Bijleveld: 'Moeilijk om in het eerste te komen'

NielsOpdam, 13-09-2018 om 13:30, 10187 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Teun Bijleveld denkt dat het moeilijk wordt voor hem om zich in het eerste van Ajax te spelen. De twintigjarige middenvelder, die vorig seizoen overkwam van Jong AZ, geeft dat aan in gesprek met ELF Voetbal

Bijleveld was afgelopen maandag aanvoerder bij Jong Ajax in een uitwedstrijd tegen zijn oude club Jong AZ. Hij kwam in de zomer van 2017 naar Amsterdam, omdat hij bij Ajax meer kansen zag dan bij AZ. Maar na één jaar zit Bijleveld in Amsterdam in precies hetzelfde schuitje als bij AZ: ook bij Ajax moet hij zich richten op het beloftenelftal.

Van een aanstaand vertrek wil de  middenvelder nog lang niet spreken. 'Op dit moment focus ik me volledig op spelen bij Jong Ajax', begint hij. 'Het eerste doet het fantastisch. Het is een mix van ervaren spelers en grote talenten. Het zal moeilijk worden om daar tussen te komen. Wie weet lukt het me, en anders... Tja, ik moet gewoon iedere dag keihard mijn best doen.'

De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AmSTERdamzuid
Nog beter je best doen !
0 0
PepG
Kut dat je trainer Reiziger is.
0 -2
Salamis
je bedoelt de Reiziger die vorig jaar kampioen werd met Jong Ajax, wat een hele knappe prestatie is?
2 -2
AlexIbarra
Het is nu even druk op het middenveld maar bij Ajax kan het hard gaan.

Als De Jong en Ziyech vertrekken zijn hij en Donny de technische aanvallende middenvelders.
De Wit en Matusiwa missen zijn techniek, Lasse en Eiting zijn beweeglijkheid.

We hebben dan wel 100 miljoen om vervanging aan te trekken maar eigen jeugd heeft altijd een streepje voor. Als je presteert.. :)
1 0
Babangida83
Goed intelligent spelertje. Zou eens een kans moeten krijgen. Dat Bergkamp weg is, wreekt zich hier.
3 -1
migilo
Als ik eens een potje van jong Ajax zie dan is dit wel de speler die mij altijd in positieve zin opvalt.
Hopelijk krijgt hij in de beker een kans.
4 0
geDaante
Wederom een groot talent dat door gebrek aan fysiek en lengte zwaar onterecht gepasseerd wordt, of niet voldoende op waarde wordt geschat.
Bikkels en lopers als Dani de Wit en Ekkelenkamp ziet men meer in... En dat bij Ajax. Echt te triest voor woorden.

Bijleveld kan als geen ander in de kleine ruimte spelen, zeer behendig, technisch, snelle strakke passing (soms zie je zijn pass(voet)beweging haast niet eens), en kan dus een perfect spil in kort combinatiespel zijn. Maar nee, men wil zoveel mogelijk man voor het doel voor kansloze voorzetten, ofwel puur gokwerk.
7 -11
Champy
Wederom? Na wie dan?
Groot talent? toch maar eerst eens stoppen met je rug naar het veld/tv te staan.
0 -1
geDaante
Kees de Boer, Lobotka, over het fysiek van Nouri werd moeilijk gedaan. Hij was echter zo goed dat hij het wel gered zou hebben.

Groot talent ja, het draait met name bij Ajax om superieur zijn in de kleine ruimte, alleen dan kan je echt dwingend spelen en balbezit op het middenveld houden. Bijleveld is daar ideaal voor. Als hij het eerste niet haalt, ligt dat meer aan zijn begeleiding van (individuele) trainers, dan aan hemzelf. Sowieso als wissel moet hij het halen. Had er al bij moeten zitten in plaats van Dani de Wit.
4 0
Champy
Haha Kees De Boer en Lobotka.. Dat zijn nogal namen zeg...
Nouri heeft in elk elftal gewoon in de basis gespeeld. Praat toch geen onzin man.

Bijleveld is wederom een speler zoals Serero die niet weet wat ie met de bal moet doen, met die extra tijd die ze krijgen door een goede aanname of wegdraaien.
Dat geldt trouwens ook voor Lobotka.

De Boer had ik nog een kans gegeven als centrale verdediger, en daar is ie sinds zijn groeispurt echt ideaal voor.
0 -2
geDaante
Kees de Boer prima Ajaxspelertje, zeker in die lichting was hij een van de betere, qua type vooral. Lobotka was de ideale 6 geweest voor Ajax qua spel.

