[Update II] Verweij: 'Niet allebei nog, denk ik'

FinnDekker, 01-08-2018 om 16:20, 84555 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens het Algemeen Dagblad begint aanwinst Zakaria Labyad woensdagavond in het uitduel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League in de basis van Ajax. Hij neemt daarbij de plek in van David Neres, die volgens de krant op de bank begint.

Ook aanwinsten Dusan Tadic en Daley Blind beginnen, net als vorige week in de thuiswedstrijd, op de bank. Verder is de opstelling van Ajax nagenoeg hetzelfde. André Onana staat op doel en de verdediging wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Nico Tagliafico.

Op het middenveld vinden we de namen van Carel Eiting, Lasse Schöne en Donny van de Beek. Net als vorige week staat Hakim Ziyech op papier opgesteld als buitenspeler en daarnaast staat Klaas-Jan Huntelaar weer in de spits. Het is daarbij de bedoeling dat Zakaria Labyad vanaf links zal komen.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het AD: Onana; Mazraoui, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Eiting, Schöne, Van de Beek; Ziyech, Huntelaar, Labyad;

Update - 15.00 uur (1 augustus 2018) - Verweij denkt niet dat AD-opstelling klopt
Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, zou de opstelling die in het Algemeen Dagblad staat niet kloppen. In de krant valt op te maken dat Zakaria Labyad ten koste van David Neres wordt opgesteld. Verweij krijgt op Twitter de vraag of het klopt: 'Ik denk dat dit niet klopt', luidt zijn reactie.

Update II - 16.20 uur (1 augustus 2018) - Verweij: 'Nog niet allebei, denk ik'
Op een vraag op Twitter of Dusan Tadic en Daley Blind beiden in de basis starten, antwoordt Mike Verweij van De Telegraaf dat ze naar zijn verwachting niet allebei zullen beginnen. In het eerste duel zette Erik ten Hag geen van de twee in de basisopstelling. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
didierajax020
Donny op de bank.
0 0
Maxwell5
Het gaat om een gerucht en dan zijn er hier meteen een aantal die totaal in hysterie geraken. Mensen, doe normaal.
0 0
ajaxinho
Haha!
Lekker gissen.

Zo is het veel spannender.
0 0
Piejotter
Tadic is verder dan Blind. Dus als er een van de twee in de basis start zal het hoogstwaarschijnlijk Tadic zijn. Maar het kan ook dat ze beide later in de wedstrijd invallen. We gaan het zien. Spannend weer!!!!
2 0
chrisjuhhh
Ik denk ook dat laatste .
Kunnen ze de wedstrijd uitspelen .
0 0
Piejotter
Ik heb nog niet zoveel vertrouwen in Carel Eiting in uitwedstrijden als er veel meer druk is van de tegenstander. Ik doel dan op zijn verdedigende capaciteiten. Fysiek is het nog maar een bescheiden iemand.
0 0
RobbertB
AD:

Online redactie is bereikbaar via internet@ad.nl en via whatsapp op 06-11568540
0 0
chrisjuhhh
Huh Neres scoorde op training in het stadion , dus niet naar Rome , niet met zijn broer stappen pfoe ik schrok al . :P
0 -1
Ardoe
Daar heb je t al he. En al die ballerina's hier die vanmorgen moord en brand schreeuwden. Leer er nou es van als 't om t AD gaat. Overigens biedt ook Verweij geen 100% garantie.
1 0
Piejotter
Verweij kan ook geen 100 percent garantie bieden maar hij zegt ook : " ik denk "
0 0
iammike
Ik zou Schöne en Huntelaar uit de basis halen. Sturm Graz zal extreem druk zetten en Schöne is altijd de eerste speler die dan bezwijkt bij Ajax (zelfs tegen Subtoppers uit de Eredivisie). Eiting doet het goed dus die laten staan en Van de Beek op de plek van Schöne dus iets verdedigender. Tadic daarvoor terug in de ploeg. Labyad ipv Huntelaar. Huntelaar is nog sinds zijn komst geen enkel moment in vorm geweest en mist veel te veel kansen. Labyad of Neres dus in de punt. Lekker veel dynamiek en snelheid tegen die fysieke centrale verdedigers.

