Leeuwenburgh: 'Bij Ajax gelden soms andere regels'

BVeenstra, 06-10-2018 om 11:15, 7920 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Leeuwenburgh baalt ervan dat hij nooit zijn officiële debuut heeft kunnen maken in het eerste elftal van Ajax. De inmiddels 24-jarige goalie maakte lang deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en speelde enkele jaren voor Jong Ajax, waarna hij in de zomer transfereerde naar Cape Town City uit Zuid-Afrika.

Leeuwenburgh had jarenlang de droom om eerste keeper te worden in Amsterdam. 'Dat dat niet is gelukt, blijft wel een teleurstelling', zegt de doelman in gesprek met ELF Voetbal. 'Ook omdat mijn leven en dat van mijn familie daar omheen draaide. Maar achteraf besef ik ook dat ik er nooit echt dichtbij heb gezeten. Het was niet zo dat het tussen mij en een andere keeper ging. Er waren meer keepers die voor mij zaten.'

'Al vond ik eerlijk gezegd niet iedereen duidelijk beter dan ik, maar bij Ajax gelden soms andere regels...', baalt Leeuwenburgh, die in het seizoen 2014/2015 derde keeper was achter Jasper Cillessen en Diederik Boer. 'We speelden toen in de Champions League tegen Barça en PSG en Frank de Boer was trainer. Ik hoopte dat seizoen nog stiekem op een bekerpotje, maar die kans kreeg ik niet. Op een gegeven moment merk je dat de kans steeds kleiner wordt om je droom te realiseren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Hij was nooit goed genoeg.
0 0
Ozymandias
Leeuwenburgh lijkt even te zijn vergeten dat hij meer dan 66% van de tijd geblesseerd is geweest de afgelopen vier jaar.
1 0
3sterren
De toon en de strekking van je post duidt in mijn ogen op stemmingmakerij, want volgens mij staat er:
”Maar achteraf besef ik ook dat ik er nooit echt dichtbij heb gezeten.”

En dat hij 66% van de tijd geblesseerd is geweest, lijkt mij niet bepaald een voorval dat hij zomaar is vergeten ...
1 0
theflyingdutchm
De enigste regel die geld is dat de beste spelers spelen in het eerste elftal.
0 0
AsensioWillemsen
Denk dat hij een beetje hint naar Onana die toen gehaald werd en meteen alles moest spelen omdat Ajax in hem een nr1 keeper zag. Terwijl ie toen nog vaak fouten maakten
0 -1
Ozymandias
Het lijkt me sterk dat Leeuwenburgh dat bedoelde want in die periode was hij zelf bijna de gehele tijd geblesseerd.
0 0
Radikaal
Volgens mij kreeg Onana een kans en pakte die kans. Die stond een beetje te rommelen in JA, werd er in gegooid en stond er meteen. Pakte ie niet een penalty in zijn debuutwedstrijd? Stond gewoon een poosje beestachtig goed te keepen, ook in Europa. En laat nog steeds zien dat ie Europese top kan worden, zo jong als ie nog is. Ik geloof niet dat Leeuwenburgh, met alle respect, dat niveau gaat halen.
1 0
Rood Gevaar
AsensioWillemsen bedoelde denk ik ook zijn periode bij JA
0 0
Tinus
Dat is maar de vraag. In de meeste gevallen zal dat best zo zijn, maar uiteindelijk heeft een trainer ook voorkeuren of vind hij een specifieke kwaliteit van een speler/keeper belangrijk.
0 0
JariHeijden
Uiteraard en dat betekent dan uiteindelijk ook dat die trainer die desbetreffende speler dan de beste vindt op die positie of in dat systeem. Je moet een beetje geluk hebben dat iemand het in je ziet zitten.

Persoonlijk denk ik niet dat het ooit voor hem in zat. Gewoon net niet goed genoeg.
1 0