Huntelaar: 'Kunnen verrassen in Champions League'

BVeenstra, 29-08-2018 om 07:20, 11726 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar is hartstikke blij dat Ajax voor het eerst sinds vier jaar weer in de Champions League gaat spelen. Hij noemt het 'fantastisch' en 'goed voor iedereen'. Daarmee doelt hij op de club, de spelers en de fans. Zelf kijkt Huntelaar ook erg uit naar de hymne van het miljardenbal, zo zegt hij in gesprek met de NOS.

'Ik denk dat heel veel jongens er kippenvel van krijgen en het is ook mooi om te horen', zegt Huntelaar, die dinsdagavond met 0-0 gelijkspeelde tegen Dinamo Kiev. Omdat in eigen huis met 3-1 was gewonnen, was het 0-0 gelijkspel ruim voldoende. Toch had Huntelaar liever gewonnen. 'Zij hebben eigenlijk geen kansen gehad. Alleen de kans in de vijfde minuut, waarbij Onana de bal tot corner verwerkte. Wij waren wat slordig aan de bal en hadden wel wat kansen. Daar moet je er wel één van maken. Uiteindelijk zijn we door en dat is het belangrijkste.'

Huntelaar wordt gevraagd of het missen van de kansen misschien door de zenuwen komt, maar dat betwijfelt hij. 'Wij leiden wel met 3-1, dus de zenuwen zijn in principe is ons voordeel. Deze wedstrijd heeft wel veel kracht gekost. Dan word je wel onzuiver in de passing en in de afronding.'

Uiteindelijk gaat Ajax na vier jaar weer spelen in de Champions League en met Huntelaar, Lasse Schöne en Daley Blind heeft Ajax slechts drie spelers met ervaring in het kampioenenbal. 'Er zijn weinig jongens die Champions League hebben gespeeld. Nu hebben zij de kans om het te laten zien. Het zullen moeilijke wedstrijden worden, maar we kunnen ook wel verrassen. Op wie ik hoop? Uit pot 1 graag Lokomotiv Moskou. En uit pot 2 graag Borussia Dortmund, dat is lekker dichtbij voor de fans. Uit pot 4 zou ik het niet weten, dat mag jij kiezen', besluit hij met een knipoog.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
carel romijn
Helaas voor de CL moet er andere spits komen. Daar heeft Klaas helaas niets te zoeken .
Jammer hij heeft een goede inzet maar schiet met het voetbal van nu duidelijk te kort.
0 -3
DeGodenzonen020
Haal dan cassiera terug. En leen hem weer terug aan Groningen zodra Dolberg weer in vorm is. Je hebt ook nog cerny en sinkgraven die wmb weer kans op t middenveld verdient (zodat Ziyech of Tadic ook weer eens voorin kunnen). Nee nieuwe spits lijkt me overbodig en slecht voor salarispost en evenwichtigheid vd groep
1 0
PeterVKV
Huntelaar is een spits van 35, nooit de snelste geweest en nu dus al helemaal niet meer. Ik neem hem niets kwalijk, ook niet de gemiste kansen van gisteren. Hij heeft mij dit seizoen tot nu toe positief verrast. Maar Ajax gaat nu de CL in en dat kan niet met een langzame, 35-jarige spits, als Ajax tenminste enige ambitie heeft. Natuurlijk gaat Huntelaar ook in de CL van toegevoegde waarde zijn, maar dan meer als pinchhitter. Het is te hopen dat Dolberg snel fit is en het dan ook nog eens kan waarmaken, want anders gaat het moeilijk worden. Daarin moeten we gewoon realistisch zijn, hoe goed het team verder ook is.
2 0
lm
Ajax moet gewoon een goede spits halen ze speelde goed maar die kansen missen Jan gewoon niet in de cl en liefst nog een goede stopper
0 -3
PeterVKV
Kom maar eens met een goede naam. Moeilijk. Ik zie in Neres ook een goede diepe spits tegen sterke tegenstanders waar je ruimte krijgt. Meteen veel diepgang. Met Tadic en Ziyech heeft Ajax geen spits nodig die veel in de bal komt.
1 0
NouridolbergNeres34
We kunnen inderdaad verrassen in de CL, maar dan moet je ze wel in het netje leggen!
2 dikke vette kansen om zeep geholpen gisteren, het gebeurt te vaak bij Huntelaar, in de groepsfase kost je dat gewoon punten.
1 -3
DeGodenzonen020
Hij maakte er ook al een paar belangrijke. Zoals iemand eerder zei:reken Klaas-Jan niet alleen af op afgemaakte kansen maar geef hem ook credits dat hij goed afstemt met zijn team en zijn skills in zijn looplijnen waardoor hij in positie staat voor zo'n kans. Daarnaast goed oog voor zijn teamgenoten. Misschien niet snel maar wel balvaster en misschien een betere pass dan Dolberg . Wel echt een kapstok voor het team voor jongens op het middenveld
2 0
Schöne82
We kunnen met z'n allen KLaas-Jan wel vergeven voor deze mindere wedstrijd toch?
Qua timing kwam deze mindere wedstrijd niet verkeerd. Er was geen noodzaak om te scoren.

Speelde voetballend verder prima, maar onder z'n niveau qua afwerken.... Ja dat gebeurt wel eens met een spits. Maar voor het zelfde geld legt ie er zondag weer twee in het netje.

Ook in de CL gaat ie er waarschijnlijk 3-4 scoren in 6 wedstrijden.
7 -2
Illegaal
Wat velen vergeten is de werklust en het in de strijd werpen van Klaas, hij werkt ook ervoor dat hij in kansrijke posities komt.

