Kranten: 'Van serieuze tegenstand nog amper sprake'

BVeenstra, 08-10-2018 om 07:20, 21993 views, Nederlandse kranten |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse kranten zien het verschil tussen de top twee en de rest van de Eredivisie steeds groter worden. Nadat PSV zaterdagavond al met 4-0 wist te winnen van VVV-Venlo, won Ajax op zondag met liefst 5-0 van subtopper AZ.

De Telegraaf

De Telegraaf schrijft maandagochtend dat Erik ten Hag met de Ajax-selectie goud in handen heeft gekregen van de directie. 'Zo veel werd tegen AZ wel weer duidelijk. De wervelende Amsterdammers lieten geen spaan heel van de subtopper uit Alkmaar (5-0) en onderstreepten hoe onnodig het is dat ze al vijf punten achter het foutloze PSV staan. Nu de trainer en spelersgroep steeds meer op één lijn lijken te komen, gelden geen excuses meer en moet deze selectie, waar de kwaliteit vanaf druipt, na vier titelloze jaren simpelweg kampioen worden.'

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad kopt: 'Elke week weer een speeltuin'. De krant ziet in dat er op de top twee geen maat meer staat in de Eredivisie. 'Ook na een zware Champions League-week wonnen Ajax en PSV moeiteloos hun thuisduels met AZ (5-0) en VVV (4-0). Van serieuze tegenstand is nu nog amper sprake.'

De krant schrijft dat het na het veelgeroemde optreden in München de grote vraag was hoe Ajax zou reageren in de eerstvolgende competitiewedstrijd. 'Eentje tegen een subtopper bovendien. Maar Ajax - AZ was gisteren amper drie minuten spannend. Toen gaf Dusan Tadic een schitterend passje op Donny van de Beek, en was het duel feitelijk beslist: 1-0. Lusteloos, krachteloos en inspiratieloos liet AZ zich daarna afmaken, waarbij het nog blij mocht zijn dat het bij 5-0 bleef.'

De Volkskrant

Ook De Volkskrant schrijft over het enorme verschil tussen enerzijds Ajax en PSV en anderzijds de rest van de Eredivisie. 'Ajax - AZ, in aanleg een topduel, was typerend voor het groeiende kwaliteitsverschil tussen PSV en Ajax aan de ene kant van het speelveld en de uitdagers van de elite aan het andere eind. Op het gemakje, speels en nonchalant, rolde Ajax de Noord-Hollandse rivaal op met 5-0, waar het ook 9-1 had kunnen zijn.'

De krant is verder lovend over Hakim Ziyech. '"Ziyech, Ziyech", schalde het spreekkoor door de Johan Cruijff Arena, na ruim een uur voetbal. Hakim Ziyech had al zoveel geprobeerd, alsof hij alle trucs in één wedstrijd wilde proppen. Hij had al zoveel gepingeld, zoveel passes gegeven en zoveel tegenstanders door de benen gespeeld. En toen scoorde hij na een bijna eindeloze solo. Hèhè. Handje omhoog.'

Trouw

Eerder deze week werd veel gesproken over het verschil tussen Ajax in Europa en Ajax in de Eredivisie. Dagblad Trouw vraagt zich af of het verschil zondag kleiner was geworden. 'Dat is toch moeilijk te zeggen. Ajax kon zeker in de tweede helft een paar mooie dingen laten zien tegen een welkome tegenstander: één die wil voetballen, zoals dat heet, wat met hier en daar andere spelers dan vorig seizoen vooralsnog nauwelijks lukt. Daar weten Ziyech en consorten wel raad mee. Daarnaast lijkt Ten Hag in Beieren de juiste samenstelling te hebben gevonden, met de ook gisteren verdienstelijke specialist Wöber in de verdediging, en met Blind op het middenveld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
PSV is degelijk en effectief .

Ajax is ART en begint effectief te worden .
3 0
Bjorn
Je bent gek als je de variant met Wober en Blind nog gaat wijzigen in mijn ogen. Frenkie voor Schone en Neres/Donny moeten het uitvechten.
1 -2
chrisjuhhh
Enkel bij schorsingen en blessures .
0 0
Youri08
Ligt het aan mij of komen er steeds meer schrijffouten in de artikelen hier op AS? Laatste week al een artikel wat erg onsamenhangend was en in andere artikelen zinnen die niet compleet waren of gewoon geen fatsoenlijk Nederlands.

....de Ajax-selectie goud in handen gekregen van de selectie. Neem aan dat daar directie moet staan.

