Gravenberch: 'Zag basisdebuut eigenlijk wel aankomen'

NielsOpdam, 27-09-2018 om 07:55, 3477 views, AT5 |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ryan Gravenberch zag zijn basisdebuut in het bekerduel met Te Werve eigenlijk wel aankomen, zo vertelt hij in gesprek met AT5. De zestienjarige middenvelder is sinds woensdagavond de jongste Ajacied met een basisplaats in het eerste en ook is Gravenberch de jongste doelpuntenmaker in het eerste.

Gravenberch ziet zichzelf als een rustige jongen. 'Die van voetbal houdt en die alles wil laten zien aan de supporters en de mensen die kijken.' De middenvelder maakte in het uitduel met PSV zijn debuut voor Ajax. 'Eerlijk gezegd was ik wel een beetje zenuwachtig, want ik had het nooit verwacht en dan mag je opeens invallen. Dus mijn hoofd ging wel een beetje ronddraaien van: "Wow". Maar uiteindelijk kwam ik erin en heb ik gewoon mijn ding gedaan.'

De zestienjarige mocht woensdagavond tegen Te Werve in de basis debuteren. 'Ik zag mijn basisdebuut eigenlijk wel aankomen. Toen de coach de selectie bekendmaakte, keek ik wel: "Sta ik erbij, sta ik erbij." Want daar gaat het om.' Gravenberch vond dat Ajax een goede wedstrijd speelde tegen tweedeklasser Te Werve. 'Natuurlijk, het is wel Te Werve, maar we moeten gewoon altijd gefocust blijven en dat hebben we gedaan.' Of Gravenberch volgende week dinsdag, in de uitwedstrijd tegen Bayern München, ook de jongste Champions League debutant voor Ajax wordt, is nog maar de vraag. 'Ik hoop het.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Die speelt op zijn 20e bij Real Madrid. hoop liever nog bij Ajax natuurlijk, maar als hij doorzet wat hij in de jeugd liet zien is er geen houden aan.
0 0
Joseph
Zit bij Raiola, die gaat nooit verlengen, met 18 zit hij in het buitenland.
0 0
Matts
Noem me een pessimist, maar die is voor zijn 19e weg bij Ajax. Er zal weer een hoop drama bij zijn contractverlenging komen kijken vanwege Raiola. Hoop dat ik het mis heb, natuurlijk.
0 0
AjaxPassion
Gelukkig heeft hij wel een hele Ajax-minded en stabiele famillie. Zijn broer kon ook naar Man. U, maar besloot om bij Ajax te blijven. Achteraf had zijn broer misschien beter naar United kunnen gaan, maar dat geldt niet voor Ryan. Ryan wordt enorm veel perspectief geboden, maar heeft gelukkig ook nog genoeg concurrentie van: Ziyech, Tadic, Neres, Labyad, vd Beek, Eiting, Schöne, Blind, De Wit en Ekkelenkamp.

Hij doet voorlopig echter wel alleen onder voor Ziyech, Tadic, Neres, vd Beek, Eiting, Schöne en Blind en dan is het nog afwachten hoe Ten Hag het neer wil zetten. Ajax moet hem niet te geforceerd gaan brengen, maar dit waren gewoon beloningen voor zijn contractondertekening en goede prestaties. Goed genoeg is echter wel gewoon oud genoeg, dus laat het maar zien.

En als hij snel in de basis komt (waarschijnlijk op zijn vroegst volgend jaar pas) dan zit er inderdaad de kans in dat hij over 2 jaar gaat vertrekken, maar ik heb bij hem het gevoel dat hij nog wel gaat bijtekenen.
3 0
FlyingDutchMan
Als je nu toch alle records aan het pakken bent, doe Bayern er ook nog maar bij dan! Jammer dat Seedorf uit de boeken gaat, wat een fenomenale succesvolle voetballer is hij geweest!
0 0