Selectie Ajax heeft weinig ervaring op CL-niveau

NielsOpdam, 13-09-2018 om 09:00, 7893 views, Voetbal International | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Ajax heeft een redelijk onervaren selectie op het hoogste niveau in Europa. De selectie van de Amsterdammers heeft bij elkaar opgeteld 81 wedstrijden gespeeld in de Champions League. Dat heeft Voetbal International uitgerekend. 

Het voetbalblad heeft uitgerekend welke deelnemers van deze editie van de Champions League de meeste ervaring hebben in die competitie. Dit hebben ze gedaan door alle Champions League wedstrijden van alle spelers binnen de selectie bij elkaar op te tellen. Ajax heeft in totaal 81 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en staat op de 26e plaats van de 32 deelnemers. Klaas-Jan Huntelaar is met dertig wedstrijden de meest ervaren Ajacied in de Champions League. PSV staat op plek 25 met 88 wedstrijden in de Champions League. 

Bayern München, tegenstander van Ajax in de groepsfase, staat op plek één met 936 wedstrijden. Benfica is een andere tegenstander in de groep. Zij staan op plek zestien met 228 wedstrijden op het hoogste niveau. De laatste tegenstander in de groep, AEK Athene, staat op plek 31 met slechts 23 wedstrijden in de Champions League. De laatste plek wordt bezet door het Zwitserse Young Boys met negentien wedstrijden in het miljardenbal.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ff kwartfinale halen en we staan volgend jaar alweer op 200 wedstrijden.

Moet je alleen wel de groep bij elkaar houden.. ;)
0 0
Schwalbino
Dan heb je de kans om een interessante statistiek te maken en dan verkloot je het door een criterium te kiezen dat op zich heel weinig zegt. Mag je een keer een pingel schieten en dan verkloot je het door in de grond te trappen.

Ze hadden alle internationale ervaring mee moeten nemen. We hebben het er altijd over hoe we het niveau van het Nederlandse niveau omhoog moeten brengen maar het niveau van de voetbaljournalistiek mag ook wel eens een kwaliteitsimpuls krijgen.
0 0
Ajax27
Waarom alle internationale ervaring meenemen? Zodat ons elftal misschien wat hoger scoort? De titel zegt gewoon... weinig CL ervaring en daar gaat het artikel over. Huntelaar, Blind en Schone zullen in dit team voor vrijwel alle caps in het miljoenenbal zorgen. En we zullen altijd laag op die lijst blijven staan omdat al onze spelers tegenwoordig na 1 of 2 sterke seizoenen vertrekken. Niets mis mee, dat hebben we nu eenmaal als opleidende club.
1 0
ajaxinho
Benfica heeft wat dat betreft wel een dikke streep voor.

Maar ik geloof in de magie van Ajax:
Talenten die toonaangevend zijn en snel leren.
0 0
Aeter
Hoera nutteloze statistieken!
1 0
mistermiyagi
Dat boeit niet, Europa League en interlands zijn van een gelijk niveau.

