Tadic: 'Iedere dag voorbeeld voor die gasten zijn'

Dusan Tadic heeft nog maar eens laten weten dat hij enorm trots is sinds dit seizoen het shirt van Ajax te dragen. De Serviër vindt dat Ajax behoort tot de tien grootste clubs van de wereld en als hij bedenkt wie er allemaal hebben rondgelopen bij Ajax krijgt hij kippenvel.

'En weet je: Ajacieden en Serviërs, ze lijken in sommige opzichten op elkaar', vertelt Tadic in een interview met ELF Voetbal. Hij legt uit waarom: 'Ze hebben trots en flair, zijn licht arrogant. Neem Marko Pantelic, die hier een paar jaar geleden heeft gespeeld. Goede gozer, hij weet hoe je de fans blij moet maken.'

Waar Pantelic wellicht een voorbeeld voor Tadic was, wil hij nu zelf een voorbeeld zijn voor de jonge spelers in de Ajax-selectie. Hij wil, samen met de andere ervaren spelers, de talenten helpen in hun ontwikkeling. 'We moeten iedere dag een voorbeeld voor die gasten zijn. Niet alleen op zondag, maar iedere dag. Zodat die jongens zich realiseren dat het in het voetbal om veel meer gaat dan kwaliteit alleen. Je moet je hele levensstijl aanpassen. Anders red je het niet. Je moet goed eten, veel rusten en het beste uit jezelf willen halen. Iedere dag beter worden.'

Volgens Tadic zijn talenten in 'het grote mannen-voetbal' voor negentig procent afhankelijk van hun werklust. 'Wat onze talenten betreft: het zijn stuk voor stuk jongens die willen werken. Met hun mentaliteit zit het wel goed. Laat niemand denken dat we er al zijn. Ajax móét ieder jaar in de Champions League spelen. Dat zal bloed, zweet en tranen kosten. Dus zullen we ons daarop moeten voorbereiden. We moeten strijders worden, strijders die weten hoe het is om tweemaal in de week te vlammen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
23 september a.s. gaan we PSV aan gort spelen en voetballes geven
Met spelers als Tadic worden we de komende jaren kampioen.
Heerlijk toch, zo'n super prof in je elftal.
Ik geniet weer van Ajax en..... ik ga het toegeven want eerlijk is eerlijk Ten Hag doet het goed.
3 -1
EzraAjax95
Wat een baas deze man!
2 0
Maus1978
Wat een baas jongen die Tadic, heerlijk. Hebben we zo hard nodig dit soort spelers. En het verschil met vorige jaren, waarin we ook wel voorbeeldprofs hadden: Tadic is ook (samen met Ziyech) de beste op het veld zodat hij ook serieus genomen wordt. Is toch anders dan dat Heiko Westerman het zegt, met alle respect overigens voor Heiko.
0 0
oudzuid2
prachtig om te lezen dit. dit misten we de afgelopen jaren, toen er vaak 10, 11 talenten op het veld stonden die vooral voor zichzelf voetbalden
1 0
3*stars*3
Precies en ik werd op een gegeven moment gek van onze captains, nadat er weer eens punten werden verspild.
Woordjes als instelling en slap begin, kwam dan na elk wedstrijd terug.

Tadic heeft zich vanaf begin al laten gelden op het veld en zo te lezen, in de kleedkamer.
Tagliafico zit er nu al een tijdje en zal nu natuurlijk nog meer vertrouwen hebben maar dat zijn de mannen die verbaal en met hun daden een signaal afgeven.
Huntelaar kon het ook maar heeft nu wat strijders erbij.
Daarnaast ook nog Neres en Ziyech, die creativiteit brengen en keihard werken.
De Ligt en Blind die goede CV duo vormen, net als Frenkie en Lasse op het middenveld.

