Walian: 'Moest opboksen tegen geweldige lichting'

BVeenstra, 04-08-2018 om 11:10, 11524 views, Brabants Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Ajacied Ezra Walian denkt dat een terugval en behoorlijke concurrentie ervoor gezorgd hebben dat hij het niet wist te te redden bij Ajax. De aanvaller speelde in een lichting met spelers als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Noussair Mazraoui en Carel Eiting.

Bovengenoemde namen speelden allemaal in het eerste van Ajax, terwijl dat voor Walian niet lukte. 'Tot mijn vijftiende ging het in het voetbal voorspoedig en kon ik persoonlijke problemen van me afzetten', doelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad op het overlijden van zijn moeder zes jaar geleden.

'Daarna kreeg ik een terugval en raakte ik uit vorm', begint hij zijn uitleg over zijn mindere periode. 'Dan ga je pas echt over alles nadenken wat er gebeurd is. Dan zit je met jezelf in de knoop en kun je niet alles geven wat er in je zit. Maar ik moest ook opboksen tegen een geweldige lichting voetballers. Dat is de belangrijkste reden dat ik het niet haalde.'

Walian vertrok vorig jaar naar Almere City, maar ook daar is de concurrentie hevig. Om die reden is hij nu verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij met Darren Maatsen de concurrentie aan moet gaan om de positie van linkerspits. 'Hij (trainer Fred Grim, red.) weet dat ik ook andere posities uit de voeten kan. Dat er voor de linkerflank een ervaren concurrent is, dat is alleen maar goed', zegt Walian, die zin heeft in zijn avontuur in Brabant. 'RKC wil stappen maken. Dat wil ik ook. Het is een mooie club, met vooral veel historie in de eredivisie.'

Stel jouw Eredivisieteam samen en win een Ajax-shirt! Schrijf je nu in bij Gratis Voetbal Manager!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Bij mijn weten was hij spits, en er is al jaren geen spits uit de jeugdopleiding doorgebroken.
De namen die hierboven staan zijn allemaal juist fijne voetballers om als spits mee te spelen.

Was het maar waar dat er zware concurrentie tussen topspitsen was in de jeugdelftallen...
0 0
Piejotter
Walian mist kwaliteiten voor de echte top, jammer voor hem . En dat heeft mijn inziens weinig te maken met de concurrentie op dat moment, als er geen concurrentie mocht zijn dan haalt Ajax die elders. Tsja en dan ga je zeggen dat RKC een mooie club voor je is.
0 0
WesleySonck
Vind het nog altijd zonde, is namelijk een goede vent die veel tijd en moeite steekt om voetbal in Indonesië te helpen ontwikkelen. Hoop dat ie het redt via een omweg!
2 0
Ajax27
Altijd al een weinig talentvolle speler geweest. Hij groeide in zn jeugd erg snel wat hem de eerste jaren fysieke voordelen opleverde en toen scoorde hij makkelijk. Daarna groeide iedereen fysiek en zag je al snel alle tekortkomingen van deze speler. Gewoon niet goed genoeg.
2 -1
jaribombari
Als je er zo aan denkt dan zijn er inderdaad behoorlijk wat spelers doorgebroken. Super netjes!
2 0
PuurGeluk
Jawel he. Wederom pijnlijk om Nouri in dat rijtje te zien:(
1 -1
Ferd
Als je het zelfs bij Almere niet redt, dan ligt het niet alleen aan de concurrentie van een geweldige lichting.
0 -3
PuurGeluk
Hij heeft het ook over persoonlijke problemen. Als je dan zoals hij in een vorm dip zit dan gaan dat soort dingen extra opspelen. Ik heb exact hetzelfde gehad als hij. Werd niet meer geselecteerd voor jeugd Oranje(volleybal) en alles om je heen weegt dan vele male zwaarder, en ga je vooral in een ander daglicht zetten. Normaal zou ik het niet tegen je zeggen maar vind nu wel dat je hem tekort doet.
4 0
Ferd
Wat ik net ook al schreef: vormdip prima, dat je daardoor bij Ajax buiten de boot valt, prima. Kan gebeuren. Maar dat je het dan op het niveau Almere ook niet redt, dan ligt het niet aan de geweldige lichting boven je.
1 0
ram
Dat is iets te makkelijk, vind ik. Een talentvolle speler kan, als hij op bepaalde momenten tegenslag heeft, zomaar bij Almere terechtkomen. Zonder tegenslagen, en als je bijvoorbeeld de juist trainer op het juist moment treft, kun je ook zo bij een (Europese) topclub terechtkomen.

Natuurlijk is talent en mentaliteit de basis en het belangrijkste. Maar de geluksfactor is ook enorm bepalend in heel veel carrières.
3 0
Ferd
Hij kan bij Almere terecht komen door wat tegenslag, tot zover kan ik met je meegaan. Maar als je het daar niet redt en ze verhuren je aan RKC dan ligt het niet aan de geweldige lichting van Ajax. Of heeft Almere ook een geweldige lichting, waardoor hij er daar ook niet aan te pas komt?
0 0
ram
Op een gegeven moment kun je in een neerwaartse spiraal komen en daar niet meer uitkomen. Misschien geldt dat niet per se voor hem hoor, misschien heeft het echte talent altijd ontbroken.
0 0
insectenverdelg
nee man, gewoon te weinig vertrouwen van Ajax gehad. Je weet toch....
1 -2