Labyad
Tadic, Ziyech, Neres
Eiting, Van de Beek
Tagliafico, F. De Jong, De Ligt, Mazraoui
Onana
9 -5
chrisjuhhh
Extreem druk zetten ?
Waarom deden ze dat niet in Amsterdam dan ?
0 0
afcas
omdat ze toen niet hoefden, uit speelden, in een heenwedstrijd het belangrijkste is de 0 te houden en ze van te voren als de mindere werden geacht. dat het niets heeft geholpen kan gebeuren, maar dat je niet kunt bedenken waarom ze toen de wedstrijd anders zouden kunnen hebben benaderd dan deze zou eigenlijk niet mogen...
0 0
Ajax#1900
Graz kan niet extreem druk zetten idd. Ik verwacht dat ze de eerste helft ook niet echt op de aanval spelen.
0 0
AjaxDude12
jij bent echt niet goed
2 -4
Dazoo
Originele opstelling, maar ja, deze kan ook en je redenering klopt. Labyad is niet een echte spits, maar de 4 die je voorin hebt geposteerd wisselen constant van positie en maken die Oostenrijkse horken achterin helemaal gek. En scorend vermogen zit er meer dan genoeg in.
1 0
BrandjeXL
Mag hopen dat dit niet waar is want dan gaat TH wat mij betreft dezelfde kant op als Keizer. Denk je net dat ze het net snappen en gaan ze weer rare dingen doen. In dit geval dus Labyad ipv Neres
0 -1
GrandMasterFlex
Daarom begon hij de vorige wedstrijd ook super logisch, om nu compleet van het padje alles om te gooien. Ik denk Kristensen in de spits en Orejuela als keeper, zodat Onana als rechtshalf kan spelen.
1 0
Michelinho
Onana is meer een klassieke linksbuiten.
0 0
ajaxfan83
waarom labyad ipv neres.
Aan de rechterkant is neres 3 klasse beter dan labyad
0 -2
iammike
Ik hoop op Labyad ipv Huntelaar
1 -1
Van Reenen
Ten Gaf heeft bekend gemaakt dat hij de opstelling voor elke wedstrijd kort voor de wedstrijd begint, bekend maakt. Voor de Nederlandse competitie is het zelfs 1 uur voor de wedstrijden dat dit gebeurt .
0 0
Piejotter
Heeft Ajax alweer een andere trainer ? :-)
0 0
chrisjuhhh
Ja ken je hem nog niet ?

Ten Gaf komt uit het hoge Noorden en spreekt met een zuidelijke accent .
0 0
JordyAjacied
Denk ik, weet dus net zoveel als wij...
1 0
echtgras
Ik denk dat Tadic wel begint maar Blind nog niet.
Dus helaas Frenkie weer achterin.
Het zal worden: Onana,
Maz. Ligt. Frenkie. Taglia
Eiting en Schone
Ziyech
Neres. Hunt. Tadic

Maar het liefste zie ik dat Schone eruit gaat voor Blind zodat Frenkie naar het middenveld kan. Dat is ook onze beste opstelling op dit moment. En ja helaas zonder Donny zolang Carel zo goed speelt.
Ach het voordeel is, is dat je heel mooi kan rouleren tussen Frenkie, Carel, Donny, Ziyech, Blind en evt zelfs Schone of Tadic.
0 0
Michelinho
Ik zie liever Donny naast Carel dan Schöne, is toch een flink stuk dynamischer. Verder een prima opstelling met hopelijk wel nog speeltijd voor Blind.
0 0
Bensco
Puur alleen op de statistieken alleen al zou je dit naar de prullenbak kunnen verwijzen. Van de 42 wedstrijden die Labyad er speelde waren er 0 wedstrijden die onder Ten Hag plaatsvonden. De trainer lijkt zelf meer een aanvallende middenvelder of linksbuiten in hem te zien.
0 0
Piejotter
Dat was het eerste wat ik dacht: " het AD zal er wel weer langs zitten" Vraag me dan af waarom ze dit publiceren als het al vaker mis gaat met dit soort " voorspellingen" Denk dat ze een poging doen extra lezers aan zich te binden. Wel een totaal verkeerde manier van klantjes winnen.
0 0
AFCAsphere
Het is eigenlijk wel een beetje triest dat het AD, een krant zonder inside info bij Ajax, een opstelling voorspelt, een groot aantal mensen hier dat voor de waarheid aanneemt, ze vervolgens hysterisch worden en zeggen dat Erik niet spoort, waarna Mike Verweij moet zeggen dat dit waarschijnlijk niet klopt om de mensen hier tot rust te brengen.

