De Jong bij beste passers eerste week CL

NielsOpdam, 20-09-2018 om 16:30, 10965 views, UEFA |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Frenkie de Jong hoort bij de beste passers van speelronde één in de Champions League, dat blijkt uit de statistieken van UEFA. De Ajax-middenvelder, die woensdag centraal achterin speelde, bleek in zijn passing nagenoeg foutloos te zijn. 

De Jong behaalde tegen AEK Athene een passnauwkeurigheid van 99%. Van zijn 79 passes kwamen er 78 aan. Met zijn 99% passnauwkeurigheid staat De Jong op de gedeelde eerste plaats met het hoogste percentage. Er zijn ook spelers die de 100% aantikten, maar zij verzonden niet meer dan 30 passes in de eerste speelronde van de Champions League. De Jong deelt de eerste plek zo beschouwd met John Stones van Manchester City. Het hele elftal van Ajax verstuurde woensdagavond 628 passes, waarvan er 553 aankwamen bij een medespeler. De Amsterdammers hadden daardoor in totaal een passnauwkeurigheid van 88%. 

Wat betreft het binnenhalen van punten voor de coefficentenlijst van de UEFA heeft Ajax ook goede zaken gedaan. Door de overwinning van Ajax pakten de Amsterdammers samen met Rode Ster Belgrado van alle Europese clubs de meeste UEFA-punten. Een andere hoopgevende statistiek werd op Twitter gebracht door Michel Abbink, die meldde dat als Ajax de eerste wedstrijd wint het altijd minimaal de kwartfinales van de Champions League haalt. 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Wat een opportunisme weer in de reacties. Frenkie haalde al een half jaar geleden dezelfde hoge percentages, maar toen las je op AS voornamelijk "Gehypet spelertje, lijdt te veel balverlies...". Nou ja, beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Toch zie ik Frenkie liever vandaag dan morgen naar Barca vertrekken. Ook tegen AEK moest hij als CV weer in dienst van het elftal spelen en dat deed ie met het grootste gemak, maar het blijft van de zotte dat Frenkie nog steeds niet op het middenveld de lakens staat uit te delen. Leuke spelers hoor, die Tadic en Ziyech, en tegen de zwakke broeders ogen ze redelijk spectaculair, maar straks tegen de grote jongens is 't uit met de pret. Is er nou echt niemand die zich afvraagt waarom alle grote clubs achter Frenkie aan zitten en Dusan en Hakim niet zien staan?
0 0
FlyingDutchMan
Speelde één van zijn beste wedstrijden gisteren!
0 0
Restored
Hoppa kwartfinales CL is binnen
0 0
Djabber
Vond dat Frenkie (zeker voor zijn doen) gisteren wel erg op safe speelde. Hoeft ie van mij niet te doen. Veel balletjes opzij of terug en vrijwel geen rushes.
0 -1
geDaante
Voor rushes was nauwelijks ruimte tegen de inzakkende tegenstander. Met de verdedigend zwakke en zeer trage Blind naast hem, kan je ook niet zo veel risico nemen.
2 -1
Djabber
Geen ruimte? AEK graafde zichzelf in vanaf minuut 1. Juist dan heb je veel aan een speler als Frenkie om een mannetje méér te creëren voorin.
0 0
Radikaal
Hij stond CV joh
0 0
Aeter
Jij hebt de wedstrijd klaarblijkelijk niet gezien.
0 0
AjaxGLM
Besef even dat De jong ook nog eens ongelooflijk veel risico in zijn spel legt normaal gesproken, als verdediger misschien iets minder. En dan alsnog 78 van de 79 passes nauwkeurig inspelen. Klasse
2 0
SilverHaze
Volgens mij zaten er 2 crosspasses van meer dan 60 meter bij. Echt fenomenaal.
1 0
Adam24
Als we zo doorgaan kunnen we best 3 keer op rij de champions league winnen.
0 -4
AFC34
Finale winnen is wel het minste wat we moeten doen met deze selectie!
0 -3
Bky
We moeten de finale halen, met dit team ben je daartoe verplicht.
1 -5
Ajaxaankop
Haha wat hou ik toch van de Amsterdamse arrogantie!
3 -1
MitsjollAjax
Arrogantie of nog dronken van gisteren?
2 0
Hans Kraay Jr.
Dronken van Arrogantie.
3 0
Daveajax1976
We gaan voor de halve finale niks minder !
1 -1
Redrum
Sowieso kwartfinale dus dit jaar, nice!
4 -1