Blind: 'Worden tot favoriet gebombardeerd'

SJvanveen, 12-08-2018 om 14:05, 5752 views, Ajax Life | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

Daley Blind is van mening dat Ajax gebombardeerd wordt tot titelfavoriet. De Ajacied vindt het verre van erg dat Ajax als titelfavoriet nummer één wordt gezien, maar vindt een kleine nuance op zijn plaats. 

'Er wordt in de media geroepen dat we met twee vingers in onze neus kampioen worden', begint Blind tegenover Ajax Life. 'We mogen best favoriet gemaakt worden, maar we worden wel heel erg gebombardeerd. Elke wedstrijd is een finale en een wedstrijd op zich, maar we moeten het wekelijks laten zien.' 

Zelf voelt Blind zich goed, al mist hij ritme. 'Ik heb nog niet veel gespeeld, maar ik voel me sterker worden tijdens trainingen en wedstrijden. Dat komt goed. Of ik een dieseltje ben? Ik ben in ieder geval geen benzine. Het gaat goed komen en we moeten ook niet doen alsof het seizoen al verloren is. Dit was de eerste wedstrijd en er is nog niets aan de hand. We hebben genoeg om mee aan de slag te gaan en het is goed dat er verbeterpunten zichtbaar zijn.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
Daley moet van positie ruilen met Frenkie.

Dolberg
Neres, Ziyech, Tadic
Blind, Van de Beek
Tagliafico, De Jong, De Ligt, Mazraoui
Onana
0 0
de-Ajacied
Inderdaad de ideale opstelling
0 0
ajaxdordt078
20 miljoen is idd teveel. Echter zijn er niet veel spelers van dat niveau en in die leeftijdscategorie die eredivisie willen spelen. Als er dan wel een graag wil niet moeilijk doen en aftikken. Een andere buitenlandse club had er minder voor betaald. Hoop wel dat binnen Ajax wordt onthouden dat 1 vad de rijkste clubs ter wereld bij ons echt het aller onderste uit de kan heeft willen halen. Dus de Ligt mag bijvoorbeeld volgend seizoen voor 70 miljoen weg maar voor 80 naar United.
0 0
JJAFCA
Iedereen beoordeeld Daley op zijn optreden als CV, terwijl iedereen weet dat hij op 6 zijn beste tijd heeft gehad. Zelfs de fans van united wilden hem toendertijd op CVM zien.

