Tadic eist scherpte: 'Anders nooit kampioen'

JesseTH, 17-08-2018 om 17:10, 7478 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic eist van Ajax dat iedereen honderd procent gefocust is op de wedstrijd tegen VVV-Venlo en nog niet op die tegen Dinamo Kiev. De international zelf is gewend wedstrijden tegen grotere clubs af te leggen, maar onderschat de opponent allesbehalve.

'Het is anders, maar dat betekent niet dat het makkelijk is', spreekt Tadic gemotiveerd in gesprek met AT5. 'Het is kunstgras en een klein veld. Zij zullen scherp zijn en je ziet wat er gebeurt als je niet honderd procent bent. We hebben punten verloren tegen Heracles. Dit kan niet nog een keer gebeuren. Je kunt niet relaxen, anders hebben we een groot probleem en worden we nooit kampioen.'

Het is voor de Serviër dan ook uit den boze om nu al aan Dinamo Kiev te denken. 'We moeten aan morgen denken, scherp zijn en ons voorbereiden. Dat zal niet makkelijk zijn. We kunnen de wedstrijd makkelijk maken voor ons als we vanaf het eerste moment honderd procent geven in elk duel en bij elke tackle. Als we dan de bal hebben kunnen we onze kwaliteiten laten zien.'

Iemand die Ajax in de strijd om het kampioenschap goed kan gebruiken, is Hakim Ziyech. Tadic beseft echter dat geen speler gedwongen kan worden te blijven. 'Hij is een slimme jongen en heeft genoeg ervaring om te weten wat het beste voor hem is', spreekt hij daarover. Ook gaat hij in op de vele kunstgrasvelden in Nederland. 'Ik denk dat het heel slecht is voor het Nederlandse voetbal. Ik hoop dat we niet veel van dat soort velden tegenkomen. Ze moeten normaal gras neerleggen. Geen voetballer houdt van kunstgras.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stone020island
“No player like artificiel pitsj
0 0
ETM
Is echt een leuk interview. Komt niet gemaakt over. Ondanks de enorme cliche vragen lijkt Tadic de journalist wel te pruimen. Antwoorden met humor. Maar hij wordt echt serieus als het over instelling gaat voor het duel met VVV.
0 0
JKCW
Mooie voetballers zat bij Ajax..maar ze krijgen de bal niet in het doel..is toch 7 meter zoveel..ze moeten leren op.het doel te schieten..
0 0
JKCW
Hakim Zichech word zwaar overschat..wanneer maakt ie nou eens een keer een doelpunt? Passes meestal niet zuiver...
0 -2
ETM
Het moet zijn 'soms' niet zuiver. En heel vaak loopzuiver en spel verleggend.
Het enige geldige punt dat je maakt is dat Ziyech idd niet uitblinkt in scorendvermogen. Al helemaal voor een man met zijn trap. Er ontbreekt 'composure'.
1 0
JKCW
Hij heeft gewoon gelijk..altijd gaan en vechten..geen excuus met die vette salarissen!
0 0
Aad82
Lool, hij was de zwakste man op het veld vorige week tegen Heracles!

Alleen de Ligt en Ziyech toonden toen inzet.

Een beter milieu begint bij jezelf Dusan!
0 0
Stone020island
Beetje meer respect voor iemand die na een super lang seizoen in zijn eerste 3 europese wedstrijden 2 keer scoort en 2 assists geeft terwijl ie net nieuw is.
0 0
lm
Snap Veronica inside niet over real wat een aanval dee Ajax dinsdag ook wet mooi schot hoor je niks over altijd maar geillen op dat geld competities heefd niks meet beleid te maken maar met de poen
0 -1
FrankDeB
Watte?
0 0
lm
O dat ik weinig hoorde over hoe Ajax speelden dinsdag en als real of Barcelona dat doen is het van wereld klasse
0 -1
ambtenaar
Dit soort teksten hoor ik al jaren, hoop dat hij samen met de Ligt,Blind,Ziyech dit scherp kan houden.
1 0
Schwalbino
Tadic zou ik even buiten de selectie zetten.

Grapje natuurlijk. Ajax heeft een leider nodig die ook verbaal de toon zet. Tadic ga ervoor!
0 0
mcatarinob
Het moet mogelijk zijn, om de training door de week zodanig op te bouwen, dat de spelers in de wedstrijd negentig minuten het uiterste kunnen geven. Ik bedoel dan geen 200 %, wat dat bestaat niet. Tadic heeft volkomen gelijk.
0 0
Schwalbino
Fysiek is het geen probleem om 1 keer pw 90 minuten vol te knallen. Als je naar tennistoernooien kijkt dan spelen ze daar elke twee dagen een partij. En het is echt niet zo dat degene met de beste conditie wint.
0 0
Ajaxvooraltijd
Tennis is geen topsport. Dat figuur van Serena Williams kan echt niet in topsport hoor. Nadal was ook 10 jaar geleden al gestopt als hij zou voetballen.
0 0
ajax4ever01
Geef die gast aub de aanvoerdersband
0 -1
MisterAFCA
Want? Mathijs doet het toch prima? Gaat voorop in de strijd en zet de lijnen uit in zijn verdediging ook de rest is prima. Snap dat Tadic meer ervaring heeft en goede teksten uitspreekt maar Mathijs laat zien dat hij het kan. Wat mij betreft dus geen reden omdat te veranderen.
1 0
Redrum
De juiste instelling! Meer slippertjes mogen niet meer voorkomen.
0 0
Schwalbino
Met 100 punten kampioen worden. Dat gaat niet lukken.
0 0
gi0vanni
33 wedstrijden wedstrijden winnen plus een gelijkspel dus dat kan gemakkelijk. :d
0 0
Dennis1964
Dus gewoon vanaf nu alles winnen, haha stel je voor.
0 0
fanforeffer
Wat raar dat het gezegd moet worden. Ik moet elke dag scherp zijn op mijn werk. Ik neem aan dat het voor iedereen geld. Zeker voor sporters.
1 -7
gi0vanni
Echt? Vooral spelers die jong zijn gaan vaak de de fout in maar er zijn ook genoeg oudere spelers die er veel te makkelijk over denken. En dat is ook vrij normaal want als je te veel geld verdiend dan is optimaal presteren niet meer zo normaal. Als ze het zelfde als iedereen zouden verdienen en alleen door wedstrijden te winnen op vakantie zouden kunnen zouden er meer zijn die alles zouden geven maar dat tijdperk is over.
1 0
Mazraoui
Champions league winnen mag ook
0 -3