Vader Eiting: 'Knop ging om in B-junioren'

BVeenstra, 09-08-2018 om 07:50, 14945 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De vader van Carel Eiting, Hein Eiting, vertelt in gesprek met de NOS dat er vanaf de B-junioren 'een knop is omgegaan' bij zijn zoon. De middenvelder klopt op dit moment hard op de deur van trainer Erik ten Hag en een vaste basisplaats lijkt nu niet heel ver weg meer.

'Hij dronk geen cola meer en hij at alleen nog maar gezond', vertelt Eiting senior over de ommekeer van zijn zoon. 'Hij houdt uiteraard van lekker eten, maar nu kan ik een broodje kroket eten naast hem zonder dat hij daar moeite mee heeft', aldus vader Eiting, die zegt dat zijn zoon in de vakantie heel hard heeft getraind om fit te zijn. 'Dat heeft hem wel geholpen. Carel is fysiek sterker geworden, maar hij moet nog meer een atleet worden. Hij is niet iemand van de eerste meters. Zijn manier van bewegen komt wat log over. Hij loopt zwaar.'

Op dit moment kent de selectie van Ajax veel middenvelders, al denkt Hein Eiting dat zijn zoon een voordeel heeft ten opzichte van veel collega-middenvelders. 'Van de Beek, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Ziyech en Tadic zijn van origine aanvallende spelers. Alleen Schöne en Carel hebben een verdedigende rol. Hij heeft het voordeel dat hij zich onderscheidt met verdedigende kwaliteiten. Al is het wel zo dat hij nog meer aan zijn fysiek moet werken en op die manier sterker wordt in de duels. Carel denkt simpel. Speelt direct.'

Wie weleens interviews van Carel Eiting hoort of leest, valt op dat er vrijwel alleen maar typische voetbalclichés worden opgesomd. Saai of niet, zijn vader ziet er ook voordelen van in. 'Sommige spelers bij topclubs overschatten zichzelf. Carel is realistisch. Natuurlijk moet ik nu oppassen dat ik als vader niet te lovend ga praten over hem, maar zo is het echt.'

Het volledige gesprek tussen de NOS en Hein Eiting waarin het onder meer gaat over het afronden van het atheneum en de overstap van AFC naar Ajax is hier te lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Vink is geen Ajax Trainer hij had commandant moeten worden in het Leger.
0 0
Ajax27
Geweldig manneke. Zal snel genoeg de rol van Schone helemaal overnemen. Facetten die hij niet heeft die Schone wel heeft zullen door andere creatievelingen om hem heen opgelost worden. Tijd om door te schakelen.
0 0
trodat4030
Ik kan me dat wake-up moment nog wel herinneren. 1 van de eerste trainingen na de zomerstop onder Vink. Die foeterde hem én public op het veld uit dat z'n vetpercentage te hoog zou zijn en dat dat schandalig was na 4 weken vakantie enz enz. In dat soort dingen was Gery wel een goeie. Dat hij tactisch niet bij Ajax paste is een ander verhaal, maar qua motivatie heb ik weinigen zo fanatiek gezien bij Ajax. Hij kon Carel 5 minuten later ook gewoon weer een aai over z'n bol geven als ie wat goed deed overigens.. Het was geen kwaaie kerel.
5 0
MosesD
Daarom vind ik het toch jammer dat Vink weg is. Geen tacticus die een team moet coachen, maar individueel op mentaal vlak was hij belangrijk. Bijna elke speler die met hem werkte is enthousiast.
0 0
afcas
maar wat nou als hij geen andere rol wilde accepteren? hij kon onmogelijk aanblijven in de functie die hij tot zijn vertrek uitvoerde...
0 0
MosesD
Dat kan zomaar natuurlijk. Wilde alleen aangeven dat het jammer is dat ie weg is. Dat soort types heb je ook nodig.
0 0
Joseph
Ik vind het mooi dat hij zich doorontwikkeld heeft, speelde tegen Graz twee goede potten, erg knap als je eigenlijk pas 1,5 wedstrijd op dit niveau gespeeld hebt.

Tegen Standaard zag je nog wel dat hij te kort komt, maar dat is ook geen schande, ik denk dat hij snel zal leren als het niveau stijgt. Ik hoop dan ook dat Ten Hag het niet in zijn hoofd haalt om Schone de minuten te geven die Eiting verdient!
3 -1
NoPants
Elting is jong. Jonge spelers maken meer fouten dan oudere spelers van hetzelfde niveau. Dat is een gegeven.

Vind je ook dat elting die minuten moet krijgen als dat Ajax 4 punten kost? En als die 4 punten Ajax het kampioenschap kost?
0 -1
Horrontelli
De grootste fouten werden gemaakt door Schöne, de oudste Ajacied. Vind je ook dat hij moet blijven staan als Ajax erdoor wordt uitgeschakeld?
1 0
NoPants
Frenkie ook een zaadpot; niet meer opstellen dus.

Man wat een niveau.

Wie maken er doorgaans meer fouten; jonge talenten of meer ervaren spelers? Juist. Als het niveau dan niet veel verschilt mag een speler met de staat van dienst van schone van mij het voordeel krijgen.
0 0
robinozzi
Te kort kwam tegen Standaard? Hij speelde vijf minuten man, zuig me
2 0
Joseph
Komt er bij een wedstrijd van meer dan 30 graden fit in, dan mag je in die 5 minuten wel wat laten zien, gebeurde niet.
0 0
Horrontelli
Kijk eens, ook nog een realistische vader.
2 0