Volgens mij zijn de meeste mensen gewoon erg zenuwachtig voor vanavond.
3 0
Rentokill
Als ik de baas was:
--------------Onana----------------
Mazra--------Ligt-------Tagliafico
----------------Blind--------------
--------Eiting----Frenkie--------
--------------Tadic---------------
Neres-----Hunter-----Ziyech

Ultradynamisch ruitje op t middenveld.
Als de backs opkomen zakt Blind terug.
1 -2
Piejotter
Het grote verschil met de opstellingen die hier gemaakt worden is dat de opstelling van Ten Hag ( en alle andere trainers) is afgestemd op de tegenstander. Niet dat er veel verrassingen verwacht worden. En uiteraard hoe fit ze zijn en dat kunnen wij niet weten.
0 0
echtgras
Ziyech en Tadic omruilen of kunnen in de wedstrijd continu switchen als ze het goed afspreken maar voor de rest is dit op dit moment de beste opstelling ja.
1 0
Babayaka
Misschien is neres wel in een naald gestapt en kan die niet spelen.
Misschien is labyad wel in bloedvorm.
Misschien lullen die kranten zo als gewoonlijk maar wat.
5 -2
Rentokill
Misschien moeten we t gewoon even afwachten.
0 0
Ajax_33
Gaat alles goed met je jonge?
1 -1
Babayaka
who the fuck is verweij? waarom aan hem vragen of het klopt?
Of denken sommige dat hij de al wetende god is ofzo.
0 -10
Bky
Omdat Ajax en de Telegraaf een officieel samenwerkingsverband hebben. Iets dat over het algemeen toch bekend is -> https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-verlengt-overeenkomst-met-mediapartner-de-telegraaf.htm

Daarom is het zeer waarschijnlijk dat de Telegraaf opstellingen gewoon toegedeeld krijgt door Ajax. Waarschijnlijk is Verweij de persoon die in direct contact staat met Ajax als journalistieke uitlaatklep.
0 0
Bensco
Mike Verweij wordt af en toe ook gebruikt door Ajax om wat Ajax kleurige propaganda de media in te knallen. Ken je dat verhaal van die 2 kanonnen nog? Of die 5 transfers uit zuid-Amerika die zouden komen? Of Eto’o die zo goed als binnen was? Overmars kan via Mike de fans ook flink pleasen.
0 0
Bky
Even zien hoor, twee kannonen, we kregen:

- Ziyech
- Traore
- Sanchez

Ik tel er 3.

5 transfers uit Zuid Amerika (geen idee wanneer dit is gezegd)
- Sanchez
- Neres
- Cassierra
- Orejuela
- Tagliafico
- Danilo.

Ik tel er 6.

Daarbij was het zeer waarschijnlijk dat Marc daadwerkelijk bezig was met Eto'o. Hoe het liep ging niet helemaal handig.

Daarbij doet het verhaal van jou niets af aan de waarschijnlijkheid dat de Telegraaf daarom de opstellingen goed weet te "raden'.
0 0
Dexy
De opstelling van het AD lijkt me onjuist. Die krant heeft het wel vaker verkeerd als het om Ajax gaat. Ik verwacht vanavond eerder het volgende:

-----------Huntelaar----------
Tadic-----Ziyech-----Neres
-----Frenkie-----Donny-----
Tagliafico-Blind-De Ligt-Mazraoui
Onana
9 0
mickey2602
Denk toch Frenkie centraal en Eiting/Schöne naast Donny. Zowel Blind als Tadic in de basis zal hem niet gaan worden en dan gok ik voor de basis toch iets meer op Tadic als op Blind.
0 0
BrentTomassen
Denk dat je gelijk hebt
0 0
Joseph
Zou ik heel gaaf vinden, sterkst mogelijk opstelling op dit moment.