Nouri kreeg niet al zo vroeg de kansen die Van de Beek kreeg, Van de Beek werd veel sneller overgeheveld, terwijl Nouri er voetballend allang klaar voor was. Ik heb het niet louter over de opleiding, ook de doorstroom. Met Frenkie heeft het ook te lang geduurd.

Als dat zo is dan moet je zo'n jongen dat bijbrengen, is niet zo moeilijk, mogelijkheden/opties aandragen in verschillende situaties. Maar ik geloof daar niet zoveel van, het is een verbindingsspeler die als spil goed moet vrijlopen en aanbieden om de bal te ontvangen, en daarna het liefst naar voren de bal snel bij een medespeler zien te krijgen. Zet een creatieve speler ernaast en die kan dan excelleren door de korte balletjes die hij van Bijleveld zou krijgen. Goed weg- en opendraaien is voor de meesten al een hels karwei, dat Bijleveld dat zo goed kan is al reden om hem boven veel anderen te verkiezen. Het belang daarvan wordt zwaar onderschat, het zou een basiskwaliteit moeten zijn van iedere middenvelder.
1 0
Champy
De Boer overleefde het zelfs niet in de B van Ajax. Prima zal hij niet zijn geweest. En De Boer is sinds de C1 ook niet meer dezelfde speler als daarvoor.
Ik kan je wel betere jeugdspelers noemen die het niet hebben gered sinds die leeftijdsklasse.
Denk maar aan El Azrak.
Waar was Jonk toen Rayans ontwikkeling stokte?
Lobotka de ideale 6. Ook weer zo'n speler die niet weet wat die moet doen met de bal.

Yup veel sneller overgeheveld, welgeteld een half jaar.
Zo kreeg Andersen dan weer op vroege leeftijd een kans, en Eriksen.
Ergens moet je de grens trekken, wat het minimaal vereiste fysiek is, en of er een plek open is. Niet iedere voorbeeld is hetzelfde.

Bijleveld en wegdraaien. Wat heb je eraan als zo'n speler dan continu de verkeerde keuzes maakt.
Hij is telkens een seconde te traag in zijn vervolg. Een matige speler herken je onmiddellijk op dat vlak.

Waar waren de creatieve medespelers van Frenkie bij WII? Dat talent zag je daar onmiddellijk, ook tussen die shit players.
Altijd maar die excuses van jou om middelmatige spelers op te hemelen op basis van een leuk hupje of een mooie pirouette..
0 -2
geDaante
Niet onder dramacoach Vink nee, die koos voor fysieke spelers, en verdedigende ingestelde spelers, 'zekerheidjes'.

Lobotka weet prima wat ie moet doen, en dat is de bal meteen weer afleveren bij de creatieve spelers voor hem, zo moeilijk is dat niet.

De basis is kunde in de kleine ruimte bij Ajax, althans, dat zou het moeten zijn, kort en snel kunnen combineren. Dat missen sommige spelers al, dan is Bijleveld al snel een van de beste opties.

Dani de Wit is vaak onzichtbaar, wat je zo vaak ziet bij dat soort wat simpele voetballers die het van werken en lopen moeten hebben, die mijden de kleine ruimte omdat ze weten dat ze daarin snel de bal kwijt raken. Daar heb je al helemaal niks aan, tenzij je opportunistischer wil spelen. En dat opportunistischer spelen zie ik dan ook helaas terug. En dat is ook een bewuste keuze, anders kies je voor een meer kort combinerende, technische speler.

Bijleveld is niet per se heel creatief, meer een spil, kan de bal ingespeeld krijgen hoger op het veld, en de bal en de spits inspelen, de buitenspelers wegsteken, of een creatieve technicus naast hem de bal geven.
Frenkie is creatief van zichzelf, kan mannetje voorbij, en is dan juist gebaat bij zo'n spil als Bijleveld, die het simpel houdt, maar erg comfortabel in de kleine ruimte is.

Jij weet ook dat spelers als Dani de Wit nooit basismateriaal in Ajax 1 zal zijn, en puur als pinchhitter gebruikt kan worden. Dan ga je zo'n speler niet de hele bovenbouw een vaste, onbetwitse basisplek geven ten koste van spelers als Jensen, Bijleveld, etc. Bijleveld heeft de potentie Ajax 1 te halen, en sowieso een goede wissel te zijn, en niet slechts een pinchhitter. Dus zou je meer in hem moeten investeren.
1 0
Champy
Vink heeft goede en slechte dingen gedaan, maar Kees wegsturen/niet in z'n selecties opnemen, heb ik niet ervaren als een slecht ding.
Want laten we wel wezen, Kees bakte er ook weinig van in de B2.
En hij staat sinds de C1 ook heel zwaar op z'n benen. Laatst een wedstrijd gezien van hem, en het zag er best pijnlijk uit, als je hem vergelijkt met de Kees van de D1. Beetje de mindere versie van Vejinovic, en dat wil best wat zeggen.

