Transferuitgaven Ajax meer dan 7 PL-clubs

SJvanveen, 05-08-2018 om 14:36, 23593 views, VI |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft deze zomerse transferperiode zoveel miljoenen geïnvesteerd in de selectie, dat het liefst zeven Premier League-clubs voorblijft wat betreft transferuitgaven. Dit blijkt uit een analyse van Voetbal International en bijbehorende tweet van Michel Abbink. 

De clubs in de Engelse competitie staan erom bekend doldwaze bedragen te betalen gedurende de zomerse transferperiode. De afgelopen jaren werd jaarlijks het transferrecord verbroken, maar door de eerdere transferdeadline (9 augustus), is het mogelijk dat er een trendbreuk ontstaat.

Van de twintig Premier League-clubs hebben er zeven teams minder geld uitgegeven deze periode dan Ajax. De Amsterdammers besteedden meer dan elf miljoen euro aan Dusan Tadic en Daley Blind kostte liefst zestien miljoen euro. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Dit zegt meer over de staat van de premier league dan over Ajax.
0 0
diwa
ik vraag me af wat je hiermee bedoelt.. Dat de PL er finacieel niet zo goed voor staat?
0 0
Ajax27
tja lekker boeiend... Ajax sluit als middelmatige Europese club gewoon aan door hun goede beleid om nog enigszins aan te kunnen haken. Feyenoord, PSV, AZ, en noem ze maar op doen dit niet en kunnen dit niet waardoor ze binnen nu en 5 jaar zo erg achterlopen dat ze nooit meer CL voetbal kunnen halen. Ik ben blij dat we nog in een rijtje passen waarbij we boven 7 Premier League elftallen uitkomen en boven een grote groep van andere top-5 landen elftallen. Dat zegt alleen maar dat Ajax nog steeds goed bezig is om de aansluiting te vinden.
0 0
henwildie
Dat gejank over transferuitgaven, check transerinkomsten, check sponsor/kaartverkoop/tv/merchandise en CL! Ondanks deze uitgaven maakt Ajax alsnog meer winst dan welke club in nl. En ja we worden kampioen, en ja we domineren, en ja WIJ ZIJN DE BESTE!
5 -3
Joseph
Is pas het begin, volgend seizoen zal het nog hoger uitvallen, veel spelers zullen dan vertrekken en dan gaan we ruim over de 100 miljoen in uitgaande transfers. Mooi als we dan Vertonghen en Suarez terug halen.
3 -1
TheRiviera
Zolang Vertonghen en Suarez het goed doen bij Tottenham en Barcalona zie ik hun nog lang niet terug komen vooral Suarez niet. Het is duidelijk dat El Pistolero door vele nog word gezien als de beste Striker ter wereld momenteel. Dus als hij een goed seizoen draait ga je hem absoluut niet eventjes oppikken. Zelf denk ik ook niet dat Suarez nog zin heeft in een terugkeer.
0 -1
Joseph
Belediging om te denken dat Ajax hem evenentje komt oppikken, zal Ajax hard voor moeten werken. Natuurlijk gaat dat niet gebeuren na een goed seizoen, maar na een minder seizoen zie ik hem zeker terug komen. Is ook iets dat hij zelf meermaals aangegeven heeft.
1 0
Daniii
Achterlijk artikel, net eerste is het geen trend breuk en ten tweede is het transferwindow nog niet dicht.