Al zou ik Eiting voor Mazraoui en dan 3-4-3 met Eiting op 6 ook wel eens willen zien.
0 -2
Bjorn
Misschien wel de gedroomde elf op Dolberg na.
2 -1
Vierklau
Precies. En als Carel zich zo door blijft ontwikkelen kan Donny ook vrezen voor zijn plek.
2 -3
Suarez16_
Als Ten Hag Neres op de bank gaat zetten voor Labyad dan spoort hij echt niet. Als hij dan vanavond wordt uitgeschakeld mede door deze keus dan ligt hij er morgen uit.
6 -1
AFCAsphere
Tegen Sturm Graz moeten we natuurlijk gewoon door, maar als dat niet het geval is zal hij denk ik niet direct ontslagen worden.
0 0
Jarinr10
Als wij vanavond uitgeschakeld worden dan ligt hij er sowieso morgen uit, ongeacht deze eventuele keus Labyad ipv Neres (wat inderdaad belachelijk zou zijn)
1 -2
mickey2602
Ik denk dat wel erg kort door de bocht is. Ten eerste beslissen de supporters dat niet maar de directie.
Ten tweede,als wij vanavond eruit vliegen moeten we voorronde EL spelen,halen we die ook niet en dus voor de 2e keer op rij geen Europees voetbal,pas dan kan dat wel werkelijkheid worden.
2 0
Duif63
Ik denk dat KJH op de bank zit en TH 4-4-2 speelt met Neres en Ziyech voorin.
2 -10
Babayaka
Ik denk dat het vandaag droog blijft, en dat ik zo ff ga gamen.
1 0
Lane 8
Ik denk, dus ik leef.
1 0
AFCZlatan
Dat zegt heel wat over jouw denkvermogen. Je praat vaak onzin, maar af en toe gaat het echt nergens over. Ga alsjeblieft op een ander forum reageren, want we spaugen van jou. De hele tijd stomme teksten uitkramen en reacties uitlokken, we zijn het gewoon zat...
3 -8
trodat4030
Praat voor jezelf, niet voor een ander.
1 0
PuurGeluk
Verander je naam ff in DRuif;)
Dat gaat natuurlijk niet gebeuren.
1 -2
Joseph
Ten Hag zou zichzelf compleet belachelijk maken door Neres op de bank te zetten. Zal het eerste zijn waar iedereen naar kijkt als het een slechte wedstrijd was.

De enige reden die ik kan bedenken waarom Neres op de bank zou zitten, is een transfer in vergevorderd stadium.
1 0
Bobbaasje
Wat heb ik toch een hekel aan 010 AD krant.
0 0
Fussball
Geklukkig! Ik was al bang dat Neres op het punt zou zijn om weg te gaan. Ik vind Labyad trouwens geen slechte speler hoor, maar hij kan niet tippen aan Neres.
1 0
Redrum
Hahahaha geniaal dit. Mike Verweij die gewoon aangeeft dat hij denkt dat dit niet klopt.
4 0
stefanzob
Verweij geeft net op Twitter aan dat hij verwacht dat het niet klopt dat Labyad speelt voor Neres
2 -1
Stamstadam
De meeste op AS lijken wel papegaaien. Verschrikkelijke opportunisme altijd hier. Omdat Ten Hag voor Labyad kiest moet hij er uit geschopt worden, en iedereen is het er mee eens. Laat zien hoe kinderachtig de mannetjes hier zijn. Gemiddelde leeftijd hier lijkt 17 te zijn.
5 -3
PJK54
Nou iedereen vind ik nogal wat maar ben het verder met je eens heb dat gisteren ook al eens verwoord. Oh ja ik ben ook iets ouder als 17
0 0
DonAdam
Zo oud? ;)
2 -1
b.hulshof
Waarschijnlijk is Neres met zijn gedachte bij een transfer, dan is het logisch dat je daar iemand neerzet die wel 100 % focus heeft.
0 -2
SilverHaze
Baal er wel van... Neres is in vorm lijkt het, moet elke wedstrijd spelen. Elke transfer afketsen, wordt alleen maar meer waard. Laat Labyad maar voor een WK ganger spelen.
1 0
mickey2602
Ajax heeft de eerste officiele wedstrijd gewonnen,de nul gehouden,met bij vlagen mooi en attractief spel. Daarbij genomen de aanwinsten die Ajax binnen heeft gehaald,de onzekerheid van het AD over hun eigen Rotterdamse clubje,de mogelijkheid van het AD om de supporters van Ajax op te zetten tegenover de trainer door met een fantasie opstelling te komen en Voila,je hebt een nieuwsartikel!
Zoals hieronder al gezegd,AD zit er meer naast met hun opstellingen dan dat ze het goed hebben,dit in tegenstelling tot de Telegraaf en dus geloof ik hier vooralsnog niks van.
En mocht het wel kloppen,dan wil ik eerst de beweegredenen hiervoor horen voordat ik oordeel.
En dan nog,mochten we vanavond om half 11 door zijn naar de volgende ronde met een grotere overwinning dan vorige week,wie zijn wij dan om de winnende trainer te bekritiseren?
6 0
DonAdam
Het AD is een landelijk dagblad, dat Ajaxwatchers in dienst heeft. Over het algemeen zijn clubwatchers supporters van die club, die nieuwtjes en geruchten over hun eigen club verslaan. Deze mannen hebben zo hun bronnen, maar uiteindelijk maakt EtH de opstelling; en EtH is nogal heimelijk en verklapt niets voor aanvang. Het is iig geen Ajax-Feyenoord strijd, zoals jij doet vermoeden.

