Ajacieden in actie bij Oranje O17 en O18

NielsE, 07-09-2018 om 20:55, 3772 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje O17 en Oranje O18 kwamen, met een aantal Ajacieden in haar gelederen, vrijdagavond in actie. O17 kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Duitsland. O18 wist ook niet te winnen, het speelde met 0-0 gelijk tegen Frankrijk. 

Oranje O17

Opstelling Duitsland O17: Schreiber, Dardai, Koudelka, Mayer, Aydin, Scott, Tillmann, Nebel, Thielmann, Adeyemi, Netz.
Wissels Duitsland O17:
Atubolu, Schumann, Kehl, Alexa, Böhmer, Lang, Lemperle, Wosz, Kronemayer.

Opstelling Oranje O17: Troost, Hoever, Bogarde, Velthuis, Maatsen, Van Ottele, Hansen, Taylor, Brobbey, Bannis, Braaf.
Wissels Oranje O17: Van der Sloot, Kasanwirjo, De schutter, Eddine, Raatsie, Van Kaam, Proper, Pinas, Taabouni, Antonisse, Manhoef. 

De mannen van O17 speelden in een spannend duel met Duitsland met 2-2 gelijk. Ajacied Brian Brobbey bracht de ploeg in eerste instantie op voorsprong door een penalty binnen te schieten. Vervolgens zorgde Yayden Braaf er met een onfortuinlijke actie voor dat de Duitsers langszij kwamen middels een counter. Na de actie van Braaf stond er weer een fout van een speler van Oranje aan de basis van een doelpunt van de Duitsers. Tijs Velthuis leidde met zijn fout wederom een counter van de Duitsers in. Hoever probeerde de fout te herstellen, maar moest een penalty weggeven. De Duitsers maakten optimaal gebruik van deze mogelijkheid en schoten de 2-1 binnen. Na rust combineerde Oranje iets beter, en kwam het tot een aantal mooie aanvallen. Zodoende kwam het tot een aantal aardige kansen op de gelijkmaker. Helaas viel diezelfde gelijkmaker tot aan de slotfase niet. In de slotfase was daar dan toch Bannis met de 2-2. 

Oranje O18

Opstelling Oranje O18: Reiziger, Van Rooij, Veenendaal (62. Douglas), Musampa, Llansana, Franken, Timan, De Mooij (81. Pherai), Sint (68. Zirkzee), Van der Heide (46. Besuijen), Tavsan.

Oranje O18 was in duel met Frankrijk O18 'Heer en meester', zo stelt OnsOranje. Helaas kwam het niet tot doelpunten voor de jongelingen. Het had onder meer kansen via de razendsnelle Venitchio Sint, maar hij wist de bal helaas niet voorbij de Franse keeper te krijgen. De Oranje Leeuwen bleven goed voetballen en creëerden kans op kans, terwijl het verdedigend ijzersterk stond. Ondanks het goede veldspel bleef de score hangen op 0-0.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tikkie takkie
Prachtige naam voor een voetballer De Schutter :)
1 0
FlyingDutchMan
Die moet in de aanval!!
0 0