Overmars: 'Frenkie anderhalf jaar te laat gekocht'

SJvanveen, 11-09-2018 om 12:15, 31169 views, Ajax Kick Off |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Marc Overmars weet nog goed toen hij Frenkie de Jong scoutte. De directeur spelersbeleid van Ajax zag de spelmaker van Ajax bij een jeugdteam van Oranje aan het werk en vergat hem hierna niet meer.

'Dat is wel een bijzonder verhaal', beet Overmars maandagavond het spits af bij Ajax Kick Off, een zakelijk evenement dat jaarlijks terugkeert. 'Ik ging kijken naar Oranje Onder-16 in Arnhem. Het was 2012 en Frenkie de Jong (toen vijftien jaar, red.) zat op de bank. Hij viel in en dan geef je na de wedstrijd een cijfer. Dat deed ik bij Frenkie ook', aldus de voormalig buitenspeler.

'Anderhalf jaar te laat gekocht' 

'Ik gaf hem een goed cijfer en ging met Frenkie in mijn achterhoofd weer terug naar huis', vervolgt Overmars. 'Ik vergat hem niet, maar hebben hem anderhalf jaar te laat gekocht. Dit kwam doordat we in die tijd problemen hadden binnen de organisatie', besluit de technische man van de Amsterdamse club. 

Op hetzelfde evenement sprak Marc Overmars al over de verregaande interesse van Barcelona voor Frenkie de Jong. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godlike
75 Miljoen... HEER-LIJK! :P
0 0
SpartAjax
Beter laat dan nooit. Cashen maar...
1 0
Duif63
Lees: Jonk en Bergkamp wilden hem niet !
0 -2
AsensioWillemsen
Kun je dit onderbouwen?
3 0
SnifferClarke
Frenkie had eigenlijk bij Feyenoord moeten voetballen, maar hij koos als F-pupil voor Willem II ipv Feyenoord, vond ie leuker. Speelde toen samen o.a. met Sam Lammers (nu Heerenveen) en nog 5 talentjes.
4 0
Redrum
Frenkie was toen al een intelligente en verstandige jongen.
7 0
Biornha
"De Jong kreeg onder trainer Jurgen Streppel geen speeltijd in het eerste elftal van de Tricolores. Meestal zat hij bij wedstrijden zelfs op de tribune. De rest van dit seizoen kan hij nu wel speelminuten gaan maken bij Jong Ajax, dat uitkomt in de eerste divisie"

En dan dit nog maar even vergeten.. Dan vraag je je toch af wat die Streppel dacht
2 -1
jaribombari
Spelen voor Willem II is natuurlijk ook wel even wat anders. Bovendien was Frenkie toen jaren jonger. Kan je echt niet vergelijken.
0 0
DurumDoner
De trainer die veel Ajacieden bij Ajax wilde hebben. Omdat ie het een jaartje leuk deed.
0 0
Redrum
Nou ja, in mijn gedachten was Streppel al een totale dwaas, maar dit bevestigd het nog wel even stevig moet ik zeggen.
0 0
nahfahlaar
Ik weet niet of ik het daar mee eens ben. Ja, qua trainingen en Europese wedstrijden zou hij beter bij Ajax zijn, maar bij Willem 2 heeft hij zich wel gewoon lekker in de luwte kunnen ontwikkelen. Niet iedere jeugdspeler is er denk ik bij gebaat om al vroeg bij Ajax te spelen.
0 0
Red Devil
Daadkrachtiger handelen en minder lopen mierenneuken over de prijs dat zou veel schelen Marc.
2 0
ajaxrulesz
Nu is hij weer aan het mierenneuken met die grote clubs of het nu 50 of 55 miljoen moet gaan worden..
Eerst zelf soebatten met willem 2 over een half miljoen ofzo. Dan is het wel echt extreem als dit klopt wat je zegt maargoed!. Zon willem 2 moet eigenlijk wel een stuk beter betaald worden door ajax voor zo'n groot talent vind ik, als je ziet wat ze daar nu aangaan verdienen is het bijna sneu voor een club als willem 2 die het toch niet bepaald breed heeft!.
0 -2
M.Olsen
En dan alles kopen wat los en vast zit en daarna aan de afgrond komen.