De enige die hier wat verweten kan worden is Ten Hag.
1 -1
PeterVKV
Je moet minstens 4 spelers hebben in het elftal die de bal niet altijd in de voet willen hebben maar in de loop vooruit. Daarom zou ik kiezen voor veel meer diepgang zonder bal bij de backs (Tagliafico en Kristensen). Beiden niet de beste voetballers maar wel bereid tot veel loop- en sprintwerk zonder bal. Daarnaast zou ik altijd kiezen voor vd Beek in een aanvallende rol met veel diepgang op 8. En in de spits zou ik (zolang Dolberg niet fit is) kiezen voor Neres in een diepe rol met veel beweging zoals Jesus doet bij City. Met die beweging zonder bal gaat het veel beter lopen.
2 0
PeterDeAjacied
Precies, je kan niet op het middenveld met 3 man spelen die de splijtende pass willen geven, want dan is er niemand waarop je die pass kan geven. En een fatsoenlijke stofzuiger op het middenveld zou ook geen overbodige luxe zijn, Blind kan daar prima uit de voeten.
2 -1
Ajaxtrouw
Nou ja gelukkig kan het nog erger bij onze Rotterdamse vrienden :-)
0 -1
Ajaxtrouw
Je kunt je in ieder geval uit de naad werken Blind!!!
0 0
Gajes
Vind het nog altijd ongelooflijk dat er 20 miljoen betaald word voor een speler als blind. Hij is van het niveau anita en clasie.
7 -4
Ajax_026
maar is toch gebeurd deal with it. .....jankert
0 0
ambtenaar
Hou daar toch eens over op man.
Kan alleen bij Ajax, blijven zeiken omdat er een paar miljoen teveel is betaald voor een ras Ajacied.
5 -3
de-Ajacied
Een paar miljoen? 20 miljoen is gewoon veel te veel voor eer type speler waar je er al 3 van hebt en die nog 9 maanden contract had en vorig jaar maar 4 keer in de basis stond en meestal op de tribune zat
2 -1
MosesD
AS member Achterlijn werd hier met de grond gelijk gemaakt met zijn kritiek op aankoop Blind. Ik vond hem wel wat zwart/wit, maar hij had natuurlijk wel een punt. Velen deden alsof met Blind de Messias was teruggekeerd. Blind is een goede en nuttige speler. Geen grote leider. Als je hem dan vergelijkt met de Ligt gisteren. Dat was de enige die een voldoende scoorde, maar bovenal een echte leider. Dat Ajax zoveel heeft betaald voor Blind, ik blijft het wel wat overdreven vinden. Het was gisteren iig een collectieve wanprestatie. Maar je ziet ook dingen die je voor de nabije toekomst aan het denken zetten. Is Tadic bijvoorbeeld echt een buitenspeler? Imo niet. Ik mis gewoon een buitenspeler met echte diepgang, eentje die je weg kan sturen. Alleen in Neres heb je zo'n type. En centraal lopen er teveel dezelfde types. Schöne, Blind, Eiting, Wöber en toch ook van de Beek, allen zijn geen terriërs, geen gifkikkers die je toch nodig hebt. Ik zou daarom graag nog een echte vleugelspeler erbij zien en een middenvelder die met het mes tussen de tanden speelt. Eiting moet veel spelen, die zou ik een jaartje verhuren.
4 0
PeterVKV
Pedrinho is zo'n speler met diepgang. Vandaar hopelijk de interesse. Ik hoop ook nog steeds op de terugkeer van Cerny die ook snelheid en diepgang heeft. Een Matusiwa is het soort middenvelder waar je op hoopt maar die is al een tijdje geblesseerd. En dan heb je ook nog de mogelijke interesse in de Kante van Trentin. In ieder geval geluiden die doen vermoeden dat ze bij Ajax begrijpen waar het aan ontbreekt.
1 0
MosesD
Ken de speler niet, maar lijkt me bijna onhaalbaar. Ik heb het hier vaker gezegd, maar zou gewoon ook Assaidi halen. Heel betaalbaar, ervaren en echte vleugelspeler. Dan ben je er nog niet, maar is goedkope optie. Met Neres heb je eigenlijk maar 1 buitenspeler. Tadic is het niet echt en ook Labyad niet. Johsnon vraag ik me af of die het ooit gaat halen en of het überhaupt een Ajax-speler is. Ik vond de linksbuiten bij Trencin ook wel aardig. Die Subaru van Trencin is wel een heel klein mannetje, maar zeker een bijtertje. Toch gek dat de selectie ondanks grote investeringen eigenlijk nog niet in balans is.
0 0
PeterVKV
Probleem is dat Assaidi ook altijd de bal in de voeten wil en dan de actie maken. Je wil juist een buitenspeler die veel diep gaat zonder bal met veel snelheid. De balans tussen balvaardige spelers en lopers/werkers is er inderdaad niet. Dat kan je Overmars/Ten Hag kwalijk nemen.
0 0
MosesD
Eens. Is type Younes, met dien verstande dat Assaidi ook buitenom gaat. Maar hem en een snelle diepgaande buitenspeler zou ik er graag bij zien. Ja, dat er geen balans is dat is Hag en Overmars zeker aan te rekenen. Eigenlijk onvoorstelbaar. Je koopt voor miljoenen in, maar nog steeds geen balans.
0 0
DarkChild
Overmars heeft sinds 2012 nog nooit een selectie in balans 'opgeleverd', dus het zou juist gek zijn dat nu te verwachten. Hij doet derhalve wat hij altijd doet, alleen kost het flink meer nu, de cadeautjes naar de supporters. Want Blind is in het lijstje Heitinga, Siem de Jong en Huntelaar de volgende hang naar het verleden. Benieuwd hoe lang supporters er van smullen...
0 0
MosesD
Nou, Blind is natuurlijk wel gewoon fit. Maar het is wel een erg dure jongen. De selectie die niet in balans is, dat is niet nieuw inderdaad. Eigenlijk totaal schandalig eigenlijk.
0 0
Daluniz10
kan deze man aub zijn mond houden; dat lijkt me het beste!
Echt ongelooflijk dat een man van 20 miljoen na een wedstrijd als gisteren zulke uitspraken doet (alsof wij teveel vragen/ verwachten van een wedstrijd tegen heracles).
5 -3
AFCARSCA
20 miljoen? Wauw.
0 -1
DeBaarsjes
Tijdje geen kampioen. Elk jaar ben je de grote titelfavoriet. Ook al heb je een magere selectie. Gewoon waarmaken in het rood witte shirt verdomme
2 0
Boer Gijs
Onbegrijpelijk met zo'n trainer en deze leiding en de gebreken in de selectie.
1 0
Bjorn
We zijn ieder jaar favoriet. What's new. Nu wordt er ook nog 40 miljoen uitgegeven waar 2 spelers uit de PL bijzitten. Wat wil je nou Daley..
5 -1
vijfennegentig
Precies ditte...