Laten we het over 4 weken nog eens bekijken als het dicht is misschien? Dan staan we weer onderaan op het lijstje.
0 0
DUDE92
Transfermarkt in Engeland sluit over 4 dagen he.lijkt me sterk dat er in 4 dagen opeens voor 400mln wordt gekocht.
3 -1
Daniii
Ok dat wist ik niet? Dat is dan sinds kort veranderd dan neem ik aan?
Zouden ze hier ook moeten doen.
1 0
Ferd
Nee, moeten ze hier niet doen. Want het gaat alleen om inkomende transfers. Dan gaat straks De Ligt weg en kunnen we geen vervanger halen.
3 0
Ajax#1900
Dat is het ultieme argument om De Ligt dan onverkoopbaar te verklaren.
2 0
Ferd
En die gaat dan dwars liggen. Als spelers weg willen en kunnen dan gaan ze
0 -1
Ajax#1900
Dat is waar, dat risico houd je altijd, maar dat is altijd nog een minderheid. Uiteraard kan bijna iedere speler van onze basis in het buitenland meer verdienen, maar ze blijven om zich te kunnen ontwikkelen. Af en toe heb je een totale gek als Kluivert, maar daar kun je sowieso beter direct afscheid van nemen.
0 0
Daniii
Klopt eens.
0 0
Maxwell5
Dat geld hebben ze gewoon liggen. Het is dus echt niet uitgesloten dat ze als nog op de paniekknop drukken.
3 0
Schwalbino
Prima zo.
0 0
AjaxRobEnschede
Wat een heerlijke rapportage De titel in de VI had ook kunnen zijn Alle Nederlandse clubs geven meer uit dan 2 (!!!!) PL clubs. Want o.a. Tottenham, de Spurs, hebben nog 0,00 euro uitgegeven. !! Nederland terug naar de top, als ondertitel.
1 0
AFCAHOOLIGAN
Zat zomaar ff te denken. stel dat de spelers waar nu interesse in is volgend jaar dus weggaan.
Mochten ze net zo goed/ beter presteren dan afgelopen jaar (en)

Onana (15)
De ligt (40)
Tagliafico (12)
Ziyech (25)
F. de Jong (20)
Neres (30)
Dolberg (15)

Kom je uit op MINIMAAL 157 miljoen euro.
Dat is een leuk bedrag!
1 -5
mvdk
Hm, keepers zijn relatief goedkoop, maar de rest is veel te weinig.

Onana /- 20
De Ligt 60 In de huidige gekke markt is hij dat meer dan waard.
Tagliafico 25 international van Argentinie en linksbacks zijn schaars!
Ziyech levert ook gewoon 35 op
F de Jong 50
Neres is een Braziliaan en als hij echt gaat vlammen gaan clubs echt bizarre bedragen bieden. 50 miljoen is dan een lachertje...
Als Dolberg zijn vorm terug krijgt gaat hij meer dan 40 miljoen opleveren

Het is een bizar bedrag, maar ik denk dat je zomaar 280 miljoen binnen kunt halen. 10 jaar geleden was dat totale waanzin, maar de huidige markt is compleet debiel. Dat er MAAR 7 clubs in de PL minder uitgeven dan Ajax zegt genoeg... Ajax weet dat zelf ook, vandaar dat ze nu met geld smijten. Ajax verkoopt bijna alle spelers in termijnen, waardoor de jaarlijkse inkomsten voor de komende 4 a 5 jaar enorm omhoog schieten. Het voordeel daarvan is dat je daardoor meer salaris kunt gaan bieden...

Maargoed, weet je? Laat ze maar lekker hier. Ik wil zo graag dat we weer eens sportief succes krijgen.
0 0
Champy
Als iedere speler een goed tot topseizoen draait, moet je rekenen op ongeveer 15-20M per resterende contractjaar.
Als Frenkie volgend jaar wordt weggeplukt, zal dat nog steeds boven de 50M zijn met zijn contract tem 2022.
Wat dat betreft begrijp ik nog steeds niet waarom Sanchez zo goedkoop is verkocht.
1 0
FlyingDutchMan
Enerzijds de houding van David, anderzijds het feit dat hij net daarvoor voor een klein bedrag was aangekocht en daarom met dikke winst verkocht zou worden als duurste verdediger ooit. Bovendien liet David in de finale EL goed zien waar hij wel en niet goed in was..
0 0
BrandjeXL
Ik begrijp dat je niet te hoog van de toren wil blazen maar je zit nu wel heerl erg laag. Misschien niet eens om de waardes zelf maar puur dat Ajax geen speler gaat verkopen voor de bedragen die jij noemt. Werkelijk geen een!!
1 0
AFCAHOOLIGAN
Ik heb het er ook bijgezet minimaal, en zonder roze bril. En wat dat betreft als een speler echt wilt dan heb je als club ook niet heel erg veel te zeggen.
0 0
NoPants
Veel en veelste laag. Ik snap ook dat veel bedragen die mensen noemen niet realistisch zijn, maar jij gaat er wel erg ruim onder. Ik zou het zo schatten, mits het europees een ‘normaal’ seizoen (dus geen europese finale) is:

