Cassierra nog geen eerste spits: 'Fysieke ongemakken'

JesseTH, 29-07-2018 om 19:40, 25577 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Mateo Cassierra is vooralsnog niet de eerste spits van FC Groningen. De Ajacied, die op huurbasis bij Groningse club is ondergebracht, bleef tijdens de voorbereiding op fysiek vlak niet probleemvrij. Om die reden blijkt aanvaller Tom van Weert in de ogen van trainer Danny Buijs nu verder.

'Op dit moment starten we in ieder geval als diepste met Tom', vertelt Buijs eerlijk in gesprek met FOX Sports. 'Het kan ook zo zijn dat Mateo daaromheen gaat spelen. We zijn uitermate tevreden over Mateo, alleen in de voorbereiding heeft hij fysiek wat ongemakken gehad. Daarom vind ik dat we nog niet de Mateo hebben gezien die hij kan gaan laten zien.'

Dat Van Weert voor op dit moment geldt als eerste spits, betekent niet dat Cassierra per se een seizoen als tweede spits tegemoet gaat in het hoge noorden. 'We gaan hem keihard nodig hebben, maar op dit moment is Tom nog net even iets verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Hopelijk gaat Cassierra er gewoon 20 in knallen dit seizoen. Behalve tegen ons.
0 0
Boer
Maak je geen zorgen: tegen ons gaat hij er geen 20 inknallen.
0 0
KleinMiljoen
Gaat wel lukken, Jong Groningen heeft ook een spits nodig
1 -2
MickS
Ik hoop dat hij er slaagt. Gun het die jongen echt.
1 -1
Web
Was ik al een beetje bang voor. Die de Weerd is een echte afmaker.
0 0
ram
Dit maakt echt niks uit. Over een paar weken is hij eerste spits. Ik ben ervan overtuigd dat ie het goed gaat doen daar. Samen met Doan is hij gewoon de beste van Groningen.
6 -4
Cohiba
Wat een reacties weer zeg. Cassiera komt wel bovendrijven.
11 -4
KleinMiljoen
Cassierra komt gewoon tekort voor Ajax. Is niet erg, wel jammer
7 -7
Rsv
Dat is niet best
1 -2
433metdepuntnaarlinks
We kunnen speculeren wat we willen, allerlei drogredenen en theorieën bedenken waarom Buijs Cassierra wil naaien, maar we kunnen ook gewoon aannemen dat het klopt wat hij zegt. Ik denk dat het grootste deel Groningen niet volgt, ik neem aan dat Cassierra dus inderdaad een beetje worstelt met fitheid en dat dat ook de reden is dat van Weert nu speelt.

Die achterdocht van sommigen, Buijs begint aan zijn eerste job als trainer, die zal echt wel willen dat iedereen fit is en dat de beste 11 beginnen. Die gaat echt niet een persoonlijke vendetta voeren tegen een speler die hem flink wat goals zou kunnen bezorgen. Ik denk dat de meesten wel het gevoel hebben dat Cassierra beter is dan van Weert dus dan lijkt fitheid me een goede reden om alsnog voor van Weert te kiezen. We gaan het zien, als Cassierra niet of nauwelijks speelt na 10 potjes dan is er misschien wat mis, maar ik denk dat Cassierra binnen no-time zijn kansen gaat krijgen. Buijs zal echt wel willen winnen hoor!
8 0
Spuit11
Haha! Trol alert in 3, 2, 1, .... Hoi Boer! Hoi Ajaxdordt!
1 -11
Stuyvesant
Hoi Spuit11!
0 0
Boer
Gronings publiek is erg kritisch. Ze missen bij Cassierra inzet en Torinstinct. Vinden hem slappe hap. Tot dusver zeker geen versterking. Andere aanvallende reserves maken op aanhang meer indruk. Mogelijk mist Cassierra energie als gevolg van zomergriepje.
4 -13
PvLvD
Alsof het publiek bepaald??
0 0
Minsc
Publiek bepaald nooit, bepaalt wel eens.
0 0
Pauw
Hebben de Groningers goed gezien. Te vrijblijvende houding.

Dolberg vind ik in zekere zin vergelijkbaar
4 -4
Michelinho
Dolberg toonde voor zijn blessure al wat meer gif en lijkt nu op dezelfde voet verder te zijn gegaan. Wat Cassierra betreft eens. Het verschil tussen die twee vind ik echter dat Dolberg flegmatiek is en Cassierra nonchalant.
0 0
Spuit11
Wat een onzin. Danny Buijs, ex Feyenoorder, dat is de reden waarom hij een Ajacied niet opstelt. En als show verzint hij een excuus om Mateo niet op te stellen. Niet fit genoeg. Die gozer knalde er op los afgelopen seizoen.
5 -12
Truth
Oh ja... Daarom stelde Bosz ook geen Ajacieden op bij ons, natuurlijk..... Wat een giller zeg
0 0
MosesD
Hahahaha Spuit11 indeed.......
1 0
ram
Hahaha....! Laat me even bijkomen, wacht even... Okay gaan we weer: Hahaha!
2 0
Boer
Hahahaha. Ik heb het nog even nagezocht 18 goals in 29 wedstrijden in de eerste divisie bij de koploper. Die Van Weert maakte er 12 bij de nummer 12 van de eredivisie. Ik denk niet dat Cassierra een veel productievere spits is. Als hij bij een superaanvallende ploeg als Jong Ajax in een veel zwakkere competitie niet verder komt dan 18 goaltjes geeft dat te denken.
5 -5
Jelephi
Haha jij doet je naam wel ere aan zeg. Wat een gelul.
4 0
NouridolbergNeres34
Cassierra word gewoon eerste spits , die jongen is veel te goed om te banken daar.
Had hem eerlijk gezegd liever bij ons gehad ipv huntelaar.
3 -12
Minsc
Ha ha ha, goeie!
0 0
Web
Ten Hag gaf zelfs Siem de voor keur, dit zegt genoeg.
1 -2