Ten Hag: 'Beslissing vertrek was al genomen'

FinnDekker, 03-09-2018 om 07:50, 14529 views, Studio Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Nick Viergever niet meer bij Ajax speelt, komt niet door de aanstelling van Erik ten Hag in de winter van afgelopen seizoen. Er was reeds besloten dat de linkspoot zou vertrekken in de zomer. Dat laat de Ajax-trainer weten in het programma Studio Voetbal.

'De beslissing dat hij zou vertrekken was al genomen voordat ik kwam, We hebben naar het concept van het elftal gekeken. Daar zijn bepaalde keuzes in gemaakt. Klaar. De beslissing was al genomen', heldert Ten Hag  de gang van zaken op. 'Je kijkt naar de plussen en minnen en de balans in de selectie. Uiteindelijk is deze keuze gemaakt.'

Waar Viergever naar PSV vertrok, kocht Ajax met Dusan Tadic en Daley Blind grote namen. 'Ik denk dat we meer dan tevreden zijn over de selectie zoals we die nu hebben.' Het grote verschil is een betere balans tussen ervaring en talent. 'Toen we de gesprekken voerden in december was dat al aan de orde. Er stond een heel jong team, er was behoefte aan ervaring.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Vond hem altijd wel een goede speler. Heeft het ook echt prima gedaan en dat zal bij psv niet anders zijn.
0 0
Ozymandias
Viergever en Veltman zijn goede spelers om er als back-ups bij te hebben maar niet goed genoeg voor een vaste basisplaats. Ik zou graag zien dat Veltman zijn contract bij Ajax verlengt en als back-up van Mazraoui en De Ligt wordt gebruikt. Orejuela en Kristensen kan Ajax dan verkopen. Met Blind, Tagliafico, Veltman, Mazraoui, Wöber en De Ligt heeft Ajax de verdediging geweldig bezet met Schuurs en Bakker als zevende en achtste man.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Als je alleen keek naar zijn ervaring dan verwacht je wel meer van zo'n speler, dat hij een drijvende kracht is en de boel op sleeptouw nam. Maar daar heeft hij de kwaliteiten niet voor, met zijn inzet maakt hij dat een beetje goed. Maar ik denk dat er na al die jaren nog steeds geen aanvaller te vinden is die slecht slaapt als hij tegen viergever moet spelen.
0 0
S_020
Nick wie?!
0 0
TheHunter1986
Viergever, goeie gast man. Vrij houterig maar altijd 100% inzet en prikt af en toe wat lelijke doelpunten mee
1 0
Redrum
Nick zit perfect op zijn plek bij psv denk ik. Een hele saaie middelmatige verdediger die hard werkt, maar meer ook niet. Afgelopen weekend liep hij per ongeluk twee keer tegen een bal aan en ik vermoed dat we dit nog wel vaker van hem gaan zien in het shirt van psv.
1 -2
Burpie
Zal dat vertrek van Viergever iets te maken hebben gehad met die schoppartij tijdens de training waarin ie geblesseerd raakte? Lag ie niet goed in de groep ofzo?
0 -1
martijndepro
Dit is nu even een dingetje omdat Viergever 2 keer scoort. Het is een goede selectiespeler voor een Nederlandse topclub en Ajax had hem die transfer naar Duitsland gewoon moeten laten maken. PSV kan aankomende zomer zomaar een paar miljoen winst op hem maken.