Onana 25
De ligt 60
Tagliafico 25
De jong 50
Ziyech 35
Dolberg 20
Neres 45

3 0
Joseph
Denk dat Frenkie en de Ligt zelfs een stuk hoger kunnen uitvallen, die liggen nog tot 2022 vast. Verder natuurlijk echt bizar, als je die 2 niet verkoopt haal je gewoon 150 miljoen op, kun je mooie dingen mee doen.
0 0
AFCAHOOLIGAN
Prima ik heb het er ook bijgezet minimaal. En als Neres geblesseerd raakt of geen pepernoot meer raakt. Dan moet ik het nog wel zien of Ajax er 45 voor kan krijgen.
0 0
Joseph
Als ze alle 7 geblesseerd raken krijg je er niks voor, dan zit je er maximaal 157 miljoen naast.

zo werkt dat, minimaal en maximaal..
0 0
Bjorn
Zijn dat bedragen tussen haakjes? Want je zit erg laag. :-P
2 0
FlyingDutchMan
Rugnummers :p
0 0
WestlandforAjax
Is goed dat jij geen TD bent. Kijk bijna alle spelers die je hebt opgesomd hebben langlopende contracten. Dus dat er volgend jaar een aantal zullen vertrekken is helaas best logisch.

Ik hoop dan ook dat overmars een paar contracten gaat opwaarderen en verlengen. Van mij mag bijv De Ligt net zoveel verdienen als Blind en Tadic, want hij is net zo goed en wordt alleen nog maar beter. We moeten zorgen dat onze talenten langer blijven daar gaat het niveau alleen maar van omhoog en dat is wat we willen.
En mocht er volgend jaar dan toch een of meerdere spelers verkocht worden: alleen voor de absolute hoofdprijs. Dus een De Ligt voor minimaal 65 miljoen.
0 0
Maxwell5
Ja leuk, en wat koop je ervoor terug? In elk geval vrijwel nooit dezelfde kwaliteit.
0 0
Tijndw
Je bedragen zijn echt niet goed man
1 0
Jelephi
Dit topic zit weer vol met zelfverklaarde boekhouders en financieel deskundigen. En dat terwijl ze het verschil tussen omzet, inkomsten en liquiditeit niet eens kunnen benoemen.
3 0
Maxwell5
Basic economie kennis bedoel je. Dan heb je inderdaad wat gemist als je dat niet hebt.
0 -4
joodje1234
Thanks @ghouleseddik!
1 0
joodje1234
Even een vraagje. De transferwindow van de Premier League sluit na vandaag. Betekent dit dat er geen ingaande en uitgaande transfers meer zullen plaats vinden voor clubs uit de Premier League of betekent het dat er geen ingaande transfers meer zullen plaats vinden voor clubs uit de Premier League maar eventueel nog wel uitgaande transfers? Bvd
1 0
MarkGroothuis
Geen inkomende, wel uitgaande naar landen waar window open is.
0 0
ghouleseddik
Het gaat inderdaad om inkomende transfers.