Je zou een goede TD zijn!
0 0
Bjorn
Ik weet niet of dat wel zo is dat anderen het er niet mee eens waren. Lijkt alsof hij even een sneertje wil uitdelen naar wat mensen die weg zijn. Frenkie wilde zelf nog blijven geloof ik.
2 0
ajaxrulesz
Gelukkig maar dat ze hem wel gekocht hebben dan!. Psv had ook concrete interesse maarja, ze gaan toch massaal naar ajax, schuurs hetzelfde verhaal was psv ook concreet voor en daar gaat ajax vermoedelijk ook tientallen miljoenen voor verdienen en zo boort ajax psv keer op keer tientallen miljoenen door de neus!!, Met de groetjes uit Amsterdam.
2 0
JariHeijden
Ik begreep nu juist daar Ajax Frenkie al eerder wilde hebben, maar dat hij zelf nog niet wilde en dat hij toen nog bij Willem II wilde blijven.
5 -1
CruyffFootball
https://m.youtube.com/watch?v=mqol2y-BoAY

Klopt.
2 0
gras
Dat was inderdaad zoals het destijds naar buiten werd gebracht.
1 0
MNJ7
Werd Frankie niet gehaald voor 1 euro en n paar huurspelers?
0 0
X-RaY
Dan had hij misschien ook al verkocht geweest.

Hij is er nu en daar gaat het om.
3 0
Redrum
Je moet er toch niet aan denken dat Ajax nog een jaar had gewacht, dan had Feyenoord waarschijnlijk wel de 1,5 miljoen bij elkaar gesprokkeld die nodig was geweest om hem te kopen van Willem 2. Pfff, net op tijd!
0 0
godenzonenssuper
En straks vertrekt Frenkie zonder in Ajax 1 te hebben gespeeld als aanvallende middenvelder.

Joe.
2 -3
Web
Nu zie jij dat hij wekelijks uitblinkt, zowel bij Ajax als Oranje.
Hij heeft een natuurlijke drang om steeds tussen de centrale verdedigers in te lopen en de bal op te vragen, hij dribbelt fenomenaal het middenveld in en speelt van de 10 keer 9 keer de bal vooruit, die ene keer dat het niet kan, draait hij nog eens om zijn as en denkt nog steeds vooruit, maar hij speelt hem toch maar breed omdat niemand aanspeelbaar is. Heel Nederland is lirisch over hem, omdat hij zo geweldig speelt.
Zou het niet zo kunnen zijn dat nu zijn sterkste kant benut word? Omdat hij daar geweldig speelt, ik denk zelfs dat Frenkie ook al zet je hem bij Ajax als aanvallende middenvelder nog steeds zich in laat zakken, omdat hij zich daar het beste voelt.
2 -3
Lazell
Dat kan je niet weten, omdat je hem nog niet aanvallend hebt gezien. Frenkie heeft zoals je zegt 2 wapens, de dribbel en de pass. Op dit moment gebruikt hij die kwaliteit om idd uit te zakken en Tadic, Ziyech en Neres aan te spelen, die tussen de linies zwerven. Vervolgens gaan zij de beslissende pass geven.

Op die plek tussen de linies zou Frenkie net zo goed tot zijn recht kunnen komen. Aangespeeld worden, open draaien, mannetje afschudden en hem zo door de achterste linie steken en Dolberg/Neres/Tadic vrij voor de keeper zetten. Dichter bij de goal kan hij véél gevaarlijker worden. Zijn spelinzicht en accuratesse zijn dodelijk op die plek. Maar op dit moment zijn die plekken sterker bezet dan de controlerende rol op het middenveld, waar hij ook kan uitblinken. Logische keuze van TH, maar niet per se de beste positie voor Frenkie.
2 0
Web
Hij zal daar ook excelleren, dat geloof ik zeker.
Maar het team belang staat voorop. En ik denk dat je hem daar ook niet tekort mee doet. Die jongen kan zo vreselijk goed voetballen.
Echt zijn indribbelen doet mijn soms denken aan Johan.
2 0
Lazell
Ben ik wel met je eens. Als Ziyech weg is, of als we een andere formatie gaan spelen zullen we denk ik een meer aanvallende Frenkie zien. Ben wel echt benieuwd of hij a la Eriksen of Bazoer zijn trap kan verbeteren van slap schotje tot dodelijk wapen.
0 0
3*stars*3
Ik vroeg mij al lange tijd af waarom Frenkie zo laat is gekomen.
Lag het aan zijn fysiek of mentaliteit?

Maar beter laat dan nooit en gelukkig koos hij in de tussentijd niet voor een stap naar 1 van de concurrenten.
Frenkie moet voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en jeugdtrainers.
Lekker voetballen en creativiteit behouden.
3 -2
off
Omdat er vroeger het idee heerste dat alle jeugd wat niet op de. Toekomst voetbalde per definitie niet kan voetballen.
0 -4
T.reckveugel
Het shamen kan weer beginnen, las hieronder al dat het Jonk was.
Waarom komt Overmars hier nu mee? Wil hij zijn zogenaamde ontdekking nog meer glans geven? Hij zit er nog, ze hebben Jonk weggepest, op aandringen van Henrichs en consorten, dus vreemd moment
5 -5
Web
Wat is dit nou weer voor onzin verhaal
1 0
godenzonenssuper
Mooi he, Jonk krijgt de schuld.

