gewonnen. 5 van de 8 gewonnen.

Maar goed, de Ligt... daar waar Frenkie een hele duidelijke voorkeur heeft, heeft de Ligt deze denk ik niet. Die wil gewoon bij een mooie grote ploeg die om de prijzen speelt spelen. En dan zal de portemonnee die Barca wil trekken denk ik niet groot genoeg zijn. Ik verwacht dat Real of City de volgende ploeg gaat worden voor de Ligt.
0 0
Libero
Matthijs heeft eens gezegd niet echt een voorkeur te hebben, maar als hij echt moest kiezen dan Engeland.
0 0
pinballmagic
Kan ook bij de mooiste club van Europa blijven
2 0
Bjarkos
Dus omdat Real en Atletico veel punten laten liggen is het minder slecht dat Barcelona zelf al 9 punten heeft laten liggen? Oke..
1 0
niquedegraaff
Exact, maar andersom hebben 99% van de mensen de volgende mening wel: "We moeten niet klagen in Nederland, want in afrika is het pas slecht". Dit is exact dezelfde nonsense om dingen In Nederland niet aan de kaak te stellen. "zeik niet we hebben het goed". Wat heb ik een gruwelijke hekel aan dat soort mensen. Omdat het In Afrika heel slecht gaat, betekent dat toch niet dat we het hier niet beter moeten maken? Nóg beter dan dat het al was.
0 0
MankeNelis
Schattig die Catalaanse sportkrantjes
0 0
Jariiii
Alleen voor de hoofdprijs.
In deze doorgeslagen tijden betekent dat voor zó'n talent tussen de 80 en 100 miljoen.
2 0
Ruudje74
Hoe jammer ik het ook zou vinden, naast dat ie een leuk ventje is, is het een waanzinnig talent (ondanks zijn 19 jaar mag je hem al haast niet meer zo noemen) en vreselijk belangrijk voor Ajax. De belangrijkste speler bij Ajax. Als er komende zomer een bod komt van €80mln, dan kan Ajax het zich niet veroorloven hem niet te verkopen. Dan moet ie weg en moet Ajax een waanzinnige verdediger aantrekken. Aldeweireld zal nog wel te vroeg zijn, maar wel zoiets.
Er is dan geld voor.
3 -1
Van Reenen
Lisandro Magallan komt misschien in de winterstop om zomer 2019 krater die De Ligt achterlaat bij zijn vertrek, op te vullen.
1 0
gi0vanni
Kan redelijk goed verdedigen zeggen ze maar niet met te veel ruimte in de rug omdat hij te traag is.
0 -1
pinballmagic
Die is niet goed genoeg voor ons
0 -1
Schwalbino
Dan lever je toch kwaliteit in. Of het nu Vertonghen of Alderweireld is of wie dan ook.
0 0
wladimir
Schuurs is de vervanger van de Ligt. We hebben ook Veltman nog. Toch zou ik er alles op zetten om Mathijs nog een jaartje te verlengen. Als Ajax Europees overwinterd moet dit gemakkelijk kunnen.
2 -1
Minsc
Veltman? Dude.
0 0
ossenaar
Misschien wel jantje. Zijn contract loopt volgens mij ook na dit seizoen af. Zou toch geweldig zijn als zowel Toby als Jantje terugkomen. Lekker rouleren met Schuurs en Wober en je zit de komende 2 jaar goed centraal achterin.
2 0
Unuvar1980
Dat snap ik wel
0 0
Ajaxbrl
100M
4 -1
Hagmag
Je bent mij net voor.
Inderdaad, 100 miljoen.
0 -2
shachalnur
Niemand gaat Mathijs kopen voor 50+ miljoen voor hij 22 jaar is.

zijn enorme spiermassa en het feit dat die nog zal toenemen is bij voetbal in de absolute top geen voordeel.

belastbaarheid week in week uit op hoog niveau zou een probleem kunnen gaan opleveren.

Vandaar dat iedereen nog even rustig wacht,en vooral babbelt.

Als hij heel blijft zal hij mogelijk één van de besten ter wereld gaan worden,dus geduld.
1 -20
Knalpot
pffff zucht
0 0
Ajax27
Nee, welke ploeg gaat er nu 18-21 jarige jongetjes kopen voor bedragen boven de 50 miljoen, dat gebeurt vandaag de dag toch niet? En doordat Liverpool voor een middelmatige voetballer als van Dijk 85 miljoen heeft neergetikt, is de waarde van een hele hoop verdedigers ineens omhoog geschoten.