Moet zeggen dat ik me ook erger bij de "normale" nieuws sites zoals Telegraaf, Nu en A.D. bijvoorbeeld. Die staan ook vol met tenenkrommende fouten.
5 0
Cisco2
Maar ook feitelijke onjuistheden. Een tijd geleden stond er "(...) trainen in China, het dichtst bevolkte land ter wereld."

Op het moment dat je er wat van zegt wordt je reactie verwijderd.

Voor kwaliteit hoef je hier niet te komen, maar het nieuws staat wel netjes gerangschikt en de reacties zijn vaak amusant. Dat zijn voor mij de redenen dat ik hier graag het nieuws vandaan haal.
0 0
Siemmie
Ligt niet aan jou, het wordt steeds erger met de fouten hier. Lijkt wel alsof ze hun tekst helemaal niet nalezen voordat het gepubliceerd wordt. Sommige fouten zijn wel heel erg namelijk en zou je direct zien als je het ff naleest..
0 0
Horrontelli
Heel erg namelijk? Heb je je tekst niet nagelezen? :))
0 0
Jariiii
Niks mis mee. Maar ja, je moet wat als je grap koste wat kost wilt maken.
0 0
AFCAMM
Het valt mij ook steeds meer op, ook bij de ‘grote media’.
0 0
blava
Az investeert niet en dan krijg je dit soort wedstrijden. Wat heeft az met de transferinkomsten gedaan deze zomer? Verliezen aanvullen?
1 0
Babangida83
Ach, dat is de prijs van succes. Je ziet het bij elke Nederlands club. Een succesjaar wordt altijd opgevolgd door een slecht jaar omdat je daarna je sterkhouders hebt moeten verkopen. Ajax komt nu steeds meer op een punt dat die slechte jaren minder slecht worden, vanwege de sportieve revolutie van destijds. Maar AZ is nog niet zo ver. Heeft weet ik veel hoeveel goals verkocht dit jaar. In Nederland kunnen we dat niet zomaar terugkopen, maar zullen we het voor het meest op moeten lossen met de jeugd. En dat heeft weer even tijd nodig. Nu is het net een topjaar voor Ajax en een slecht jaar voor AZ (al zal het aan het eind van dit seizoen al beter zijn). Dan is het verschil ineens groot. AZ heeft nu wel geld om structureel die slechte jaren weer wat minder slecht te gaan maken door verder te investeren in de jeugd en in een iets hoger segment te gaan winkelen. Over twee jaar hebben ze weer een topjaar. Interessant te zien hoe het jaar daarna er uit gaat zien.
0 0
Aspers73
Sorry, maar dit is onzin. Het is juist ZEER goed dat deze ploegen er doorheen vliegen. Dat betekent dat ze Europees ook wat kunnen. Ik zeg altijd dat een club niks in Europa (CL) te zoeken heeft als ze de VVV's of AZ's van deze wereld niet met minstens 5-0 naar huis spelen. Het team van 1995 won wedstrijdjes met 8-0 uit! Toen klaagde ook niemand.
1 0
Babangida83
Precies. Maar het idee van plan Cruijff is nog steeds dat aan de hand van een sterker Ajax, de rest van de competitie ook het niveau verhoogt. Vanwege het talent dat Ajax opleidt (Zeefuik naar Groningen, Flemming naar Zwolle of Van Leer naar NAC (wisselspeler)) en de miljoenen die Ajax de andere clubs ieder jaar een beetje toe kan steken door een sterkhouder te kopen (Labyad). Helaas voert Utrecht slecht beleid, anders had het nog effect gehad ook. Desalniettemin hebben die gewoon een echt sterke selectie op het veld staan. Al verbloemt hun voetbal dit behoorlijk. Iets wat echt nog structureel omhoog moet, is het keepersniveau in Nederland.
0 0
Bocarra
De Televaag blijft scherpt de anti ten Hag strijd verder aan. Zowel Tadic als ten Hag ontkennen dat er een gesprek zoals de Televaag insinueert heeft plaats gevonden. Toch staat het ook vandaag weer breed uit in de vlut krant. De uitvoerige reactie van ten Hag op deze insinuaties tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd Ajax - AZ wordt niet geciteerd. Geen hoor of wederhoor maar gewoon weer onrust stoken.
8 0
geronimo
Driessen, de Groot en co
0 0
WantAmsterdam
Tuurljik, ligt nooit aan Ajax, behalve als we slecht spelen
3 0
Horrontelli
Ik moet ook altijd lachen om de toevoeging: 'nu gelden geen excuses meer'.

Kennelijk golden in augustus excuses nog wel.
0 0
RaynoFischer
Haha precies...
AZ was niet best nee, door dat ze ook bijna geen kans kregen om aan voetballen toe te komen, zaten er constant op ;)
0 0