Transferwindows:
09/08/2018 Engeland
17/08/2018 Italië
31/08/2018 o.a. Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Rusland, België, Turkije
21/09/2018 Portugal
1 0
Willem410
Als we met deze investeringen nu CL voetbal halen dan gaat de afgunst richting Ajax in Nederland pas echt losbarsten.
2 0
Joseph
Ajax, de enige topclub van Nederland.
2 0
ajaxpat
Die Santini van Anderlecht maakt even 2 hattricks in 2 wedstrijden
0 0
Mokumnorth
ik mis op AS wat over de interesse in die Oekraïense jeugdinternational
0 -2
Tijndw
Oké, en nu?
0 -1
Stamstadam
Denk dat al die huilmuilen van de (sociale)media een heel zwaar seizoen tegemoet gaan. Ajax steekt boven het hele zooitje uit in Nederland. Beste selectie sinds jaren. Subtop van Europa. En daar is niets mis mee als je de markt bekijkt. We zullen nooit Manchester City of Paris Saint Germain worden. Zolang je structureel in het rijtje Benfica, Spartak Moskou, AS Roma etc. hoort doe je het eigenlijk al heel goed.
2 -1
Babayaka
Wanneer Ajax onbedreigd kampioen wordt, zal de KNVB wel als eerste bond een salaris plafond en een uitgaven plafond invoeren. Om zogenaamd de competitie spannend te houden.
0 -3
Maxwell5
Leuk, maar volgens de Europese wet van vrij verkeer van werknemers mag dit niet.
4 0
Michelinho
Ik had eigenlijk wel verwacht dat de Engelse clubs deze zomer wel los zouden gaan met de Brexit in het vooruitzicht
1 -2
gi0vanni
of juist niet. Als je door de Brexit nog maar en bepaald aantal buitenlanders mag hebben ga je er natuurlijk niet te veel kopen.
0 0
Michelinho
Ja kan, hangt er een beetje van af hoe ze het gaan doen met personeel dat er al voor die tijd werkte. Ik las ook al iets over naturalisatie en dat dat momenteel nog vrij makkelijk kan.
0 0
afcas
vooralsnog geldt geloof ik hetzelfde als in nl. namelijk dat je 5 jaar in het land moet wonen voordat je genaturaliseerd kan worden. in principe is het dus inderdaadniet moeilijk, maar toch is het haast niet te doen. bedenk erbij dat het in engeland veel moeilijker is om een werkvergunning te krijgen en er voor de brexit is gekozen vanwege de xenofobie en je kunt je bedenken dat dit allemaal niet makkelijker gemaakt gaat worden.
1 0
RusselWestbrook
Het mag in NL na 3 jaar als je al 3 jaar officieel samen bent met een Nederlander (geregistreerd partnerschap of trouwen).

In dit geval hoef je je oude nationaliteit ook niet op te geven.
0 0
Michelinho
Ja, klopt allemaal, maar vooralsnog zijn ze er nog niet over uit hoe het voor voetballers uit gaat pakken. Gaat schijnbaar nog een heel dingetje worden tussen de FA en de Premier League. De FA wil dat er zoveel mogelijk homegrown spelers aan bod komen; de PL wil zo sterk mogelijke teams, ongeacht waar spelers vandaan komen. En van de politiek kan je redelijkerwijs verwachten dat die kiest voor een (uiteraard op korte termijn) sterke economie die hen stemmen oplevert. Zou me niet verbazen als het komt tot een uitzonderingssituatie voor EU-sporters zoals die in Zwitserland geldt.
0 0
GerardAjax26
Zo schokkend veel is die 40 miljoen toch niet? Vorig jaar iets van 30 miljoen uitgegeven en het jaar daarvoor 35 miljoen.
0 -1
Michelinho
Vorig seizoen is er voor 28 gekocht, waarvan 16,5 in de zomer uitgegeven werd en de rest pas in de winter. Het is nu al bijna 42 en dan is nog niet eens de 3,4 rechtstreeks aan Tadic meegerekend of het tekengeld dat zowel hij als Blind in de vorm van salaris krijgen.
In '16/17 is 's zomers 'slechts' 23,5 uitgegeven, Neres kwam 's winters voor 12.
Misschien moeten we even de winterse transferperiode afwachten om te kijken hoeveel we in totaal dit seizoen t.o.v. de vorige uitgeven?
0 -1
Stamstadam
Zo schokkend is het zeker niet als je beseft dat Ajax over heel 2017 genomen 108 miljoen euro heeft gecashed aan transfers.
1 -1
Michelinho
Juist wel volgens die logica, Dit seizoen is er nog maar voor 17 miljoen verkocht, dus relatief is er vele malen meer uitgegeven.
0 -2
Maxwell5
Vorig jaar zomer minder dan 15 miljoen.
0 -1
Michelinho
Dan reken je vast Johnsen niet mee?
1 0
ST
Verschil is dat die clubs nog moeten kopen en Ajax al klaar is. Domme stemmingmakerij van de VI zeg...
0 -2
433metdepuntnaarlinks
Ja dit is goedkope stemmingsmakerij natuurlijk. De naam Ajax in je titel verkoopt, zeker op Social Media en dan scoort dit weer goed bij de calimero's. Waar in dat artikel staat dat City en Chelsea met 1 transfer bijna het het dubbele uitgeven de laatste jaren ...

