Tagliafico: 'Voor mij persoonlijk fantastische ervaring'

BartVeenstra, 18-07-2018 om 15:30, 9679 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-linksback Nico Tagliafico kijkt met een persoonlijk goed gevoel terug op zijn eerste WK-deelname. Uiteraard waren de prestaties van het Argentijnse nationale elftal niet naar wens, maar voor de verdediger zelf ging er een wereld open, zo vertelt hij in gesprek met Ajax.nl.

Tagliafico maakte zijn WK-debuut tegen IJsland (1-1). 'Als je dan opkomt en het volkslied hoort, gaat er zoveel door je heen. Je denkt aan je familie, aan je vrienden, aan alles wat je de afgelopen jaren hebt gedaan om dit te bereiken. Kippenvel, absoluut', aldus de linksback, die wel van mening is dat Argentinië niet denderend gepresteerd heeft. 'Wij moeten minstens bij de laatste vier zitten en het liefst wereldkampioen worden. De druk is enorm. Maar voor mij persoonlijk was het een fantastische ervaring.'

Inmiddels is Tagliafico weer terug bij Ajax en bereidt hij zich tijdens het trainingskamp in Engeland voor op het komende seizoen. Dat Ajax zich wist te versterken met Dusan Tadic en Daley Blind maakt de Argentijn blij. 'Het zijn heel goede spelers. Ik heb Tadic zien spelen op het WK en Blind is natuurlijk een bekende speler van Manchester United. Ze brengen heel veel ervaring mee en dat heeft dit team wel nodig. Ik ben pas 25 en was al een van de oudsten. Het is fijn dat er oudere jongens bijkomen. De ervaren krachten - ik reken Matthijs (De Ligt, red.) dan even niet mee - praten en coachen meestal meer, en soms gooien ze er net even wat sneller de beuk in.'

Ook op persoonlijk vlak heeft Tagliafico enkele doelen voor het komende seizoen. Zo wil hij een goal of vier gaan maken en wil hij meer assists gaan leveren. Het belangrijkste blijft echter winnen met het team. 'Op 25 juli tegen Sturm Graz moeten we er staan. Ik heb weinig vakantie gehad, maar ik voel me uitstekend. Ik ben er klaar voor. Rusten kan later wel weer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Full prof !
Speelt hier nog jaren want Ajax gaat steeds beter spelen/betalen en gaat dan niet zo snel naar een andere club.
Want is gewoon niet interessant genoeg meer.
0 0
Ardoe
Baas! Zijn instelling is echt voorbeeldig.
0 0
MickS
Speelde geen onverdienstelijk WK, maar ben blij dat het team als collectief zeer zwak was. Zie Nico nog graag minimaal 2 seizoenen in ons shirt!
0 0
Kilum
Ik ben wel blij dat Argentinië geen al te best WK heeft gespeelt. Dan waren we deze topper waarschijnlijk kwijt geweest. Weliswaar voor een wereld bedrag. Maar ik zou niet weten wie we er dan neer moeten zetten. Ik vind Sinkgraven geen linksback en zie Blind liever LCV of op 6.
3 -2
Tinus
Als hij fit is, dan is Sinkgraven de beste linksback die we hebben na Blind vind ik. Fel op de bal, altijd een oplossing aan de bal en wordt positioneel steeds beter. Bovendien is hij ook nog snel.
2 -1
NuchtereHarrie
Ik zie wel op tegen de wedstrijd tegen Sturm Graz vanwege de nog niet (volledig) fitte selectie, maar man wat heb ik een zin in het nieuwe seizoen! Iedereen is zo positief over de ontwikkelingen de laatste tijd.
3 0
Bky
Was laatst een wedstrijdje van Sturm Graz te zien tegen Kapfenberger SV.

Je schrikt je dood van het niveau van Sturm Graz. Balletje gaat tergend traag rond, aannames zijn slecht, balletje wordt een beetje achterin rond getikt en Kapfenberger SV (geen idee waar dat vandaan komt) had het er niet moeilijk mee.
0 -1
Dooye
Haha net alsof Ajax de laatste wedstrijden zo goed heeft gespeeld. Vvsb hebben ze nog gewonnen maar de rest hield niet over. Zegt dus nog weinig lijkt mij alhoewel zij wel eerder beginnen met het seizoen. Ik heb wel aardig zin in het nieuwe seizoen zo met alle aankopen
1 0
Johnvanessen
Sturm graz is van belang. Dat tweeluik moet je winnen en daarna kunnen we als selectie groeien en groeien!
1 0
JordyAjacied
Ja ik heb ook echt een goed gevoel over het nieuwe seizoen, het gevoel van wij zijn nu als het goed is onverslaanbaar, de dubbel moet gepakt worden.
2 0