Ajax-spelers dolblij met komst van Blind

BVeenstra, 01-09-2018 om 14:50, 19274 views, ELF Voetbal |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-spelers Lasse Schöne, Matthijs de Ligt en Carel Eiting zijn dolblij dat Daley Blind onlangs besloot om terug te keren bij Ajax, zo laten zij blijken in gesprek met ELF Voetbal. Het drietal Ajacieden ziet in dat het niveau bij Ajax - ook door de komst van Dusan Tadic - omhoog is gegaan.

Zo zegt Schöne dat Blind ook een belangrijke rol in de kleedkamer heeft. 'Hij heeft een mening en een bepaalde staat van dienst. Dat had deze groep nodig. Met hem en Dusan erbij hoef je je niet af te vragen of het goed komt, je weet zeker dat het goed komt. Ajax heeft twee grote jongens binnengehaald', aldus de Deen, die blij is dat Blind achter hem voetbalt. 'Neem de communicatie van achteruit. Kijk, Matthijs de Ligt is een geweldige voetballer en coacht ook, maar Daley heeft net even wat meer meegemaakt als je begrijpt wat ik bedoel. Dat maakt het voor mij makkelijker.'

Ook De Ligt ziet in dat de komst van Blind en Tadic erg belangrijk voor hem is. Voor de jonge verdediger zorgt het ervoor dat hij niet als enige de leiding hoeft te nemen, zo zegt hij. 'Dat is alleen maar goed voor de ploeg en maakt het voor mij makkelijker', aldus De Ligt, die blij is met de wisselwerking met Blind centraal achterin.

Eiting zit naast Blind in de kleedkamer en luistert maar al te graag naar de verhalen van Blind. Die gaan over Ajax, maar ook Manchester United. 'En belangrijk: je kunt jouw verhaal ook bij hem kwijt', zegt Eiting, die niet meteen te veel veren in de kont van Blind wil stoppen. 'Maar hij is zo belangrijk voor het elftal. Nu al. In het veld is hij constant scherp, houdt constant de focus erop. Voor zichzelf, voor zijn medespelers. Matthijs is natuurlijk een fenomeen, maar met Daley ernaast weet je zeker dat de mind-set er vol op zit. En dat speelt nu achter je.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Daarom is het zo belangrijk dat de LIgt en F de Jong na dit seizoen zeker nog 1 jaar erna blijven .
1 0
Rentokill
Zo kun je altijd meer willen. Ik ben allang blij dat we die twee niet nu al kwijt zijn en dat ze wilden blijven. Die kunnen met een goed seizoen naar alle topclubs.
0 0
talent020
Blind is echt goed om erbij te hebben, echt een leider binnen dit Ajax, zie hem nog steeds het liefst op 6 maar ook als 4 doet hij het gewoon goed, hij maakt zelden fouten en zakt nooit door de ondergrens, voor 20 miljoen verwachten vele volgens mij nog meer poespas erbij, maar tot dusver ben ik gewoon erg blij met zijn terugkeer.
5 0
gras
Hij is geen echte leider misschien, maar er wordt wel naar hem geluisterd. En hij is slim in zijn keuzes, dat wordt weleens onderschat.
1 -1
3*stars*3
Ik denk nog steeds dat Blind onze beste optie is als controleur maar hij heeft mij positief verrast in Kiev.
Vooral door slim te spelen en rust dat hij uitstraalt.
Volgens mij deed hij echt niets fout in Kiev.
Had altijd wel gevoel dat hij zou terugkeren naar zijn clubbie maar niet zo snel.

Typische voorbeeld van een gozer met echte clubliefde want hij kon echt wel ergens anders nog 2 á 3 jaar gaan cashen en dan terugkeren.
Dat Ajax nu ook plaatst voor de CL, is bevestiging dat Ajax en Blind/Tadic, de juiste keuze hebben gemaakt.

