'Debuut' Sierhuis en Schuurs in voorselectie Jong Oranje

BVeenstra, 26-09-2018 om 13:00, 6182 views, KNVB |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajacieden Perr Schuurs, Carel Eiting en Kaj Sierhuis zijn door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje, zo meldt de KNVB. Het belofteteam van de Nederlandse voetbalbond speelt in oktober twee kwalificatieduels met respectievelijk Letland en Oekraïne.

Voor Schuurs en Sierhuis is het de eerste keer dat zij mogen hopen op een plek in de definitieve selectie van Jong Oranje. Van de Looi legt uit hoe de selectie tot stand is gekomen. 'Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands. In deze voorlopige selectie hebben we dan ook meer spelers geselecteerd die nog op het EK 2021 kunnen spelen. Deze selectie wordt aangevuld met een aantal ervaren Jong Oranje-spelers.'

Jong Oranje speelt op vrijdag 12 oktober in het Skonto Stadion in Riga tegen Letland. Dit duel begint om 18.30 uur. Enkele dagen later, op dinsdag 16 oktober, speelt Oranje in Doetinchem tegen Oekraïne.

Voorlopige selectie Jong Oranje:

Keepers: Indy Groothuizen, Maarten Paes, Yanick van Osch.

Verdedigers: Kevin Diks, Rick van Drongelen, Denzel Dumfries, Sherel Floranus, Justin Hoogma, Tyrell Malacia, Thomas Ouwejan, Perr Schuurs, Jeremiah St. Juste.

Middenvelders: Juninho Bacuna, Carel Eiting, Teun Koopmeiners, Bart Ramselaar, Guus Til, Michel Vlap.

Aanvallers: Javairo Dilrosun, Jay-Roy Grot, Ferdi Kadioglu, Oussama Idrissi, Sam Lammers, Donyell Malen, Kaj Sierhuis, Richaïro Zivkovic.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
schaamkopse
Mooi voor Sierhuis.
0 0
behangdelul
Vind Art dat wel goed?
0 0
iammike
Logisch dat ze doorselecteren op de categorie 1998 en 1999. Voor de spelers uit 96 en 97 is er geen ek onder 21 meer te behalen en de beste spelers uit die lichting moeten zich maar proberen in het grote oranje te spelen. Ik had als ik bondscoach van jong oranje was ook alle spelers uit 96 en 97 al niet meer opgeroepen. Laat de nieuw categorie maar wennen aan deze wedstrijden en het liefst ook met een trainer die ze serieus kunnen nemen i.p.v. zo een langeler en van de looij
1 0
AjaxPassion
Gaat zoals Kajano al zegt, niks worden met vd Looij en Art. Ze zien in de types als Guus Til en Dani de Wit dé toekomst voor NL. Wat een farce. Het zijn juist de Frenkie de Jongs, Nouri's, etc. etc.

Stukje van 13 sept. jl:

Een ander speerpunt ligt in het selectiebeleid. Twee weken terug interviewde ik Erwin van de Looi. Dat was net voordat hij begon als coach van Jong Oranje. We namen zijn visvijver door en het viel op: het wemelde van de aanvallende middenvelders die het liefst het balletje in de voet komen vragen. Maar spelers met diepgang zónder bal? Nauwelijks te vinden. ,,Diepte in je spel, zoals Guus Til dat heeft, dat is on-Nederlands'', zei Van de Looi, zelf ook jarenlang jeugdtrainer.

,,Een terechte constatering'', meent ook Langeler. ,,Het is één van de eerste dingen waar we nu op hebben geselecteerd.''

Dani de Wit van Ajax is bij Oranje onder 20 zo'n type met diepgang, bijvoorbeeld. Van de Looi hoopt dat hij over drie jaar pak 'm beet drie 'types Guus Til' heeft om uit te kiezen. Maar dan zullen clubtrainers die nu met jeugd van 15, 16, 17 jaar werken wel gericht aan de slag moeten met het ontwikkelen van die 'on-Nederlandse' kwaliteit.

