De Wit: 'Interesse, maar wil helemaal niet weg'

BartVeenstra, 16-08-2018 om 20:30, 8986 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit ziet voorlopig genoeg perspectieven om te slagen bij Ajax. De talentvolle middenvelder (20), die benoemd is tot aanvoerder van Jong Ajax, denkt nog altijd definitief te kunnen doorbreken in Amsterdam, zo vertelt hij in een interview met Ajax.nl.

Toch had De Wit de kans om elders te spelen. 'Er was zeker interesse. Maar ik wil helemaal niet weg. Als ik echt zie dat er geen kans meer is, ga ik verder kijken. Nu kijk ik alleen maar naar Ajax. En het perspectief is er nu zeker. Vallen er één of twee spelers weg, zit je erbij.'

De Wit debuteerde vorig seizoen al in het eerste elftal van Ajax en dit seizoen hoopt hij nog meer minuten te gaan maken in de hoofdmacht. 'Tegen Heracles zat ik op de bank. Ik mocht bijna invallen, want het ging tussen mij en Zakaria (Labyad, red.). In de Champions League was ik de negentiende man, dus ik zit er dichtbij. Ik krijg ook het vertrouwen van Reiziger en Ten Hag.'

Vanwege de nieuwe regelgeving is er voor een speler als De Wit wel kans dat hij niet altijd minuten kan maken. 'Als je op zondag in het eerste minuten maakt, mag je maandag niet met Jong Ajax spelen. Al zijn ze bij Ajax slim genoeg om dat een plek te geven zodat iedereen genoeg minuten speelt, zodat het niet ten koste gaat van de ontwikkeling. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk betrokken zijn bij het eerste, maar anders doe ik dat heel graag bij Jong.'

Nieuwe titel met Jong Ajax?

In de ogen van De Wit heeft Jong Ajax ook dit seizoen weer een heel goede ploeg. Er zijn veel spelers vertrokken, maar daarvoor zijn ook weer nieuwe talenten in de plaats gekomen. 'Zij kloppen op de deur, zoals Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp.'

Ook dit seizoen hoopt De Wit weer kampioen te worden met Jong Ajax. 'Niemand verwachtte het vorig seizoen, maar wij wel. Ik denk dat het met dit elftal ook moet kunnen. Of we echt kampioen worden? We moeten even kijken hoe het loopt. Het is een lastige competitie met veel sterke namen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
swing
Dani De Wit is the greatest
0 0
DeKenner
Mazraoui speelde nog niet zo lang geleden op amateurbasis voor Jong Ajax, en kijk waar hij nu staat. Ik wil maar zeggen dat je nooit weet waar een speler gaat eindigen. Jong Ajax is niet Ajax 1. In die keukendivisie heb je ook harde werkers nodig.
4 0
vincent_DV
Ik ben het gedeeltelijk met je eens al vind ik wel dat in principe spelers als Mazraoui niet de spelers zijn die moeten doorbreken. Je hebt meestal 2-3 echt grote talenten in elke lichting die de stap zullen maken en daar zit hij eigenlijk niet bij. Ik weet zeker dat als Ajax een goede rechtsback had gehad, hij uiteindelijk hetzelfde zou eindigen als Ebecilio, Lukoki, Donald etc. Uiteindelijk is Mazraoui in mijn ogen niet een speler die je echt verder gaat brengen als club, maar hij heeft gewoon de gunfactor.

En over Dani de Wit, dat die al is gedebuteerd is echt een godswonder want die staat wel heel ver af van het niveau van Ajax.
0 0
Lazell
Natuurlijk moeten de grote talenten prioriteit hebben. Maar als Mazraoui een half jaartje eerder was doorgebroken, hadden we ons Orejuela of Kristensen bespaard. 100x liever een talent als opvulling, dan iemand van een paar miljoen.

En dat hij op het middenveld nooit een groot talent was, wil niet zeggen dat hij het op rechtsback niet ver kan schoppen. Ebecilio en Lukoki is wel echt een belediging voor Mazraoui, denk dat je hem ontzettend onderschat.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
waarom zou veltman dan de afgelopen 7 jaar in de basis hebben gestaan?
ik vind namelijk mazraoui een betere speler vanaf schetsbord, het kan alleen maar beter worden.
veltman word continu overlopen aan de zijlijn, verdedigend is het niet best. mazraoui is een beetje een combinatie tussen veltman en kenny tete, precies wat je zoekt.
0 0
vincent_DV
Ik vind Veltman idem dito. Is in principe nooit een toptalent geweest en gaat je nooit verder brengen. Het is gewoon bizar dat Ajax nooit een betere heeft gevonden als Veltman. Ik vind Mazraoui trouwens verdedigend heel erg zwak. Tegen Heracles was de goal zijn schuld, tegen Standard die penalty. Wanneer hij tegen een snelle buitenspeler speelt kan ie het nog niet aan, maar dat is ook niet vreemd als de positie nieuw voor je is.

Ik ben persoonlijk gewoon van mening dat de jeugdopleiding in principe alleen die 2-3 grote talenten hoeft af te leveren aan het eerste en degene daaronder is leuk voor de breedte maar het gebeurt echt zelden dat die echt de stap maken naar belangrijke speler voor Ajax en dan is het in mijn ogen zinloos om hen veel kansen te geven. Het gaat om kwaliteit en niet om zo veel mogelijk eigen jeugd in mijn ogen.
0 0
0164Snickel
Gaat het nooit redden in Ajax 1, meer een leuke speler voor Groningen oid.
8 -3
Joseph
Waar je een ontwikkeling zag met Siem dan Klaassen en nu Donny, is de Wit gewoon weer opnieuw beginnen.
2 0
El-Dorado
kan een nuttige invaller zijn. beter dan siem
4 -3
Web
Juist, komt bij een ploeg als Groningen terecht.
3 -2
JmokumB
eens
1 -1