Mazraoui: 'Stukje van sociale leven ingeleverd'

Noussair Mazraoui heeft in een interview met Ajax Life verklaard dat hij veel heeft moeten laten om profvoetballer te worden. Zo was er niet altijd tijd om te voetballen met vrienden en was hij tot laat in de avond bezig met school.

'Ik trainde vaak', zegt Mazraoui, die ook andere dingen moest laten schieten. 'Ook dingen als schoolfeestjes liet ik vaak aan mij voorbij gaan. Ik leverde een stukje van mijn sociale leven in om te slagen als profvoetballer.'

Normaal naar school gaan werd lastig voor Mazraoui, want hij was de hele dag bij Ajax. 'Ik deed vwo. Dat was veel leren, vaak tot twaalf uur in de nacht. Eerder kon niet, omdat ik daarvoor moest trainen. Dat was wel lastig te combineren allemaal.'

Overigens moet de talentvolle verdediger annex middenvelder opbiechten dat hij ooit een keer heeft gespijbeld. 'Ik had die dag helemaal geen zin in school. Ik vertelde mijn moeder dat ik die dag vrij was. Toen kreeg ik halverwege een telefoontje van mijn moeder. Ze was gebeld door school...', zegt Mazraoui, die vertelt dat zijn moeder niet blij was. 'Ik moest gelijk naar school en had wel wat uit te leggen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Staat toch een beetje haaks op wat Krol in een ander artikel hierover zei. Wat vaak wordt vergeten is dat ze aan de ene kant een beetje worden gepamperd maar aan de andere kant worden ook veel hogere eisen aan ze gesteld.
1 -2
grannig mokum1
Ja is bij alle topsporters toch? En het wordt later beloond zie het maar als investeren op je zelf....
0 0
SjaakWolfs
Wordt nu al beloond, natuurlijk. Hoeveel mensen verdienen er tonnen per jaar en rijden in een nieuwe Mercedes E-klasse (of dikker)?
1 0
AsensioWillemsen
Toch wel opvallend dat de jeugdspelers die de laatste tijd doorbreken bij Ajax ook op school het “goed” deden.
De Ligt, Eiting, Sierhuis, Mazraoui zaten allemaal op havo/vwo
2 0
insectenverdelg
Kluivert daarentegen. :)
1 0
jaribombari
Zijn vader is miljonair, dus dan heb je wel een vangnetje.
1 0
3*stars*3
Haha dacht er ook aan.
Viel mij tijdje geleden ook op dat er wat intelligente jonge spelers bij Ajax lopen en Frenkie is er ook 1 maar Kluivertje is idd, een apart geval.
2 0
Ruff Rhythim
Daarom is die uitspraak van volksmenner Derksen over het feit dat hij "eerst jarenlang heeft geprofiteerd van Nederland om vervolgens stank voor dank te geven door voor Marokko te kiezen" een volkomen belachelijke uitspraak.

Profvoetballer worden en blijven: daar moet je jarenlang keihard voor werken om te bereiken waar je als profvoetballer komt, ongeacht waar je ook vandaan komt.
En dàt is hetgeen wat beloond wordt.
4 -2
EricAjax1
jij slaat de plank echt volledig mis. Wat is de link tussen wat Johan Derkzen zegt en je statement ovsr profvoetballer worden en blijven? hij heeft toch zijn hele leven in Nederland gewoond? Hij heeft toch 'geprofiteerd' van al onze voorzieningen? Hij heeft toch alles aan Nederland te danken? persoonlijk maakt het me geen reet uit waar ze voor kiezen want ze mogen de keuze maken. Maar wat Johan Derksen zegt zit zeker wel een kern van waarheid in
5 -4
Rik428
Het woord 'profiteren' is een beetje misplaatst. Menig autochtone Nederlander 'profiteert' júíst van de 52% belasting die Mazraoui over zijn zelfverdiende salaris afdraagt...
2 0
Ruff Rhythim
De link is het woord "profiteren", wat Derksen uit zijn koker liet komen.
"Profiteren van...." alsof hij daar niets voor heeft hoeven doen en laten, en dat dan dus jarenlang. Alsof het hem in de schoot is geworpen...

Hij heeft helemaal nergens van "geprofiteerd".
Hij heeft keihard moeten werken om te zijn waar ie nu is.

Maar dat had ik hierboven al gezegd, dus wat precies snap je daar niet van??
2 -1
wietikvuul
Deze jongen(s) zijn geboren en getogen hun hele leven in Nederland, zijn alleen in Marokko geweest voor vakantie en familie bezoek, dus zijn dit Nederlanders en geen Marokanen, of welke nationaliteit dan ook. Dus kan ik ook niet begrijpen dat men vervolgens voor hun favoriete vakantie bestemming en land van herkomst van hun ouders of grootouders zelfs gaan spelen.... Ben je nou een Nederlander of Marokkaan, laat men kiezen en geen dubbele nationaliteiten. Maar zolang Nederland zelf hier niets aan doet, is het nog steeds een goed recht van deze spelers helaas...
3 -3
4xEC1
Hahaha, echt ongelooflijk hypocriet wat je schrijft hoor. Nu zijn het ineens Nederlanders en geen Marokkanen. En een criminele Marokkaan dan die hier is geboren en getogen? Of wacht... Hoeft niet eens een crimineel te zijn, je zal er maar alleen bonje mee hebben, dan zal hij/zij geen Nederlander genoemd worden hoor, dan is het een kut-Marokkaan die maar naar zijn/haar eigen land moet. Met je profiteren. Omdat iemand een andere afkomst heeft is het meteen een profiteur? Als je in je leven ver wilt komen moet je gewoon keihard werken. Of geldt dat alleen voor de blanke Nederlander? Ben je anders meteen een profiteur als je ergens anders vandaan komt? Wordt dan meteen vergeten hóé je daar bent gekomen? Wat een primitieve denkwijze zeg...
2 0
RusselWestbrook
Lachen, hoe mensen die niets te kiezen hebben vinden dat anderen moeten kiezen.
4 -1
Ardoe
Lachen, hoe mensen quasi sociaal zijn en ondetussen een ander niet zijn mening laat hebben.
0 -4
RusselWestbrook
Wat wil je nou zeggen? Dat ik geen mening mag hebben over iemand anders' mening?

