Ten Hag: 'Tijd in München helpt mij nu nog steeds'

BVeenstra, 02-10-2018 om 08:00, 4384 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat hij veel profijt heeft van zijn tijd bij Bayern München. De oefenmeester werkte in het verleden als trainer van het tweede elftal samen met Pep Guardiola (trainer van het eerste) en sportief directeur Matthias Sammer.

'Het klimaat dat zij creëerden was ongekend. Hoe Guardiola zijn ploeg voorbereidde: tot in detail. Slijpen aan het team, elke dag weer. Voetbaltactisch heb ik daar gigantisch veel van geleerd', vertelt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'En Sammer zorgde voor de randvoorwaarden en het groepsproces. Daar was hij een meester in. Het gevolg: de mentaliteit van de spelers was top. Elke dag vol gas. Als je dat niet deed, hoorde je er gewoon niet bij. Punt.'

Ook het trainen van Bayern II zorgde voor veel druk, zo zegt Ten Hag. De ploeg won eens elf duels op rij, maar toen er prompt werd verloren van 1860 München werd Ten Hag daar serieus op aangesproken. 'De trainer van het eerste staat natuurlijk onder de grootste druk. Maar álle trainers hebben met enorme verwachtingen te maken. Ook die van de jeugdploegen. Winnen is de norm en normaal. Precies als bij Ajax. Alleen moet het bij Ajax ook nog met mooi voetbal. Zo bezien helpt die tijd in München mij nu nog steeds om met de verwachtingen om te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
En wat heb je daar geleerd? Vleugelspelers laten verzuipen op de 10 positie? Spelers met diepgang op de bank houden? 2 spelers dezelfde positie laten invullen? Je beste middenvelder in de verdediging houden?

Was dat een soort LOI studie?
2 -1
chrisjuhhh
Bij Ajax staat op de 1e plaats in de jeugd "ONTWIKKELING " en dan pas de rest daar onderscheid Ajax zich juist van alle anderen .
0 -1
Redrum
En wanneer gaan wij daar de vruchten van plukken Erik? Vanavond misschien? Mijn vertrouwen in Erik was flink verbeterd, maar is in de afgelopen weken weer richting het nulpunt gedaald. Hij zal tactisch ongetwijfeld een goeie coach zijn, maar hij krijgt het simpelweg niet voor elkaar de juiste opstelling te kiezen.
0 0
tyzinho
Dan ben je tactisch dus niet goed, de juiste spelers is belangrijk voor de tactiek die je kiest.
1 0
chrisjuhhh
Het draai ook om durf niet te vergeten .

Zoals ik eerder zei zet Blind op de plek van Schone naast de Jong en Ziyech in en er veranderd al meer ten voordele van .

Wober is meer verdediger dan Blind en speelt daar ook in het Oostenrijks team en is gewend aan Mathijs en kan en heeft ook bewezen om goed te kunnen koppen en voetballen en ik zeg gewoon doen je heb in deze wedstrijd helemaal niets te verliezen .

Ik zeg al weer een tijd zet Donny erin ipv Huntelaar of Dolberg je krijgt loopvermogen , scorend vermogen , diepgang , drive en kan nog goed voetballen ook met overzicht en dan zet je Tadic spits en bewegen bewegen bewegen met zijn 3 en Neres laat je erom heen zwerven gelang het mogelijk is .
0 -1
AsensioWillemsen
En daarom ie de jeugdopleiding van Bayern niet zo bijzonder. Focus op winnen ipv ontwikkelen
2 0
Rujar
Je kan het ook beide doen.
0 0