Terwijl opportunistisch Showtime Frenkie zelf 3 weken nog afzeek.
1 0
Web
Volgens mij viel dat nog wel mee toch?
Iedereen kan ( kon ) toch zien dat hij geweldig kan voetballen.
0 -1
Remark
Nee, dat viel helemáál niet mee. In elk geval hoefde ik op Showtime een jaar geleden nog niet aan te komen met m'n loftuitingen op Frenkie, want dan kreeg ik de hoon over me heen van dezelfde nitwits die 'm nu de hemel inprijzen. Gebrek aan inzicht en opportunisme inderdaad, van 't zelfde misselijkmakende soort dat je op VI ziet. Nu is Frenkie "het grootse talent op de Nederlandse voetbalvelden", maar een half jaartje geleden was het nog "Ach, Frenkie de Jong... rot nou toch op man!". Kenneth Perez en Willem van Hanegem waren de enige analitici die Frenkie vanaf dag één op waarde wisten te schatten, de rest verviel in de gebruikelijke scepsis en negativiteit. Natuurlijk moet je met jonge voetballers niet meteen hoog van de toren blazen, maar wie Frenkies kwaliteiten niet meteen zag, heeft z'n ogen in z'n achterzak zitten en zou zich op z'n minst dienen af te vragen waarom Barcelona al vanaf dag één achter hem aan zit.
0 0
RusselWestbrook
Staat je goed, zo'n aluhoedje
1 -5
Tinus
Flauwe opmerking. Het gebeurt regelmatig dat een beleidsmaker nog even wat meer glans wil geven aan z’n CV. Waarmee ik niet wil zeggen dat dit nu ook het geval is.
Maargoed, achteraf hebben we allemaal al gezien welke speler een topper zou worden of een flop.
1 0
Bky
Ik denk serieus dat die dude die AjaxZiel is.
0 -1
RusselWestbrook
Nee. Deze gast zit al langer op AS en zijn schrijfwijze is compleet anders.
0 -1
Bky
Miss heeft hij een cursus Nederlands gevolgd.
0 -1
Ozymandias
Overmars komt er nu mee omdat hij over De Jong en zijn transfer werd gevraagd. Hij noemt geen namen dus we kunnen ook niet zeker weten dat het Jonk was. Heb jij een bron dat Jonk werd weggestuurd op aandringen van Henrichs? Volgens mij kwam dat gewoon door het conflict tussen Bergkamp en Jonkind waarbij Jonk achter Jonkind ging staan en Vd Sar en Overmars achter Bergkamp.
1 -1
T.reckveugel
Je hoopt dat het zo simpel was, maar de waarheid is helaas anders. Daar heb je geen bron voor nodig, wie toen leefde en het kon volgen was getuige van de actie tegen alles wat Cruijff had ingezet en dus ook het wegsturen van Jonk. Cruijff had voor de vergadering zijn lot verbonden aan het wegsturen van Jonk, Henrichs had namens de leden het laatste woord en bevestigde dat het allemaal wel best was. Die is i.p.v. weg te gaan akkoord gegaan en dus mede persoonlijk aan te spreken.
0 -1
godenzonenssuper
Dolf Collee bij zijn aantreden:
“Iedereen die me in de weg staat mep ik weg”

En een paar dagen later lag Jonk er al uit.
0 0
Ozymandias
Dat is geen bron dat Jonk werd weggestuurd op aandringen van Henrichs. Ik beschuldig Henrichs graag van alles wat slecht ging bij Ajax maar het conflict tussen Bergkamp en Jonkind en Jonk was natuurlijk niet zijn schuld.

Jonkind wilde al zijn vriendjes bij Ajax naar binnen werken en Bergkamp is daar voor gaan staan. Jonk is achter Jonkind blijven staan en Bergkamp en Jonk zijn niet volwassen genoeg geweest om tot een compromis te komen.
1 -1
Gijsje
Natuurlijk is het die gek van Jonk en dan nog zijn hier op AS aanhangers van hem.Wat was ik blij toen hij wegging.
0 -5
Bky
Sportief wanbestuur!
0 -1
Ozymandias
Welke idioten waren tegen de komst van De Jong? Als die nog bij Ajax rondlopen moeten ze direct worden ontslagen want die hebben er duidelijk geen kijk op. Het zou me trouwens niet verbazen als Jonk tegen zijn komst was omdat Ajax al Nouri en Vd Beek in huis had. Net zoals hij tegen de komst van Dolberg was omdat hij het enorm in El Azzouzi zag zitten.
3 -9
geDaante
Was niet zo gek dat hij tegen Dolberg was, El Azzouzi deed het meer dan uitstekend, was zeer veelbelovend, en Dolberg was op dat moment nog helemaal niet zo op dreef, en staat nu ook alweer meer dan een jaar stil, en laat niks zien. Jonk was van eigen talent eerst, en dan pas verder kijken.

