TG: 'Adidas merkt Ajax als wereldtop aan'

BVeenstra, 13-07-2018 om 08:50, 30208 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij Adidas heeft men Ajax als wereldtop aangemerkt en in hetzelfde rijtje als Real Madrid, Juventus, Manchester United, Bayern München en de nationale teams van Argentinië en Duitsland geplaatst. Dat schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. Ajax verlengde het contract met Adidas met zes jaar - ingaande per 1 juli 2019 - waardoor er nu een verbintenis is tot de zomer van 2025.

Adidas betaalt bijna vijftig miljoen euro aan Ajax en daarmee is het kledingmerk niet alleen kledingsponsor, maar ook hoofdsponsor naast de andere hoofdsponsor Ziggo. Ajax vreesde lange tijd dat Adidas besloot de samenwerking op te zeggen, omdat het Duitse sportmerk alleen nog maar voor absolute A-merken wil betalen. Zo werden de aflopende contracten met Schalke 04, Olympique Marseille en AC Milan niet verlengd.

In Nederland speelt ook Feyenoord in Adidas, maar dat betreft een ander soort samenwerking. Adidas geeft Feyenoord namelijk het alleenrecht op de verkoop van het goedkoop bij Adidas ingekochte Feyenoord-tenue aan de fans. Zodoende gaat die winst naar Feyenoord. De Ajax-outfit wordt door Adidas wél aan sportzaken geleverd, zo schrijft De Telegraaf.

Om dat te bewerkstelligen maakt Adidas jaarlijks ongeveer acht miljoen euro over naar Ajax. Dat is een hoger bedrag dan PSV (Energie Direct) en Feyenoord (Qurrent) van hun hoofdsponsors ontvangen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nap3000
helaas betalen ze niet alsof Ajax een Man United is
0 -2
Ajax#1900
Joh.... Dit is echt AS in het een notendop.
2 0
nap3000
'Bij Adidas heeft men Ajax als wereldtop aangemerkt en in hetzelfde rijtje als Real Madrid, Juventus, Manchester United, Bayern München en de nationale teams van Argentinië en Duitsland geplaatst'

Dus is t dan raar dat ik die opmerking plaats?

Jij bent AS in een notendop, want je hebt nogal moeite met begrijpend lezen.
0 -1
Middenweg401
Hopelijk houdt dit in dat het Ajax tenue niet in een jaarlijks standaard stramien hoeft te worden geduwd?
Ajax zou altijd witte strepen moeten krijgen, een witte broek, en echte Ajax sokken ipv standaard Adidas produktjes.
Zal niet zo zijn, gezien het lelijke standaard uniformpje van dit jaar.
1 0
Johnnie
Ajax is financieel echt fantastisch bezig. Lopen op dit gebied lichtjaren voor op de concurrentie. Nu sportief nog een structureel aansluiten bij de sup-top van Europa zoals Benfica, Porto, Napoli etc..
9 0
koenos1
Structureel inderdaad, want in principe hebben zij het niet beter gedaan dan Ajax in Europees verband (afgelopen 2 jaar)
1 0
Michelinho
Porto 34 pt, Napoli 27 pt, Benfica 21 pt.
Ajax 23,5 pt, dus jouw bewering gaat alleen voor Benfica op en da's ook de enige van die drie die lager dan top 20 staat.
Subtop is voor mij toch wel minstens #'s 11-20.
2 0
Johnnie
Over het algemeen doen deze clubs het beter dan Ajax op Europees gebied. Tijd dat Ajax die richting ook op gaat om je steeds verder te ontwikkelen.
0 0
Afca85meer
De Pr machine van het bestuur staat weer aan. Er wordt net gedaan alsof het een werelddeal is. Als je gelooft dat we hiermee bij Adidas in de hoogste categorie zitten ben je naïef. Deze partijen doen namelijk alles op basis van cijfers. Man Utd krijgt bijv. net iets minder dan 10 miljoen per jaar maar ook nog 20% over de verkoop. De laatste schatting is dat ze daar ook nog 50 miljoen per jaar mee verdienen. Dat deel hebben wij nu verkocht.

Wij zijn de grootste club in Nederland en genieten nog steeds aanzien in het buitenland, tegelijkertijd kunnen we qua sales echt niet mee met de grote jongens. Qua brandwaarde staan we momenteel op plek 38 van de wereld en zijn we in 2 jaar tijd flink gezakt. Daarnaast is de deal een kleine verbetering van wat het al was.

Begrijp me niet verkeerd, dit is voor ons een top deal. We zijn (en waren) de club in Nederland met de beste shirt-deal en blijven dat. Tegelijkertijd als ik de Telegraaf moet geloven is er een wonder verricht. Sterker nog, Adidas heeft een deal gesloten op een punt waar onze waarde relatief laag is. Als wij de komende jaren weer uit onze schulp kruipen met prijzen zijn zij de lachende partij met hun lange contract en stijgende waarde/Shirtverkoop.
3 -7
Cruijfiaans
Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar dit klopt voor geen meter..
Man U heeft een 10 jarig contract met Adidas twv 950 miljoen euro, oftewel, 95 mil per jaar.
Als ze 50 miljoen zouden ophalen met 20% van de omzet, dan zou de totale omzet 250 mil moeten zijn. Bij een gemiddelde shirtprijs van €70 zijn dat zo'n 3,5 mil shirts. Ze verkopen er rond de 1,5 mil..

