'Ajax wees ook Spurs-bod op De Jong af'

SJvanveen, 09-09-2018 om 09:05, 29817 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hoewel de transferperiode in Nederland gesloten is en er bij Ajax voorlopig geen uitgaande transfers meer plaatsvinden, blijft de Spaanse media schrijven over Frenkie de Jong. Ditmaal meldt Mundo Deportivo dat Ajax biedingen van twee clubs afsloeg: Barcelona en op het laatste moment Tottenham Hotspur. 

De Jong was afgelopen zomer erg gewild. Iedere dag stond de creatieveling met zijn gezicht in de Spaanse kranten en ook nu is dat niet anders. Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona afgelopen zomer een bod deed van 25 à 30 miljoen euro. Dit was voor Marc Overmars en Ajax (bij lange na) niet genoeg geld. 

De Catalanen kregen richting het sluiten van de transferwindow concurrentie van Tottenham Hotspur. De Londenaren waren bereid om ongeveer het tweevoudige van het Barca-bedrag neer te tellen, maar Ajax gaf ook hier nul op het rekest. Beide clubs hopen, net als andere Europese grootmachten als Paris Saint-Germain en Manchester City, op een deal komend seizoen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjaakWolfs
Media is meervoud, dus ´blijven de Spaanse media schrijven´.
0 0
Hagmag
Frenkie gaat de duurste NL voetballer worden.
V. Dijk nu € 80 miljoen.
Frenkie gaat richting de € 100 miljoen.
Jammer dat je nog maar 1 seizoen van hem kan gaan genieten.
0 0
Schwalbino
Alleen jammer dat je met het bedrag dat je voor Frenkie krijgt geen speler naar Ajax kunt halen die dezelfde potentie bezit. Dus je gaat er niet op vooruit.
0 0
NouridolbergNeres34
Hopen dat Gravenberch er dan klaar voor is, daar moeten we het van hebben eigen jeugd blijft de levensader van Ajax, dat maakt ook dat Ajax zo een prachtige club is al die jonge pareltjes die groot zijn geworden hier.

je koopt geen nieuwe Frenkie terug zoals je zelf aangeeft.
0 0
ajaxrulesz
Nee maar dit geld ook voor ziyech, en de ligt, en ga zo maar door! Ajax heeft nu een vrij uniek team met een aantal uitzonderlijke talenten waarmee je europees hoge ogen kan gaan gooien!. Ik hoop wel dat ajax gezien dit seizoen heeft geleerd van het verleden en niet meer jaarlijks meerdere sterkhouders laat vertrekken, voordat men minimaal 2 volle seizoenen heeft geprofiteerd van de speler. De nieuwe regel bij ajax moet zijn maximaal 1 sterkhouder per seizoen weg, waarbij direct een groot deel van de transfersom geherinvesteert kan worden om een zo gelijkwaardigere speler qua kwaliteit terug te kunnen halen. Dus mocht Neres bijv. vertrekken voor 40 miljoen volgend seizoen moet het mogelijk zijn om daarvoor bijv. 25 miljoen direct te herinvesteren in een pedrinho. Dan ga je er kwaliteit nauwelijks op achteruit en heb je nog 15 miljoen over. Hoop dat ajax dan weer niet dezelfde fout maakt om die 40 miljoen op de bank te zetten en er dan een veel mindere speler voor terug te kopen zoals ze dat in de afgelopen 6,5 jaar telkens deden. Pas sinds dit jaar ben ik voor het eerst in 6 jaar tijd redelijk overtuigd van de aanpak en werkwijze van overmars. Standvastig zijn, clubs de deur wijzen, het sportieve aspect boven het financiele prefereren, sterkhouders financieel opwaarderen, kwalitatieve aankopen doen.
1 0
NoPants
Als neres voor 40 verkocht wordt, en pedrinho voor 25 gekocht, hou je lang geen 15 over. Eerder 5. Premies enzo.
0 0
ajaxrulesz
ik weet ook niet, net zo min als jij wat er contractueel is afgesproken in het geval van neres, maar vermoed/hoop toch dat er procentueel geen 10 miljoen staat afgesproken aan doorverkoopprecentages anders kan ajax beter iets anders gaan doen.. we zijn geen psv!.
