Maduro: 'Juist dáár ga je geld aan verdienen'

BVeenstra, 14-07-2018 om 10:30, 17052 views, ELF Voetbal | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro vindt het voor Ajax een hele goede zaak dat de Amsterdamse club met Dusan Tadic en Daley Blind ervaren spelers binnenhaalt. Ook al betekent dat dat Ajax daarvoor diep in de buidel moet tasten. Zo betaalde Ajax voor Tadic zo'n elf miljoen euro, terwijl voor Blind minimaal zestien miljoen euro wordt betaald.

Maduro is van mening dat de Eredivisie veranderd is sinds de tijd dat hij zelf bij Ajax speelde. 'In mijn eerste jaren als profvoetballer had ik heel veel ervaren spelers om mij heen. Ik speelde bij Ajax met Maxwell, Tomás Galásek, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera… En dan heb ik het alleen nog over de verdedigend ingestelde spelers. Dat was de reden dat talenten als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart konden doorbreken', aldus Maduro, die inziet dat veel clubs nu nog maar twee of drie ervaren spelers hebben, in gesprek met ELF Voetbal.

De ex-Ajacied vindt dan ook dat Tadic en Blind hun transfersommen dubbel en dwars waard zijn. 'Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zullen tegen iemand als Blind opkijken. Een speler die meerdere keren kampioen is geworden in de Eredivisie en weet hoe de Eredivisie en internationaal voetbal in elkaar zitten', legt Maduro vervolgens uit. 'Hij en Tadic kunnen de kar trekken, waardoor spelers van negentien of twintig dat niet hoeven te doen. Die kunnen zich richten op hun ontwikkeling, zoals het hoort. Juist dáár ga je geld aan verdienen.'

Het volledige interview met Maduro lees je op de website van ELF Voetbal.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
het is nooit te laat als je tot inkeer komt , ook het nieuwe sponsor contract speelt hier mee .
0 0
JBxxx
Helemaal mee eens. De grote transferbedragen verdien je ook weer terug aan jonge spelers als de F. jong en de Ligt.
0 0
TheRiviera
Het nadeel is alleen dat Ajax dit nu past realiseert. Het is duidelijk een signaal dat veel mensen binnen het voetbal soms weinig verstand er van hebben. Het is gewoon schandalig dat meerdere supporters het belang van zo'n soort visie en beleid al eerder hadden voorzien dan de mensen die het voor het zeggen hebben bij Ajax. Daarbij hoop ik ook dat het niet een eenmalige scenario is voor de club. Dat ze volgend seizoen weer terug gaan naar de oude methode. Elk seizoen moet de selectie versterkt worden waar nodig om dominantie in de Eredivisie een garantie te maken. Dit levert prijzen en geld op en zal de club alleen maar goed doen.
1 0
Finidi en Nwanko
Hij was tijdens het wk bij de nos te gast. Vond het leuk om naar hem te luisteten. Heeft een eigen mening en visie, mooi!
2 0
DeKes
Wijze woorden.
1 0
Babangida83
Daar sluit ik me bij aan
0 0
makaveli
Denk dat vorig seizoen de ogen heeft geopend van Ajax.. na een succes in de el hebben we het niet voor elkaar weten te krijgen om het jaar erna Europees te spelen. Dit resulteert er in dat spelers weg willen omdat ze niet nog zo'n jaar willen. Als Ajax het met deze geld injecties voor elkaar weet te schoppen om 4 jaar achter elkaar kampioen te worden en daarmee CL te spelen. Heeft Ajax zoveel inkomsten weten te genereren dat lichtjaren voor ligt op PSV en Feyenoord. Ajax is verder bezig de allerbeste scouts binnen te halen die veel verschillende gebieden bestrijken. Waardoor er in de toekomst ook de beste talenten gespot worden. Als het goed gaat kan Ajax zo maar eens oppermachtig worden in NL. Er zijn nu geen excuses meer mogelijk als we missen ervaring.
0 0
Joseph
Voor de zuurpruimen van dit forum is dit hogere wiskunde, die zien alleen de hoge transfersom. Deze 2 spelers zijn goud waard voor Ajax, gisteren zag je weer hoe broos het kan zijn met talenten.
5 -4
JordyAjacied
Eindelijk iemand van buitenaf die het ook zegt, als wij weer titels behalen en ons plaatsen voor CL stroomt er weer meer geld binnen, en spelers verkopen zullen we altijd doen! En het spel werkt nu ook gewoon dat wij zoveel kunnen vangen betekend ook dat we meer moeten neerleggen, zo is de markt nu eenmaal!
3 0
Godenzoon24
Zo is het hedwiges!
0 0
Ajax27
En zo is het Maduro. De kar laten trekken door ervaren spelers die er staan, zodat broekies zich puur kunnen richten op de ontwikkeling
5 0
Mocrodammerr
Tegen Blind opkijken. o em gee!
2 -11
AlexIbarra
Hij is geen Arturo Vidal maar van alle eigen jeugd van de laatste 10 jaar heeft Daley het wel het verst geschopt. Hoop meegemaakt, wat prijzen gepakt, aardig gepresteerd met Oranje. Een jongen als Gravenberch zal meer tegen Blind opkijken dan tegen Donny of Labyad.

