'Mooie stadions, veel publiek, fantastisch'

BVeenstra, 20-07-2018 om 11:50, 8931 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Trainer Michael Reiziger heeft veel zin in het nieuwe seizoen met Jong Ajax. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg een goede voorbereiding kent, ook al is het af en toe wat rommelig door de vele afwezigen. Veel spelers zijn namelijk actief bij de voorbereiding van het eerste elftal.

Op dit moment moet Reiziger het dan ook doen met een klein groepje. Teun Bijleveld, Ché Nunnely, Sebastian Pasquali, Robin Schouten, Nicolas Kühn en keeper Dominik Kotarski zijn nog aanwezig van het kampioenselftal van vorig seizoen, maar de meesten waren met Ajax in Engeland. 'Natuurlijk is dat inherent aan een Jong-elftal. Als het eerste op trainingskamp gaat, hebben zij spelers nodig. Dat is in andere jaren niet anders geweest', vertelt de coach bij Ajax TV.

Volgens Reiziger staat Jong Ajax er op dit moment goed op en daardoor kan de trainer dan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begint. Bovendien zijn er in de competitie veel clubs met de ambitie om te promoveren. Denk maar aan FC Twente, Roda JC, Sparta Rotterdam of NEC. 'Dat is alleen maar goed. Mooie stadions, veel publiek. Voor ons is dat fantastisch.'

In de Keuken Kampioen Divisie zijn er wel enkele nieuwe regels voor Jong Ajax. Zo mag Reiziger alleen maar spelers opstellen die niet ouder zijn dan 23 jaar en daarnaast mag Reiziger - wanneer Jong Ajax op maandag speelt - geen spelers gebruiken die in het weekend ervoor bij Ajax 1 zaten. 'Onze spelers zijn allemaal onder 23 jaar en we spelen vooral op vrijdag', maakt Reiziger zich daar niet druk om.

Reiziger hoopt op een nieuw kampioenschap, maar zoals elke jeugdtrainer hoopt hij vooral op ontwikkeling van zijn ploeg. 'Ook mentaal. Het gaat niet alleen om de leukigheid, je moet ook leren winnen. Dit is de laatste fase richting het eerste.'

Van €20,00 voor nog maar €12,50! De laatste exemplaren van het originele WZAWZDB-shirt!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankyD
Ik ben misschien niet zo ingevoerd als velen hier op AS en dit is een beetje off, maar is Michael op termijn trainers material om Ten Hag te vervangen? Ik krijg wel een aardige indruk van hem, is een echte Ajacied en ik zie het op de een of andere manier wel voor me. Ben benieuwd naar wat reacties.
0 0
Jari_held
We hebben nu ten hag... dus waarom reiziger niet? Maakt op mij een goede, relaxte indruk. Is een echte ajacied, weet met verschillende culturen om te gaan (zie hoe hij met cassiera bv omging). Spreekt zn talen en als ik hem over voetbal hoor klinkt het allemaal naar behoren!
0 0
Lagasj
Veel succes met jong dit komende seizoen.
1 0