SV Ajax niet blij met buscombi bekerduel

BVeenstra, 13-09-2018 om 07:35, 4863 views, Ajax Life, Omroep West |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

De supportersvereniging Ajax is niet bepaald blij met de verplichte buscombi voor het bekerduel met Te Werve (26 september). Ook voor de amateurclub uit Rijswijk geldt een verplichte buscombi. De bekerwedstrijd wordt nu gespeeld op het terrein van VV Noordwijk.

De SV Ajax vindt het logisch dat de wedstrijd elders wordt gespeeld, omdat de faciliteiten op het complex van Te Werve niet goed genoeg zijn. 'Maar nu komt het. Supporters van zowel Te Werve als Ajax dienen met een verplichte buscombi af te reizen naar sportpark Duinwetering. Dit was er niet bij verteld toen we blij waren vanwege het vinden van een alternatieve locatie…', start men de uitleg, die te lezen is op de website van Ajax Life.

Dat er voor beide supportersgroepen een verplichte buscombi geldt, heeft men nog niet eerder meegemaakt. 'Om het nog gekker te maken: Ajax oefende deze zomer een deurtje verderop, in Noordwijkerhout, en bij dat potje gold geen enkele restrictie! Er gebeurde ook niets raars. Te Werve heeft voorlopig minder dan 400 kaarten verkocht – het is ook maar een klein clubje – en we verwachten niet dat er vanwege de verplichte buscombi veel Ajacieden staan te springen om naar Noordwijk af te reizen.'

Het kan nog gekker, zo vindt de SV Ajax: 'Om het nog vreemder te maken, is er in Noordwijk wel losse kaartverkoop. Als je in Noordwijk woont of bij de plaatselijke VV voetbalt, kun je dus wel zonder problemen naar Te Werve – Ajax. Het is om knettergek van te worden…'

Onvrede bij Te Werve

Ook bij Te Werve is men niet bepaald blij met de verplichte buscombi. Voorzitter Ivo van Dijk reageert tegenover Omroep West. 'Het is weer een extra drempel voor onze supporters om het bekerduel te bezoeken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Zijn nooit blij volgens mij.
0 0
Red Devil
Het amateurisme ten top bij de KNVB-Maffia.
Hebben het IQ van een dood varken daar in Zeist.
0 0
pieke
De KNVB bepaald de kaartverkoop niet.
0 0
Nicoonzeredder
Als ik mag vragen, wat is er zo erg aan die buscombi?
0 -1
Ajax27
Wat er erg is aan alle buscombi's. Zodat het bijna onmogelijk om is voor fans zoals mij die van het moeten komen. Ik bijvoorbeeld uit Limburg. Voor een uitwedstrijd tegen PSV zou ik eerst naar het noorden moeten naar een verzamelpunt. Dan met de bus naar het zuiden. Laatste stukkie met de trein. Na de wedstrijd weer terug met trein en bus om vervolgens va uit daar weer terug te rijden naar Limburg. Niet te doen gewoon. Wedstrijdjes in Limburg tegen VVV ofzo kun je gemakkelijk in een thuistap zitten zonder dat iemand je raar aankijkt. Maar verder zie ik dus geen uitwedstrijden can Ajax door dit soort regelingen.
0 0
Tinus
Met een combi moet je op een vaste plek verzamelen en ook nog eens veel eerder dan nodig. Terug zelfde verhaal. Het kost je vele malen meer tijd. Als ik naar een wedstrijd ga, dan wil mn eigen plan trekken. Vooraf biertje drinken of ergens wat eten. Met de auto of met de trein. Het is in alle opzichten een achteruitgang. Bekerwedstrijden bij amateurclubs brengen nog de oude charme van het bezoeken van een wedstrijd met zich mee. Zelfs die wedstrijden willen ze al ontmoedigen. Het is gewoon doodzonde.
1 0
Babayaka
Kan je dan niet op eigengelegenheid heen zeg maar als fan van de amateurclub?
0 0
pieke
Kan nog gewoon hoor. Er is in Noordwijk gewoon vrije kaartverkoop op 3 plekken. Max. 4 kaarten pp
0 0
Labrador
Alles. Lekker met eigen vervoer is zoveel malen beter. Kost minder geld en tijd.
0 0
FlyingDutchMan
Snap ik, maar kan dat nog in deze tijd??? Vrees dat dit tot het verleden hoort, dat de combi standaard elke wedstrijd wordt (voor zover dit nu niet al het geval is).
0 -1
Labrador
Nou dat valt gelukkig wel mee. Kijk als het per bus is met een alternatieve opstap zoals bij vitesse, Nac en Groningen het geval is oke. Willem 2, Fortuna, Excelsior , en Utrecht zijn voor Ajax de enige verplichte buscombi's vanaf Amsterdam. De rest is veelal Auto.
0 0
Labrador
Duel omdraaien. Alle leden van te Werve gratis naar binnen. Dan heb je geen gedoe,een groot feest voor die club en is iedereen blij. Behalve de KNVB want omdraaien is een doodzonde.
2 0
chrisjuhhh
Hebben ze gelijk een mooi dagje uit en dan doet vd Sar er nog een gratis bezoek aan het museum bij plus Ajax sjaal .
0 0
off
Gek dat je een kaartje kan kopen als je lid bent van Noordwijk. Behalve de locatie is de vv natuurlijk geen partij in deze.
0 0