Raar. Ik dacht dat vrijheid van meningsuiting alle kanten op ging. Maar blijkbaar is het eenrichtingsverkeer. Gekkenhuis.
0 0
JPM
Lachen, hoe mensen geen fatsoenlijke zinnen kunnen formuleren.
0 -1
Ruff Rhythim
Hij heeft alle jeugdelftallen van Marokko doorlopen, dus waarom zou ie nu ineens voor Nederlands Elftal kiezen?
3 -1
SR83
"dus zijn dit Nederlanders en geen Marokanen, of welke nationaliteit dan ook"
Lol, behalve wanneer ze 'negatief' in beeld zijn. Dan zijn ze het wel. Medelander is het juiste begrip. Een nationaliteit komt gewoon tot stand door afstamming en recht. Dus waar ze hun hele leven ook doorbrengen, op basis van die nationaliteit heeft hij gewoon de keuze. Respecteer dat en klaar is Kees.
2 -1
Tnera
Voor welk land zou Xavi Simons straks wat jou betreft moeten kiezen?
0 0
JesseMKB33
Slechte vergelijking
0 0
Tnera
Waarom?
0 0
Amsteraaij
stel jij bent nederlander. je ouders emigreren naar Canada of VS. Jij groeit daar op. thuis spreken jullie nl. je viert de Nederlandse feestdagen. ieder jaar met vakantie naar nl naar je familie. Zou je dan voor team usa of oranje uit willen komen?
0 0
Ajax#1900
Dit dus. Mensen gaan voorbij aan het feit dat die jongens Marokkaans worden opgevoed. Is helemaal niet gek dat ze ondanks dat ze hier geboren zijn nog steeds veel binding met Marokko hebben. Dat zal ook wel zo blijven. Accepteer dat nou gewoon. Je kunt prima iets met twee landen hebben terwijl je uiteraard in 1 land bent geboren en getogen. Heb dat zelf ook.
1 -1
NoPants
Ik vind dat argument sowieso al kut, maar in dit geval extra dwaas:

Misschien voelt mazraoui zich inderdaad wel veel meer nederlander. Hij was alleen nooit wen groot talent, mocht bij geen nederlandse jeugdelftallen spelen, maar wel bij marokko. Dus die jongen speelt marokko u17, u19, u21. Sinds pakweg 6 maanden heeft hij zich beter ontwikkelt, is hij basisspeler, en wilde oranje hem toch wel hebben. En dan zou hij maar voor oranje moeten kiezen?
0 0
Optimist87
Juist, jij snapt het.

En dan is dit bij deze jongen niet het geval; Maar helaas zijn er veel te veel Turken/ Marokkanen die continue klagen over NL. Als het daar echt zoveel beter is, moet je verhuizen.
2 0
Horrontelli
Wij supporters hebben de neiging te denken dat de heren miljonairs er met de pet naar gooien. Maar hier lees je de werkelijke mentaliteit van profvoetballers. Je moet alles geven anders red je het niet.
4 -1
WantAmsterdam
Mwah, het is bij ieder speler anders, denk dat het vooral bij Nous zo was, want hij gold nooit als toptalent en hat lang geen profcontract, maar hij ging ervoor en is geslaagd, en dat hij naast ook VWO wou maken zegt ook veel over zijn persoonlijkheid.
Denk dat iemand als Kluivert, alleen al vanwege zijn naam, het wel makkelijker had...
0 0
Mikey Stormram
Achja, zo zie je maar: hard werken wordt beloond. Je offert wat op, maar wat je ervoor terugkrijgt, profvoetballer bij de grootste club van Nederland, zou het mij allemaal waard zijn. Dat ze dat maar goed beseffen...
2 -1
RusselWestbrook
VWO. Nice.
2 0
Caparzo
Sja je moet ook in 15 jaar bij mekaar verdienen wat de meesten in 45 jaar moeten, dus zijn dat ook automatisch intensive jaren :)
2 -2
Jayq
Huh?

Ik krijg in 45 jaar (waarschijnlijk) niet bij elkaar verdiend wat de profvoetballers in 15 jaar bij elkaar verdiend krijgen. Ik moet mijn hele leven daarvoor opofferen, en zij slechts 20 jaar, en ik houd er minder aan over...

Doe mij die intensieve jaren dan maar
0 -1
chrisjuhhh
Dan verdien jij heel goed !!
Als ik uit reken dat de gemiddelde werknemer 35k verdient bruto en een profvoetballer in zijn laagste schaal gemiddeld 750k verdien dan zou jij naar 20 jaar 700k verdienen en bij de profs is dat laagste schaal en bij jou je hoogste .
0 0
Horrontelli
Ze kunnen na hun carrière ook nog best geld verdienen toch?
5 0