0 0
Kilum
dat niet. maar je moet wel belasting betalen. dat geld kun je niet zo in je zak stoppen.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hopen dat psg en city hem net zo graag willen als spurs, gaan ze tegen elkaar opbieden. De jong is volgend jaar nog meer waard want hij gaat Ajax kampioen maken en overwinteren. Na vanavond is hij al weer meer waard let maar op. Komen alleen maar meer geinteresseerde clubs bij net als bij de ligt, dus die gaan per stuk voor niet minder dan 70 weg. Ziyech zal volgend jaar minimaal 50 waard zijn als hij zo doorgaat.
Goudmijnen heeft Ajax.Laat jonge talenten meetrainen om aan het niveau te wennen zodat de boel niet instort al hakim en neres en frenkie weggaan.
0 0
skinny hein
Dat opbieden lees je wel vaker maar dat maakt niks uit.
De speler bepaalt nog steeds waar hij heen wilt.
Als Frenkie naar Barca wilt, dan kan psg 100 mijloen bieden maar barca blijft barca.
0 0
JanTa
Tot op zekere hoogte is dat ook zo maar de Spurs is geen slechte alternatief. Ik heb zo idee als ik de geruchten mag geloven dat Borcelona zich nogal arrogant gedraagt naar Ajax toe.
0 0
ajaxfan83
best knap als ze de spurs een speler willen halen terwijl de transferperiode daar al een tijdje gesloten was
3 0
Joseph
Dit soort bedragen, rond de 50 miljoen van Tottenham, zijn pas het begin. Frenkie wordt een transferrecord dat lang niet gebroken zal worden in Nederland.
Maar ik hoop dat we hem tot het EK kunnen behouden, ik heb het gevoel dat Ziyech veel van zijn potentie tegen houdt. Frenkie kan in Ajax veel dominanter zijn.
1 -1
Jan Doedel
Iedereen lekker tegen elkaar op laten bieden, heerlijk toch?
0 -1
Raikkonen94
30 miljoen? Kom volgende zomer maar met het dubbele langs en dan kijken we wel.
1 0
Mokum31
De kassa blijft in ieder geval gevuld.
0 0
MM1974
Tja dan heb je volgendjaar veel geld en moet er weer een nieuw team gebouwd worden,als je zoals nu eindelijk een leuk team hebt kunnen we er vaak kort van genieten en helaas nooit bouwen aan een langere toekomst.
0 0
JanTa
Het kan zomaar gebeuren dat de Spurs volgend jaar een niet te weigeren bod gaat doen op Frenkie maar ook op Mathijs. Daar zit geld zat en weten dat Ajaxspelers naadloos bij hun visie passen. Frenkie en Eriksen maar ook Sanchez en de Ligt, dat zijn superkoppels.
0 0
MM1974
Misschien een ruil deal met Jan
0 0
Ferd
Spurs doet nooit een niet te weigeren bod. Levy is nog zuiniger dan Overmars in z’n beginperiode
0 0
insectenverdelg
mwa, sanchez was voor Nederlandse begrippen echt een ongelofelijk bod. dat is nu alweer iets anders, maar nog steeds by far de duurst speler ooit uit de eredivisie. En dat voor een verdediger.
0 0
niquedegraaff
Maar dat was Sanchez ook helemaal waard blijkt. Wat zou hij nu waard zijn?
0 0
3*stars*3
Sanchez is zelfs de duurste Spurs aankoop ooit en die hebben aardig wat grote spelers gehad.
Maar willen ze weer shoppen, moeten ze een nieuwe clubrecord breken! ;-)
0 0
Ferd
Voor Nederlandse begrippen, maar internationaal gezien niet. Levy staat bekend om zijn gierigheid.
0 0
AFCA-B93
Barcelona begint ook steeds minder aantrekkelijk te worden om naartoe te gaan hoor met een Messi die ouder wordt en niet al te lang meer zal spelen. Als je nog even met hem zou willen spelen zou die wel echt komende zomer al daarheen moeten gaan
0 0
koenos1
Volgend seizoen lekker tegen elkaar laten opbieden, dan komen er flink wat euros naar Adam
0 0
Babayaka
Frenkie is er volgend jaar nog niet eens aan toe ook.
Speel nu maar eens 3seizoenen bij Ajax op en top.
Nationaal en internationaal. Zijn nog broekjes.
Nu is makkelijk nog onder ouders vleugels geen zorgen geen lasten lekker ballen. Geldt ook voor de ligt.
Hoewel de ligt wel uitzonderlijk is. Maar zou hem zeker nog niet makkelijk laten gaan.
