'Geen enkele aanleiding voor Rapid-scenario'

BVeenstra, 09-08-2018 om 07:10, 10783 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax zich ten koste van Standard Luik zal plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Bovendien is de trainer zeer te spreken over zijn huidige viertal middenvelders, zo vertelt hij in De Telegraaf.

'Ik zie er geen enkele aanleiding toe dat we deze goede uitgangspositie dinsdag thuis weggeven, zoals Ajax wel in 2015 tegen Rapid Wien deed', vertelt Ten Hag. In 2015 kwam Ajax in de uitwedstrijd bij Rapid Wien eveneens met 0-2 voor, waarna de Oostenrijkers alsnog met 2-2 gelijkspeelden. In Amsterdam won Rapid Wien vervolgens met 2-3. Zo ver zal het nu niet komen, denkt Ten Hag. 'We moeten dan wel het niveau van de eerste helft halen, want Standard is een goede tegenstander met veel power. We zullen goed aan de bal moeten zijn.'

Ten Hag vindt de 2-2 een prima uitslag, al weet de oefenmeester ook dat Ajax kansen had op meer. Daarnaast baalt hij ervan dat de voorsprong werd verspeeld. 'Wat er verkeerd ging, is dat we eenvoudig de bal verspeelden, onnauwkeurig werden. Daardoor werd het vechtvoetbal en moesten we terug. Dat is niet ons spel. Wij moeten "vast" zijn in balbezit. Alleen zo kun je onder de druk uitblijven en kansen creëren. Dat deden we na rust te weinig. Wat de redenen zijn, is nu moeilijk aan te geven. Het kan vermoeidheid zijn, concentratieverlies kan een rol spelen.'

Ondanks het verspelen van de 0-2 voorsprong en de gelijkmaker van Standard Luik in de blessuretijd ziet Ten Hag de Belgen niet als de morele winnaar, zo besluit hij. 'Nee, dat vind ik niet, want wij hebben die 2-2. En dat is uit een prima resultaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Wat zou dan de ideale Ajax coach moeten zeggen?
Dat hij het niet meer ziet zitten en het bijltje erbij neer gooit of zo?
We maken gewoon een goede kans dus is het logisch dat hij gelooft in een goed eindresultaat en ondanks dat aangeeft wat er beter moet.
Heel raar dat dit niet gelezen wordt door de mensen die hieronder beweren dat ten Hag geen eigen fouten wil toegeven en te eigenwijs is.

Zekerheden bestaan niet in het voetbal maar ik geef Ajax een grotere kans dan Standard Luik.
Als we nu eens ophouden met dat afbranden maar er voor zorgen dat we als 1 man en met orkaankracht achter ons team gaan staan dan bereiken we meer als met al dat cynische gezever.

Wie zich er beter bij voelt kan gewoon doorgaan met doemdenken en zwartkijken, ik weet zeker dat er niet veel mensen op zitten te wachten.
0 0
vvz1917
Ik hoop het.. Moet er niet aandenken dat het nog fout gaat tegen Luik... Zou drama zijn
0 0
Joseph
Die reden is ontzettend simpel, die reden is dat Schone dit niveau niet aan kan en je dat probeert op te lossen door Frenkie dezelfde rol te geven als hem. Je speelt met twee 6en terwijl je met de Ligt, Blind en Mazraoui spelers hebt die centraal op het middenveld op kunnen duiken.