Als je iets van die kloof wil dichten tussen Nederland en de subtop van Europa dan mag je best eens 40 miljoen uitgeven.
2 0
Maxwell5
Nee, fout! Niet incidenteel 40 miljoen uitgeven, maar met 40 miljoen je begroting vergroten. Dan dicht je het gat.
0 -2
BrandjeXL
Je weet wat een begroting is? Je kan je begroting wel met 40 miljoen verhogen maar een begroting heeft een heel belangrijke eigenschap en dat is dat ie sluitend moet zijn. Dus je inkomsten en uitgaven komen samen uit op nul. Dus als jij je begroting met 40 miljoen wil verhogen dan zal Ajax ook ergens STRUCTUREEL 40 miljoen uit de hoge hoed moeten toveren. Voordat je begint dat Ajax genoeg verdiend uit transfers. Dat kan niet want transfers inkomsten zijn niet structureel.
2 0
Maxwell5
Hallo? Weer één die niet goed leest! Ik weet donders goed wat een begroting is en dat transferinkomsten geen onderdeel is van ern begroting. De 40 miljoen is slechts een voorbeeld, dus hou op je er zo blind op te staren. Nogmaals, ik heb het over structureel je begroting vergroten. Met welke mate dat is doet er in principe niet toe. Al zou je zeggen 40 miljoen(grofweg 45% van de huidige begroting), dat is never een bedrag waar je in een keer naar toe kan stappen. Kortom, lees voortaan even goed wat er gezegd wordt alvorens je allerlei aannames doet.
0 0
BrandjeXL
Niet draaien Maxwelletje. Ik pak je alleen op je eigen woorden.
1 0
Bjorn
Niemand verwacht dat Ajax even de begroting ophoogt met 40 miljoen terwijl daar de inkomsten niet naar zijn. Beetje flauw, is denk ik wel duidelijk wat hij bedoelt.
1 0
Maxwell5
Dat begrijpen die 2 knuppels niet. Gevalletje 'arguing with idiots'.
0 -2
DonAdam
Jij maakt ook fouten... Met 40 miljoen, ca 40%, de begroting vergroten is goochelen met geld, resulteert in een struktureel verlies op de jaarrekening, wat op termijn resulteert in het verlies van de proflicentie van de KNVB en straffen van de UEFA, bv uitsluiting van deelname aan de EL/CL, zoals Twente dat heeft.

Simpel...

Daarnaast worden die transfersommen boekhoudtechnisch gezien afgeschreven gedurende de contractduur. Ajax mag best weleens geld uitgeven, want dat wordt uitgesmeerd over een aantal boekjaren. Dat geld komt vanzelf weer terug, want de allergrootste clubs trekken aan de Ligt, de Jong en Neres. Het is lastig te bepalen hoeveel geld Ajax kan uitgeven om geen gevaar te lopen, maar je kan wel stellen dat Ajax gemiddeld tientallen miljoenen per seizoen aan transfersommen binnenharkt. Dat heeft het verleden bewezen. Het is een struktureel, maar variabel gedrag.

Wat Ajax nu gedaan heeft, door meer te betalen voor spelers en aan salarissen dicht wel degelijk het gat. Dat is met geld gedaan dat verdient is uit transfersommen. Ik denk dat men bij Ajax hier veilig wiskundige modellen op los kan laten, die de uitgaven jaarlijks naar boven en naar beneden bijstellen, zonder dat de continuiteit in gevaar komt.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Op het veld wordt je status bepaald, 40 mil investeren zie je op het veld. Haal van ons team Tadic weg en zeg dat de Ligt voor 60 verkocht wordt. Heb je 70 miljoen meer op de bank, gat naar aansluiting met topclubs is alleen verder weg dan ooit. Investeren zorgt voor een beter team, zorgt voor Europese mogelijkheden.
0 0
Maxwell5
Op de zeer korte termijn...wellicht. Niet op de lange termijn dus. Denk even na; 85 miljoen per jaar plus 70 miljoen incidenteel of 125 miljoen per jaar structureel?
0 -2
PJSM
Kansloos dit.
0 -1
Bjorn
Alleen kunnen zij het structureel uitgeven, wij niet. Die TV-gelden zijn krankzinnig, zelfs voor de nummer 20.
2 -1
ratje
Ajax geeft meer uit dan ooit, maar in de PL zijn er nog steeds 13 (!) teams die meer uitgeven..