Het zal mij benieuwen en als dit gerucht klopt, dan is dat om de aanvallende back van Graz af te stoppen. Persoonlijk had ik dat aan de mannen daarachter overgelaten, want ik vind de diepgang van Neres een meerwaarde.
0 -1
Michelinho
Dat clubwatchers ook supporters zijn van de club die ze watchen schijnt juist doorgaans niet zo te zijn; is vanuit het medium waar ze voor werken ook niet wenselijk ivm subjectieve verslaggeving (hoewel bv Freek Jansen (FC Oss-fan) het maar wat leuk vindt om Ajax te bekritiseren, het werkt twee kanten op).
Tijdje geleden bij FC Afkicken was er een dame die haar scriptie schreef over clubwatchers en ze was met meerdere clubwatchers in gesprek geweest waarvan geen enkele fan was van de club waarover ze schreven.
1 0
Juichtoon
Nou de watchers bij het AD zijn geen Ajax fans kan ik je vertellen.
2 0
Tyronetjonaloi
Mocht dit kloppen dan ga ik er gewoon vanuit dat Ten Hag hier een goede reden voor heeft. Overmars wordt gek als hij allemaal Neres probeert te behouden en Hagje hem niet opstelt. En ook als Ajax Neres zou willen verkopen zouden ze hem gewoon opstellen. Toch vertrouw ik wel meer de berichtgeving van de Telegraaf, dan deze kakkiekrant.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Dit is vreemd. Je gaat bijna denken dat er een bod van 80 miljoen op hem is uitgebracht. (Niet echt, maar wat is dan de reden?)
1 0
DonAdam
Als het klopt, dan is de reden waarschijnlijk dat Graz zijn vertrouwde 5-3-2(verdedigdn)/3-5-2(aanvallend) systeem gaat spelen, waarbij de backs zeer diep staan. Labyad zal dan de taak krijgen om verdedigend met zijn directe tegenstander mee te gaan. EtH zal de slag op het middenveld niet willen verliezen.

