Tadic: 'Mentaliteit bij Ajax het belangrijkste'

BVeenstra, 06-10-2018 om 08:45, 10045 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is van mening dat Ajax mentaal sterk moet zijn wil het tot grootse prestaties komen. De Serviër zag zijn team strijden tegen Bayern München en nu wil de van Southampton overgekomen aanvaller diezelfde mentaliteit zondag ook zien tegen AZ.

'AZ is weer een mooie test, want na Europese wedstrijden is de mindset heel belangrijk', spreekt Tadic in een interview met De Telegraaf. 'We moeten onszelf weer tot het uiterste pushen. Bij Ajax is de mentaliteit het allerbelangrijkste, want kwaliteit is er in overvloed. Áls we de juiste mentaliteit hebben, winnen we. En dan maakt het niet uit wie de tegenstander is.'

Eerder deze week had Ajax de juiste mentaliteit en zodoende werd er een punt gepakt bij Bayern München. 'We vochten uit tegen Bayern München als een team, toonden aan de bal onze kwaliteiten en pakten tegen een van de beste teams ter wereld een punt. Er had zelfs meer ingezeten en dat moet onze ogen openen. Menselijke wezens kunnen monsters zijn, kunnen ver over onze zelfbedachte limieten heen. Die grenzen moeten we elke wedstrijd weer doorbreken. Zonder bal moeten we die monsters zijn en aan de bal heel goede voetballers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Neres is een monster zonder bal.
1 0
Freddy Al
Tadic heeft het over de juiste mindset, dat is helaas geen kwestie van alleen een knop in de juiste stand zetten .
Te gemakkelijk wordt er soms geoordeeld over een gebrek aan mentaliteit en dat dan vaak in een verband waarin het lijkt of men bewust iets wel of niet wil.

Zo werkt het niet; de psyche is een raar ding,het valt niet te dwingen.
Vaak is een vertrouwd gevoel en het herkennen van situaties een groot voordeel voor de grijze massa.
Een( mode)kreet als visualiseren is daarbij niet onbelangrijk; als je een situatie tevoren sterk inbeeld ( focussen) gaan onze hersenen al aan de gang met verschillende scenario's die je in de realiteit hard nodig kan hebben.Als je meer van die scenario's door het hoofd hebt laten spelen zul je in meer situaties een afgewogen keuze maken.

Helaas kan dit focussen zich ook tegen je keren als de uitkomst heel anders is dan voorgenomen, vaak ontstaan er dan hinderlijke emoties als boosheid en/of frustratie.
Spelers die vrij in het hoofd zijn spelen vaak goed door hun ongedwongenheid .
Dat vrije gevoel ontstaat als je acties die je onderneemt juist loskoppelt van een sterk voorgenomen resultaat.

Ieder mens echter heeft een andere mindset en te dealen met zijn eigen ( on)zekerheden, goede en intense communicatie in groepsverband over wat je wil en hoe je dat wil, worst-case scenario's doornemen, helpen in teamverband zeker.

Het gegeven dat Tadic zich hier goed van bewust is helpt al heeft zeker te maken met zijn leeftijd en fase van ontwikkeling en natuurlijk met zijn ingebakken sportmanschap.
1 0
jackwolf
Met andere woorden...
Een goede organisatie om ten alle tijden op terug te kunnen vallen is van essentieel belang .
Om nooit meer door de ondergrens te zakken. Boven ons zelf uitstijgen kunnen we wel.
1 0
Babangida83
Wat bedoel je met goede organisatie?
0 0
HansBeus
Ja dat willen wij allemaal graag zien maar daar zit ook gelijk het grote probleem bij Ajax, vaak na een doordeweekse wedstrijd is de strijd en passie ver te zoeken!.. (denk aan psv uit!).. hopelijk staan ze er zondag wel want nog meer puntverlies is waarschijnlijk dodelijk voor het kampioenschap!..
0 0
Web
Heel mooi verwoord monsters zonder bal, goede voetballer met bal
3 0
Mario65
De spelmentaliteit zoals tegen Bayern zou altijd de minimale hoogte van de lat moeten zijn.
Of je nu tegen Bayern of bijv. Emmen speelt, het moet erop en erover zijn en niets minder
Tadic heeft gelijk.
Zo wordt je kampioen en kom je ver in Europa zoals het bij Ajax hoort te zijn.
2 0
Freddy Al
Dat is onmogelijk; elke tegenstander zou dan dezelfde intrinsieke reactie op moeten roepen bij spelers maar dat is niet zo.
1 -2
Mario65
Wij "gewone mensen" moeten ook elke dag presteren op het werk.
Zij krijgen een geweldig salaris dus werken voor dat geld en men moet maar zorgen dat die intrinsieke reactie daar is voor elke match.
Geen boehoe maar werken voor je open, net als wij gewone mensen.
0 0
Freddy Al
Dat klopt, maar ook gewone mensen worden op hun werk soms veel meer geprikkeld tot het leveren van prestaties dan op andere momenten.

Geld speelt daar niet zo'n grote rol in Daarbij is het aannemelijk dat gewenning aan veel geld hebben eerder door mensen met een heel groot inkomen als een bescheiden motivatie wordt ervaren.

Uiteindelijk speelt het gevoel van noodzakelijkheid(om een resultaat te bereiken) van handelen een grotere rol.
0 0
gras
Hmm. Ik krijg nou het idee dat TH Tadic napraat. Dit zijn precies dezelfde woorden die TH gebruikte. Terwijl dit veel authentieker klinkt op de manier waarop Tadic het gebruikt.

Overigens compleet mee eens. Wij denken bij Ajax dat kwaliteit altijd de doorslag moet geven. Maar die kwaliteit spreek je pas aan wanneer je focus compleet ligt op uitvoering. Laatst ook weer een docu van Larry Bird gezien, een genie in passing, spelverdeling, wedstrijd lezen en beslissen. Op de beslissende momenten zie je hem altijd uitspreken dat do or die wedstrijden worden beslist op basis van determination. Pas dan benut je je kwaliteit optimaal. Tadic is duidelijk een volwassen speler want je hoort dat hij het begrijpt.
3 -2
Lagasj
Het moet maar eens gezegd, gras zit er bijna nooit naast. Ik kan hem eigenlijk nooit op onzin betrappen. Zo ook nu weer. Dat het boven de pet gaat van bepaalde figuren hier, neem ik op de koop toe. Maak nml geen reet uit.
0 0
Schwalbino
Dezelfde woorden en jij vindt dan dat ze bij Tadic authentieker klinken...
0 0
Knalpot
Hoe weet jij dat Tadic niet gewoon zijn trainer nalult?
0 0
RusselWestbrook
Ik krijg eerder het idee dat jij alles probeert uit te leggen op een manier waardoor ten Hag de credits niet krijgt. Al maanden lang.
2 -1
DS
Zo belangrijk voor Ajax met zijn vaak jonge spelers.
Een speler die ze echt op sleeptouw neemt.
1 0
ajacied93
Wat een baas!
2 0
TheHunter1986
De spijker op de kop!
2 0