Zo had het er ook kunnen staan.
9 0
Cohiba
En wat betekent dit? Sorry maar dit vind ik echt onnodig nieuws.
0 -1
Ajax#1900
Gestook van VI he...
0 0
Amsterdam Loyals
Ja, een ongeveer de helft van wat Fulham uitgegeven heeft.. onzinnige mededeling
2 -1
Ajaxtrouw
Duurt nog 3 weken
0 -1
Ajaxtrouw
O nee nog een week voor hun
0 -1
AFCA0492
2dagen
0 -1
020bornraised
Ochoa weg bij Standard?
2 -1
Ajaxamsterdam0485
3,5 naar napoli
2 0
AFCAMM
Het geeft alleen aan dat er in verhouding weinig wordt uitgegeven in Nederland. Zeven clubs die minder hebben uitgegeven... en hoeveel daarvan gaan voor de prijzen?
1 -1
3*stars*3
Ach 4 van die 7 clubs zullen komende dagen nog wel overheen gaan en halen dan andere middelmaat voor teveel geld.
Zit totaal geen idee achter en geen blik op lange termijn, bij veel van die Engelse clubs.
Staat nu gewoon een sterke selectie in Amsterdam, die hopelijk ook weer eens kan kwalificeren voor de CL.
En dan heb je ook weer een leuk bedrag losgepeuterd.
0 -1
Sallons@AS
Oooh wat erg...belangrijk
0 -1
Sunstridr
Nou ja, klopt vast wel maar dat is ook niet vreemd gezien dat Tottenham vaak tot de laatste dag wacht, Burnley zit geld te spenderen om beter facilieten te krijgen, Newcastle heeft Mike Ashley en Bournemouth koopt weinig maar slim.
0 -1
Radie125
lekker belangrijk
1 -1
koenos1
Bullshit dit. + Ze zijn nog niet uitgeshopt, Ajax wel
1 0
ajax4ever01
Ajax is nog niet klaar hoor
0 0
AJAIXIXIXI
Volgens mij is Ajax gewoon klaar mits er niemand meer weg gaat. Wie denk jij dan dat er nog bij komt?
1 0
Ajaxamsterdam0485
Messi en die schijnt zijn vriend Ronaldo mee te willen nemen
0 -1
***1900***
Is het raar dat ik niet eens zou willen, dat Messi en/of Ronaldo bij ons komen spelen? Ik vind het natuurlijk fantastische voetballers maar het lijkt me niks om ze bij Ajax te zien. Niet dat die kans uberhaupt bestaat, maar toch :P
0 -1
Ajaxamsterdam0485
Kan ik wel iets in zien ja, voor mij hoeft er ook niks meer bij als er maar niemand vertrekt
0 0
AFCAMM
Hoop dat ze Suarez, Neymar en Mbappe niet in de weg gaan lopen dan.
1 0
jariafca020
En dan?
1 -1
M.Olsen
Hahaha wat een lulkoek is dat nu weer. Gewoon weer ongesneden Ajax Bashing zonder enige nuance joh.

Kijk ook even naar de volgende punten de volgende keer:

1. Financiële situatie van die clubs
2. Salarissen van de spelers
3. Uitgaande transfers
1 -1
Onpartijdig
Vreemd dat ze die "analyse" nu al doen, aangezien Ajax haar selectie al af wilde hebben voor Sturmgraz en nu dus al wel een goede selectie hebben. Er gaat denk ik niet zo veel meer gebeuren bij Ajax (gelukkig) maar bij veel van die PL clubs nog wel. Je kunt dit beter bekijken na afloop van de transfermaanden, wanneer iedere club haar selectie af moet hebben.
4 -1