De ligt gaat zeker wel tussen de 60-70 opleveren, als het niet nog meer is.
1 0
Ajax#1900
Haha, je bent echt onnavolgbaar. Komende zomer is de ligt weg, heeft al bewezen er klaar voor te zijn en kon afgelopen zomer al weg voor meer dan 50 mln. Spreek je dan wel weer.
0 0
Libero
Newsflash: spiermassa kan je zowel op- als aftrainen.
0 0
shachalnur
o ja?
0 0
Libero
Als je het zo brengt: nee, tegen die retoriek kan ik niet op. Chapeau.
1 0
Minsc
Ik heb ooit Lee Haney ontmoet, valt wel mee hoor met de spiermassa van De Ligt.
0 0
shachalnur
is dat ook een centrale verdediger?
0 0
ajaxinho
Frenkie hebben ze niet meer nodig.
Arthur doet het goed op het middenveld.

DLigt zou daar ook heel goed tussen passen.
Wel voor een Mbappe-prijs verkopen natuurlijk.
1 0
Joseph
Barcelona is een zinkend schip, Ajax moet zijn slag slaan, lopen nog wat interessante spelers bij Barcelona.
3 -1
amthree
Als je een speler van hun haalt dan moet je puig ofzo halen.
0 0
Sterspeler
Wie is er in vredesnaam haalbaar voor een ajax en voegt wat toe? Enige die ik dan kan noemen is Sergi Roberto. In een anita rol op 6. Dus niet meer met de punt naar voren. En waar laat je Blind dan?
0 0
PeterVKV
Barca mag gewoon kiezen. En natuurlijk krijgen ze ook korting. We hebben zo'n goede band met ze.
2 -1
amthree
Ik dacht dat het la masia zo “geweldig” was/is? Kunnen ze dan geen verdediger zelf opleiden??? Het is toch de beste jeugdopleiding ter wereld volgens hun?
2 -1
Knalpot
Gen enkele 18 of 19 jarige kan op dat niveau aanhaken, tenzij het uitzonderlijke toptalenten zijn. Een normaal talent moet eerst vlieguren maken om op dat wereldklasse niveau te kunnen acteren en daar gaat het juist vaak fout.
0 0
Juichtoon
Die talenten die later goed werden zijn nog door Johan zelf opgeleid.
0 0
Luie
Heb altijd zo een hekel aan dit soort reacties als ze tegen Ajax gericht zijn.
2 0
amthree
Ze denken daar dat hun de jeugdopleiding hebben uitgevonden, maar dankzij cruijff hebben ze nu zo iets...
0 -1
VurnonBaas
Mensen die denken dat De Ligt na dit seizoen nog bij Ajax speelt zijn naïef. Dat hij deze zomer niet al weggeplukt is, is al een klein wonder. Hij is op z'n 19e het niveau van de Eredivisie al ontgroeid en voor z'n ontwikkeling moet hij gewoon naar een zwaardere competitie. Ik verwacht dat ie het seizoen nog wel afmaakt en dan voor zo'n 50-55 miljoen verkocht zal worden.
1 -7
Van Reenen
De pot verwijt de ketel. Naïviteit mbt dat De Ligt volgend seizoen nog bij Ajax speelt.
En naïviteit mbt de jodenfooi aan transfergeld. Marc heft de Albert Cuypprijzen allang verbannen. DeLigt is nu al beter dan dat mannetje dat voor 85 Miljoen naar Liverpool ging.
2 0
AnsB
Ik heb weinig verstand van transfersommen, maar één ding weet ik wel (wat de prijs drukt): De Ligt heeft na dit seizoen nog maar een contract voor één jaar. Dan doet zich dus dezelfde situatie voor als bij Kluivert, want ik denk niet dat De Ligt gaat bijtekenen. Raiola zal hem althans zeker adviseren dat niet te doen.

Eén piepklein kansje zie ik voor bijtekenen. In dat geval moet Overmars hem beloven mee te werken aan een transfer na dit seizoen en tegen een gelimiteerde transfersom - in elk geval een transfersom waarmee hij ook echt weg kan.
Dan zal Raiola nog steeds adviseren om niet bij te tekenen, maar De Ligt is een ander type dan Kluivert en misschien ligt daar dan dat piepkleine kansje.
1 -1
Voetbalverstand
De ligt heeft na dit jaar nog 2 jaar. Tot 2031
0 0
Kilum
Yep, en Ajax heeft ook nog een optie in dat contract voor een jaar extra. Dus als je die licht is dat al 2022.
0 0
Voetbalverstand
2021 excuus
0 0
Ferd
Tel daar nog maar iets van 20 bij op
4 0
dezengene
Gelijk hebben ze
0 0
mercurius3
Logisch. De ligt is internationale top, de jong zal hooguit een subtopper worden. Vind de jong dit seizoen erg matig, met de wedstrijd tegen PSV als dieptepunt. Barcelona heeft dat natuurlijk ook gezien.
2 -5
Sterspeler
Hij speelde niet op zn eigen plek. Of ben jij zo een die ook zegt dat Huntelaar mislukt is bij Milan terwijl hij daar grotendeels linksbuiten stond?