Pak Dolberg bijv, die staat als een slaapwandelaar te kijken, werkt niet hard en gooit de beuk er niet in en zal zeker te weten minder in kansrijke posities komen te staan dan Klaas, Dolberg is nog te dromerig.
De Huidige Dolberg komt tekort voor Ajax, ik hoop dat hij goed naar Klaas kijkt hoe die het doet want hij moet nog veel leren om aan dat niveau te komen, Klaas strijd 90 minuten lang, Dolberg maar 5 en dat is te weinig.
10 -1
Rosco
Ik denk dat de Dolberg die jij omschrijft niet speelt bij Ten Hag. TH eist veel van de aanvallers.
5 0
DarkChild
Klopt. Ik heb Huntelaar eigenlijk zelden zo actief zien deelnemen aan het spel in zijn carriere. En hij is dan niet eens zo erg de dissonant als dat ik had verwacht. Betekent -wellicht- dat hij daardoor minder rust kan hebben voor de goal, betekent-wellicht- net zo goed dat hij bij niet actief deelnemen die kansen al helemaal niet zou krijgen.
Hoe dan ook, als Dolberg niet hetzelfde gaat doen qua arbeid/loopwerk/stoorwerk, hij er inderdaad niet eens inkomt.
2 0
Genant
Laat Dolberg zich in de luwte maar weer opwerken. Dat komt dan vanzelf goed. Klaas-Jan doet het fantastisch in mijn ogen. Dat hij gisteren niet scoorde is misschien een wat afgenomen echte scherpte en misschien ook wat toeval. Hij komt wel telkens in scoringspositie. Soms moet je ook een beetje mazzel hebben. Balletje door de keeper zijn benen, zomaar tegen een bal aanlopen. Etc. Ik neem mijn hoed diep af voor deze warrior en echte Ajacied.
2 0
rodnet
Over zijn mentaliteit, drive en doorzettingsvermogen zal niemand ook maar 1 verkeerd woord kunnen zeggen. Zijn gebrek aan scherpte bij de afronding (en dat was gisteren niet voor het eerst) begint daarentegen zorgelijk te worden en is in de groepsfase zeker een risicofactor.
0 0
Jelephi
Zijn mensen plots vergeten dat Huntelaar er tegen Graz en Luik ook gewoon een paar in heeft geschoten? Laten we niet doen alsof hij nutteloos is.
6 0
MM1974
Ja klaas verassen,moet je ze wel maken oen.
1 -7
Babayaka
Hunt stop met lullen en schiet in godsnaam die kansen erin.
Zoveel mogelijkheden krijgt ie.
2 -6
MSwertz92
We hebben een nieuwe spits nodig, er wordt altijd gezegt dat je op dit niveau de kansen moet benutten die je krijgt. Huntelaar is Huntelaar niet meer. Vorig seizoen niet en ik denk ook nu niet. Komt snelheid tekort en is ook niet meer de geweldige afmaker dat hij was.
5 -9
AjaxForEverAjax
Huntelaar is aanspeelpunt, scoort, krijgt kansen, creëert kansen, werkt hard voor het team en hij mist, zoals iedere spits, kansen.. Voor een ouwe, langzame spits doet hij het dit seizoen uitstekend. Hopelijk is Dolberg weer snel inzetbaar.
9 -2
MSwertz92
Ja maar daar gaat het niet om, tuurlijk doet hij het voor zijn leeftijd goed, maar wij willen allemaal naar de champions league, dan moet je je gevoelens aan de kant zetten en puur kijken naar wat nodig is. Ik zie een Ronaldo, benzema, messi een suarez etc etc etc niet 4 100% kansen missen. Daar gaat het mij puur om Huntelaar is in de competitie gewoon een goede spits voor ons maar op CL niveau hebben we gewoon Dolberg nodig ALS hij het niveau van onder Bosz weer kan evenaren en vervolgens beter wordt.
0 -3
Genant
Zou niet raar zijn om nog een extra spits te halen. Al is het maar als derde back-up. Zo'n Fran Sol is geen Ajax-material maar kun je beter hebben dan Sierhuis bijvoorbeeld. Of die spits van Tsjeu La Ling. Mance heet hij geloof ik.
0 -1
AjaxForEverAjax
Laten gewoon afwachten en zien. Het hele team moet top zijn voor een goed resultaat in de CL. Vooralsnog heeft het team en ten Hag mij verrast. Hier in België is men zeer onder de indruk. Ik ben gewoon benieuwd of de stijgende lijn verder steil omhoog gaat. De tactiek tegen Standaard vond ik brilliant. Bijna alles via de linkerkant. Kiev kwam gister niet aan te pas.
1 0
MSwertz92
Klopt, maar kansen afmaken is gewoon een heel groot probleem voor ons, en ik heb geen zin om dalijk te horen als we net 2 punten tekort komen "Ja, we hebben genoeg kansen gehad maar niet benut en op dit niveau wordt dat afgestraft" want dat excuus weten we nu al dus daar moet op gereageert worden beter te vroeg, dan te laat.
1 0
meerzicht
Tadic en ziyech ook maar gelijk op de schroothoop omdat ze een penalty tegen de paal en een vrijetrap tegen de lat schieten ? Ga toch weg man. Huntelaar ga je straks heeeeeel hard nodig hebben geloof mij maar.
5 -3
MSwertz92
Wat een gelul. Lekkere vergelijking met Tadic en Ziyech slaat HELEMAAL NERGENS op. Geloof niks van wat een blinde kip als jij zegt.
3 -4
RickyAFCA
Ach hou toch op. Vorige wedstrijd (Emmen) ramt ie er 2 in. Tegen Luik scoorde die ook. Het zat gisteren gewoon even niet mee, niks aan te doen.
6 -4