Selectie Ajax heeft weinig ervaring op CL-niveau

NielsOpdam, 13-09-2018 om 09:00, 9333 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een redelijk onervaren selectie op het hoogste niveau in Europa. De selectie van de Amsterdammers heeft bij elkaar opgeteld 81 wedstrijden gespeeld in de Champions League. Dat heeft Voetbal International uitgerekend. 

Het voetbalblad heeft uitgerekend welke deelnemers van deze editie van de Champions League de meeste ervaring hebben in die competitie. Dit hebben ze gedaan door alle Champions League wedstrijden van alle spelers binnen de selectie bij elkaar op te tellen. Ajax heeft in totaal 81 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en staat op de 26e plaats van de 32 deelnemers. Klaas-Jan Huntelaar is met dertig wedstrijden de meest ervaren Ajacied in de Champions League. PSV staat op plek 25 met 88 wedstrijden in de Champions League. 

Bayern München, tegenstander van Ajax in de groepsfase, staat op plek één met 936 wedstrijden. Benfica is een andere tegenstander in de groep. Zij staan op plek zestien met 228 wedstrijden op het hoogste niveau. De laatste tegenstander in de groep, AEK Athene, staat op plek 31 met slechts 23 wedstrijden in de Champions League. De laatste plek wordt bezet door het Zwitserse Young Boys met negentien wedstrijden in het miljardenbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ff kwartfinale halen en we staan volgend jaar alweer op 200 wedstrijden.

Moet je alleen wel de groep bij elkaar houden.. ;)
0 0
Schwalbino
Dan heb je de kans om een interessante statistiek te maken en dan verkloot je het door een criterium te kiezen dat op zich heel weinig zegt. Mag je een keer een pingel schieten en dan verkloot je het door in de grond te trappen.

Ze hadden alle internationale ervaring mee moeten nemen. We hebben het er altijd over hoe we het niveau van het Nederlandse niveau omhoog moeten brengen maar het niveau van de voetbaljournalistiek mag ook wel eens een kwaliteitsimpuls krijgen.
0 0
Ajax27
Waarom alle internationale ervaring meenemen? Zodat ons elftal misschien wat hoger scoort? De titel zegt gewoon... weinig CL ervaring en daar gaat het artikel over. Huntelaar, Blind en Schone zullen in dit team voor vrijwel alle caps in het miljoenenbal zorgen. En we zullen altijd laag op die lijst blijven staan omdat al onze spelers tegenwoordig na 1 of 2 sterke seizoenen vertrekken. Niets mis mee, dat hebben we nu eenmaal als opleidende club.
1 0
ajaxinho
Benfica heeft wat dat betreft wel een dikke streep voor.

Maar ik geloof in de magie van Ajax:
Talenten die toonaangevend zijn en snel leren.
0 0
Aeter
Hoera nutteloze statistieken!
1 0
mistermiyagi
Dat boeit niet, Europa League en interlands zijn van een gelijk niveau.

Alleen zijn clubs vaak verder in het bewegende gedeelte, afstemming als de Nationale selectie's.
1 -1
chrisjuhhh
HET TEAM is het belangrijkste wat er is .
2 0
ghouleseddik
We hebben wel een hoop jongens met een Europese finale achter hun naam, met ervaring op EK's en WK's en/of seizoenen in de Premier League. Zo groen is dit team internationaal niet.
3 0
Ruff Rhythim
Hoogstinteressant.....
1 0
MickS
Iets met open deuren?
0 0
Tecmessa
Mooi dat bijna de volledige CL ervaring van Young Boys uit Sulejmani bestaat ;-) Off-topic: voor de FIFA liefhebbers, alle Ajax rating staan nu op Futhead. 14x goud, 14x zilver.
0 0
AjaxPassion
Heb je een linkje?
0 0
Tecmessa
https://www.futhead.com/19/clubs/ajax/
0 0
M.Olsen
Thanks! Heerlijke ratings. Schuurs en Sierhuis vooral. Meestal krijgen dat soort jongens eerst 64 ofzo
0 0
M.Olsen
Haha VI heeft tijd teveel
3 0