'Hadden gepland Ziyech en Tadic te wisselen'

ArthurV, 08-10-2018 om 20:15, 17587 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks de uitstekende 5-0 zege op AZ, hield Ajax-trainer Erik ten Hag een bittere nasmaak over aan het duel met de Alkmaarders. Vlak voor het eindsignaal liep Hakim Ziyech namelijk een spierverrekking op. 

De oefenmeester was aanvankelijk van plan om Dusan Tadic en Ziyech te wisselen. 'Maar zowel Daley Blind als Max Wöber gaven problemen aan, vandaar dat we moesten wisselen', laat de coach weten in gesprek met Ajax TV. 'We hadden eigenlijk gepland om Tadic en Ziyech naar de kant te halen. Die moeten toch meer brengen. Met name in de intensiteit wordt er een grote aanslag gelegd op hun fysieke vermogen. Het was dus eigenlijk zonde, vooral met de wetenschap die we nu hebben, dat Hakim uiteindelijk uitvalt.'

Gedurende het duel met AZ maakte diezelfde Ziyech nog een prachtige treffer. 'Ja, geweldig! Daarvoor komen de mensen naar het stadion. Als je zoveel creativiteit hebt, dan moet je het ook tonen. Maar wel op de juiste momenten. Het is prachtig dat je dat zo kunt laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Venta
Als Ten Hag hen uit voorzorg had willen wisselen, had hij dat toch gewoon kunnen doen? 5-0 op het bord, Ziyech eruit, niemand erin. Iedereen verbaasd, “zal hij geblesseerd zijn?” 5 minuten later, precies hetzelfde doen met Tadic en de wedstrijd met 9 man eindigen. Lekkere Amsterdamse bluf/arrogantie.
0 -1
AFCA1510
Het verschil tss de top 2 en al de rest is op dit moment zo groot dat een play-off vrij zinloos zou zijn. AZ bv. verliest zowat altijd van de top 3. Men moet zich focussen op het verhogen vh niveau van de middenmoot, dat bekom je niet door hen meerdere keren tegen elkaar te laten spelen. structureel moet er bij die clubs iets veranderen, alleen is het moeilijk te zeggen wat dat precies is.
0 0
Ajax27
En toch is het voor spelers beter om 40 wedstrijden te spelen waarvan 4 x tegen PSV, Feyenoord, AZ en nog 2 anderen, dan dat je minder wedstrijden speelt tegen, maar wel clubs als Emmen, Fortuna, De Graafschap en noem ze maar op hebt.

Middenmoot zal altijd middenmoot blijven, niets ergs mee. Is in ieder land zo. Je moet juist investeren in die top 6. Die moet structureel beter worden. Die zorgen voor een hoog niveau in de eredivisie. Als die structureel sterker wordt, ga je door de extra weerstand ook krijgen dat meer ploegen zich weer plaatsen voor de EL en punten pakken voor ons land.

Een langere en zwaardere competitie betekent bovenal in combinatie met Europees voetbal dat je jouw selectie veel meer nodig hebt, buiten de basiself. Minder geklaag in de groep want je pakt toch wel een deel wedstrijden mee. De Donny's van de groep weten dat ze met 60 wedstrijden per jaar straks echt wel wedstrijden gaan pakken.
1 0
shachalnur
'maar wel op de juiste momenten'
0 -1
Ajax2018
Labyad
Die kan wat
Speelt iedereen van de mat
Altijd op goal nooit op de lat

Een speler die voorop in de strijd gaat
Loopt de verdediging voorbij alsof die er niet staat
Scoort van sochtends vroeg tot savonds laat
Staat iedereen bij met goede raad

Labyad de droom van elke fan
Een sterspeler die met de bal alles kan
Ja hij kan echt wel wat
Dat fenomeen labyad
1 -7
Koekepeer
Hahahahahaha, dat je een uur van je leven verpest hebt door zoiets doms te schrijven.
0 0
Saanchez
Niet vaak gezien dat iemand zo een hekel aan een speler had zonder dat diezelfde speler de kans heeft gehad zich te bewijzen. Alsof iedere aankoop meteen aan kan klampen aan het niveau. En bovendien hebben we al een ijzersterk team dus niet vreemd dat een breedteaankoop even pas op de plaats moet maken. Maar nee hoor, later we lekker ajacieden belachelijk maken, gaan ze vast beter van voetballen...
4 -1
Ozymandias
Ajax2018 is een PSV'er. Hij is hier onder veel verschillende namen al heel lang actief geweest. Lang geleden was hij actief onder de naam Ailton en ging hij maar te keer op Aissati omdat die PSV had verlaten. Deze zomer was hij onder verschillende namen die "helemaal niets" betekende hier op AS te vinden. Niet serieus nemen die gast. Hij mist duidelijk iets in zijn leven en zoekt dat dan maar hier op AjaxShowtime. Zijn taalgebruikt geeft hem gelukkig direct weg.
3 -1
Ajax2018
Dikke min voor jou
0 -1
Ajax2018
ozymandias is labyad. Hij is hier al heel lang aan het meelezen en reageert nu onder de naam ozymandias.
0 -1
Koekepeer
Sinds 2018 al lid zie ik. Dan ga je al een tijdje mee.