Heb alle vertrouwen in een titel, Goed EU seizoen en leuk voetbal.
4 0
gras
Ik denk dat zijn spelinzicht, loopvermogen en controlerende vermogen beter tot hun recht komen op 6 en dat de balans van het team ook verbetert. Maar je hebt geen 4, tenzij je Wober daar neerzet. En misschien presteert De Ligt beter met Blind ernaast.

Voorlopig werkt dit ook.
2 0
Schwalbino
Zeker profiteert De Ligt meer van Blind naast hem dan Wober. Wober is zelf nog 'in opleiding'. Met Blind en Frenkie heb je twee prima opties om de 6 en de 4 in te vullen. Allebei de varianten kan TH gebruiken.
0 0
munser
gewoon goede balans in de selectie
0 0
KKoossiiee
Is toch geen nieuws dat zowel Daley als Dusan geen pannekoeken zijn?
2 0
Indoorajaxzoon
Sarcastisch bedoelt zeker? deze vraag omg
0 -1
de-Ajacied
Blind doet het best goed de laatste wedstrijden maar dit is wel weer een opvallend hyping-PR verhaaltje
1 -12
Tinus
Waarom die achterdocht? Blind speelt geweldig en is overduidelijk belangrijk in dit elftal. Jammer dat jij dat niet ziet, maar dat maakt het niet minder waar.
5 0
433metdepuntnaarlinks
Het moment van Blind tot nu toe is hoe hij tegen Kiev Frenkie helemaal de huid vol schold met dat hakte bij eigen 16 vlak voor tijd. Iedereen weet dat dat niks persoonlijks is, dat is puur ervaring vs jeugdigheid. Dat was puur: Frenkie dit gaat om miljoenen en om prestige, normaal doen en geen gekke onnodige risico's nemen op de achterlijn. En dat is wel wat je zocht qua leiderschap en ook wat een Frenkie oppakt van een speler met de status en ervaring van Blind.

Zoals ik al vaker gezegd heb op dit forum, Blind is in mijn ogen de stille kracht. Naast de Ligt oogt hij vooral sober en rustig omdat de Ligt wat meer show heeft. De Ligt heeft meer fysieke uitstraling met zijn lengte en bouw, is feller in duels en heeft meer actie in de lucht en qua tackels. Maar daarnaast speelt Blind gewoon heel slim, heel rustig en puur op slimmigheid, geslepenheid en op positionering. Ze vullen elkaar geweldig aan en tot nu toe heeft geen 1 spits meermaals kansen uit open spel gekregen, defensief houden die twee het geweldig bij elkaar. En dat Blind dan niet echt opvalt geeft alleen aan hoe soepel het loopt, hij hoeft ook niet vaak gekke tackels te maken of aan de handrem te trekken omdat hij defensief in het centrum vrij goed gaat!
15 0
jackwolf
Alleen de spits van Emmen was hem te snel af ;-)
1 -3
Legion
Wel in het moment van de wedstrijd waar de winst al binnen was en we met 2 man achterin gingen spelen
0 0
Joseph
Ik denk dat het een heerlijke wisselwerking is achterin, laatste 5 wedstrijden 1 goal tegen. Blind staat altijd op de goede plek en is een meester in het vertragen van de aanval van de tegenstander. Als de Ligt en Tagliafico dan zijn aangesloten moet je van goede huize komen wil je het dan nog afmaken.
Vond hem tegen Kiev trouwens erg sterk ogen in de 1 op 1 duels, ook in de lucht, daarin is hij flink gegroeid!
Tadic is de beste koop voor deze prijs, maar Blind de speler die we het hardste nodig hadden.
5 0
Schwalbino
Blind laat in elk geval zijn tegenstander weinig kopduels winnen. Als ze de bal al raken dan vliegt die meestal ergens naar toe waar het geen kwaad kan. Blind is dan slim meegesprongen en geeft wat richting aan het bovenlichaam van de tegenstander.
0 0
Ajax#1900
Als je daar dan toch langskomt moet je nog langs onze grote vriend Dre ;)
0 0
Mazraoui
Was hij wat sneller en 10 centimeter langer zat hij nu bij Barca
3 0
433metdepuntnaarlinks
Eigenlijk wel ja al zou hij met meer lengte en snelheid ook makkelijker als de Ligt gaan spelen. Dan kun je wat meer risico nemen omdat je de snelheid hebt om te corrigeren of dan ga je wat meer duels aan omdat je die extra lengte hebt.

