'Leek alsof we toch nog spanning hadden'

FinnDekker, 21-08-2018 om 14:10, 3744 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael Reiziger ziet genoeg verbeterpunten voor Jong Ajax na het eerste duel van de competitie tegen Roda JC. In Kerkrade verloren de beloften met 2-1. De trainer wijt de nederlaag aan een gebrek aan felheid en scherpte, zo valt op te merken uit een item van Ajax TV over de wedstrijd van afgelopen vrijdag.

'Het leek alsof we toch nog wat spanning hadden. De duels werden niet gewonnen. Zij waren sneller bij de tweede bal. Wij reageerden eigenlijk alleen maar. Zij waren slimmer, even een duwtje van tevoren, daar moeten wij ons tegen wapenen', somt Reiziger op. 'Het kan geen tweede keer gebeuren.'

'Een wedstrijd duurt maar negentig minuten. Als je achter komt, loop je te vechten in een uitwedstrijd tegen een fysieke tegenstander.' Ajax kwam nog op gelijke hoogte in de tweede helft, maar incasseerde vlak daarna weer een tegengoal. 'Dat is moeilijk. Je moet er vanaf de eerste seconde staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Goh, eerst non voetballers opstellen, zodat we in de duels komen en dan afvragen waarom voetballers van 18 tot 20 jaar duels verliezen van 25 tot 30 jarige voetballers.

Goed bezig wel.
2 -1
RusselWestbrook
Als je het alleen maar over duels en de tweede bal hebt ben je volgens mij sowieso ongeschikt als trainer van Ajax, in elke leeftijdscategorie.

En dan stelt ie ook nog eens de verkeerde poppetjes op, zoals hieronder al opgemerkt is
2 -1
PepG
Wanneer Ekkelenkamp en De Wit de voorkeur krijgen boven talenten als Jensen, Pasquali en Gravenberch dan snap je het niet of doe je het doelbewust omdat een eventuele titel(net als vorig seizoen) goed op je cv staat en je eigenlijk geen moer geeft om de persoonlijke ontwikkeling van een speler. Ik heb ontzettend veel medelijden met de voetballers in de onderbouw. Onder je heb je Heitinga, die niemand serieus neemt en boven je Reiziger, die er zit voor zijn eigen hachje. Probeer maar als technicus voet aan de grond te krijgen in één van die twee teams.
2 -2
Michelinho
Misschien even het onderscheid tussen onderbouw, bovenbouw en Jong Ajax onderzoeken...
1 -1
PepG
ik ken de termen niet maar ik bedoel dus de jongens van O-19 en Jong Ajax.
1 0
geDaante
Precies.
0 0
Redrum
Jong-Ajax heeft eigenlijk gewoon een vrij dramatische selectie. Dat was vorig jaar ook al zo. Maar heel weinig spelers met potentie voor Ajax 1 helaas. De lichtingen daaronder bieden iets meer hoop gelukkig.
0 -2
DavidFerr
Van vorig seizoen zijn Mazroui en Eiting naar het 1e doorgestroomd als (potentiele) basisspelers. Wanneer je per seizoen vanuit jong Ajax 2 a 3 spelers naar het eerste kan laten doorstromen dan doe je het in mijn ogen gewoon goed. Wat verwacht je nog meer?

Om maar een paar namen te noemen:
Kotarski
Bakker
Schuurs
Lang
Matusiwa
Jensen
Kuhn
Sierhuis
Gravenberch

Als hiervan uiteindelijk een paar basisspeler bij het eerste worden dan doe je het gewoon goed.

En vergeet niet dat een flink aantal spelers die officieel nog voor Jong Ajax zouden kunnen spelen al lang zijn doorgeschoven zoals de Ligt, van de Beek, de Jong, Onana, Mazroui, Eiting en Dolberg.
0 -1
Bky
Klopt, het team van vorig jaar miste duidelijk een echte topper zoals Acolatsie, Clement, Bakker of Vissie.
2 0
FlyingDutchMan
Amateurheld Vissie
0 0
geDaante
Ze zijn er wel, maar worden niet opgesteld, omdat Reiziger per se wil winnen. En Ouaali laat het allemaal gewoon gebeuren, vind dat dus wel prima. Kansloos.

Talenten die de potentie voor Ajax 1 hebben in de weg laten lopen door types als Dani de Wit en Ekkelenkamp, om maar teamresultaat te behalen. Korte termijndenken en heeft niks met opleiden te maken. Aan dat resultaat heb je geen ene zak, staat alleen leuk op de CV van Reiziger, zoals PepG hierboven al terecht opmerkt.
3 0