Over Bijleveld, Ik vind dat wanneer je in de jeugd speelt, je best polyvalent mag zijn als mv.. Een middenvelder die in de jeugd al niet z'n stempel kan drukken, zal dat in het eerste ook niet doen.
De uitzondering daarop is als je echt heel goed bent in ofwel het offensieve, ofwel het defensieve. In beide een magere 6 scoren, is voor mij een no go.
Dat geldt voor heel veel jeugdspelers. De grijze muizen waarvan Bijleveld er eentje is.
In de B1 spelen 3 middenvelders die veel meer gogme hebben en minstens even technisch.
Het spijt me om te zeggen maar Bijleveld is niveau Heracles. Dat is ook het niveau waar ie straks gaat spelen.

Tja, De Wit stond basis in de B1 onder hoofd opleiding Jonk, en die laatste nam hem op in de A1. Daarvoor was DDW geen absolute basisspeler in de C. DDW stond bij mij altijd op het lijstje om weggestuurd te worden, maar blijkbaar vindt iemand als Jonk hem goed genoeg. Dus wie zijn wij om te oordelen, als de uitverkorene van Jonk dat al vindt ;)
0 -1
Babangida83
Nouri is nooit basis geweest. Dat verbeeld je je. Daar had hij recht op, maar hij had Ziyech voor zich.
0 0
Champy
De discussie ging over de opleiding JA.
0 -1
Blankenburg
Uitstekende voetballer, maar het zal inderdaad moeilijk worden. Dat is nl. Sinds dit seizoen de norm bij Ajax. Zelfs Donny heeft het moeilijk. Dat betekend dat het niveau heel hoog is en daar moeten we blij mee zijn. En Frenkie heeft ook pas sinds dit seizoen een echte basisplaats en die is al 21. De tijd dat Ajax een veredeld jeugdelftal was is gelukkig voorbij. En zelfs Xavi debuteerde pas op zijn 20e. Er is nog hoop voor Bijleveld
1 0
geDaante
Donny wordt verkeerd gebruikt, wordt gezien als een type Klaassen en moet veelvuldig opduiken in de 16, past helemaal niet bij hem. Het is echt een middenvelder, geen schaduwspits. Is ook een slachtoffer van de switch van de punt naar achter, naar spelen met een 10. Hij is geen 10, maar ook niet echt een controlerend middenvelder, voelde zich duidelijk het prettigst als half.

Dat Frenkie nu pas een basisplaats heeft, komt in eerste instantie door Willem II en Streppel die hem onderschatten, en ook door Ajax en Bosz (een van de weinige minpuntjes aan Bosz) door hem te lang in Jong Ajax aan te laten kloten. Was er allang klaar voor, net als Nouri. Ziyech moest echter gehaald worden.
3 0
Web
Ziyech zette Bosz eerst als rechtsbuiten neer, moest van Bosz breed houden, werkte voor geen meter, bij Twente kreeg hij de vrijheid, en die krijgt hij ook bij Ten Hag.

Je kan het niet iedereen naar de zin maken, hij heeft met een team te maken, jij pakt er individueel een speler uit, de andere 10 doen het uitstekend, daar hoor ik je niet over. Ten Hag wil ook diepte in het spel, en daar ben ik het erg mee eens, anders krijg je het Barcelona zonder Messi, haal de er maar eens uit.
0 -1
geDaante
Ik heb je dan ook ergens al aangegeven dat ik best wel tevreden ben met Ten Hag tot nog toe, ondanks dat ie met een 10 speelt en geen 6.
0 0
Web
Je bent de laatste dagen weer lekker bezig, de meesten genieten op dit moment van Ajax Maar jij krijgt het altijd weer voor elkaar om negatief te zijn

Speelt Dani de Wit in het eerste? Nee Ten Hag gebruikt hem alleen de laatste minuten eventueel als stoorzender, als het team er door een zit, en de kracht niet meer heeft voor druk zetten. Zo gouw er gevoetbald word komen Donny en Eiting aan de beurt.

