Schöne geniet van druk ritme door Europees voetbal

BartVeenstra, 03-10-2018 om 13:30, 5016 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is maar wat blij dat Ajax dit seizoen weer Europees voetbal speelt. De Amsterdammers bereikten in 2017 de finale van de Europa League, maar in de jaargang erna werd men in de voorrondes al uitgeschakeld.

'Man, wat was dat een deceptie vorig seizoen', vertelt Schöne in een interview met Voetbal International. 'In augustus was het gewoon klaar. Geen Champions League, zelfs geen Europa League. Het zorgde voor een maandenlange kater. Elke keer weer opnieuw als er Europees voetbal was, en wij doordeweeks helemaal niets hadden, voelde het als een leegte. Helemaal omdat we een paar maanden eerder nog in de finale van de Europa League stonden. Het contrast was gigantisch en in de praktijk duren de weken zonder Europees voetbal dan ook veel langer.'

Hoe anders is het nu. Schöne vindt het heerlijk om weer in het ritme te zitten van om de drie dagen een wedstrijd, reizen, training ter voorbereiding, wedstrijd, uitlooptraining en het opmaken voor een volgend duel. 'Ik vind dat als speler een heerlijk ritme', zegt de Deen, die Europese duels iets extra's vindt hebben. Hierbij denkt hij niet alleen aan de andere landen, de ambiance en de stadions, maar ook aan bepaalde manieren van voetballen.

'Andere tactieken, nieuwe tegenstanders, er komt zo veel bij kijken. Het is voor een talent zo waardevol, en ook voor mij voelt het nog altijd als een uitdaging. In de Champions League is de weerstand dusdanig, dat je ook extra alert moet zijn op de kwaliteiten van de tegenstander', zegt Schöne, die vindt dat Ajax elk seizoen Europees moet spelen. 'Het voelt dan ook als een mooie terugkeer, eindelijk weer de hymne van de Champions League. Die heb ik zeker wel gemist in de afgelopen jaren.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Was af en toe weer iets te lang aan de bal.
Verder vervulde hij zijn rol uitstekend met veel strijdlust.

RVM zag ik altijd al als ideale positie voor hem.
Het is een beetje een luie positie.

Blind op LVM is op dit moment ook ideaal.
Hij heeft nog niet de topvorm om als CVM (op 6) te spelen.
En volgens mij is TH ook niet van plan dat te doen.

Ben benieuwd hoe het middenveld er vanaf nu uit zal zien...
1 0
AjaxPassion
De wedstrijd aan het terugkijken aangezien ik hem gisteren helaas niet kon zien. Maar nu in de rust vond ik Schöne toch echt één van de, zo niet dé belangrijkste speler die het spelbeeld heeft doen keren. Afgezien van de tegengoal was hij weergaloos in zijn rol.

Ben ook extra op Schöne gaan letten aangezien hij opnieuw werd bekritiseerd (zoals altijd). Dekte keer op keer goed door, maar nog veel belangrijker, hij was keer op keer aanspeelbaar om zijn medespelers uit benarde situaties te redden, het spel te verdelen en rust te bewaren. Bij Schöne begon het voetbal waardoor het hele team weer vertrouwen kreeg.
1 0
chrisjuhhh
Dat kwam door Blind ; Wober ; de Ligt en eerlijk Martinez .
Zag ook een partij door komen door Schone wel alles zeggen dan , maar hij speelde niet onverdienstelijk als Ajax speler , maar ik zie liever Blind op 6 tussen de Jong en Ziyech in het ideale middenveld .
0 0
chrisjuhhh
Ik zal Schone ook mijn gedachten laten zien en of dat indruk maak boei mij niet , want is gebaseerd op realiteit en door selecteren of te wel beter worden en dan het liefst op tijd .

Wel wil ik nog zeggen dat ik enorme bewondering heb voor Lasse Schone , maar dat dit alles gewoon Ajax gerelateerd is "Toekomst "

Instelling !
Gisteren en tegen AEK zag je een ander systeem en andere spelers het rare is dat TH tijdens wedstrijd dagen in de competitie een ander systeem speelt .

We moeten af van een vaste spits en overstappen en opleiden naar een valse spits ( Tadic ) of target man Huntelaar

Dolberg ; vd Beek ; Neres ; Bande ; Cerny zijn de lopende mensen erom heen

Kom je terug op het middenveld zijn deze 3 de allerbelangrijkste spelers die we hebben ; de Jong ; Ziyech ; Blind , waarvan de 2e lijn bestaat uit Sinkgraven ; Schone ; Eiting

Achterin 1e lijn ; Tagliafico ; de Ligt ; Wober ; Mazraoui , waarvan de 2e lijn ; Bakker ; Schuurs ; Veltman ; Kristensen is

Nu zie je eigenlijk al ( geblesseerde meegenomen ) wat het is en bestaat ,waar kan je verbeteren , wie ga er weg , dit vul je in door middel van gesprekken en afhankelijkheid van de spelers en Financiële middelen of tekorten .

Stel de spelers spreken af we blijven nog 1 seizoen bij elkaar ( dit gebeurd ) dan zou je enkel moeten vragen aan Veltman ; Huntelaar ; Schone en Ziyech wat ze gaan doen en of wat je zelf als vereniging wil , want door selecteren op deze spelers had al gemoeten of zal gebeuren .

Zo zie je gelijk hoe of wat
0 -1
ajaxinho
Dolberg is een target man.
Ziyech is een lopende man.

Mijn ogen zijn ook geopend.
We hoeven niet altijd een diepe spits en vleugelaanvallers te zoeken.

Op elke positie kan wel doorgeselecteerd worden.
Ik ben alleen bang voor een leegloop, dat er teveel spelers weggaan.

De technische staf doet haar werk uitstekend.
Zelfs Gravenberch (16) wordt voorbereid om Ziyech op te volgen.

De scouting moet haar huiswerk goed doen.
Concurrentie geven aan de talenten om de lat hoog te houden.
1 -1
chrisjuhhh
Een leeg loop zal voorlopig altijd zijn enkel door de inkomsten van nu kan je het salaris huis wat opschroeven .

Het gaat om de basis die is nu Tadic ; Blind ; Schone ( twijfel ) hierin moet je door selecteren en dat is in dit geval Schone .

Welke spelers kunnen weggaan ?
de Ligt ; de Jong ; Neres ; Tagliafico ; Onana ; Veltman en Ziyech
Hiervan gaven er al aan om niet weg te gaan of te willen door contract verbeteringen , Tagliafico en Neres .

Nu komt het om een betere door stroming te krijgen zal je alles nog 1 jaar bij elkaar moeten houden en alvast wat inruimen , dit is goed voor de Club , spelers en publiek , maar dan zou je wel kampioen moeten worden , zodat je snel kan instromen in de CL en hier ligt het euvel , want spelers denken nog steeds dat het gras groener is bij de buren dan bij jezelf .

Ze willen hogerop wat logisch is , maar door veel samen te spelen kom je zelfs hoger uit dan als je weg gaat naar een andere club en ontwikkelen doe je toch wel .
Een ingespeeld team komt verder dan los zand of 11 goede spelers .
0 -1