Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kluivert: 'Had Justin nog graag jaar bij Ajax gezien'

BartVeenstra, 22-08-2018 om 12:10, 21185 views, La Gazzetta dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Patrick Kluivert had graag gezien dat zijn zoon Justin Kluivert nog een seizoen bij Ajax was gebleven. Dat vertelt de voormalig topvoetballer in gesprek met La Gazzetta dello Sport woensdag. Wel staat hij volledig achter de keuzes die zijn zoon maakt.

Kluivert vertrok enkele maanden geleden naar AS Roma en zijn vertrek bij Ajax leverde beteuterde reacties op. 'Ik ben erg tevreden met wat hij doet', vertelt Kluivert. 'Hij zegt niet veel, maar hij weet wel hoe hij moet luisteren en hij is gemotiveerd. Ik had liever gezien dat hij nog een jaar bij Ajax was gebleven, maar hij maakte deze keuze. Ik denk dat Roma een goede keuze is geweest. De stap naar de Premier League zou te groot zijn geweest.'

Kluivert senior maakte in het buitenland furore bij FC Barcelona, maar voor zijn zoon is dat nog wat te vroeg. 'Om op dat niveau te komen, heb ik veel kilometers moeten afleggen. Justin heeft laten zien dat hij talent, persoonlijkheid en tijd heeft om een mooie loopbaan op te bouwen', vertelt vader Patrick, die uitlegt waarom AS Roma de juiste keuze is voor Justin. 'Roma is een belangrijke club, maar de druk is er minder dan bij een club als Manchester United.'

'Voor Justin is dit nu de ideale plaats om te zijn. En daarna? Waarom niet dromen over Barcelona? Maar voor nu is het Italiaanse voetbal weer in opkomst en Justin kan daarvan profiteren', vervolgt Kluivert senior. 'Roma speelt technisch voetbal. Justin is een jongen die weet wat hij wil.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
afgekluivert onderwerp zeg. die Klovert
0 0
diamanti
Achja spelers komen en gaan, ik kan er niet wakker van liggen. Ik kan het gaan veroordelen, maar wellicht had ik op m’n 19e ook die miljoenen opgehaald.
0 0
meerzicht
Ja je kunt er verschillend naar kijken. Boos worden op de kluiverdjes heeft niet zo veel zin. Het komt door het grote verschil in de mogelijkheid tot betalen van voetballers in europa. Als in Nederland dezelfde mogelijkheden waren als in engelan, spanje of italie dan hielden wij veel jeugdspelers gewoon hier. Maar ja de eufa, knvb en politiek.... het zijn van die hindernissen waar het beter is om er mee te leren leven dan je er druk over te maken. Iedereen heeft zo zijn vriendjes. RUtte kliek draait zijn komt het liefst naar zijn vriendjes van het voordeel van de afschaffing divident belasting en die enge lii van de KNVB en EUFA ja die moeten hun hand ophouden bij sponsoren en andere enge types en die maken zich nou net niet druk om het grote financiele gat tussen de rijke voetbal landen en de arrmen.
2 0
KKoossiiee
Iets met appel en ver vallen van een boom.
Tis goed zo.
Boeit mij geen h*l meer wat hij er van bakt, en zijn pa ook niet.
0 0
PJSM
AS stop met Kl....rt berichten s.v.p.
1 -1
ajaxfan4life82
ikke, moet op de puntjes staan toch?? Je klikt het artikel zelf aan, en vervolgens plaats je zelf een reactie??
3 -1
Radie125
Graag geen berichten meer over dit ettertje
1 0
Cello
Dat het beter was geweest voor Justin ben ik wel eens met Patrick. Misschien zelfs wel langer dan 1 jaar.
Maar de appel valt niet zo heel ver van de boom, kwa voorbeeld geven door papa Kluivert.
Immers...was hij nog net niet 21 toen hij als speler vertrok?. En recentelijker....tekende als coach bij Ajax, zou nota bene o.a. zijn zoon in het team krijgen en nog vóórdat de competitie begon vertrok ie naar PSG om daar technisch directeur of iets dergelijks te worden. Tsjah....wat voor voorbeeld is dat dan voor je zoon?.
4 0
mvdk
Maar Ajax was destijds wel wereldtop. Dan scheelt de stap natuurlijk ook. Kluivert had de CL en de wereldbeker gewonnen en stond het jaar erop opnieuw in de finale van de CL.
0 -1
3*stars*3
Klopt maar je bent natuurlijk ook niet betrouwbaar als je ff terugkeer naar jouw “jeugdliefde” en toch niet gaat starten omdat je iets leukers en uitdagender (geld...) hebt gevonden in Parijs.

Familie Kluivert/van Hulten is gewoon niet te vertrouwen.
1 0
AjaxBaggio
Hij zegt niet veel ? Die gast kan onderhand zijn eigen talk show beginnen. Dat is het enige voordeel aan deze transfer. Hoeven elke week niet zijn praatjes aan te horen. Laat hij de Italiaanse media maar gek maken met teksten als "zolang ik bij Roma speel, verliezen we niet van Milan".

Maar goed,
Eerlijk is eerlijk. Vandaag had ik Justin er graag bij gehad. Zeker nu Neres geblesseerd is. Blijft jammer dat hij zo snel vertrekt. En Patrick kun je hierin ook weinig verwijten.

Hoop uiteindelijk wel dat hij slaagt. Alleen maar goed voor Oranje en de naam van Ajax.
1 0
Gouda
Patrick zegt toch ook "hij zegt niet veel". Waarschijnlijk doelend op de inhoud. ;-)
2 0
afcas
zelfs al klopt dit dan is het nog pure arrogantie. hij had aan 1 jaar ook niet genoeg gehad om klaar te zijn voor de volgende stap.
0 -1
chloorbestendig
Deze selectie kan zomaar geschiedenis schrijven, de dubbel pakken, europees overwinteren en ver komen in de EL behoort zeker tot de mogelijkheden. Mooi dat zo'n naar weglopertje als Justin daar niet bij zit. Veel plezier met he-le-maal niets in Rome.
0 0
behangdelul
Jammer dat Justin laatst aangaf dat de gehele familie Roma de beste optie vond.
0 0
FlyingDutchMan
Wellicht een mooie samenvatting van hoe die familie in elkaar zit..
0 0
Redrum
Maar natuurlijk Patrick. Iedereen gelooft jou direct.
2 -1
Montana
Jammer dat hij weg is. Of het een domme zet is moet maar blijken maar voor nu doet hij het wel goed (winnende assist laatst, en die assist tegen barcelona was ook goed).
1 -2
MisterAFCA
Justin begon bij ons ook sterk. Heeft denk ik met de adrenaline te maken. Daarna was hij vooral goed tegen het rechterrijtje. Mocht hij die motivatie op kunnen brengen zoals hij dat in zijn eerste wedstrijden bij Ajax en nu de eerste wedstrijden bij Roma deed, dan heeft deze jongen een gouden toekomst voor zich denk ik. Hij hoeft alleen voor mij nooit meer in een Ajax shirt te spelen.
1 0