Juist het gebrek aan lengte en snelheid heeft hem gemaakt tot die slimme speler die altijd doet op positionering en slimmigheden, tel daarbij de geslepenheid op die je jezelf aanleert in duels tegen Lukaku Aguero en Kane, gewoon een topper.

Maar zoals je zegt, deze Blind met meer snelheid en/of lengte zou gewoon een wereldtopper zijn. Al heeft hij 1 van de 2, dan nog zou het een absolute topper zijn.
3 0
Joseph
Ik zit zo te wachten op zijn eerste fout, dan kan ik weer eens roepen dat 20 miljoen (die bonus van 4 miljoen benoem ik voor het verhaal gewoon mee bij hem) veel te veel is geweest! Dit soort verhalen over hem doen mij niks, dat verzinnen die jongens maar. Ik zie gewoon dat hij niet hetzelfde niveau is als Messi, dat moet Ajax gewoon kunnen kopen voor dat geld!
6 -12
Rouwdouwer
Heb jij je medicatie wel genomen?
0 -1
Ajax#1900
Sarcasm...
0 0
megaonion
Denk dat Messi wel te oud is geworden om bij Ajax te kunnen spelen. Misschien Ligeon terughalen en hem dan transformeren naar nr10? Suarez is bijv. ook te slecht. Zie veel liever Demouge in de spits bij Ajax en linksbuiten denk ik toch echt dat Zimling goed zal spelen.
0 0
AFCAMM
Sarcasme (vooral op internet) is niet voor iedereen altijd even duidelijk.
5 -1
Mokum87
Hahaha niveau van Messi. hahahaha jij hebt me Hele dag goed gemaakt. kan niet meer stuk. Nice story bro
2 0
433metdepuntnaarlinks
Zegt alles dat we bijna 10 potten gespeeld hebben en dat je nog altijd aan het wachten bent op 1 fout van Blind. Je hebt gelijk, hij maakt dus nauwelijks fouten :)
3 -1
Ozymandias
Dit is precies wat een Ajax selectie nodig heeft. Ervaren spelers waar de jonge talenten zich aan op kunnen trekken. Hopelijk komt volgend jaar ook Vertonghen terug en kan Ajax zo nog een stap verder zetten.
3 0
Mazraoui
Ja je moet nu ook weer niet te veel oudere spelers halen he. Misschien als schone stopt kan het. Gaat Blind naar 6. Vertonghen en Alderweireld zijn echter de top van de premier league op dit moment die gaan echt nog niet komen
2 -1
3*stars*3
Vertonghen heeft nog een 1-jarig contract.
Babel ook nog een jaartje.
Zou mooi zijn als Ajax beide spelers, volgend seizoen gratis op te halen.

Jan heeft een Nederlandse vrouw (Amsterdamse?), 2 kids en zie ik echt wel terugkeren.
Babel is een echte Ajacied en heeft denk ik genoeg gecasht en zie ik ook wel terugkeren.
Mooiste zou zijn als de NL kampioen, volgend seizoen rechtstreeks CL in gaat.

Ajax vult het natuurlijk altijd aan met eigen jeugd/jonge aankopen.
We gaan heus geen bejaarde elftal zien hoor. ;)
1 -1
Ajax#1900
Ik zie dit ook wel gebeuren idd. Dan pak je gewoon weer het kampioenschap. Vertonghen Schuurs in het centrum en Blind op 6 bijvoorbeeld. Dat zou ook prima in de Ajax filosofie passen net als Blind De Ligt nu.
1 0
sucre
inderdaad! en Jan terug zou mooi zijn!
0 0