Of moet ik zeggen: Dan gaatte al een tijdske mee, jonguh.
0 0
Rood Gevaar
Ajax2018 is voor PSV
Ik ben voor Juventus
Een andere mening kan je heel slecht hebben he?
0 -5
Cisco2
Luister, mafketel, een andere mening hebben is iets anders dan fan zijn van de concurent en dan gal gaan spuwen op een Ajaxsite.

Als je voor PSV ben en je kunt nog op een normale manier een discussie aan, ga dat lekker doen op t forum van VI ofzo.
2 0
Dondy
Of je leest je wat beter in voor je reageert..
0 -2
GrandMasterFlex
Hahaha ja en over 8 seizoen zegt Labyad in een interview: ja misschien volgend jaar nog bij Ajax. Grappig eigenlijk dat iedereen mij enkel zag als een 12e man :)
1 0
Ajax2018
Geen hekel aan labyad maar nog steeds onbegrijpelijk dat ten hag 7 miljoen heeft weggegooid zonder met zn ogen te knipperen
0 -3
Ozymandias
Mensen worden steeds wanhopiger in hun zoektocht naar dingen om Ten Hag op te bekritiseren.
11 -1
Ajax2018
Sorry labyadfan
0 -2
Ajax#1900
Erg hè, beetje nuanceren af en toe, inhoudelijk posten ook nog, moet niet gekker worden
1 0
Ajax2018
Tadic Ziyech labyad de Jong.. dit zijn de grote vier, de mannen die Ajax of enorm veel prijzen gaan brengen of financieel op definitieve afstand van de rest zet door de transfersom

Vooral voor labyad vrees ik echter dat hij onhoudbaar zal zijn en in de winter vertrekt. Hoop dat die tot de zomer blijft en we het hele seizoen van hem kunnen genieten. De gehele Europese top zit achter deze geweldenaar aan. Dankzij ten hag zn netwerk waren we gelukkig alle andere clubs te slim af en konden we dit kanon binnenhalen.

Wat een heerlijke speler. Snelheid, steekpass, geweldige individuele actie, scorend vermogen, body, goede kop, hiervoor kom je naar het stadion en dat voor slechts zeven miljoen euro
1 -9
Rood Gevaar
geef dan aan dat je alleen nog op balbezit moet spelen en niet meer vol op de aanval moet gaan.
rondtikken en alvast aan de coolingdown beginnen
0 -3
Catsie1
Haha een cooling down als je aan het werk bent. Denk ff na voordat je iets roept man.
2 0
Ozymandias
Wat een onzin... Ajax spelers horen ten eerste te voetballen om het plezier. Die moet je niet vragen om tijdens de wedstrijd aan een coolingdown te beginnen. Zeker niet in een wedstrijd waarin er zo veel en makkelijk wordt gescoort. Gvd we hebben het hier over Ajax man... Ga lekker Juventus kijken!
5 -1
Rood Gevaar
je ziet dat alle spelers inmiddels tegen pijntjes en kleine blessures aanlopen.
dan moet je gewoon bij een ruime voorsprong wisselen.
Als dat niet kan, omdat er al 2 spelers zijn gewisseld nav fysieke klachten, dan moet je gewoon aan de gezondheid van de spelers denken.
Bij een afwijkende mening altijd maar zeggen dat die ander dan ook maar supporter van een andere club moet worden.
Wat een niveau weer man
0 -2
Ajax2018
#draufganger
0 0
ajaxxcied4life
Echt mensen lopen als mieren achter die Telegraaf aan en dat zouden ze toch wat minder moeten gaan doen, gezien de kansloze publicaries van die club.
5 0
Schwalbino
Sta je weer in je hemd Driessen.
4 0
Sterretje73
Gapland is dat een pretpark voor gappies ?
4 -1
Habalaski
Kunnen de anti ten Hag reacties met betrekking tot Ziyech z'n blessure ook weer de ijskast in..
11 -1