Maduro: 'Juist dáár ga je geld aan verdienen'

BVeenstra, 14-07-2018 om 10:30, 19363 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro vindt het voor Ajax een hele goede zaak dat de Amsterdamse club met Dusan Tadic en Daley Blind ervaren spelers binnenhaalt. Ook al betekent dat dat Ajax daarvoor diep in de buidel moet tasten. Zo betaalde Ajax voor Tadic zo'n elf miljoen euro, terwijl voor Blind minimaal zestien miljoen euro wordt betaald.

Maduro is van mening dat de Eredivisie veranderd is sinds de tijd dat hij zelf bij Ajax speelde. 'In mijn eerste jaren als profvoetballer had ik heel veel ervaren spelers om mij heen. Ik speelde bij Ajax met Maxwell, Tomás Galásek, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera… En dan heb ik het alleen nog over de verdedigend ingestelde spelers. Dat was de reden dat talenten als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart konden doorbreken', aldus Maduro, die inziet dat veel clubs nu nog maar twee of drie ervaren spelers hebben, in gesprek met ELF Voetbal.

De ex-Ajacied vindt dan ook dat Tadic en Blind hun transfersommen dubbel en dwars waard zijn. 'Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zullen tegen iemand als Blind opkijken. Een speler die meerdere keren kampioen is geworden in de Eredivisie en weet hoe de Eredivisie en internationaal voetbal in elkaar zitten', legt Maduro vervolgens uit. 'Hij en Tadic kunnen de kar trekken, waardoor spelers van negentien of twintig dat niet hoeven te doen. Die kunnen zich richten op hun ontwikkeling, zoals het hoort. Juist dáár ga je geld aan verdienen.'

Het volledige interview met Maduro lees je op de website van ELF Voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
het is nooit te laat als je tot inkeer komt , ook het nieuwe sponsor contract speelt hier mee .
0 0
JBxxx
Helemaal mee eens. De grote transferbedragen verdien je ook weer terug aan jonge spelers als de F. jong en de Ligt.
0 0
TheRiviera
Het nadeel is alleen dat Ajax dit nu past realiseert. Het is duidelijk een signaal dat veel mensen binnen het voetbal soms weinig verstand er van hebben. Het is gewoon schandalig dat meerdere supporters het belang van zo'n soort visie en beleid al eerder hadden voorzien dan de mensen die het voor het zeggen hebben bij Ajax. Daarbij hoop ik ook dat het niet een eenmalige scenario is voor de club. Dat ze volgend seizoen weer terug gaan naar de oude methode. Elk seizoen moet de selectie versterkt worden waar nodig om dominantie in de Eredivisie een garantie te maken. Dit levert prijzen en geld op en zal de club alleen maar goed doen.
1 0
Finidi en Nwanko
Hij was tijdens het wk bij de nos te gast. Vond het leuk om naar hem te luisteten. Heeft een eigen mening en visie, mooi!
2 0
DeKes
Wijze woorden.
1 0
Babangida83
Daar sluit ik me bij aan
0 0
makaveli
Denk dat vorig seizoen de ogen heeft geopend van Ajax.. na een succes in de el hebben we het niet voor elkaar weten te krijgen om het jaar erna Europees te spelen. Dit resulteert er in dat spelers weg willen omdat ze niet nog zo'n jaar willen. Als Ajax het met deze geld injecties voor elkaar weet te schoppen om 4 jaar achter elkaar kampioen te worden en daarmee CL te spelen. Heeft Ajax zoveel inkomsten weten te genereren dat lichtjaren voor ligt op PSV en Feyenoord. Ajax is verder bezig de allerbeste scouts binnen te halen die veel verschillende gebieden bestrijken. Waardoor er in de toekomst ook de beste talenten gespot worden. Als het goed gaat kan Ajax zo maar eens oppermachtig worden in NL. Er zijn nu geen excuses meer mogelijk als we missen ervaring.
0 0
Joseph
Voor de zuurpruimen van dit forum is dit hogere wiskunde, die zien alleen de hoge transfersom. Deze 2 spelers zijn goud waard voor Ajax, gisteren zag je weer hoe broos het kan zijn met talenten.
5 -4
JordyAjacied
Eindelijk iemand van buitenaf die het ook zegt, als wij weer titels behalen en ons plaatsen voor CL stroomt er weer meer geld binnen, en spelers verkopen zullen we altijd doen! En het spel werkt nu ook gewoon dat wij zoveel kunnen vangen betekend ook dat we meer moeten neerleggen, zo is de markt nu eenmaal!
3 0
Godenzoon24
Zo is het hedwiges!
0 0
Ajax27
En zo is het Maduro. De kar laten trekken door ervaren spelers die er staan, zodat broekies zich puur kunnen richten op de ontwikkeling
5 0
hallo1
Biedingen zomer 2017:
- Dolberg > 50 miljoen

Biedingen zomer 2018:
- Neres 30 miljoen
- Frenkie 40 miljoen
- De Ligt 40 miljoen
- (Ziyech 30 miljoen vraagprijs)

Ajax weet gewoon dat er een aantal spelers in de selectie bij een goede doorontwikkeling gewoon heel veel geld gaan opbrengen, dan mag je best eens wat meer uitgeven om in een aantal ervaren, stabiele krachten te investeren die voor meerdere jaren de kar kunnen trekken en onze talenten wat bij kunnen brengen. Dat zou het recept voor langdurig succes met aantrekkelijk voetbal moeten worden. In hoeverre Blind en Tadic voor meerdere jaren de leiding kunnen nemen is afwachten, maar ik heb goede hoop.
10 0
Suarez16_
Eens en als Tadic er voor zorgt dat Dolberg 10 intikkers krijgt en Blind er voor zorgt dat Frenkie verdedigend minder foutjes maakt door hem aan te sturen dan worden ze juist alleen maar meer waard. Een Kluivert of Wöber zouden dat niet doen omdat ze zelf nog maar tieners zijn.
5 -1
Rentokill
Precies, als je structureel spelers voor dat soort bedragen blijft verkopen kun je ook af en toe eens iets meer kopen dan alleen de talenten (Neres, Sanchez etc.)
6 0
jaapdijkemasted
juist
1 0