Pure armoede deze zet van Ten Hag. Dat hij ook over Tadic spreekt als middenvelder baart mij zorgen, ik hoef absoluut geen 4-4-2 te zien bij Ajax.
0 0
Mokum<3destad
Ik heb in THG geen vertrouwen. Is geen Ajax coach en heeft al laten zien niet met de druk om te kunnen gaan. Ook is hij een tactische onbenul die zijn fouten niet toegeeft. Ben het dan ook heel vaak niet eens met zijn analyses. Vaak vraag ik mij dan af of hij een andere wedstrijd heeft bekeken. Mochten we niet door gaan dan mag hij meteen worden ontslagen. Hij is al meer dan 8 maanden coach van Ajax en er zit geen lijn in. Schöne, Frenkie, Ziyech was een veel te zwak middenveld. Bovendien Neres op links sloeg nergens op. Daarnaast moest Ziyech voorin met The Hunter druk zetten , waardoor Tadic te vaak uit positie liep omdat hij naar achter zakte. Het elftal was op teveel posities gewijzigd. Ik ben benieuwd wat deze prutser aankomende zaterdag en dinsdag zal doen. Heracles thuis, altijd lastig om je zelf te motiveren met een pruts coach die zich aan elke tegenstander aanpast.
1 -1
JehovaGetuige69
Wij gaan het in iedergeval knap lastig krijgen ... Ik moet het nog maar zien
2 0
Jojo14
Sorry Erik, maar er is zeker wel reden tot zorgen voor de return. Als we zo spelen als eergisteren, ga ik er niet zomaar vanuit dat we dit klusje even flikken. De veldbezetting 6 achter, 4 voor) en de manier van verdedigen (achteruitlopen), en over het algemeen het spelbeeld bij balbezit (voorspelbaar en traag) was slecht. Die 2 goals werden over onszelf afgeroepen, eerlijk is eerlijk. Volgende week erop knallen, geen centimeter ruimte geven, en in een hoog tempo die gasten naar huis sturen! WIJ ZIJN AJAX!
2 -2
gras
De veldbezetting was matig, er werd geen druk gezet, Neres op links was een ramp maar je hoort hem er totaal niet over, maar zijn analyse is dat er minder balverlies moet worden geleden.

Wat een farce. Doe dan tenminste moeite om de media en volgers een objectieve analyse te geven, waarbij je ook zelfkritiek niet schuwt. Nee, altijd zo'n verklaring geven waarbij je niet kwetsbaar wordt voor kritische noten. Pure politicus dit.
2 -1
Bocarra
Laten we aub over Heracles hebben. Je moet van wedstrijd naar wedstrijd leven. Alleen die is belangrijk. De rest is geschiedenis of verre toekomst.
1 0
ppierce34
Alle aanleiding tot een Rapid-scenario... Het blijft Ajax, dus ik zet mn geld in op Standard
2 -2
Bocarra
Troll alert!
2 -2
chrisjuhhh
Ik op Trencin
0 0
chrisjuhhh
Ik op Trencin
0 0
Labrador
oke doei
0 0
niquedegraaff
Ten Hag is iemand die nooit zijn eigen fouten zal toegeven. Daarom is hij per definitie ongeschikt als trainer. Dat zie je namelijk ook tijdens een wedstrijd terug. Weigert om in te grijpen. Stront eigen(on)wijs.
8 0
RaynoFischer
Eigenwijs zijn Bosz en De Boer natuurlijk totaal niet...... :P
1 0
Bocarra
Hoe weet je dat? Heb je met hem gewerkt?
0 0
chrisjuhhh
Daar hebben vele meerdere trainers last van .
2 0
Barra
Hij had het middenveld beter met een 6 kunnen laten spelen, of het blok de Jong en Schone meer druk naar voren laten uitoefenen. Nu viel het elftal in 2en doordat de voorste linie af en toe druk probeerde te zetten en vooral de 2 laatste middenvelders inzakten. De 10 moet geen vrijbrief krijgen om te verzaken bij balverlies, of het nu om Tadic of Ziyech gaat.
1 0
jollie18
Ik maak me ook geen zorgen. Dinsdag gaan we het redden thuis.
2 0
chrisjuhhh
Ik woensdag
0 -1
KlasseLasse
het word gewoon weer zn scenario! des ondanks neem allemaal een vlag of een sjaal mee en laten wij er met zn alle een gekkenhuis van maken
1 -5