Heitinga: 'Het mooie, dat heb ik ook meegegeven'

BVeenstra, 19-09-2018 om 14:05, 4700 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O19-trainer John Heitinga ziet de Youth League als een mooi toernooi voor de ontwikkeling van de talenten van Ajax. De Amsterdammers spelen woensdagmiddag op De Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van AEK Athene en doen dat met enkele spelers uit Jong Ajax.

'Je maakt een selectie van veertig spelers. Daar kun je dan uit kiezen. Je voert overleg met Jong Ajax en het eerste en vandaag hebben we voor deze jongens gekozen', vertelt Heitinga tegenover het officiële clubkanaal. 'Het is een mooi proces voor de ontwikkeling van de jongens. Een aantal wordt teleurgesteld. Jongens die normaal in de competitie spelen, zitten nu op de bank. Hoe ga je daar mee om?', vraagt de trainer zich af.

Tot nu toe ziet Heitinga in dat de spelers het goed oppakken. 'Maar we moeten het ook nog zien tijdens de wedstrijden', zegt de trainer, die niet uitsluit dat sommige spelers die nu op de bank zitten de volgende keer spelen ten koste van spelers uit Jong Ajax.

Later op woensdag speelt het eerste elftal van Ajax tegen AEK Athene in de Champions League. Ajax O19 kan om die reden het goede voorbeeld geven. 'Dat is ook het mooie en dat heb ik die jongens ook meegegeven. Hoe gaaf is het als de jongens straks gaan kijken en op het grote scherm zien dat - ik noem maar een uitslag - ze met 3-0 hebben gewonnen. Dat is iets om naar toe te leven.'

Voor Ajax O19 is het door de deelname aan de Youth League een drukke periode. 'We vliegen straks ook mee met het eerste. Hoe ga je straks om met die druk van de tv en sociale media? Het is eigenlijk ook gewoon de Champions League. Als ze het logo zien, dan gaat er wel wat kriebelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!