Wel weer opvallend dat je Jonk erbij haalt, en als hij het was die het tegenhield zou hij direct ontslagen moeten worden...

Zullen we nog eens alle fouten en het totale falen van Overmars erbij halen? Die praat je altijd maar weer goed.
-Met De Boer samengespannen tegen Cruijff en Jonk, en daarmee de afspraken en Plan Cruijff aan zijn laars gelapt, en achterbaks zijn eigen beleidje gaan voeren. Grote oorzaak falen Plan Cruijff. Zeer kwalijk, reden voor direct ontslag.
-De Boer in al zijn aankopen zijn zin gegeven, hoe verschrikkelijk de namen ook waren.
-Daarna nog vrijwel louter breedte- en miskopen. Reden voor direct ontslag.
-De redelijke/goede aankopen zijn aangedragen door Schreuder en Veldmate (Tadic), Veldmate (Sanchez en Neres), en Ziyech was bord-op-schootscouten. Maar ook allemaal leuke succesjes uit puur gokwerk, want een idee zit er niet achter. Als je twee rechtsbacks voor miljoenen haalt, en ze zijn vele malen slechter dan een jeugdspeler die je hebt lopen, heb je er duidelijk geen kijk op. Als je Siem de Jong terughaalt, heb je er duidelijk geen kijk op. Als je Bandé aankoopt (waarom niet gewoon Arnaut Groeneveld om maar een alternatief te noemen? Nederlands en een schijntje van het aankoopbedrag), heb je er duidelijk geen kijk op. Als je Blind voor een recordbedrag haalt met dito salaris, heb je er duidelijk geen kijk op.

Je beticht mij altijd van het blind volgen van Cruijff en Jonk, maar je bent zelf duidelijk gekleurd. Alles dat Overmars zeer duidelijk fout doet, praat je altijd maar weer goed. En Jonk pak je aan op een paar nietszeggende dingen. Terwijl de teloorgang van de opleiding door de huidige beleidsbepalers, je ook weer goedpraat.

Sta je nog steeds achter Reiziger en zijn teamresultaat boven individuele ontwikkeling? Of heb je dat nog steeds niet in de gaten? Speelde zowat 5-4-1 en liep terug als een angsthaas. Deed ontzettend moeilijk over het niet mee kunnen doen van al die internationals. Is juist een mooie kans voor de jongere jongens om zich te laten zien en te wennen aan een hoger niveau, wat goed is voor hun individuele ontwikkeling. Alleen een coach die dat niet ziet zitten en moeilijk doet over die afwezigheid, is bang voor minder teamresultaat.
1 -1
CruyffFootball
Dolberg speelde in Denemarken linksbuiten.
Jammer joh.
2 -1
Ozymandias
Ahh leuk geprobeerd maar Dolberg speelde in Denemarken veel vaker als spits dan als buitenspeler. Toen Ajax zijn komst bekend maakte noemde ze hem niet voor niets een spits (bron: https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-contracteert-dolberg.htm): "Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kasper Dolberg. De spits tekende in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2018."

Zoals ze toen al schreven kon hij zowel op de flankan als in de spits. Hij speelde in Denemarken in ieder geval vaker als spits. In de drie wedstrijden die hij in het eerste van Silkeborg IF speelde viel hij ook elke keer in als spits. Jammer joh...
1 -1
CruyffFootball
Hij speelde vaker als spits?
Echt waar joh?

Ik las heel andere dingen namelijk.
3 0
Ozymandias
Waar dan? Kijk bijvoorbeeld maar naar de drie wedstrijden Dolberg in het eerste van Silkeborg IF speelde.
0 -2
voorkennis
Zal wel Hennie Spijkerman geweest zijn
4 -1
Ozymandias
Spijkerman was niet eens bij dat soort gesprekken betrokken aangezien hij niet in het technische hart zat. Dat is dus dom op Spijkerman bashen (omdat hij een makkelijk slachtoffer is) zonder na te denken...
0 -4
Ajax#1900
Dat idee heb ik ook, maar we zullen het nooit weten
2 -2
FWAjacied
Iedereen die het niet eens werd over Frenkie de Jong graag per direct ontslaan.
5 -3
Leo252
Die zijn al weg.
3 -3