Als Ajax nu geen titel pakt, weet ik het ook niet meer....
3 0
Dennis1964
Zolang psv geen fouten maakt blijven we 2 punten achter staan. Dus de onderlinge duels worden nog belangrijker.
0 0
BrandjeXL
Onderlinge resultaten zijn zelden beslissend dus het moet weer tegen de kleintjes gebeuren. Verder vind ik deze periode absoluut nog geen graadmeter dat gaat het pas vanaf aankomende week zijn wanneer je tot aan december bijna elke week zowel doordeweeks als in de weekenden speelt.
0 0
Bullmajor
Die gaan 2 punten laten liggen in Den Haag. En dan volgende week billenkoek van Barca en van Ajax krijgen. Hahaha
0 0
Ruff Rhythim
Ik wil dat deze baas tot het eind van zijn voetballende leven voor Ajax blijft voetballen en daarna een toffe baan binnen de club krijgt....
2 0
10Sneijder10
MAAAARKOOOOOO PAAANTELIIIIIICCCCC!!!!
2 0
3*stars*3
Mooi gesproken.
Dit zijn nou mannen die niet alleen praten maar ook presteren.
Laatste 2 duels was hij wel wat minder maar hij is nu al betrokken bij aardig wat goals en zijn cijfers in de CL voorrondes zijn indrukwekkend.
Hij kwam binnen en ik kan mij herinneren dat mensen lacherig deden want hij begon over kampioen worden en CL spelen.
Tagliafico riep dat hij zichzelf in de picture wou spelen voor Argentijns elftal en CL in met Ajax.

Ze hebben gelijk gekregen en nu gaan voor de prijzen, met Ajax.
2 0
AjaxCitizen
Pantelic. Heerlijke spits was dat. En in één seizoen toch een publiekslieveling geworden. Hoe hij de critici de mond snoerde, daar kan ik nog steeds van genieten.

Tadic is echt het type speler dat we hebben gemist. Dat mensen twijfelden aan deze transfer en de transfersom te hoog noemden, vond ik echt absurd. Hij is niet alleen een uitstekende voetballer, maar brengt ook de ervaring en vooral passie die ik heb gemist bij Ajax. Hoe hij bijvoorbeeld van zich afbijt bij een harde tackle op hem. Prachtig om te zien.
2 0
EuforischeRealist
Buiten het feit dat het absoluut waar is wat hij zegt en jonge spelers er niet vaak genoeg aan herinnert kunnen worden, gaan we nou ook iedere week een interview met Tadic lezen waarin hij deze teksten roept.
2 -1
AFCAMM
Het kan misschien na een tijdje vermoeiend worden, maar tegelijkertijd hoop ik het, omdat het helemaal geen kwaad kan als je iedereen, ook de selectie, er op deze manier aan blijft herinneren.
0 0
Redrum
Reken daar maar op.
0 0
EuforischeRealist
Joepie ;-)
0 -1
Redrum
Die Tadic is toch wel een godsgeschenk voor ons. Kon nog bakken met geld verdienen in de Premier League, maar wilde gewoon naar Ajax omdat hij daar fan van is en de club wil helpen. Hoe is het toch mogelijk eigenlijk hahaha? Los van zijn voetballende kwaliteiten voegt hij ook buiten de lijnen heel veel toe door de jongens te coachen en te motiveren. Mede dankzij zijn komst hadden bepaalde spelers steeds minder behoefte om te vertrekken en is de CL behaald.
4 0
Bjorn
Baas.
2 0
GrandMasterFlex
Jammer dat Tadic er niet was toen Sulejmani bij ons speelde. Ik blijf dat een erg jammerlijk verhaal vinden.
2 0
FlyingDutchMan
Die kon wel wat begeleiding gebruiken ja
0 0
EersteAanname
Ik vind het heerlijk om Tadic te horen praten
3 0
Aeter
Nou Dusan, bontjas aan, zonnebril op en je haar lang laten groeien.
1 0
Labrador
Pantelic. Wat een held was dat.
3 0
DeKenner
Haha idd. Het zijn allebei helden voor mij. Ze hebben liefde voor onze club, net als wij supporters.
3 0