Alleen zijn clubs vaak verder in het bewegende gedeelte, afstemming als de Nationale selectie's.
1 -1
chrisjuhhh
HET TEAM is het belangrijkste wat er is .
2 0
ghouleseddik
We hebben wel een hoop jongens met een Europese finale achter hun naam, met ervaring op EK's en WK's en/of seizoenen in de Premier League. Zo groen is dit team internationaal niet.
3 0
Ruff Rhythim
Hoogstinteressant.....
1 0
MickS
Iets met open deuren?
0 0
Tecmessa
Mooi dat bijna de volledige CL ervaring van Young Boys uit Sulejmani bestaat ;-) Off-topic: voor de FIFA liefhebbers, alle Ajax rating staan nu op Futhead. 14x goud, 14x zilver.
0 0
AjaxPassion
Heb je een linkje?
0 0
Tecmessa
https://www.futhead.com/19/clubs/ajax/
0 0
M.Olsen
Thanks! Heerlijke ratings. Schuurs en Sierhuis vooral. Meestal krijgen dat soort jongens eerst 64 ofzo
0 0
Mocrodammerr
koop pes en speel een echte voetbalspel.
2 0
Marvolo
Dan kan je beter Football Manager gaan spelen, veel interessanter.
0 0
FlyingDutchMan
Doe ik elk jaar trouw als Konami fan, echter krijg ik ook elk jaar weer een klap in mijn gezicht met wat die prutsers nou weer half in elkaar hebben gesleuteld..
0 0
Mocrodammerr
zoals?
0 0
FlyingDutchMan
De 2019 demo heeft trouwens laten zien dat Konami op dezelfde voet verder gaat met de trage statische gameplay. Grappig dat vroeger andersom was, toen was juist PES lekker snel en FIFA trage shit.
0 0
Mocrodammerr
mwah nee mee eens. ik ben sinds 2 jaar weer terug bij pes. snelheid is realistischer dan fifa. fifa is veel en veel te snel. bomvol met glitches. menu van pes is ruk maar is altijd zo geweest.. graphics en gameplay is ontzettend goed. blijkt ook uit alle recensies. ea was overgestapt naar een andere engine en sindsdien ruk.
0 0
FlyingDutchMan
https://www.dreamteamfc.com/c/gaming/408916/pes-2019-fifa-19-release-demo-ultimate-team/

Een voorbeeldje, waar vind jij positieve recensies dan?
0 0
FlyingDutchMan
Net de FIFA 19 demo gespeeld, vandaag uitgekomen. Wat een topper weer, loopt zoveel vloeiender dan PES. Qua graphics en ambiance nog beter, dit jaar PES nog niet eens kopen. Een wedstrijd gespeeld van beide demo's, ik weet genoeg!!
0 0
FlyingDutchMan
Zie onder
0 0
Babayaka
Wat vind je er slecht aan dan? behalve de licenties.
ik heb me zowaar laten verleiden om juist voor pes 2019 te gaan.
omdat ik FIFA tegenwoordig meer een flipperkast vind en meer een toeval spel vind. De goals die ik zelf ook vaak maak in FIFA zijn eigenlijk allemaal rebound goals.
0 0
FlyingDutchMan
Licenties is kut, maar dat kan je nog met een patch goedmaken. Voor mij: ik speel alleen online, waardoor je met pijn en moeite tegenstanders(op Aziatische pingrapers na) kan vinden aangezien geen hond PES speelt. Daarnaast ben ik niet zo'n noob die alleen maar al zijn wedstrijden met Real Madrid of Barcelona speel, waarbij Fifa speelt met teams die op waarde worden geschat. Met andere woorden als ik met Ajax speel die 4 sterren heeft, speel ik in principe ook tegen een gelijkwaardig team. Bij PES heb je dat niet, waardoor je elke wedstrijd die je een keer speelt standaard vs Messi of Ronaldo speelt.. Bij FIFA heb je een gebruiksvriendelijker menu met allerlei mogelijkheden, bij PES heb je een menu wat vergelijkbaar is met de Commodore64 of de Nintendo/Sega Megadrive. FIFA speelt vlot voetbal, hoog tempo. PES speelt als dikke stront in een trechter, alsof je wandelvoetbal speelt.. Bewegingen maken gaan bij FIFA veel makkelijker dan bij PES, enige punt wat PES leuker maakt is het iets lastiger scoren. FIFA krijg je soms handbal uitslagen, maar laatste jaren koop ik beide spellen en val onmiddellijk terug naar FIFA.
0 0
Redrum
Jaren geleden speelde ik altijd Fifa online en dan speelde ik alleen maar met Ajax. Dat was fantastisch. Je speelde standaard tegen United, Chelsea, Real of Barcelona, maar als je het slim speelde kon je ze regelmatig pakken.
0 0
KleinMiljoen
Sowieso voetbalgames... helaas jarenlang verspild en snap niet waarom. Gameplay is zo matig.
0 0
Vlieske
Precies. Fifa is geen voetbal. Moeten de psv ers maar spelen.
0 0
M.Olsen
Haha VI heeft tijd teveel
3 0