Langeler ziet het zo: het moet ernaartoe dat Oranjeteams soms minder spelers met een mooie individuele actie tellen, en meer jongens die uitblinken in het spel zonder bal. Waarbij uiteraard wel geldt: spitsen zoals Redan (Chelsea), Boadu en ook een groot aanvallend talent als Mo Ihattaren van PSV, die moet je koesteren juíst vanwege hun creativiteit en klasse aan de bal.
3 0
geDaante
Nee he, het was ergens te verwachten maar het is dus echt zo erg gesteld met die Langeler. Dat wordt dus helemaal niks met de KNVB opleidingen.

'het moet ernaartoe dat Oranjeteams soms minder spelers met een mooie individuele actie tellen'

Wat lult ie nou raar? Nederland kent vrijwel geen spelers en talenten meer met een goede individuele actie, het zijn juist vrijwel allemaal matige meevoetballers en lopers.
Frenkie is sterk aan de bal, Nouri was dat, en verder? Kadioglu misschien, en Ihattaran (kiest mogelijk niet voor Nederland), en dat was het al zo'n beetje. Als voorbeelden haalt ie ook twee spitsen en maar één middenvelder aan... Er is dus een enorm tekort aan technisch-creatieve spelers, en dan komt hij aan met minder daarvan en meer kansloze, voetballend zeer matige lopers? Daar ga je geparkeerde bussen mee penetreren en kapot spelen?

Ongelooflijk, echt ongelooflijk. Die lopers en simpele werkers zijn juist het probleem, en hij wil er meer van! Wat zou ik die kerel graag eens 1-op-1 spreken.

Jarenlang zoeken naar oorzaken van het verval van het nederlands voetbal, congressen, samenkomsten, rapporten, etc., en dan komen ze bij deze knakker uit.

Je kan zeggen wat je wil van Van Breukelen, maar die was met Jonk bezig om die KNVB opleidingen op te zetten. Wat een wereld van verschil. Dan was het nederlands voetbal vrijwel gered, nu gaat het verder de verdoemenis in.

Die knakkers zien Ajax en PSV beter spelen dan in lange tijd, en hebben zijn lopers in het veld staan? Nee. Bakt Til er wat van bij AZ? Nee, kan gewoon niet voetballen, hobbelt een beetje mee.
1 0
AjaxPassion
Ik vond Langeler bij PEC wel fris, aanvallend voetbal spelen, zag er wel een soort van belovend uit. Maar als ik dit dan weer lees...

Naast Ihattaren ook Gravenberch en Unuvar die ook nog wel goed aan de bal zijn. Verder Bergwijn en Kluivert die balvast zijn. Dus voorlopig lijkt het onder Koeman nog goed te komen, maar daarna?

Verder helemaal met je eens.

Op welke manier was Jonk betrokken bij de KNVB trouwens?
1 0
geDaante
Ja, klopt, maar blijkbaar had hij niet de beschikking over een loper ;).

Jonk heeft de KNVB overtuigd van de Twin Games en hadden samengewerkt aan de onderbouw landelijk. Het volgende traject zou de middenbouw en bovenbouw worden, met ook een nieuwe opleiding voor jeugdtrainers. Cruijffiaans dus. Die gesprekken stonden gepland, tot de wisseling van de wacht bij de KNVB had plaatsgevonden. Toen werd het ineens Langeler.
0 0
Libero
Als het kalf al verdronken is...
0 0
daancruijff14
Waarom nou weer ‘debuut’? Het is toch gewoon hun debuut in de voorselectie, hoef je niet die overbodige haakjes bij te zetten
1 0
KajanoKlaassen
Zolang van de Looi de hoofdtrainer is, verwacht ik niks van Jong Oranje. Ze hebben een prima selectie, die als je kijkt naar kwaliteit thuishoort op het EK.
2 0