De Ligt over CL: 'Waar elke jongen van droomt'

JesseTH, 14-08-2018 om 23:45, 4117 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt is blij bij Ajax en in het bijzonder met de prestatie van zijn ploeg tegen Standard Luik, zo blijkt tegenover Ziggo Sport. De mandekker durft een vertrek uit Amsterdam echter nog niet volledig uit te sluiten, al kan het behalen van de groepsfase van de Champions League een goede zet in de juiste richting zijn.

'We zijn door naar de volgende ronde, de transferperiode is bijna op z’n eind en ik ben aanvoerder', somt De Ligt op. 'Ik voel me goed bij Ajax en ik ben blij dat ik hier mijn wedstrijden kan spelen. Als elke avond zoals deze is, dan is dat natuurlijk top. We moeten ervoor zorgen dat we dat elke week op de mat kunnen leggen.' Het toptalent droomt van de groepsfase van de Champions League. 'Dat is iets waar je als jonge speler van droomt. Het zou zeker een extra stimulans kunnen zijn om te blijven.'

Uiteraard komt De Ligt ook over de wedstrijd te spreken. De captain is uiterst positief over zijn ploeg. 'Ik denk dat we grote gedeeltes van de wedstrijd heel goed gevoetbald hebben, het publiek meekregen en er bovenop zaten. Je merkt dat elke tweede bal voor ons is. Je kunt zeggen dat dat met scherpte te maken heeft, je ziet dat wij er altijd bovenop zaten. De druk van voren was goed, de druk van achteren was goed. Dan valt het als team helemaal in elkaar.'

Voor de verdediger was de beleving het grote verschil met het gelijkspel tegen Heracles Almelo. 'Je kunt het natuurlijk eigenlijk niet zeggen, want je moet elke wedstrijd als Ajax-speler de beleving hebben. Standard is ook een tegenstander die ons ligt, hoog druk wilt zetten en waar we onderuit kunnen voetballen. Ik denk dat daar onze grootste kwaliteiten liggen. Dan komen er ruimtes die we goed kunnen benutten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
De Ligt en de Jong willen wel heel graag CL spelen. Is belangrijke reden om te blijven. Zou ten Hag daarom vol hebben ingezet op wedstrijd van gister ten koste van Heracles?

Kan ons wel punten in competitie en uiteindelijk de titel kosten. Veel spelers willen CL halen en spelen, maar dat moet je wel bekppen in de competitie. Terwijl veel supporters het kampioenschap het belangrijkst vinden na 4 jaar helemaal niks.
0 0
Freddy Al
Laten we hopen dat dit een extra stimulans is om een tandje bij te schakelen en Ajax omhoog te stuwen.
0 0
lm
Gaan veel markten dicht hoorde ik alleen Spanje nog open na weekend toch zie ik nog graag een scorende spits der bij we missen te veel kansen
2 0
NoPants
Dolberg tweede spits, huntelaar derde spits, en sierhuis helemaal verweg? Eeh nee bedankt.
0 0
Stroeve
Ik word doodmoe van die vertrekwens. Je bent ook wat verplicht naar Ajax(supporters) toe voor de jaren die Ajax in jou heeft geïnvesteerd, Matthijs.
3 -1
Harrie Nak
Ik word ook moe van al die ventjes die in elk interview iets over een mogelijk vertrek roepen. Ga eerst eens een paar seizoenen lekker ballen. De grote clubs komen dan vanzelf wel.
0 0
insectenverdelg
1x bij Ajax Mathijs. de jaren daarna speel je t elk jaar. wat een beest. Grootste verdedigende talen onder de 20 jaar wereldwijd. enige puntje is dat hij wat snelheid mist. verder doet hij alles goed. als hij komt wint hij t duel. als hij niet komt lan de speler se bal niet aannemen. nogmaals wat een beest.
3 0