Wöber over basisplaatsen: 'Het voelt geweldig!'

ArthurV, 08-10-2018 om 17:35, 12009 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Max Wöber heeft in gesprek met Ajax Life aangegeven momenteel erg tevreden te zijn bij Ajax. De verdediger begon het huidige seizoen op de bank, maar mocht wegens blessureleed van Frenkie de Jong opdraven voor de afgelopen twee duels met FC Bayern München en AZ. Hierin schaadde de Oostenrijker het vertrouwen van zijn trainer niet.

'Voor mij voelt het geweldig!', spreekt Wöber enthousiast over zijn basisplaatsen. 'Ik stond in de basis bij de return tegen Dinamo Kiev en speelde toen twee maanden amper, dus je hebt dan geen ritme. Dan ben je niet op en top fit. Het is onmogelijk om je ritme te behouden zonder te spelen. Voor basisspelers is zoiets simpeler. Ik train hard, maar je kunt het gewoon niet vergelijken. Ik heb tegen Bayern ervaren dat ik toch vrij fit ben, alleen raakte ik na tachtig minuten toch wel wat vermoeid en voelde ik stijfheid opkomen.'

Of Wöber verrast was met zijn plek in het hart van de verdediging? 'Een beetje wel, maar twee dagen eerder, op zondag, kwam de trainer naar me toe. ''Hoe gaat het met je?,'' vroeg hij. Ik was ziek en kon daardoor niet spelen tegen Fortuna Sittard. Een koutje gevat, denk ik. Ik wist zondag nog niet of ik met de ploeg naar Duitsland kon afreizen, maar gelukkig herstelde ik snel. Daar heb ik ook alles voor gedaan. Ik wist dus dat de trainer iets van plan was, ik moest alleen wel fit zijn.'

Wöber was daarbij niet verrast met zijn reservebeurt tegen PSV. In deze wedstrijd stelde Ajax-trainer Erik ten Hag Frenkie de Jong op als centrale verdediger, als vervanger van de geblesseerde Matthijs de Ligt. 'Ik verwachtte tegen PSV op de bank te zitten. Ik kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld was, want het is nooit leuk als je wissel staat. Maar het was voor mij niet anders dan normaal. Je moet de moed erin houden, ook om de spirit binnen het team niet te kraken. En omdat je er klaar voor moet zijn als je de kans krijgt', aldus een strijdbare Wöber.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Over Schone gesproken van al zijn wedstrijden heeft hij elke 4 wedstrijden een goal en elke 5 wedstrijden een assist.

Terwijl Donny nu als diepste middenvelder (schaduwspits) er minder scoort en 2x zo weinig assist afleverde (1 op 10)

Tuurlijk zijn dit vertekende cijfers, maar ze zeggen wel iets dat Schone ook makkelijk scoort.

Ik ben geen Donny fan, ook al ken ik zijn lichting als mijn broekzak.

Ik vind dat Ajax moet rouleren, elke tegenstander vraagt wat anders.

Groningen, Benfica of Bayern het zijn totaal andere wedstrijden en kaliber.
Je kan niet makkelijk zeggen dat er een wel of niet speelt.

Ajax kan makkelijk met 3 aanvallend ingestelde spelers spelen tegen een Emmen en tegen een Bayern zal je misschien wel veel meer controle moeten hebben.. (Blind, Frenkie en een Tadic)

Dusss Wober brengt verdedigend veel, voetballend wat minder.
Als je de bal NIET hebt heb je meer aan een echte verdediger dan aan een voetballende Frenkie of Blind.
0 0
ram
Ik heb altijd het volste vertrouwen in Wobertje gehad. Prima verdediger! Ik hoop dat hij daar nog veel speelt dit seizoen.

Het enige probleem is eigenlijk dat we 14 spelers hebben die écht in de basis horen. De elf van dit weekend plus Neres, Frenkie en Klaas. Lasse en ook Huntelaar in mindere mate gezien hun leeftijd. Ik ben geen groot voorstander van rouleren maar ik hoop dat deze 14 allemaal veel minuten maken dit seizoen.
0 0
Adios
Denk dat hij ver kan komen als hij vertrouwen van de coach en het publiek krijgt. Laten we hem volgende wedstrijd met zn allen toezingen!
0 0
Dennis1964
Ik vind Wöber een beetje op Vertonghen lijken. Dus dat komt wel goed. En die was zelfs een jaartje verhuurd aan RKC.
1 0
ghouleseddik
Vertonghen speelde op z'n 20e inderdaad nog 'maar' bij RKC. Was toen ook echt nog een smal broekie.