2 -1
Groengras
Ik snap je punt, maar van meer weerstand wordt Frenkie alleen maar beter. Daarnaast vermoed ik dat hij ook minder balverlies zal leiden / nog betere keuzes zou maken bij ploegen die bijvoorbeeld nóg beter positiespel spelen. Ik denk dat Frenkie zich vrij makkelijk zal aanpassen. Misschien speelt hij niet direct alles, maar als hij zich zo blijft ontwikkelen wordt hij zeker een grote. Gelukkig spelen we champions league :).
1 0
Saanchez
Begin eerlijk gezegd langzaam te vermoeden dat ook Frenkie straks weinig aanpassingsproblemen zal kennen mocht hij in de zomer naar een Tottenham of zelfs een Barca gaan. Hij lijkt me zo nuchter en zo zeker, bovendien speelt hij simpelweg ijzersterk. Een team als Barcelona staat nu al op zn lijf geschreven zo ongeveer dus weet niet of Ajax hem nog kan houden volgend jaar.
0 0
OuweDibbes
Wat een club dat Barcelona.. Altijd bij Ajax proberen spelers zo goedkoop mogelijk weg te halen, ik zie nog Frank en Ronald de Boer nog voor me. Waren rond met Barcelona en weigerde gewoon te spelen. Frenkie gaat gewoon aan de hoogste bieder en mocht het Tottenham worden komt er nog een 20 procent bovenop bonus voor het mede vergallen van afgelopen seizoen.
1 -1
zuidzuid
Ajax bepaalt niet waar hij heen gaat. Dat doet de speler nog altijd zelf.
1 0
OuweDibbes
Nee maar zodra Ajax accepteert mag Barcelona pas onderhandelen met de speler zelf. Dat dit in de praktijk vaak niet gebeurd moet Ajax maar eens op zijn strepen staan. Barcelona probeert al wekenlang het hoofd van Frenkie de Jong op hol te brengen omdat ze daar weten dat ze niet meer kunnen concurreren financieel met de engelse clubs.
0 0
BrandjeXL
Ajax bepaald altijd nog wel bod van welke club ze accepteren.
0 0
RusselWestbrook
Alleen is Frenkie geen schilderij ofzo, maar een mens. Mensen moeten zelf ook akkoord gaan, schilderijen niet.
0 0
MisterAFCA
Dat is toch echt niet het probleem van Ajax. Als hij naar zijn droomclub wil zal die club dus de juiste prijs moeten betalen. Als Tottenham 70 bied gaat hij echt niet voor 50 naar Barca. Dan zal Barca toch dat bedrag moeten evenaren en anders speelt hij dus gewoon een jaar langer bij Ajax.
0 0
Ferd
Nee hoor. Als Frenkie zijn kont in de krib gooit gaat hij gewoon voor 50 naar barca
0 0
MisterAFCA
Jij denkt dus dat een beursgenoteerd bedrijf (helaas is dat zo) als Ajax, zichzelf even 20mio door de neus boort? Grappig. Zou hij dan ook voor 30 weg mogen? Je hoeft kennelijk alleen maar je kont tegen de krib te gooien en Ajax laat je gewoon voor 20mio minder lopen...
0 0
Ferd
En als de speler niet naar die club wil, dan gaat hij niet. Ajax kan dan accepteren zoveel ze willen.
1 0
Tijndw
Stop gewoon
0 -1
OuweDibbes
Misschien solliciteren in het verkeer als stopbord.
0 0
Babayaka
Ajax is fucking lekker bezig geweest.
Lekker allemaal opzouten pas verkopen na de oogst.
1 0
Bennyben
Jammer voor frenkie maar het ziet er niet naar uit dat die naar Barcelona gaat volgend seizoen 25 a 30 miljoen worden voor bankzitters tegenwoordig betaald moet frenkie zelf ook niet willen.
0 0
Caparzo
Het vervelende is dat Barca weet dat hij alleen naar hun wil komen, en wel aan het einde van dit seizoen. Dat geeft ook de hoogte van hun bod aan.
0 0
BrandjeXL
en hoe weet jii dit zo zeker
0 0
Josajacied87
Nu kan Marc het hele jaar zoeken naar twee nieuwe toppers voor het middenveld voor het seizoen 2019-2020. Fijne wetenschap daarbij is dat er minimaal 65 miljoen binnenkomt voor Ziyech en De Jong.
