De Wit: 'Blij dat ik er kon zijn voor het team'

BVeenstra, 03-10-2018 om 07:25, 7413 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit is blij dat hij in het laatste kwartier van de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Ajax (1-1) nog van waarde kon zijn. De Amsterdammers werden in de fase vlak voor de invalbeurt van De Wit ietwat onder druk gezet en dus was de opdracht voor de middenvelder duidelijk.

'Vanaf de kant ben je blij dat het het lekker gaat, maar je wil natuurlijk nog minuten maken en er zijn voor het team', vertelt De Wit in gesprek met AT5. 'Gelukkig mocht ik er nog in van de trainer en heb ik alles kunnen geven. Hij zei dat ik veel strijd moest leveren, de druk erop moest houden en het team moest meenemen. We werden iets meer achteruit geduwd in die fase.'

Dat Ajax met 1-1 gelijkspeelde in München zorgt bij De Wit voor blijdschap. 'Je hebt altijd wel geloof, maar je weet ook dat Bayern een ontzettend goede ploeg heeft. We schrokken natuurlijk wel toen we in het begin met 1-0 achterkwamen. Uiteindelijk pakken we het met verzorgd voetbal goed op. Dan zie je dat het wel goed gaat en Nous scoort een wereldgoal. In de tweede helft had je 'm misschien wel moeten pakken. Direct na rust hadden we al twee goede kansen.'

Ook over de aanwezige Ajax-fans is De Wit zeer te spreken. 'Ze overstemden iedereen hier', zegt de middenvelder. 'Ik zing ook wel een beetje mee op de bank, ja. In mezelf.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
15 minuten alle pollen uit het gras lopen , schoppen en koppen kan je wel aan hem overlaten.
2 0
NouriVandeBeek
Zal nooit fan worden van zijn spel, maar wel eeuwig respect hoor. Dat hij dit mag meemaken heeft hij te danken aan zijn eigen mentaliteit. Die is gewoon geweldig.

Spelers met meer talent mogen alleen maar dromen van speelminuten in de CL.
2 0
Web
Daar heb je nu Dani De Wit voor nodig, Ajax kon de druk er niet meer ophouden, Donny zat er door, heeft heel veel meters gemaakt, er word altijd nederig over gedaan, maar ik snap heel goed dat Ten Hag hem liet invallen, het team had dit nodig.
3 0
AsensioWillemsen
Een prima invaller voor het laatste kwartier. Zeker in lastige wedstrijden liever Dani dan Labyad oid. Maar hoef hem niet in de basis te zien
3 -1
Joseph
Labyad is ook wel echt een miskoop, enige andere wissel zou Dolberg zijn om dan tadic te laten zakken. Maar de Wit kan lekker lopen en is sterk, prima in een fase dat het voetbal niet meer van het hoogste niveau is.
1 -1
MelleAfca
We hebben nog altijd geen herhaling gezien van dat buitenspel moment met Tadic, anders had De Wit 1v1 met Neuer gestaan.
5 0
Web
Juist, en zulke kansen trapt hij er vaak in
1 0
Jaridebeste
Een prima jongen. Niet de meest verfijnde speler maar hij gaat er altijd voor en is super trots dat hij voor Ajax mag spelen! Mooi voor hem dat hij mocht invallen. Deed het goed gisteren.
4 0
Rentokill
Type Wouters of juist Davids. Hele goeie om erbij te hebben. Knap dat hij zich zo manifesteert.
0 -1
altijdwelwat
Dan heb je echt geen idee hoe goed Wouters en Davids konden voetballen.
4 -1
Rentokill
Dan lees je niet helemaal goed. In mijn team zit ook een type Wouters. En nee die kan niet zo goed voetballen als Wouters.
1 -1
Adios
Goeie wissel! Zo konden ze de druk op Bayern houden en hadden ze wat meer kopkracht.
2 0
Lane 8
Onze draufgänger!
4 0
Ajax#1900
Deze houden we er in haha
2 0
paulis
Topgozer, goed ingevallen!
1 0
off
Vulde het goed in
6 0
vincent_DV
Ik vond het opzich niet zo’n vreemde wissel maar vond juist dat hij het totaal niet goed invulde. Liep verdedigend alleen maar domme meters door op een verkeerd moment druk te zetten, naar de verkeerde man te lopen en als een blind paard overal maar heen rennen. Dan kan je zeggen dat hij altijd vol gas geeft alleen als je dat op een domme manier doet schiet je er niks mee op.

Ook haalde hij hoogstpersoonlijk de angel uit een veelbelovende aanval van Ajax.
0 -2
Web
Dat gebeurde een paar keer, maar overdrijven is ook een kunst.
Hij gaf ook heel vaak wel goed druk, Donny heeft ook onodige meters gemaakt.
2 0
Bensco
vond je? ik vond de wissel vreemd. Donny kreeg zeeën van ruimte in de 16. Dani heb ik eigenlijk nauwelijks gezien
1 -8
ossenaar
Donny was op. En met Dani had je een prima vervanger. Fysiek sterk dus kan een bal bijhouden, en flink loopvermogen. Dat laatste had je gisteren op de positie beek/de wit nodig om de opbouw van Bayern te belemmeren. Beide hebben het fantastisch ingevuld en tactisch een slimme zet van TH.
7 0
MickS
Ik niet. Donny had al geel, was duidelijk al moe aan het raken. De kans dat hij uit onervarenheid door zijn moeheid te laat een tackle inzet is best groot. Als je dan een mannetjesputter als Dani op de bank hebt zitten, dan is dit geen rare wissel vind ik.
8 0
ajaxxcied4life
Het was absoluut geen rare wissel.
5 0