Neres speelde ook kut en niet op zn vaste plek tegen PSV. Valt die ook tegen?
0 0
amthree
Ga je nou echt de wedstrijd tegen de lampen er bij halen? Daar was niemand top, en hij is geen verdediger maar een middenvelder! Als hij op het middenveld staat is die veel beter!
1 0
mercurius3
Ik kan de wedstrijd tegen PSV ook weglaten en de wedstrijden in de voorronde CL noemen, de wedstrijd tegen AEK, en de wedstrijden aan het begin van het seizoen in de eredivisie. Ondermaats en onopvallend. De jong moet keihard werken aan zijn mindere punten, het is geen supertalent zoals Nouri en hij mist het echte gif.
0 0
gi0vanni
Dan even wat extra info. Tijdens die wedstrijden kwam hij terug van een redelijk lange blessure. Veel spelers zijn dan niet gelijk top. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen zoals Robben en de man in mijn profiel plaatje. Een fitte de Jong met wedstrijdritme op het middenveld is geweldig. Hij kan natuurlijk nog stappen maken maar voor zijn leeftijd is hij heel goed. Net als Nouri was is hij speciaal.
0 0
mercurius3
Hij was de waterdrager van Nouri in de jeugd. Het is een goede speler maar Nouri was een klasse of twee beter. De jong moet sterk aan zijn mindere punten werken.
0 -1
Sterspeler
Want daarom debuteerdeNouri ook eerder. Nouri was een klasse apart maar doe niet alsof die beter was dan Frenkie. Appels en peren.
0 0
Jariiii
Zo slecht was hij niet eens tegen PSV.
0 0
Schwalbino
Tis een troll die nog pijn heeft dat DJ niet voor psv koos.
0 0
Labrador
100 miljoen en Suarez.
3 -1
Optimist87
Dit is toch niet zo’n heel raar bericht? Iedere topclub wil De Ligt... het is echt een geweldige speler! (De fase van talent zijn is hij nu al voorbij vind ik) Niet druk over maken. Hij is nog steeds van ons!
5 0
MM1974
Barcelona heeft niks te willen,oprotten
2 0
ditisdebeslissing
vanaf 40 miljoen hebben we toch niks meer te zeggen..
0 -12
Roels
Willen ze hem de rest van het seizoen huren?
0 0
Ajax#1900
Vanaf 80 mln bedoel je uiteraard
2 0
Mokum31
De Ligt gaat de duurste transfer worden uit de Nederlandse geschiedenis.
Ik zeg 80 miljoen
4 0
MM1974
40 beetje weinig gast voor de ligt
2 0
Babayaka
zou een goeie voor ze zijn, Maar eerst gaat hij 3x de cl winnen met ajax.
0 0
jarenfan
Barcelona in de Ajax supermarkt doe mij die,en die ook maar.
2 0
Schwalbino
En bij de kassa vragen of er ook nog spaarpunten gegeven worden.
1 0
Babayaka
4halen 3 betalen zoiets
1 0
pinballmagic
Ja dat gaat ze een paar centjes kosten.
Maar ze hebben Neymar ook voor een absurd bedrag verkocht.
De Ligt stopt Die Neymar (duikelaar) in zijn achterzak.
Dus lever die centjes maar in bij Ajax dan kunnen we het overwegen.
Je ziet nu dat veel topelftallen in paniek raken omdat hun spelers over de hill zijn.
Zie real , Barcalona en Bayern
11 0
Red Devil
Dat verbaasd me niets want die Piqué wordt met de week slechter en maakt steeds meer domme fouten.
Ajax moet wel de hoofdprijs vragen.
En eigenlijk wil Barca ook Tagliafico graag hebben.
4 0
Adios
denk dat ze nog wel even vooruit kunnen met Alba
2 0
Simon1
Juist die gedachte heeft het verval van Barcelona ingeluid. Puyol, Xavi, Iniesta en ga zo maar door. Bepalende spelers werden te laat of niet vervangen. Het is niet zo simpel om maar even een vervanger te halen die er gelijk staat. Alles heeft tijd nodig, dus daar zal je als club op moeten inspelen.
0 0
komop
Het is weer komkommer tijd....populaire groente...
2 0
JanTa
Als ze dan weer met een arrogante bod van 35 miljoen aan komen zetten dan kunnen ze beter achter in de rij aansluiten bij de koopjesjagers.
19 0
Ajax#1900
Gewoon Suarez in de deal betrekken, dan valt er te praten. 75 mln plus Suarez bijvoorbeeld ;)
3 -4
JPM
Fake news - ze willen het liefst Dani de Wit.

Bron: zoveelste Spaanse shitkrant.
9 -1
luiszwaaris
Meest stabiele speler in de selectie, misschien wel in de competitie. en dat met zijn leeftijd.
4 0