Ajax MOET elk jaar kampioen, die druk moet je jezelf al opleggen. Dan hoef je alleen maar ja te knikken als de media dat ook herhaalt.

Had Daley wat hoger ingeschat..maar goed.
0 0
31xAjax
Kijk Daley-balletje breed-Blind, als je als NL club 40M+ uitgeeft en jij zelf de burgemeester oproept om het Museumplein open te stellen voor het kampioensfeest, dan zijn er misschien mensen die je als favoriet zien...
6 -2
Ajax_026
Daley-balletje breed-Blind....... check anders ff dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=1cMYeppVibI
0 0
DelPiero
Ja gek eh na zoveel investeringen?
3 0
10Sneijder10
Zelf liepen jullie er anders wel bij alsof je kampioen kan worden met 2 vingers in je neus.
5 0
meerzicht
Loop toch niet zo te zeuren over favoriet of niet. Ga verdorrie ( netjes gezegd) voetballen wat een gezeik.
2 0
AFCARSCA
1 ding, inzet. Zei het gisteren al lang voor de wedstrijd, het enige wat ons de schaal kan kosten is gemakzucht.
1 0
Joseph
Ik zag best inzet hoor, het gaat er alleen om wat je met die inzet doet. Donny die te weinig diep gaat, Neres die te veel in het centrum loopt, Ziyech die op elk moment beslissend wilt zijn. Allemaal wel inzet, maar op de verkeerde manier.

Enige wat ons de titel kan kosten is een slechte trainer, die inderdaad, zijn team niet genoeg motiveerd om alles te geven, maar ook de spelers goed samen laat spelen.
1 -1
AFCARSCA
Donny was de enige die diep ging gisteren. Niet voor niks dat hij de grootste kans kreeg. En dat was zeker niet de enige keer dat hij diep ging.
0 0
Bky
Vrij makkelijk altijd. Als we winnen hebben ze inzet en als ze verliezen niet.

Gister stond het tactisch totaal debiel. Heeft weinig met inzet te maken.
1 -2
AFCARSCA
Iedereen is het er zo'n beetje over eens dat de inzet gisteren onder de maat was, maar jij ziet dat anders. Typisch.
1 -2
Bky
Niet typisch. Het is makkelijk om alles wat fout gaat onder het mom van "inzet" te gooien. Ajax jaagde niet af, is dat inzet of tactiek? De linies stonden te ver uit elkaar. Is dat inzet of tactiek? Het middenveld moest weer zwemmen door de grote hoeveelheid ruimte, is dat inzet of tactiek?

Er zou vast wel een of ander mentaal beter kunnen (bijvoorbeeld passes over 5 meter die totaal verkeerd gaan, zoals Blind bijvoorbeeld deed in de 2de helft), maar ik zie vooral een Ajax dat veelal te ver uit elkaar staat, spelers laat zwemmen en niet afjaagt. Alles dan gooien op "ja, maar ze hadden wat meer inzet moeten tonen" is dan gewoon de verkeerde redenatie. Als Ajax niet (in collectief) afjaagt lijkt het al snel alsof ze geen inzet tonen, maar dat doen ze gewoon niet (of nauwelijks) onder Ten Hag.
5 -1
AFCARSCA
Als je Blind aan de bal ziet en je ziet dat de overige 9 spelers gewoon stil staan, zodat Blind de bal niet kwijt kan, ligt dat niet aan tactiek, maar aan de wil om te bewegen. En dat gebeurde tig keer gisteren. Dat Ajax niet af jaagt ligt imo wel degelijk aan instelling, want in de potjes waarin het er tot nu toe om gaat, zie je Ajax wel degelijk gedoseerd druk zetten. Gisteren 0,0.