20 miljoen vind ik ook wat veel. We hebben echter genoeg geld in kas voor transfersommen maar zijn beperkt in de salarissen door onze lage begroting. Daarom is het haast onmogelijk om fitte spelers uit topcompetitie$ hierheen te halen, en zijn Blind en Tadic relatief goede deals.
0 0
Maxwell_5
Er was een tijd dat ik je helemaal gelijk zou geven. Maar Blind heeft vanaf zijn laatste jaar bij Ajax een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hij is voor mij allang niet meer die trage speler die het balletje meer dan eens onder of langs z’n voet zag gaan. Misschien wordt er niet naar hem op gekeken, zoals jij het waarschijnlijk interpreteert, maar de jonkies zullen zeker niet op hem neerkijken.
2 -1
foensai
Ik begrijp hieruit dat jij dus niet hebt geleefd in de Ajax jaren 92-96 waarin ook duidelijk werd dat ervaring nodig was met BLIND en Rijkaard etc. niet zo minachting naar Blind reageren Mocrodammerr.
3 -1
Mocrodammerr
Heb jij zojuist nou echt deze rare conclusie en vergelijking getrokken??? wauw! Daley vergelijken met Rijkaard.. ik ga er niet eens op in, sorry. nja één dingetje dan. zn vader speelde al bij Ajax. die is niet erbij gehaald.
1 -1
ajax4ever01
Kerel, nu praat je echt raar. Blind is voor Ajax een aanwinst. Met alleen maar puppies in het elftal win je geen prijzen.
7 -3
Mocrodammerr
Hou toch op man. beperkte speler binnenhalen voor max 21 miljoen. Hoezo kapitaalsvernietiging. en als ze hem binnen willen halen, zou ik niet meer dan 5 a 6 millie willen uitgeven aan hem. 2x zo duur als Tadic man, doe normaal!
1 -1
hallo1
Dat jij Blind liever niet hebt is aan jou.

Ik en het overgrote deel van de Ajacieden zijn blij met zijn terugkeer. Ervaren speler, goed in het positiespel, verdedigend staat hij positioneel vrijwel altijd op de goede plaats waardoor hij veel onderschept en hij is slim in duels waardoor hij nauwelijks in situaties komt waar hij eruit gelopen wordt of cruciale duels verliest. Daarbij is hij op een leeftijd dat hij topfit is en ook nog eens leiding zou kunnen geven aan ons elftal.