Maar jij bent altijd negatief over Ajax, zal nooit en tenimmer iets positiefs zeggen.
Nou ik geniet van dit Ajax, een mooie miks van jong en oud, met heel modern voetbal.
Twee voetballende controleurs die beter spelen dan ooit, Frenkie en Schone, een Ziyech die als rechtsbuiten exileert onder Ten Hag, niet onder Bosz. En waarom niet?
Omdat hij ban Bosz stijf aan de lijn moest blijven spelen
Veel positie wisselingen waar de tegenstanders geen vat op kunnen krijgen
Moderne backs, wat heeft hij Taliafigo aan het voetballen gekregen, iedereen is verrast dat deze speler zo goed is, brengt een enorme drive en dynamiek in het team
Mazraoui die wekelijks goed en beter begint te spelen, Eiting die het gevoel heeft dat hij er bij hoort, krijgt zijn kansen

Bij dit Ajax breken de laatste twee jaar De Ligt, Donny, Kluivert, Mazraoui en Eiting door, daarbij komen uitstekende aankopen als Sanchez, Ziyech, Neres, Frenkie, Dolberg, Onana, Tagliafico, Tadic, Blind ( liep je ook al over te zeuren) Blind speelde met Frenkie en Ziyech formidabel uit tegen Kiev.

Maar jij presteert het telkens om over Orejuela en Kristensen te zeiken, ja dat zijn miskopen gebeurt wel eens.

Ekkelenkamp gaat jou nog verassen, deze speler is veel beter dan dat de meesten hier denken, hij heeft iets onavolgsbaars in zijn spel, en scoort heel makkelijk.

En daar achter komen twee hele grote talenten aan, Gravenberch en Unuvar.
En dan heb ik het eens nog niet over Brobbey enz

Maar ga zo door en blijf maar zeiken dat het niets is bij Ajax
6 -2
geDaante
Over het spel van Ten Hag ben ik niet zo negatief, ziet er bij vlagen goed uit, ondanks dat ie met een 10 speelt, waar ik geen fan van ben. Dat de bovenbouw van de opleiding de visie van de trainer van Ajax 1, een passant, overneemt, vind ik dan weer totaal kansloos, en dommer kan haast niet.
3 -2
Web
Het voetbal ontwikkeld zich door, Johan zou erg gechameerd zijn van Ten Hag, Guardiola doet het ook heel anders dan jij het ziet.

Hoor je ook niet over de talenten en de aankopen.
1 -2
Babangida83
Daar gaat het niet om. Het gaat om de jeugd.

Wat betreft de nr. 10. Ook Johan zou gereserveerd zijn over de nr. 10 positie. Daar heeft hij De Boer ook vaak op aangepakt. Ten Hag vult het gelukkig overigens iets anders in, maar het geraamte van het elftal blijft daardoor nog steeds niet optimaal. (nr. 10 kan kort gezegd enkel en alleen bij 3-4-3, dus ook een punt naar achteren. Maar hangt ook van je spits af of een nummer 10 zin heeft ipv in de weg loopt).
1 0
Marvolo
Met je stukje over Brobbey insinueer je een beetje dat die een nog groter talent is dan Gravenberch en Ünüvar, dat is toch niet zo? Ik krijg bij Brobbey juist een Castillion gevoel van iemand die op fysiek veel bereikt in de jeugd maar dan zo in het seniorenvoetbal techniek tekort komt. Waar ik in de keren dat ik Gravenberch en Ünüvar heb zien spelen al doekjes moest pakken omdat het kwijl uit mijn mond liep.

Verder wel eens met je strekking dat we niet zo negatief moeten doen over het Ajax van nu, er komt vast wel weer een moment dat het minder gaat en dan past dat beter. Nu gewoon genieten van het feit dat we weer niet kunnen wachten tot Ajax gaat spelen.
2 0
Web
Zo bedoel ik het niet, maar nu ik het terug lees heb je wel gelijk.
Ik schat Gravenberch en Unuvar zeker hoger in.
2 0
Minsc
Ekkelenkamp gaat hem vast niet verassen, dat is namelijk strafbaar.
0 -1
FlyingDutchMan
Klopt, maar toch speelt naast het fysieke aspect de wisselvalligheid van een speler als Bijleveld. Hij moet veel stabieler en nadrukkelijker aanwezig worden wil hij kans maken
1 0
geDaante
Klopt, maar dat kan alleen als je hem het vertrouwen blijft geven, ook als het even minder gaat, daar moet hij zich dan onderuit zien te voetballen.

