Willem II en RKC hopen op transfer De Jong

BVeenstra, 18-07-2018 om 07:15, 9357 views, Brabants Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Bij Willem II en RKC Waalwijk hoopt men dat Ajax-middenvelder Frenkie de Jong deze zomer een transfer gaat maken. In de wandelgangen worden bedragen tussen de veertig en vijftig miljoen genoemd en in Brabant klinkt dat als muziek in de oren. Willem II zou er dan ongeveer vier miljoen aan verdienen, terwijl RKC ruim twee miljoen ontvangt, zo meldt het Brabants Dagblad.

Toen De Jong in 2015 van Willem II naar Ajax vertrok wist de Tilburgse club een doorverkooppercentage van tien procent te bedingen. Omdat De Jong vijf jaar lang deel uitmaakte van de gemeenschappelijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk, is er een verdeelsleutel afgesproken: Willem II krijgt zestig procent, RKC veertig procent.

Het Brabants Dagblad gaat voor het gemak uit van een transfersom van vijftig miljoen euro. Met aftrek van de verplichte solidariteitsbijdrage (vijf procent) blijft er 47,5 miljoen euro over voor Ajax, 2,85 miljoen euro voor Willem II en 1,9 miljoen euro voor RKC Waalwijk.

Het geldbedrag voor de Brabantse clubs zal nog iets stijgen, want een groot deel van de verplichte solidariteitsbijdrage van 2,5 miljoen euro gaat ook naar die clubs. De Jong ging in 2005 spelen voor Willem II en in 2009 gingen de jeugdopleidingen van Willem II en RKC samen. In dat jaar was De Jong twaalf jaar en juist toen was het precies het jaar waarin de FIFA bij (internationale) transfers een opleidingsvergoeding toekent.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Welk mens met een normaal werkend verstand zou 50 miljoen voor Frenkie de Jong weigeren? Hij blijft sowieso geen 10 jaar bij Ajax. Volgend jaar is hij toch weg. Dan beter nu voor de jackpot en je tijd steken in een speler die nog wel een tijdje bij Ajax zal spelen. Frenkie zit met z'n hoofd al in Barcelona daar heb je weinig tot niks meer aan.
1 0
Knalpot
Nou okay verkoop maar dan.
1 -1
Joseph
Goede reden om volgend seizoen Suárez mee te nemen in de transfer.
1 0
Bky
El Mundo be like na dit bericht:

"IEDEREEN IN NEDERLAND HOOPT OP TRANSFER DE JONG!"
7 -1
w86
Transfersom 50 miljoen: 47,5 miljoen voor Ajax, 2,85 voor Willem II, 1,9 voor RKC en dan nog 2,5 miljoen in de solidariteitskas.

Ik weet wat er bedoeld wordt, maar het wordt wel zo onmogelijk opgeschreven door het Brabants Dagblad. Dat gegluur naar het betonvoetbal van PSV heeft echt gevolgen voor die mensen daar..
1 0
Champy
Ja inderdaad.

Je moet het echt een paar keer opnieuw lezen.
1 0
jollie18
Mooi voor die clubs maar ik hoop dat hij blijft
1 0
SoAFCA
Dat is bijna onmogelijj. Barcelona gaat wel overstag.
0 0
Joseph
Barca gaat zeker niet overstag, dat zou betekenen dat Barca de hoofdprijs gaan betalen, die is een stuk hoger dan 50 miljoen, dat gaan ze nooit doen..
0 -1
TheRiviera
Ongeacht het standpunt van Overmars weten we allemaal wel dat bij bedragen zoals 50 miljoen Ajax serieus gaat nadenken. Dit hebben ze meerdere malen aangegeven omdat ze NOG niet zulke bedragen kunnen weigeren. Maar zover ik weet heeft Barca nog geen officieel bod neergelegd waardoor Overmars nog moeilijk kan spelen. Als je continue blijft zeggen dat hij NIET TE KOOP is dwing je een club natuurlijk tot het uiterste. Als Overmars het slim speelt dan kan hij er meer dan 50 miljoen uithalen en andere bonussen zoals huur spelers of een huur constructie voor Frenkie of hij blijft uiteindelijk bij Ajax omdat Overmars het goed speelt.


Maar zodra er een officieel bod binnen komt van rond die prijs gaat de bal serieus rollen.
1 0
trodat4030
Overstag op de mededeling dat Frenkie 'Not For Sale' is? Prima!

Het is Ajax dat overstag moet gaan, als t aan barca lag hadden ze hem allang binnen..
0 0