Jammer dat hij niet dusdanig Ajacied is geworden dat ie Feyenoord en PSV links heeft laten liggen, maar het is niet anders. Tot zover het vanaf hier is in te schatten een prima persoon met dito mentaliteit. Bijgedragen aan de meest succesvolle Europese campagne van deze eeuw en helaas 2 x een titel misgelopen. Succes gewenst voor hem dus (en laat z'n landstitelloze prijzenlijst maar langer worden).
1 0
Tpes
Ik zou zijn goal tegen Schalke nooit meer vergeten. De goal van Viergever was er 1 hoe zijn mentaliteit in elkaar steekt. Doorgaan tot dat je er bij neer valt. Na de goal viel hij ook letterlijk in elkaar.
2 0
noppenkoning
Ik heb 100x liever Blind dan Viergever
5 0
wladimir
Volgens mij is Blind niet zo heel veel beter, maar wel een stuk duurder. Hij houdt ook Wöber op de bank die we vorig seizoen voor veel geld uit Oostenrijk hebben gehaald. In die zomer waren er Duitse clubs die veel geld op zowel Viergever als Younes boden. Beide zijn nu transfervrij vertrokken. Ik snap daar nog steeds niets van.
0 -8
EricAjax1
blind niet beter dan viergever? dan snap je er echt niks van hoor
4 0
wladimir
Blind is niet VEEL beter dan Viergever en hij was heel erg duur (20 miljoen) en zijn salaris is ook flink. Met Viergever i.p.v. Blind hadden we ook van Kiev gewonnen.
0 -3
EricAjax1
Blind is veel beter dan Viergever joh. wat denk je alleen al van het voorbeeld dat hij is voor veel jonge spelers met 4 kampioensschappen bij ajax, 54 interlands en 157 wedstrijden bij man u? tuurlijk is het geen internationale topspeler maar Blind is VEEL meer van waarde voor ajax dan dat Viergever ooit zou zijn
2 0
EricAjax1
141 wedstrijden bij man u *
0 0
Mike81
Blind?????? Snap niet wat mensen in hem zien.
0 -16
gi0vanni
Ben je blind? :d
11 0
RaynoFischer
Liefde voor Ajax maakt Blind :P
4 0
TheHunter1986
Hopelijk gaat Blind ook af en toe een doelpuntje maken. Voor de rest heeft Blind natuurlijk veel meer kwaliteit
0 0
Sterretje73
Dat is een eerlijke opmerking en ik zal het je uitleggen. Wellicht dat je het dan wat beter snapt. Qua positionering, overzicht en modelgedrag zijn er weinigen die aan Blind kunnen tippen. Eigenlijk is het enige dat Blind mist, pure snelheid maar daar lopen er wel meer van zelfs in de zogenaamde “topcompetities”. Blind en bv Lasse zijn spelers die in een elftal keihard nodig zijn maar altijd te weinig krediet zullen krijgen hoe weinig ze ook verzaken en hoe goed ze de motor ook draaiende houden. Het zijn geen hoogvliegers, showboten en/of oooeeeehh, aaaaahhhhhh voetballers zoals een Ziyech, Tadic, Neres wn gisteren warempel zelf even een Mazaoui maar ze staan er altijd en kunnen in hun eenvoud vreselijk goed voetballen. Dat de meesten meer van de showbootjes houden is natuurlijk logisch want dat zijn de mannen waar mensen voor naar het stadion komen maar vergeet niet dat die bootjes allemaal zinken zonder een paar degelijke “sleepboten” om de boel te verstevigen.
8 0
Mike81
kan je geen ongelijk geven haha
0 0
Mike81
kan je geen ongelijk geven haha
0 0
Mike81
kan je geen ongelijk geven haha
0 0
NoPants
Heeft totaal geen zin. Men ziet het, of men ziet het niet.
1 0
Bky
Trol.
1 0
Mike81
Ben van mening dat hij te kort komt. Natuurlijk mag hij me positief verrassen maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.
0 0
atouba19
Ben eerlijk gezegd blij dat Viergever vertrokken is. Prima verdediger maar daar blijft het bij. Maakt net iets teveel fouten voor de top van NL vind ik.
1 0
jollie18
Idd door Viergever ook veel punten verloren. Maar wel belangrijk tegen Schalke
0 0
Biornha
Inderdaad, van de tegengoals die ik van psv heb gezien dit jaar, was het wel vaak een speler die bij Viergever op dook, prima verdediger maar niet voor de basis van Ajax en PSV en daarom juist des te beter dat hij basis speelt bij psv
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik had hem er graag nog bij gehad maar als hij was gebleven zou hij in de Wober rol zitten en zou Wober daar nog wat achter zitten. Als je Wober een jaar had kunnen verhuren was dat ideaal geweest maar opzich kan ik met de huidige situatie leven. Wober heeft nog altijd wel een hoop potentie als CV, kan nu best een hoop minuten maken in het eerste, ook al is het veelal als invaller. Straks met een dubbel programma in de CL zal hij in de competitie ook nog genoeg aan bod komen. En dan heb ik liever het talent Wober achter de hand dan de degelijkheid van Viergever.
0 0
Joodhannus73
Ik snap niet dat ze Viergever hebben laten gaan! Gewoon een prima verdediger die ook kan aanvallen als het moet. En hij zeurt niet als hij op de bank komt. Is gewoon beter dan Wöber, die ik tot nu toe vind tegenvallen. Hij heeft wel lengte, maar hij is traag en brengt aanvallend weinig. Viergever was ook een goede stand-in voor Tagliafico geweest en als er een centrale verdediger uitvalt. Temeer je weet dat Sinkgraven nog lang moet revalideren en het de vraag is of hij nog op niveau terugkomt.
0 0