'Van de Beek vervangt De Jong in basis Ajax'

BVeenstra, 02-10-2018 om 07:05, 14868 views, De Telegraaf, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De verwachting is dat Donny van de Beek dinsdagavond in het uitduel met Bayern München de vervanger is van de geblesseerde Frenkie de Jong. Laatstgenoemde kampt met een blessure aan zijn kuit en volgens De Telegraaf is het 'uitgesloten' dat hij mee kan doen.

Dinsdagochtend schrijft De Telegraaf dat De Jong tegen een absolute topclub niet op zeventig of tachtig procent zal spelen. 'En Ajax zal geen onverantwoord risico nemen met een speler die Real Madrid al tachtig miljoen euro waard vindt. Dus zit De Jong hoogstwaarschijnlijk op de tribune en niet eens op de bank.'

Volgens de ochtendkrant is het dan ook 'de verwachting' dat Ajax-trainer Erik ten Hag een basisplaats inruimt voor Donny van de Beek. Het Algemeen Dagblad verwacht eveneens dat Van de Beek gaat starten. Laatstgenoemde krant denkt dat Carel Eiting daardoor op de bank belandt.

Vermoedelijke opstellingen volgens het Algemeen Dagblad:

Bayern München: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Javi Martinez, Thiago, Robben, Müller, Ribéry en Lewandowski

Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, Ziyech, Tadic, Neres, Huntelaar

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Met Dolberg eerste helft vol gas beginnen en kijken hoe lang hij het volhoudt.

Dan staan de juiste 11 wat mij betreft op het veld, moet je Donny alleen niet als 2e controleur laten spelen. Liever 4-3-3 met Donny en Hakim als halven.
1 0
Amsterdamsetrots
Tegenvaller als Frenkie niet meedoet uiteraard, maar Donny is de beste vervanger. Prima indruk de laatste tijd en de nodige diepgang die we wel is missen. Nu alleen hopen op Dolberg ipv Hunter (al vraag ik me af of een hele wedstrijd goed voor hem is) en Neres op rechts!!!
0 0
NouridolbergNeres34
Als je met huntelaar start heb je er echt niets van begrepen, er moet snelheid in de ploeg komen dolberg spits, Neres op rechts, ziyech en donny aanvallend op het middenveld en blind op 6’.
Kan wober weer centraal, schone naar de bank.
0 0
chrisjuhhh
Dolberg is ook net op de terug weg dus zal wel de 2e helft gebracht worden .
Maar ik vraag me ook af of Dolberg als spits wel waarde heeft en ik denk juist vanaf de linker kant of de rechterkant .

Huntelaar kan ook beter bal vasthouden en rust bewaren dan Dolberg ( toegevoegd )
0 0
MisterAFCA
Hè hè eindelijk... Niet dat Donny het echt laat zien in de invalbeurtjes maar Carel is er gewoon nog niet klaar voor. Gaat er vast wel komen maar voor nu gewoon nog te “licht” . Hoop dat Donny de pot van z’n leven speelt zodat we voorlopig even van Eiting af zijn in de basis. Ik heb niets tegen Eiting btw. Maar hij is gewoon de zwakste schakel op het moment. Verder hoop ik dat TH de poppetjes is op de juiste plek gaat zetten. Neres hoort op rechts! Hakim op 10!
2 0
Tscheu
Eens.
0 0
MelleAfca
Tegen Fortuna wisselde Ten Hag naar een systeem met de punt naar achteren, puur om er voor te blijven zorgen dat Donny maar niet als controleur hoefde te acteren.
Wat dat betreft vind ik dit wel opvallend te noemen, want hoewel ik Ajax liever met een 6 zie, lijkt me Schöne daar toch niet meer de beste optie voor.
0 0
AjaxPassion
Huh, hoe kom je daar nou bij? Donny kwam erin voor Neres, met Schöne en Eiting erachter lijkt het me duidelijk dat er wel degelijk nog 2 controleurs stonden.
0 0
MelleAfca
Ik doelde op de laatste 15 minuten toen De Wit erin kwam. Had ik inderdaad specifieker kunnen aangeven...
0 0
trodat4030
Tegen PSV speelde Donny de tweede helft echt box2box vanuit de controle, tot Gravenberch erin kwam. Stond gewoon naast Eiting bij bbt en kwam mee op als de bal over links naar voren kwam (en in 80% van de gevallen gáát t over links). Zodra de bal dan niet kwam of de bal werd verloren, stond hij echter weer heel snel goed in positie. Nadat Gravenberch kwam, ging hij weer als 10 spelen. Heb daar toen niemand over gehoord..
0 0
AjaxPassion
Wat valt erover te zeggen dan? Dat was een wedstrijd die al lang en breed gespeeld was, totaal niet representatief voor het Ajax én PSV spel.
0 0
AsensioWillemsen
Goed dat Ten Hag inziet dat Eiting-Schone niet werkt in de top voor nu
0 0
PeterVKV
Met Frenkie voor Schone, Dolberg voor Huntelaar en Veltman voor Mazraoui zou Ajax echt een heel sterk team hebben. Heb veel gescholden op Veltman, maar mis hem nu toch op rechtsback. Vooral verdedigend. Dat team had echt een kans gemaakt vanavond. Ik vrees nu dat Schone (Muller) en Mazraoui (Ribery) overlopen gaan worden en dat Huntelaar een te makkelijke prooi is voor Boateng/Hummels.