1 -2
Jelephi
Wat dacht je van 65 miljoen voor de jong alleen. Ziyech als hij zo doorgaat ook 40m waard
2 0
Burpie
Die gozert van Chelsea die vorig jaar nog bij Vtesse speelde dus.
0 0
Radie125
Odegard en als Onana weggaat de keeper van tv kopenhagen
0 0
OuweDibbes
Odegaard is niet meer goed genoeg. Had 3 jaar geleden moeten komen, nam niet eens de moeite om zijn stage plek bij Ajax af te melden. Verder mede door niet op niveau te spelen al lang ingehaald. Mist onder andere handelingssnelheid.
2 0
CR14FF
Haha Odegaard, hou op alsjeblieft...
2 0
Bjorn
Heel sterk gehandeld. Die gaat echt voor een enorm bedrag weg volgend jaar. Duurste eredivisie en Ajax-speler ooit.
0 0
Siemmie
Zie De Ligt dat ook nog wel worden. Heeft internationaal (veel) meer laten zien, meer ervaring, is aanvoerder en gaat waarschijnlijk zijn contract verlengen. Als Frenkie dit jaar Europees ook goed presteert, zullen de bedragen van die 2 niet ver van elkaar af liggen.
1 0
Bjorn
Zal erom gaat spannen ja. Maar dat beiden weggaan voor monsterbedragen lijkt zeker. Of ze moeten gruwelijk door de mand vallen in de CL, want daar kijken die clubs toch graag naar.
0 0
jackwolf
Dus zo makkelijk is het . Gewoon keihard nee zeggen.
Hadden ze met Sanchez ook moeten doen.
1 -3
DavidFerr
Sanchez begon op een gegeven moment een transfer te forceren door te weigeren om wedstrijden (op kunstgras) te spelen.
0 0
Rentokill
Ik denk eerder dat we dit (mede) dankzei de deal met Sanchez hebben kunnen doen. Dit jaar was er geld genoeg om bepaalde biedingen te kunnen weigeren en toch een sluitende begroting (met buffer) te behouden. Nu met het halen vd CL de investeringen alweer terugverdiend zijn én de spelers voor meer geld zullen gaan vertrekken kun je spreken van succesvol beleid.

De kunst is nu om de lijn door te trekken en hopelijk spelers als de Wit, Eiting etc. op hoog niveau te laten komen voordat de onvermijdelijke leegloop begint. Met een aantal sterkhouders(blijvers Tadic, Blind, Schone) in je team gaat dat makkelijker.
1 0
Adios
Sanchez wilde zelf heel graag weg. Hij had een goed gesprek met Pochettino gehad en zag Ajax sowieso als opstapje richting de PL. Was onverstandig geweest hem die transfer te weigeren, want anders krijg je zo'n Younes/Viergever verhaal.
1 -1
AjaxPassion
Wat is er mjs met een Younes/Viergever geweest dan? Buiten dat was het totaal onvergelijkbaar met Sánchez, die nog 4 jaar vast lag.
0 -1
JBxxx
Zeer goed! Lekker genieten van de Jong dit jaar en als hij zich positief ontwikkeld in NL elftal en champions league kan hij volgend jaar een stap maken voor 50+ miljoen.
0 0
Mokum2018
Volgend seizoen lekker tegen elkaar laten opbieden!
0 0
tmvde
Tuurlijk, alleen was in Engeland de markt al twee weken gesloten.
4 0
ajaxfan83
ja wilde dat net zeggen van knap als daar de transfermarkt al dicht was
1 0
Radie125
ja dus weer een fake bericht
1 0
Mokum2018
Ik denk dat in dit verhaal Tottenham moet worden vervangen door PSG.
0 0
Bky
Dus Spurs bood 50 tot 60 miljoen?

Vast wel ja.
3 -1
JanTa
Maar die weten ondertussen wel dat Ajax geen rotzooi verkoopt.
0 0
xDusanTadic
25 a 30 mil voor een van de beste middenvelders van z’n generatie. Maar wel 40 mil voor Paulinho die bij Tottenham faalde en aan het cashen was in China ( Hijs nu weer terug naar China. ) Lekker Marc, poot stijf houden. Boven de 75 pas praten voor volgend seizoen
3 0
gi0vanni
Heb 't zelf niet gevolgd maar volgens vele deed hij het helemaal niet slecht bij Barca. Vreemde transfer, laten we er maar vanuit gaan dat iedereen zijn prijs heeft.
0 0