Die Vogel geeft aandat hij aanvallend met 2 spitsen gaat spelen, vandaar mijn aanname.
0 0
Redrum
Dit is niet vreemd, dit is het AD. Kortom: totale lulkoek en puur gedaan om onrust te zaaien.
1 -1
Wereld
waarom zet je dan niet gewoon Schöne op de bank en Ziyech op het middenveld, waardoor Neres op rechts kan en dan evt Labyad op links..
2 -1
Wereld
ik wist niet wat ik las, maar ik zie dat het van het AD komt, dus er is nog hoop..
0 -1
GerardAjax26
Zou het erg vreemd vinden als Neres op de bank belandt. Gewoon Ziyech op het middenveld en Tadic/Labyad op linksbuiten. Lees hieronder allemaal dat Ten Hag pas een uur voor de wedstrijd zijn opstelling bekend maakt en dat het vast niet klopt.. maar dat werd vorige week ook massaal gezegd over het middenveld met Schone en Eiting en Frenkie in de verdediging. En dat bleek achteraf ook gewoon te kloppen, dus het zal me niet verbazen als deze opstelling ook klopt.
1 0
Rdk1983
Denk eerder dat Ziyech verkozen wordt boven Neres. Mogelijk nog wennen ook aan zijn nieuwe rol. Desalniettemin zie ik ook liever andere opstelling.
1 0
AFCA1510
Denk dat ie ondertussen wel al gewend zal zijn aan z'n rol als voetballer.
1 0
Rentokill
En dat alleen omdat Ziyech niet op het middenveld speelt en RB moet? Dus 2 posities op onzeker zet? Ik betwijfel het.
0 0
S_020
In de praktijk dus 'gewoon' een 442
1 0
gi0vanni
Neem aan dat dit niet waar is. Maar indien deze onzin klopt mag Labyad beter de wedstrijd van zijn leven spelen met 3 goals anders kotst iedereen hem gelijk al uit na zijn eerste paar wedstrijden.
4 -5
didierajax020
Ik geef Ten Hag al maanden een eerlijke kans, maar mocht dit waar zijn en er is feitelijk niets met Neres aan de hand (blessure) dan slaat dit werkelijk waar nergens op. Labyad die beter is dan Neres is een onzin argument.
4 0
aanval86
neres hoort gewoon in de basis klaar.
4 0
NouridolbergNeres34
Hier klopt niks van neem ik aan, onze Samba man David is natuurlijk een van de eerste namen die je invult op het wedstrijdformulier.
26 -1
AFCA1510
Het is echter lang geleden dat er nog een vermoedelijke opstelling totaal naast zat itt wat de helft van de mensen hier roept.
1 -5
Michelinho
Het AD zit er juist ontzettend vaak naast, dat je het tegendeel beweert zegt wel iets over hoe goed jij op de hoogte bent. Of je loopt gewoon te stoken en dat zou me ook niet verbazen.
3 0
AFCA1510
Shit, voel je je aangevallen? lichtgevoelige jongen.
0 -3
Michelinho
Je moet gewoon beter opletten. Het is hier iedere keer hetzelfde liedje als het AD een vermoedelijke opstelling plaatst. Moord en brand en uiteindelijk blijkt er geen reet van te kloppen.
3 0
AFCA1510
het AD heeft er juist bij gezeten vorig seizoen, dus je moet niet zo bij de hand doen, infantiele gozer.
0 -4
afcas
noem de wedstrijden eens op wanneer ze het goed hadden dan. ik kan me namelijk nog herinneren dat ze het vrijwel nooit goed hadden en mijn geheugen is toch behoorlijk goed.
1 0
Ajax412
Haha inderdaad, die hebben het zo vaak bij het verkeerde eind en leven alleen op een beetje stennis schoppen. Je zou bijna denken dat ze het expres doen.
3 0
Ardoe
Doen ze ook en heeft kennelijk nog effect ook, helaas.
1 0
Michelinho
Niet bijna hoor, ik niet tenminste.
0 0
AFCAsphere
Telegraaf is de media-partner van Ajax, het AD is dat niet. Hopelijk gaat er nu een lichtje bij je branden.
2 0
AFCA1510
We zullen het straks zien grote jongen.
0 0
OKP-AFCA
We zullen het er maar niet meer over hebben zeker?
0 0
Bky
Die opstellingen kwamen van Telegraaf.

Opstellingen van AD zitten er normaliter altijd naast.
3 -1
geDaante
Als Neres niet geblesseerd is, en Labyad speelt ipv hem, wil Ten Hag ongetwijfeld Ziyech per se vanaf rechts (naar binnen komen, schieten, etc.) en acht hij Labyad een betere optie op linksbuiten dan Neres, voor wie dat niet de ideale positie is.

Veel logischer zou zijn Neres op rechts, Labyad op links, en Ziyech als half/10. Het middenveld Eiting - Van de Beek - Schöne is weer teveel gericht op balbezit houden; daar mag meer creativiteit bij.
2 -2
Ricoo
Van mij mogen ze voor deze wedstrijd met dezelfde elf beginnen als vorige week. Neres op links was even wennen voor hem, maar daarna deed 'ie het best aardig.
3 0
TNS
Voor mij is het niet zozeer Labyad óf Neres. Labyad is (voorlopig) je 2e optie op links. Is Tadic nog niet fit genoeg?... dan speelt Labyad. Neres hoort gewoon op rechts en Ziyech 'gewoon' op het middenveld. Voor vanavond is het in mijn ogen (als we het AD al moeten geloven ;) ) Schöne die de voorkeur krijgt boven Neres, met een heleboel geschuif als gevolg.

