'Normaal dat je meer gemotiveerd bent tegen Bayern'

JesseTH, 07-10-2018 om 10:20, 8224 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic vindt het niet vreemd dat een ploeg, in dit geval Ajax, meer gemotiveerd is tijdens een topwedstrijd tegen Bayern München dan een willekeurige wedstrijd in de vaderlandse competitie. Desondanks erkent de international dat ook in Nederland geen enkele wedstrijd gemakkelijk is.

'Ik vind het normaal dat je meer gemotiveerd bent tegen Bayern dan tegen een andere ploeg', spreekt Tadic tegenover de NOS. 'Soms denken we in de Eredivisie dat we het makkelijk krijgen, maar dat is niet zo. De tegenstander geeft zich voor tweehonderd procent. Ze hebben niet de kwaliteiten van Bayern München, maar ze hebben wel kwaliteit. Je moet altijd scherp zijn.'

De Serviër komt te spreken over het gevoel van eensgezindheid binnen een ploeg en haalt daarbij een voorbeeld van Pep Guardiola aan. De Spaanse oefenmeester zag bij zijn komst bij Manchester City dat er in kleine groepjes werd gejuicht en dat heeft hij zo snel mogelijk veranderd. 'Hij wilde dat ze successen samen vierden. Dat vind ik heel belangrijk, dan laat je teamgeest zien. Als iemand een doelpunt maakt, moeten we dat samen vieren', oordeelt Tadic.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
En in de eredivisie kunnen de teams zich meer motiveren tegen ajax dan tegen de lampen....
2 0
Tinus
Boehoe!
0 0
dirkreus
Dus vanmiddag rustig aan Dusan , schandalig !!
2 x maal in de week en nog niet gemotiveerd.
2 0
martin1234
Ik zou in de ED meer gemotiveerd zijn dan in de CL. Het kampioenschap kan je winnen, in de CL misschien overwinteren en dan een ronde verder uitgeschakeld worden. Ik kijk ook met meer spanning naar ED wedstrijden. CL is vooral leuk voor de extra inkomsten.
1 -1
SammyR
Jij kijkt met meer spanning naar ED wedstrijden? Kan je niet serieus menen?
2 0
martin1234
Ja. Vroeger niet, zeg twintig, dertig jaar geleden. Maar sinds de CL een gedrocht is geworden waarbij de clubs uit de financieel krachtigere competities toch altijd de dienst uit maken, heb ik een antipathie voor deze competitie.

Beide CL wedstrijden van Ajax kwam ik wat later van mijn werk en heb ik zelfs alleen de tweede helft gevolgd. Als Ajax is uitgeschakeld, kijk ik al helemaal geen enkele CL wedstrijd meer. Ik zou niet eens weten wie er vorig jaar in de finale stonden.
0 0
mallerd
Denk niet zozeer dat het puur om motivatie gaat,in wedstrijden tegen ploegen zoals Bayern komt er toch wat extras naar boven bij spelers
0 -1
Ozymandias
Typisch AzijnShowtime dat mensen niet eerst proberen te begrijpen wat hij zegt maar direct vol felheid reageren. Natuurlijk is het heel normaal dat een voetballer gemotiveerder is tegen Bayern dan tegen Fortuna. Dat is het enige wat Tadic zegt. Hij zegt niet dat Ajax tegen Fortuna geen 100% moet geven. Alleen is het tegen Fortuna een stuk moeilijker om 100% te geven omdat de motivatie niet komt vanwegen de tegenstander die je speelt.

Vooral jongere spelers hebben het daar vaak moeilijk mee omdat ze nog niet hebben geleerd hoe ze zich ook voor dat soort wedstrijden 100% moeten opladen. Daarom is het ook zo belangrijk dat Ajax ervaren spelers als Huntelaar, Tadic, Blind en Tagliafico erbij heeft gehaald. Die kunnen de jonge spelers helpen om toch scherp te blijven zelfs als ze niet tegen een aansprekende tegenstander spelen.
1 -2
Red Devil
Je hoort iedere wedstrijd gemotiveerd te zijn en je 100% te geven ongeacht de tegenstander want daar betalen de fans namelijk voor.
4 -2
niquedegraaff
De fans betalen daar niet voor.
0 -1
TimAFCA
Dan heb je zelf nooit voetbal gespeeld. Ongeacht of je op kelderklasse niveau hebt gespeeld of in divisies, als je tegen een mindere tegenstander speelt ben je minder gemotiveerd.
2 0
Rujar
Hangt er vanaf wat voor doelen je stelt. Vind dat voor een professional ook anders dan bij amateur.
0 0
Ajax#1900
Het blijven gewoon mensen he. Locadia zei 2 jaar terug hetzelfde overigens, dus heeft ook niks met een club te maken.
0 0
amstardammer020
jaja, weer iemand die gelijk zegt jij hebt zeker noiit gevoetbald.

de motivatie moet er zijn om niet te verliezen, hoe dan ook. dat je een ander niveau aantikt tegen twente dan tegen bayern is niet meer dan logisch, in sommige wesstrijden trekken spelers zich op aan de tegenstand, kijk maar naar psv, feyenoord, utrech, alsze geen ajax als rooie lap hebben is t drie keer nijs
0 0
BlancoKanu
Dit is helaas al jaren het verschil tussen Ajax en Psv. Psv geeft wel iedere wedstrijd alles. Voor iemand met zijn ervaring en de reden waarvoor hij gehaald is, is dit echt 1 van de stomste opmerkingen die je kan doen! Laat verdorie iedere wedstrijd de passie zien als in een CL wedstrijd en je hoeft niet afhankelijk te zijn van een andere ploeg om kampioen te worden. Maar ja, in de picture staan van de grote Europese ploegen is belangrijker... Wat mij betreft mogen ze iedereen die nog een keer met zo'n uitspraak komt 3 wedstrijden ernaast zetten.
2 -1
altijdwelwat
Onbegrijpelijk uitspraak , zeker uit de mond van Tadic die aangaf dat hij de jeugdspeler wil leren dat ze ten alle tijden 100% moeten geven. Na 4 jaar zonder kampioenschap en nu een gat van 5 punten, moet je het toch op kunnen brengen om iedere wedstrijd 90 minuten alles te geven , ongeacht de tegenstander.
2 -1
Ar
Bezidn hoe slecht Bayern het in eigen land doet moeten we misschien wel ons resultaat tegen hen bagatalliseren.
1 0
Adios
bezien hoe slecht Barca het in eigen land doet, moeten we misschien de 4-0 tegen PSV ook maar in een ander daglicht zien.
0 0
3*stars*3
Precies.
Na PSV speelde Barca gelijk in eigen huis en verloor het pot erna, tegen kleine clubs.
We hoeven niets te bagatelliseren want Ajax had 2 slechte Eredivisie duels achter de kiezen (PSV/Fortuna) en het begon alweer te borrelen.
Maar Ajax stond in München op, met aantrekkelijk voetbal en minpunt was dat Ajax moest winnen.
0 0
3sterren
In de ED is de gevaarlijkste tegenstander van Ajax: Ajax zelf.
En ik geef het je te doen, de club met de beste selectie talentvolle voetballers…
2 0