Het is een wat iele speler, die het van combinatiespel moet hebben, en dus gebaat is bij goed combinatiespel en goede aanspeelbaarheid, zodat hij de bal snel kwijt kan, en niet in de duels komt, want die verliest ie uiteraard. Door dan zo'n Dani de Wit naast hem te zetten, maak je het moeilijker voor hem.
1 0
Web
Ik vind hem ook goed, maar is gewoon ( nog ) niet goed genoeg voor dit Ajax
Ajax leg de lat enorm hoog op dit moment, heeft voor Nederlandse begrippen uitstekende spelers, van uit de jeugd moet je extreem goed zijn om door te breken nu. Gravenberch en Univar kunnen de stap wel maken. ( hoop ik )
4 -2
Ozymandias
"Maar nee, men wil zoveel mogelijk man voor het doel voor kansloze voorzetten, ofwel puur gokwerk."

Je lult maar weer eens wat om alles er slecht uit te laten zien. Het aantal voorzetten is onder Reiziger juist omlaag gegaan terwijl Keizer er al flink op hamerde dat Jong Ajax niet met voorzetten moest werken. Trouwens is de rol van Ekkelenkamp onder Reiziger zeker geen rol van loper. Hij blijft juist veelvuldig onder de bal. Daarbij is hij een spriet dus hij zal ook niet vanwege zijn fysieke kwaliteiten worden gekozen. Maar ja, feiten tellen bij jou niet. Liever zo negatief mogelijk doen...
6 -2
geDaante
Onder Keizer werden voorzetten zowat verboden, die zag liever ballen vanaf de achterlijn in de 16 teruggetrokken worden, laag. Dat was puur spel op basis van combinatiespel en uitgespeelde kansen creëren. Je hoeft van wedstrijden onder Reiziger en Heitinga maar een paar samenvattingen te zien, en je ziet alleen maar kansen gecreëerd door voorzetten en dode spelmomenten.

Onder Reiziger zijn de crosspasses en de voorzetten veel frequenter geworden dan onder Keizer. Het kan ook haast niet minder dan onder Keizer.

Als je van het korte combinatiespel bent, en dat ook wil ontwikkelen, kies je per definitie nooit voor types als Dani de Wit en Ekkelenkamp.

Als je werkelijk vooral talenten door wil ontwikkelen die bij Ajax passen, en dus vooral technisch-creatief onderlegd zijn, kies je altijd voor types als Jensen, Bijleveld, Pasquali, Gravenberch, etc, en nooit voor types als Dani de Wit. En eerstgenoemden laat je ook gewoon staan, ook bij een dip, want het zou niet moeten gaan om teamresultaat, maar om individuele ontwikkeling.

In de Youth League Dani de Wit terughalen en naast Ekkelenkamp zetten, is een mooi voorbeeld van de visieloosheid, en het resultaatgerichte. Die Youth League is er juist voor je beste technische talenten om de weerstand te ondervinden. Dan ga je niet je minste, maar meest fysiek en harde werkers erin zetten om dat potje maar te winnen.
2 -1
Champy
Jonk had De Wit ooit ingebracht voor de spits om een voorsprong te verdedigen. Just saying.. resultaatgericht en laffe wissel.
2 0
geDaante
Dat is dan een trieste keuze van Jonk geweest, maar dan wil ik eerst weten waar de wedstrijd om ging, als het de laatste wedstrijd was om Youth League te halen bijvoorbeeld, is dat al wat begrijpelijker, als je het als team aanvallend even niet lukt.
En het was een incident, nu is het vrij structureel.

Je hebt het vaak over die A2 van toen, dat Jonk daar ook niet veel mee klaarspeelde, dat zou kunnen, maar vrijwel alle andere jeugdteams die ik zag spelen, speelden allemaal kort aanvallend combinatiespel tot aan het doel van de tegenstander. Je zag duidelijk een rode lijn van lagere elftallen naar hogere. Nu zie je de middenbouw heel anders spelen dan de bovenbouw, die qua visie een passant volgt.
2 -2
Champy
Speelt het eerste dan ook met orejuela op linksbuiten? De A1 doet dat met Dest om hem nu beter te maken.
Of heb je het over Unuvar die nu linksbuiten speelt zoals in meerdere wedstrijden van hem sinds de C1? Of had Nouri daar ook niet gespeeld in de B1. Je ziet ook maar wat je wil zien
1 0
PepG
he mongooltje. Ik heb het nu wel door.
0 -1
Champy
Hou je bek, pauper.
0 0
Champy
Tegen Spartak uit toen Ajax het moeilijk had bij een 2-0 voorsprong.
Je projecteert het beste elftal van toen op alle jeugdelftallen en nu doe je het omgekeerde.
De A1 van Nouri was geweldig, alleen kon je niet hetzelfde zeggeb van de a2, b1, b2 en c1 van toen.
Wie weet kopieerde Jonk het systeem ook van de passant De Boer.


0 -1