Ga toch gewoon lekker richting je beoogde basis. Dat Frenkie dan nog eenmalig op 4 speelt, prima. Eiting kan dat ook, waardoor Frenkie vast naar 6 kan, maar dan kun je volgende week opnieuw schuiven.

Ik ga er, net als bijna iedere Ajacied, vanuit dat Ten Hag uiteindelijk naar een basis gaat met

Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - Frenkie, vd Beek, Ziyech - Neres, Dolberg, Tadic. Vertrekt Ziyech alsnog, dan kun je kiezen voor Labyad op links met Tadic op het middenveld. Ik zou echter alsnog kiezen voor Eiting, vd Beek, Frenkie op het middenveld, met Tadic hangend op de vleugel. Maar goed, dat zal wel niet gebeuren.

Eerst vanavond maar een potje spelen!
8 -1
ajaxrosenberg
Volgens mij is dit inderdaad de beste opstelling met het huidige materiaal. Dan heb je nog een prima bank erachter met mensen als Wober, Schone, Eiting, Huntelaar, Labyad etc.
2 0
433metdepuntnaarlinks
Helemaal mee eens. We moeten niet te veel conclusies trekken op basis van de voorbereiding en daar tel ik SG ook bij. Spelers zijn nog fit aan het worden, het systeem en het idee van ten Hag moet nog langzaam bij Blind en Tadic binnenkomen en over een week hoort hij gewoon een volledig fitte eerste 16 spelers te hebben. De basis (en de variaties) die jij noemt, dat zal ten Hag ook wel voor ogen hebben. En daarin het je als wissels Huntelaar, Eiting, Labyad en Wober zeer zeker nodig, dus als er af en toe gerouleerd wordt dan is dat juist prima. Frenkie zal uiteindelijk echt wel op het middenveld komen dus ik maak me geen zorgen.

SG is belangrijk maar we moeten gewoon vertrouwen op de selectie, die zullen dit niet meer weg gaan geven.
2 0
ÁlvaroRecoba
---------Labyad----Neres---------
--------------Ziyech------------------
--F. de Jong-----Van de Beek--
--------------Schöne----------------
Tagliafico-------------Mazraoui
---------Wöber--De Ligt----------
--------------Onana-----------------
0 -10
godenzoon92
Als Neres geen (lichte) blessure heeft of ziekjes is dan hoort hij gewoon op de rechter flank in de basis!
12 0
433metdepuntnaarlinks
Daarom lijkt het me ook dat, mocht dit bericht al kloppen, dat Neres niet helemaal fit is.
0 0
Genant
Vrij weinig diepte dan....
0 0
Toekomst1900
AD had vorig jaar élke opstelling verkeerd! Hopelijk nu ook weer! Ik ga zelf voor:
Onana; Mazraoui, DeLigt, Blind, Tagliafico; Frenkie, Donny, Tadic; Ziyech, Hunter en Neres.

Het kan zijn dat Blind en Taglia nog niet starten. Dan Eiting en Labyad erin!
3 0
433metdepuntnaarlinks
Mee eens, ik denk dat het zelfs geen schande is om Blind en Tadic weer te laten invallen. De basis van vorige week deed het prima en nog ff voorzichtig met Blind en Tadic kan geen kwaad. Ik hoop dat ze staarten maar zou het in elk geval begrijpen als ze nog niet beginnen. Misschien Schone eruit, Eiting als meest defensieve en Labyad erbij. Of Frenkie en Eiting, Wober in het centrum ... Tal van opties natuurlijk.
1 0
AFCA1510
Haha wat een opstelling weer. zin in de wedstrijd slinkt alweer met 50%
2 -2
AFCAsphere
Dan ben jij makkelijk omlaag te praten zeg, als een nietszeggende krant zonder een insider een bullshit verhaal verzint en jij dat aanneemt als de waarheid. Lekker naïef.
1 0
Toon meer reacties