Jonge jongens zullen zeker zich willen optrekken aan gevestigde spelers als Blind en Tadic. Die hebben toch de PL meerdere jaren meegemaakt en weten wat er gevraagd wordt en wat er nodig is om daar te komen. Die inzichten zijn cruciaal voor een nonchalant elftal, dat Ajax het afgelopen jaar had.
4 -2
Mocrodammerr
Het gaat er niet om dat ik hem er niet bij wil hebben. Het gaat er mij om dat je 21mil uitgeeft aan een matige voetballer. Hij is allesbehalve topfit want hij loopt de 100m in 3 kwartier. Heb je hem wellis een sprintje zien trekken? dan lach je je toch krom? Blind is geen gevestigde speler want die zat een bankje warm te houden in manchester. Tadic daarentegen is wel een goede en belangrijke aankoop.
1 -2
hallo1
Blind is voor in de grote competities bij de grotere clubs een voetballer die meespeelt. Geen bijzondere speler, dat klopt, maar we hebben het hier over de Eredivisie. Voor dat niveau is Blind een meer dan prima speler die met zijn ervaring ook onze jonge jongens bij de hand kan nemen. Zijn gebrek aan snelheid kan hij verbazingwekkend goed compenseren door positioneel goed te staan. Noem de momenten eens op dat hij op snelheid geklopt werd in Engeland (ga daar eens op in en kom dus met echte argumenten in plaats van het ridiculiseren van Blind zijn snelheid)... Ik heb vrijwel iedere wedstrijd van Man Utd gezien en Blind heeft daar altijd zeer degelijk gespeeld. Ik zie in hem dan ook veel meer een LCV dan een CVM, ik zou iemand met meer dynamiek en draaisnelheid willen hebben op CVM (Frenkie dus).

Het bedrag is aan de hoge kant, maar daar geef ik nu juist hieronder (reactie van 10:39) volgens mij een aantal uitstekende argumenten voor waarom dat perfect te verantwoorden is. Daarbij liggen de spelers in de categorie 25-30 die bij Ajax willen voetballen en goed genoeg zijn niet voor het oprapen. Die zijn echt op één hand te tellen.
0 -1
Mocrodammerr
ik begrijp je argumenten maar ik blijf het er mee oneens. Behalve dat hij beter lcv moet spelen dan cvm.
1 -1
Mocrodammerr
daarnaast wil ik eraan toevoegen dat Ajax meer voor hem betaald dan toen hij verkocht werd. daarnaast zal Ajax hem niet verkopen voor de hoofdprijs want geen enkele club zal 30mil voor hem leggen. dus m.a.w. we maken verlies.
1 -1
BrandjeXL
Ben je penningmeester of supporter?
0 0
Ajax#1900
Wat een gare vergelijkingen allemaal. Alsof iemand snelheid met z'n fitheid te maken heeft. En alsof je een speler van Southampton met een speler van United kunt vergelijken. Tadic is volgens die logics geen gevestigde speler want die zou bij United op de bank zitten. Je verhaal gaat nergens over. Net als dat gelul over die 21 mln ipv 16 miljoen. Het is maar wat je wil lezen.
1 -1
Ajax#1900
Is heel logisch hoor, niet zo goedkoop scoren
3 -1
afcasven1995
Ajax heeft jarenlang veel geld verdiend met het winstmaken op talenten, daar worden nu de vruchten van geplukt.
1 -2
hallo1
Biedingen zomer 2017:
- Dolberg > 50 miljoen

Biedingen zomer 2018:
- Neres 30 miljoen
- Frenkie 40 miljoen
- De Ligt 40 miljoen
- (Ziyech 30 miljoen vraagprijs)

Ajax weet gewoon dat er een aantal spelers in de selectie bij een goede doorontwikkeling gewoon heel veel geld gaan opbrengen, dan mag je best eens wat meer uitgeven om in een aantal ervaren, stabiele krachten te investeren die voor meerdere jaren de kar kunnen trekken en onze talenten wat bij kunnen brengen. Dat zou het recept voor langdurig succes met aantrekkelijk voetbal moeten worden. In hoeverre Blind en Tadic voor meerdere jaren de leiding kunnen nemen is afwachten, maar ik heb goede hoop.
10 0
Suarez16_
Eens en als Tadic er voor zorgt dat Dolberg 10 intikkers krijgt en Blind er voor zorgt dat Frenkie verdedigend minder foutjes maakt door hem aan te sturen dan worden ze juist alleen maar meer waard. Een Kluivert of Wöber zouden dat niet doen omdat ze zelf nog maar tieners zijn.
5 -1
Rentokill
Precies, als je structureel spelers voor dat soort bedragen blijft verkopen kun je ook af en toe eens iets meer kopen dan alleen de talenten (Neres, Sanchez etc.)
6 0
jaapdijkemasted
juist
1 0