El Mahdioui: 'Ben goed genoeg voor Ajax 1'

JesseTH, 26-08-2018 om 19:05, 36790 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aschraf El Mahdioui, voormalig jeugdspeler van Ajax, is van mening dat hij goed genoeg is om in het eerste elftal van Ajax te spelen. De middenvelder wist de clubleiding in het verleden echter niet genoeg te overtuigen, vertrok en is inmiddels de aanvoerder van AS Trencin. Iemand wie de kwaliteiten van El Mahdioui wel erkende, was Wim Jonk, maar ook de jeugdtrainer moest vertrekken uit Amsterdam.

'Een toptrainer in wording, denk ik', oordeelt de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. 'Hij was heel erg met ons bezig en maakte ons als selectie echt beter. Mijn band met hem was heel goed. Hij zag het heel erg in mij zitten, dat sprak hij ook uit. Dat gaf me veel vertrouwen. Jonk heeft me echt beter gemaakt.'

Voor het feit dat Jonk de club moest verlaten, had El Mahdioui weinig begrip. 'Ik begrijp best dat het voor veel supporters van Ajax balen was. Jonk is namelijk echt een heel goede trainer die de talenten echt beter maakte. Ik heb nog altijd goed contact met hem en hoop dat hij de absolute top als trainer haalt. Hij heeft het in zich.'

Of het vertrek van Jonk dé reden vormde voor het feit dat de middenvelder niet is geslaagd bij Ajax, weet hij niet. Na het vertrek van de trainer kreeg El Mahdioui bij Jong Ajax te maken met Andries Ulderink en Jaap Stam. 'Van aanvoerder van Ajax Onder 19 werd ik tribuneklant bij de beloften. Eigenlijk al vanaf het begin. Dat was moeilijk. Ze zagen het niet in me zitten.' Toch kent het talent geen twijfels over zijn eigen kwaliteiten. 'Ik ben goed genoeg voor Ajax 1', meent hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Net als Johnsen waarvan Ten Hag vindt dat hij het laatste zetje nodig heeft. Ik bedoel je kan ook zeggen `het is niks` en dan verdwijnt zo´n speler van het toneel. Je moet als jonge speler een beetje mazzel hebben dat iemand het ziet zitten in je.
0 0
diamanti
Vond dit ook een heerlijke speler in de jeugd. Leuk om te zien dat hij het goed doet bij Trencin. In het doorbreken bij Ajax moet je ook een beetje geluk hebben, mijn inziens zeker niet minder dan Eiting.
0 0
Naoro
Ulderink en Stam... dat was me idd wat zeg. Die hadden echt 0,0 met techniek en creativiteit.
Ik vond het geen toptalent maar heeft wel 'Ajax' achtige kwaliteiten in zijn manier van spelen. Zou t misschien bij Zwolle kunnen proberen en vandaar omhoog.
1 0
Aeter
Van Trencin naar Zwolle is gewoon een stap omlaag. Dat gaat ie niet doen.
0 0
Maxwell5
Was een constante factor in de A1. Een van zijn mooiste kenmerken van 'm is dat ie 100% tweebenig is. Daardoor kon ie zo vaak en zo makkelijk uit lastige posities wegdraaien en of het spel verleggen.
4 0
MaxBorggreve
Totaal mee eens. In de jeugd liet hij prachtige dingen zien. Echt een sterkhouder. Ik begreep nooit waarom Ajax zo makkelijk afscheid heeft genomen van deze jongen. Hij doet niet veel onder aan Carel Eiting. Ik hoop dat Aschraf zich blijft ontwikkelen. Wie weet kan hij in de toekomst een meerwaarde zijn voor Oranje.
1 -2
Bocarra
Los van technische en tactische kwaliteiten is mentaliteit heel erg belangrijk.
5 0
Web
Het is aan jou, laat het maar zien.
Waarom ga je dan bij dat clubje spelen?
1 -1
trodat4030
Hij is een voetballende 6, geen stofzuiger. Dan kun je beter bij een club spelen die om de titel speelt in Slowakije dan bij een ADO die tegen degradatie speelt. Daar vragen ze stofzuigers en harde werkers. Overigens ook de reden waarom hij onder Stam en Ulderink er nooit aan te pas kwam, die hielden helemaal niet van zijn type spelers. Bij Trencin heeft ie over het algemeen meer balbezit dan de tegenstander en is zijn speelstijl veel nuttiger. Daarnaast zijn Ling en ook die trainer (naam ff kwijt) fervente aanhangers van de Cruijff filosofie, daar had hij onder Jonk goede ervaringen mee, dus zo onlogisch is het niet. Zal mij ook verbazen als Jonk níet iets met die transfer te maken heeft gehad (al was het maar een tip aan Ling).
3 0
Web
Man wat een verhaal, ten eerste hij stond tussen Appie en Donny, in een heel goed team. Voetbalt zo makkelijk. Cerny was ( is ) ook heel goed, soms stagneert het.

En dan ga je toch niet in Slowakije spelen? Als je vind dat je Ajax waardig bent
Ling dacht handel, voor niets ophalen en hopen dat hij veel oplevert.
0 0
Aad82
Van hetzelfde niveau als Carel Eiting, dus ja, hij heeft een punt.
5 -1
Web
Het was een leuke speler, maar nivaeu Eiting echt niet.
1 -2
MisterAFCA
Waar baseer je dat op als ik vragen mag?
1 -2
Ajax meister
Als je goed genoeg ben voor Ajax moeten wij jou in de toekomst wel bij een ( sub ) topclub zien ballen.
0 0
koenos1
Van een Slowaakse berg gevallen
0 0
swing
hahaha grappetas
1 0
NielsKster
Hoe kan ie dat denken??? Pffff
0 0
Keizer020
Hoke
0 0
Farry
Hokeeee, next
1 0