Kristensen: 'Ben tevreden met hoe het gaat'

Rasmus Kristensen heeft geen enkele spijt van zijn transfer naar Ajax en is tevreden met hoe het tot dusver gaat in Amsterdam. De Deen weet dat hij zich zal moeten ontwikkelen om een basisplaats te veroveren en vertrouwt erop dat hem dat lukt.

'Ik had veel opties, maar Ajax is een enorme club en laat dat nu ook zien door dit jaar in de Champions League te spelen. Ik ben er trots op dat ik deel uit maak van deze selectie en denk dat alle ervaringen die ik nu opdoe mij zullen helpen tijdens mijn verdere carrière.' Juist dankzij de Champions League-deelname mag Kristensen hopen op meer speeltijd: 'Doordat we ons hebben geplaatst voor de Champions League spelen we veel wedstrijden en kiest de trainer er soms voor om te rouleren. Ik ben vastberaden om mijn kans te grijpen, wanneer er zich eentje voordoet', toont de rechtspoot zich ambitieus tegenover het Deense Bold.

Ondanks het feit dat de Deen vooralsnog niet echt kan overtuigen in Amsterdam, en in de pikorde zelfs voorbij is gestreefd door Noussair Mazraoui, heeft hij alle vertrouwen in een goed vervolg van zijn Ajax-tijd: 'Ik denk zeker dat ik op de lange termijn aan spelen toe kan komen. Ik ben fysiek sterk en dat is een wapen dat weinig spelers in onze selectie hebben. Dat onderscheidt mij dus van de rest en kan wellicht een voordeel zijn in de strijd om een basisplek.'

Kristensen ziet een groot contrast tussen zijn vorige club, FC Midtjylland, en Ajax: 'We spelen iets meer wedstrijden en er wordt technisch veel meer van mij gevraagd dan bij Midtjylland. Gelukkig is dat iets dat ik zelf ook wil verbeteren. Ik was echt op zoek naar een club waar ik mezelf vooral op technisch gebied kon ontwikkelen en ik heb het gevoel dat mij dat bij Ajax steeds beter lukt.' De jongeling staat dan ook volledig achter zijn keuze om naar Ajax te verkassen: 'Ik heb geen enkele spijt van mijn keuze en ben tevreden met hoe het tot nog toe gaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KKoossiiee
Die gast is realistisch.
Gaat zeker minimaal 20 potjes spelen dit jaar.
Alleen al vanwege zijn fysiek.
0 0
Lagasj
Steen Olsen is niet gek, ik verwacht echt nog wel wat van deze jongen. Zo slecht is hij nml niet.
Kristensen zit nog lang niet aan z'n top.
3 0
lf87
Ik vind het jammer dat we allemaal zo negatief over hem zijn. Nee hij is niet de ideale basisspeler voor Ajax, maar wel heel trots om voor onze club te spelen en zoals hij nu aangeeft wil hij zichzelf ook vooral verbeteren hier. We gaan hem gewoon nodig hebben met het drukke programma en ik hoop dat hij de stijgende lijn van afgelopen wedstrijden kan voort zetten
10 0
EersteAanname
Ik zou ook heel trots zijn om voor Ajax te spelen maar heb ook het niveau niet net als Kristensen.
0 -1
godenzonenssuper
Technisch is het een drama, zijn voorzetten zijn lachwekkend en hij is veel te log, wat er dus voor zorgt dat hij moeilijk kan wenden en keren.
Dat kan gewoon niet als back.

Lijkt me verder een symphatieke gast maar hoe deze meneer ooit gehaald heeft kunnen worden is me een raadsel.
0 0
lf87
Zijn voorzetten zijn juist nog een van zn sterkere punten
2 0
Stone020island
Deze jongen kan er echt hé le maal niets van
1 -11
NouridolbergNeres34
Die word technisch nooit beter dan dit, verdedigend een drama staat op 5 meter te dekken en aanvallend struikelt hij over zijn eigen voeten. Enigste pluspunt is dat hij nog een redelijke voorzet heeft. Snel in de verkoop zetten.
1 -9
AsensioWillemsen
Precies. Ajax is altijd naïef en denkt dat ze profspelers nog even technisch kunnen verbeteren. Dat is de grootste onzin
0 0
Maus1978
Normaal gesproken levert Steen Olsen goed scoutingswerk, maar bij deze jongen heb ik nog geen moment gezien dat hij het niveau heeft wat bij ons nodig is. Maar hopelijk gaat hij mijn ongelijk nog bewijzen. Vrees van niet echter en dan is het toch wel jammer dat we geen echte rechtsback hebben. Mazraoui doet het goed maar dat was een gok die goed uitpakt. Maar mocht hij vormverlies of een blessure krijgen, met wie willen we dan gaan spelen, in de CL bijvoorbeeld?
0 -3
ambtenaar
Blij dat Mazroui is opgestaan, kan deze jongen zich in de luwte ontwikkelen.
6 0
Jelephi
Doe maar niet Pietertje
0 -3
Saanchez
Ik zie het nog wel zitten in deze vent. Laten we niet vergeten dat hij nog geen drie kwart jaar bij de club zit. Hij zegt t zelf ook: hij was op zoek naar een club waarbij hij op het gebied van techniek zichzelf kan verbeteren. Zijn uiteraard weinig clubs beter dan Ajax daarvoor. De laatste keren dat hij speelde vond ik hem niet tegenvallen, zeker tegen Standard niet.

Mazraoui is ook voor mij voorlopig nog de nummer 1 maar die heeft dan weer op het gebied van verdedigen een hoop te leren. Laten we hopen dat beide heren zich blijven ontwikkelen en ze samen een gezonde concurrentiestrijd aangaan en Ajax er mooi van profiteert.
7 -1
JPM
Ik hoop met je mee wat betreft zijn ontwikkeling, maar op zijn leeftijd is het normaal gesproken lastig om technisch opeens significant te verbeteren. Daar heeft hij zo'n 15 jaar de tijd voor gehad en blijkbaar zonder succes. We hebben dan wel een goede opleiding/infrastructuur wat betreft het ontwikkelen van technische vaardigheden, maar ik zie niet hoe hij nu op zijn 21e al die verloren jaren goed zou kunnen maken wat betreft techniek. Zijn techniek is, nogmaals, zwaar ondermaats voor een speler van Ajax 1.
0 0
JPM
Met alle respect en wellicht oordeel ik te snel, maar ik kan me niet voorstellen dat deze jongen ooit basisspeler wordt bij ons. Voetballend ontzettend beperkt. Dat was met Tete ook het geval, maar die kon tenminste ijzersterk verdedigen. Dat neemt niet weg dat ook Tete totaal niet bij ons past als rechtsback, laat staan iemand zoals Kristensen die eigenlijk op bijna elk vlak tekort schiet, behalve dan "fysiek".

Erg blij met Nous en ik hoop dat hij heel blijft, want met Kristensen ga je er zwaar op achteruit. We doen gelukkig genoeg andere transfers die geweldig uitpakken de laatste tijd, want normaal gesproken is het toch te bizar voor woorden dat je twee rechtsbacks (Orejuela, Kristensen) haalt die beiden tekort komen en waarvan je je afvraagt hoe die in hemelsnaam zijn gescout.
2 -2
SpursAjax
Ik vind hem juist verdedigend zwak. Waardoor
Ik denk dat het nooit wat met deze jongen gaat worden.
3 -3