Een vertrekkende de Ligt kan je niet één op één vervangen. Maar als Wöber dit seizoen doorgroeit naar een stabiele basisspeler en volgend jaar naast een terugkerende Vertonghen geposteerd wordt, heb je, met Schuurs achter de hand, je centrum wel weer op niveau.
1 0
Ozymandias
Ik heb nooit een moment het gevoel gehad dat Wober niet bij Ajax zou slagen maar het is mooi om hem weer zo goed te zijn spelen. Hij moet mentaal wel duidelijk nog een grote stap zetten. Hij heeft te veel momenten waarop hij de concentratie verliest en moet feller op zijn tegenstander verdedigen. Hij heeft een goede inspeelpass en kan ook goed het middenveld indribbelen maar heeft momenten waarop hij de bal recht in de voeten van de tegenstander speelt of zichzelf vastdribbelt. Dat komt puur en alleen omdat hij niet de rust en overzicht heeft bewaard door een gebrek aan concentratie. Als hij daar overheen komt is wordt hij een hele goede centrale verdediger voor Ajax.
3 -1
AsensioWillemsen
Hij dribbelt vaak zonder idee in, beetje zoals Riedewald. Dat kan gevaar opleveren. Zeker als je dan zon slap schuin balletje terug geeft op je linksback
0 -1
Catsie1
Ik denk niet dat het met de concentratie heeft te maken. Als je vaker op de bank zit dan wat je speelt ben je echt wel geconcentreerd. Hij kan aardig verdedigen, maar zal nooit een opbouwende speler zijn met een goeie inspeelpass of crosspass. Die kwaliteit heeft hij niet.
0 -3
3*stars*3
Altijd vertrouwen gehouden in deze gozer.
En hoopte al lang (en bleef in herhaling vallen ;-)), Wöber naast De Ligt en Blind naar het middenveld.
Sowieso een goede CV maar vind juist dat hij ook een goede mentaliteit heeft en dat liet hij votmrig seizoen, in 1e seizoenshelft zien.
Hij heeft veel om te slagen, als hij fit blijft.
Dat over concentratie kan kloppen maar hij is ook nog erg jong.
Ja De Ligt ook maar dat is gewoon een wereldtalent.
4 0
Oliveira
Laat Wober lekker staan. Die jongen kan goed voetballen en met hem erbij is het teamspel een stuk meer gebalanceerd. De speler die ik zou vervangen is Schone en dan Blind zetten op de plek van Schone met Van de Beek en Frenkie de Jong als middenveld. Schone is absoluut geen slechte speler maar Frenkie en Donny hebben meer te brengen.
3 0
AjaxCitizen
Maar wie haal je er dan nog meer uit, als je DvdB in de basis zet? Tadic, Ziyech of Neres? Lijkt mij niet dat Tadic als valse 9 zoals tegen Bayern Plan A is, als Dolberg weer fit wordt.
0 0
Pas
Dat wordt inderdaad puzzelen voor Ten Hag. Er zijn niet 11, niet 12, maar 13 basisspelers. Uiteindelijk zal denk Schöne als eerste "afvallen" als basisspeler. Maar ja, van die andere 12 kan je er alsnog maar 11 opstellen.
0 0
Champy
Vroeg me al een tijd af waarom ie hier werd afgeschreven door sommigen. Hij presteerde gewoon goed, en is er niet naast gevallen door zijn tekorten, maar door tactiek (De Jong) en de duurste aankoop ooit (Blind).
Is nog hartstikke jong, en ondertussen veel belangrijke wedstrijden gespeeld als basisspeler, voetballend stabiel, en verdedigend wat je mag verwachten van een aankoop van 7,5M.

Als die basisspeler blijft, verkoop je hem ook gewoon voor minimaal 12M. Zowel sportief als financieel een zeer verdedigbare aankoop.
3 0
AlexIbarra
Ik was wel verrast dat je niet speelde tegen PSV, en ook teleurgesteld.

Het valt me op dat hij vaak kleine blessures heeft, laatst kennelijk weer een verkoudheidje en tegen AZ bleef hij ook weer ergens liggen terwijl hun aanval door ging. Ik heb alle vertrouwen in hem en voor mij is hij in de topwedstrijden bij voorkeur LCV en Blind CVM.

Toch is hij in de duels nog best wel een watje vergeleken bij Matthijs / Sanchez. Van mij mag een CV er als het kan stevig in kletsen. Max is nog iets te keurig en niet rucksichtlos genoeg.
Hopelijk kan hij een tijdje blijven spelen en stappen maken in zijn focus en agressiviteit.
3 0
masterrr
Helemaal eens

Er moet echt nog een tandje bij bij Wober
2 0
AjaxCitizen
Mooi voor Wöber dat hij nu een kans krijgt. Is niet gaan zeuren in de media en heeft gewoon rustig zijn kans afgewacht. Tot nu toe laat hij in ieder geval goede dingen zien. Nu dit niveau vasthouden en tot vaste lcv groeien.
2 0
Kuningast
Nu is iedereen weer positief over hem en een maand geleden kon hij er niks meer van.

Geef hem gewoon vertrouwen en brand hem niet af na een foutje. Toen hij bij Ajax kwam heeft hij onder Keizer heel goed gespeeld. Bovendien is hij nog hartstikke jong.
13 -1
Ajax0317
Het was vooral de media (oa vd Gijp) die Wöber met de grond gelijk maakten
0 -1
Jaridebeste
Hier op AS deden ze anders vrolijk mee.
1 0
Ron403
Ik geniet van hem! We onderschatten soms het mentale aspect maar als je zonder ritme en minuten er zo kan staan tegen Bayern dan is dat echt geweldig. Topmentaliteit heeft deze gozer!
11 0
Patrick78
Prima speler. Met Matthijs een fantastiche duo.
11 0
Tscheu
Goede gast !
8 0
trooop
Uitstekende speler. Prachtige inspeelpass ook. Die domme foutjes zeggen helemaal niks over z’n potentie.
11 -2
Labrador
Absoluut waar. Vorig seizoen speelde hij voor zijn blessure gewoon goed.
9 -1
AJAIXIXIXI
Klopt, toen hij terug kwam van zijn blessure en een paar fouten had gemaakt had hij weinig vertrouwen in zichzelf zo leek het. Fijn om te zien dat hij het nu goed doet als basisspeler!
4 -1
Ajax412
Precies! Hopen dat hij dat niveau weer te pakken heeft. In Wöber we trust!
7 0