Dinsdag was de kritiek juist dat de Jong en Schöne te dicht op elkaar stonden. Nu staat het weer te ver uit elkaar. Misschien is Schöne toch niet zo slecht als dat 75% hier roept?

Er was vanuit de backs 0 druk op de tegenstander, maar dat was ook tegen Luik zo, dat ligt denk ik aan ten Hag, de rest niet.
1 -1
koeman1
Onder Bosz ook een of 2 wedstrijden dat Lassen niet speelde en ook verloren die is een zeer onderschatte speler
0 -1
Bky
Dat eerste kun je eeuwig over discussiëren of het tactiek of inzet is, zou waarschijnlijk wel ergens in het midden liggen. Dat gedoseerd druk zetten gebeurt vooral met twee spelers. Het hele team doet het niet in ieder geval, is meer storen dan druk zetten op de bal in mijn ogen.

Dat van de Jong en Schone waar jij over praat is in balbezit lijkt mij. Kritiek was daar dat ze beide de bal op gingen halen. Moeten ze niet doen. Waar ik over praat is in verdedigend opzicht. Door veel te veel ruimte te geven, niet collectief iets doen, moeten middenvelders zwemmen. Donny en Schone zijn te traag om dat helemaal te kunnen belopen.

Illustrerend voorbeeld van Donny die enorm moet zwemmen, gebeurt constant, die jongen moet 40 bij 40 meter belopen. Onmogelijk, daar verzuipt Schone, Donny, Eiting, bijna elke speler. Die linies moeten veel dichter bij elkaar staan:

https://pbs.twimg.com/media/DkVeuYrW4AEwM-h.jpg:large
2 0
AFCARSCA
Dit plaatje laat wat zien? Dat de middenvelders te ver uit elkaar staan? Ze staan hier op 20 meter van elkaar. Ook de linies staan binnen 50 meter van elkaar.

Donny is in goede doen een box to box player, dus dat klopt gewoon niet wat je zegt. Schöne niet, maar dat is zijn rol ook niet. Wat me wel zwaar irriteert aan Schöne is dat hij nadat hij de bal op lullige wijze inlevert, geen moeite doet om zijn fout te herstellen. Iets wat van de Beek wel doet, ook gisteren.
0 0
Bky
Donny is geen box to box. Als ie op die manier gebruikt wordt dan gebruik je hem niet op zijn kwaliteiten. Box to box zou namelijk ook betekenen dat hij perfect aansluit bij Ziyech, ontvanger van de eindpass, maar dat issie niet (en daarom past Klaassen veel beter bij Ziyech).

Donny is een passingsspeler. Een jongen die achter de bal moet blijven in dienst van een pure creatieve middenvelder, zoals Frenkie is.

Donny werd niet voor niets Maradonny genoemd in de jeugd, hij viel op door zijn passing, slimme lopen en nog wel redelijke acties aan de bal. Hij speelde altijd in dienst van Appie en later in Jong in dienst van Frenkie of Appie. Op die manier speelde hij zijn beste wedstrijden. Nu staat hij vaak veel te diep, verstopt hij zich en moet hij het hebben van louter doelpunten.
1 0
AFCARSCA
Achter de bal? Really? Jij hebt er geen kaas van gegeten beste man. Donny komt het best tot zijn recht tussen de linies en als meest diepe speler op momenten. Vind je het niet vreemd dat Donny zo vaak alleen voor een keeper opduikt? Of op de achterlijn een assist kan geven? Donny achter de bal is juist zijn kracht verkloten.
0 -1
Bky
Volgens mij zijn we het juist redelijk eens. De Donny van nu staat haast als een 9.5 met zijn kont in de 16. Verstopt zich en is niet aanspeelbaar. De speler die jij beschrijft zou dat juist wel zijn. Dat hij vaak opduikt in de 16 wordt hij haast door gedwongen met Ziyech naast hem. Eindpass. Prima hoor als hij dat doet. Maar de ander 90 % van de wedstrijd is hij meer een kloon van Siem of Davy.

Ajax heeft twee aanspeelbare halven nodig, Donny is dat vaak niet op dit moment.
1 0
AFCARSCA
Hij is niet in vorm momenteel, in vorm is hij juist wel aanspeelbaar en gaat de combinatie aan. Maar onze meningen liggen idd niet ver uit elkaar, enkel de details.
0 0