Ik zou het daarom wat meer verdedigend neerzetten met Wober naast de Ligt op Lewandowski en Blind daarvoor tegen Muller die wel op 10 zal spelen. Schone en Donny gestaffeld daarvoor en Tadic hangend in de spits, veel switchend met Ziyech en Neres.

Maar Ten Hag is niet zo van tactische vondsten valt me op. En dat als aanhanger van Guardiola die altijd wat nieuws bedenkt om de tegenstander te verrassen. Zit er niet in blijkbaar.
0 -1
chrisjuhhh
Je heb een 1e helft en in de rust zetten trainers het anders neer en dan als echte tacticus verras je je tegenstander in de 2e helft en dat gaat al jaren zo .
0 0
Tscheu
Wel van de gouden wissels!
0 -1
Web
Ik hoop dat hij niet met Huntelaar start, zou ik nooit doen met uitwedstrijden in de CL
Maar om dan Ten Hag weer af te zeiken, begrijp ik ook weer niet.
Ten Hag zal het nooit goed doen
Vanavond kom ik niet op AS, omdat de kans heel groot is dat ze verliezen, negen van de tien keer.
En hier ligt het aan Ten Hag, Bosz speelde immers rieel tegen Man United toch?
2 -1
AjaxPassion
Eens met je strekking hoor. Maar je maakt jezelf nu wel weer belachelijk. Je hebt het altijd over Bosz tegen Man U, maar hoe zit dat dan met TH tegen het 'nietige' PSV? Daar heb ik je ook nog niet over gehoord i.t.t. de Europese finale van Bosz.
2 0
Web
Daar heb je gelijk, maar waarom al dat gejank om Ten Hag hier?
Natuurlijk maakt Ten Hag fouten.
Bizar als men hem vanavond voor een nederlaag verantwoordelijk steld.
Ik heb wel degelijk gezegd dat Ten Hag gefaald heeft, maar ook de spelers, die stonden er ook niet, ik was zelf in eerste instantie ook voor Frenkie achterin.
0 0
AjaxPassion
Ga je nu ook oneindig herhalen dat ten Hag er niks van kan omdat hij 'naief' speelde tegen PSV, want dat deed je bij Bosz ook...

Een beetje hypocriet dus om nou het 'gejank' aan te halen. Maar zoals ik al zei, ben ik het daarover wel met je eens. Het is echt triest hoe hij bij voorbaat al onderuit wordt gehaald, zonder enige kwalitatieve onderbouwing. Enkel zijn wisselbeleid wordt als argument genoemd, maar dat is simpel scoren aangezien het een onbewezen wat-als situatie is.
0 0
Web
Ik ben van huis uit heel positief, en ben denk ik een stuk ouder dan jou? bij Bosz spelen bij mij andere dingen mee, ik zal nooit ontkennen dat Bosz hele goede wedstrijden heeft gespeeld bij Ajax, zeker twee heel goede wedstrijden zelfs, Schalke en Feyenoord thuis. En ik vind het ook Jammer dat Ten Hag nooit eerlijk is over het spel, mag ook best eens zeggen dat ze even in een mindere periode zitten, al denk ik dat de Ligt ongelooflijk belangrijk is, ik denk zelfs, met hem had je ook zo maar eens kunnen winnen in Eindhoven, bovendien had je dan ook Frenkie op het middenveld, twee posities sterk verbetert.
Ten Hag zal het hier nooit goed doen, ook al pakt hij de titel en overwinterd hij in de CL. Ze pruimen hem niet, omdat hij een Tukker is.
0 0
Harrie Nak
Tuurlijk start hij met Huntelaar, hij is zo eigenwijs als wat!
2 -2
Persian07
Jongens gaat Huntelaar mou echt beginnen tegen Bayern? Dat zou zo dom zijn! Je hebt voorin juist snelheid nodig!
3 0
chrisjuhhh
je heb voorin iemand nodig die een bal kan vasthouden !
0 0
MelleAfca
Daar is Dolberg toch ook echt beter in dan Huntelaar.
1 0
chrisjuhhh
Nou dat val best tegen
0 -1
joodje!
Verweij is niet zo’n uitblinker in het maskeren van zijn bronnen
1 0
edalm
dit was gisteren al bekend. Bij vi werd het al gemeld. dus die bron heb ik ook
0 0
AjaxPassion
Hoezo?
0 0