Swart: 'Zoveel haat en nijd, dat hoort niet'

JesseTH, 13-07-2018 om 18:45, 13272 views, RTV Rijnmond | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Sjaak Swart baalt ervan dat de supportersgroepen van Ajax en Feyenoord niet met elkaar overweg kunnen, zo laat hij tegenover RTV Rijnmond weten. Door de onderling haat mogen er geen uitsupporters aanwezig zijn bij de confrontaties tussen beide ploegen. Het clubicoon zelf kon het altijd goed vinden met de Rotterdammers.

'Natuurlijk was ik heel goed met de Feyenoorders', spreekt Swart alsof het een vanzelfsprekendheid is. 'Als we met het Nederlands elftal speelden, dan zaten wij met de Feyenoorders te kaarten, te biljarten en te dollen. Dan zaten de PSV'ers in de hoek en die hadden het over ons. Zo was het vroeger.'

Dat de supportersgroepen van Ajax en Feyenoord heden ten dage niet goed samengaan en er daarom geen uitsupporters aanwezig zijn tijdens de Klassiekers, stelt Mister Ajax teleur. 'Ik zou willen dat de supporters eens echt voor het voetbal kwamen. Er is zoveel haat en nijd tegen elkaar, van beide kanten. Dat hoort niet. Je moet supporter zijn van je club. Wat heb je eraan als ze hier niet in het Ajaxstadion mogen en Ajax niet in het Feyenoordstadion?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Merendeel van de supporters denkt er net zo over Sjaak. Het zijn weer eens een stelletje hersenloze randdebielen die zichzelf belangrijker vinden dan de overige 95% van de toeschouwers. Zet die groepen gewoon als vanouds in een weiland tegenover elkaar in hun eigen stupide wedstrijd en dat dan precies gelijktijdig aan de wedstrijd in het stadion. Grote rollen prikkeldraad er omheen en laat ze 't maar lekker uitzoeken. Dan worden ze het vanzelf wel een keertje zat.
1 -2
Michels
Misschien nog een soort van lotto bij de sigarenboer. Dan hebben wij er ook nog wat aan! Wie heeft "first blood", wie blijft het langste staan, wie wordt er als eerste met de grond gelijk gemaakt, welke groep het overall de beste score, enz... Vooral ook geen ambulances in de buurt van dat weiland laten komen (risico van het vak). Hogelijk zijn we dan over een jaar of 5 gewoon van al dat gespuis af! Nog 1 of 2 all-time-champions ofzo. Kunnen die het jaar daarop het ook nog tegen elkaar opnemen. Hebben we er nog 1. Die heeft ondertussen zo veel klappen moeten incasseren; die wordt ook geen 90...
0 -1
Dwergje48
Precies; kom gewoon voor het voetbal en doe normaal tegen elkaar! Sommige mensen vinden het leuker om andere clubs/supporters af te zeiken/in elkaar te slaan/whatever dan om hun club te steunen. Onbegrijpelijk.
5 -1
valentinodriessen
De haat van 10 jaar geleden was veel extremer. Die van nu stelt niks voor. Buiten wat puberale social media bedreigingen en termen is het vrij onschuldig en kinderachtig. De haat is ook minder geworden doordat het 'hooliganisme' niet meer echt hot is tijdens voetbalwedstrijden. En ook komen Ajax supporters (harde kern) weinig Feyenoordfans tegen en andersom ook niet. Vroeger was dat met uitfans wel het geval.
1 -1
AFCAMM
Dat stuk over de PSV'ers, die over ze praatten; prachtig. Dat bedrijfselftal heeft totaal geen geschiedenis, in tegenstelling tot Ajax en Feyenoord.
Sjaak heeft groot gelijk.

Mooi dat 'ie in Rotterdam gewoon applaus kreeg bij de signeersessie. Zo hoort het.
8 -1
hallo1
Nou ja, PSV is ook gewoon een prima Nederlandse club. Ik heb een hekel aan het voetbal dat ze spelen maar ze hebben het als provinciale club gewoon knap gedaan de afgelopen 20 jaar. Voornamelijk overigens door falend beleid van Ajax zelf.

Ik snap sowieso de haat over en weer niet. Overigens is het vaak zo dat Feyenoorders en PSV'ers Ajax veel meer haten dan Ajacieden hen. Toch een beetje het verhaal van het B-merk dat zo graag het A-merk aanvalt.
3 0
Ajacied33
Op VP vinden de Psvers het prachtig dat wij Ajacieden hun provincialen noemen. Dat doen ze het zogenaamd goed.....Wat een rot club vind ik dat zeg, echt om te kotsen gewoon. Voor mij is er maar 1 club, de rest, en heb het over NL, is echt helemaal niks.
0 0
AFCAMM
Ze hebben het absoluut prima gedaan. Al 30 jaar zelfs. Maar in vergelijking met clubs als Ajax, Feyenoord of Sparta is het gewoon geen mooie club. Haat koesteren jegens clubs vind ik sowieso een raar iets. De haat die men voor Ajax voelt heeft inderdaad vooral te maken met de grootsheid van Ajax.
1 0
hallo1
Ik vind PSV een minder mooie club dan Feyenoord, maar kan niet zeggen dat het gewoon geen mooie club is. Je hebt in Nederland veel clubs met een eigen uitstraling en juist die verschillen kan ik wel waarderen. Alleen Excelsior heeft geen enkele uitstraling, maar die voeren overigens een waanzinnig goed beleid met het armtierige potje geld dat ze hebben.
0 0