Maar goed, verder versterkt dit je punt natuurlijk wel alleen maar. We krijgen minder dan een 10e deel van wat Man U ontvangt. Van Ajax zijn geen cijfers bekend, maar in 2013 werd er geschat dat Ajax 60.000 shirts per jaar verkoopt. Ruime schatting zijn dat er nu maximaal 100.000. Dan is een 10e deel toch niet zo'n slechte deal?
2 0
Ajax#1900
Het is ook gewoon een goede deal. Maar blijkbaar zijn er weer mensen die een scheve vergelijking willen trekken zodat ze even iets negatiefs kunnen zeggen. Zo gaat dat hier helaas.
1 0
ajaxxcied4life
Kennelijk inderdaad. De zurigheidsgraad is weer eens ongekend. Motdorie nuet te filmen.
1 0
chrisjuhhh
Wat een vergelijk zeg .
Tussen een Opel en Mercedes beide goed maar meer verkoop wereldwijd die Mercedes .
MU is de grootste merchandise ter wereld van alle Voetbalclubs .
4 0
Johnnie
Geef het tijd, Ajax komt er wel weer aan. Is ook niet heel raar dat wij niet in de hoogte categorie zitten want onze competitie is niks vergeleken met de rest van west-Europa. Wanneer Ajax een paar jaar achter elkaar tot de kwart-finale van de Europa League komt stijgen we weer. Wordt het ook steeds aantrekkelijker voor spelers zoals Tadic om voor Ajax te ballen.
0 0
Bacta
Word tijd dat de alleen heersing van Ajax in de Eredivisie eens gaat starten.
3 0
Labrador
En dan met 25 punten voorsprong op de nummer 2.
1 0
Redrum
Ja dat hangt wel van psv af ook natuurlijk. Ik heb geen idee wat ik daar van moet verwachten volgend jaar met die van Bommel. Sowieso lijkt het me wel onmogelijk dat ze nog een jaar zoveel geluk hebben.
1 0
Ajacied33
Van Ginkel gaan ze in ieder geval niet huren. Die is er 7 tot 8 maanden uit. Hoop dat ze Lozano, Zoet en Arias nog kwijtraken. Wij moeten sowieso naar onszelf kijken. Je MOET dit jaar kampioen worden
1 0
Ajaxbrl
De komende jaren zijn voor ons! Kan niet anders!
1 0
Redrum
Daar wordt nu hard aan gewerkt.
1 0
DaniAjax
Die passage over Feyenoord is echt genieten, haha.

Dit co-hoofdsponsorschap zal ook betekenen dat we volgend jaar exclusievere shirts krijgen?

Prima deal, goed werk.
3 0
Afcatobias
Ik hoop nu dat we bij die grotere clubs en landen staan dat we niet van die simpele tenues krijgen zoals het uit tenue van dit jaar maar dat ze nu echt iets gan ontwerpen voor ons zoals bij de grotere clubs en landen.
0 0
Youri08
Het merk Ajax is nog steeds wereldtop
1 -1
RedFeather
Als we categorie Tagliafico, Blind, Tadic, Ziyech blijven kopen en talenten als Onana, Ligt, Frenkie, Beek en Dolberg blijven opleiden maak je die status ook volledig waar.
11 0
Pheadrus
Heel goed beschreven. De spijker op zijn kop.
0 0
afcasven1995
Onderweg om het Bayern van Nederland te worden.
3 0
Rudolph J
Nu nog die kwalificatie waarmaken, op het veld, en buiten het veld.
2 0
Bky
Al spelen we in een pimpelpaars uit shirt, met zulke bedragen maakt dat niet uit, want het zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld een Tadic in dat pimpelpaarse shirt speelt.
4 0
RaynoFischer
Haha precies liever Tadic in een pimpelpaars shirt dan een Duarte in een mooi strak zwart met rood bijvoorbeeld ;)
1 0
RusselWestbrook
AC Milan geen A-merk meer, Ajax wel.

Jeetje.
1 0
Stuyvesant
AC Milan mag de komende twee jaar niet Europees spelen i.v.m. overtreding Financial Fair Play. Denk dat dat ook mee speelt.
0 0
RusselWestbrook
Ah, dat is waar ook. Heb je een goed punt.
0 0
Rentokill
Idd. Ik kan me voorstellen dat Adidas ook voor Ajax koos op basis van verleden. Dat verleden heeft Milan toch zeker ook. Misschien heeft het toonaangevende karakter dan invloed? (jeugdopleiding/spelopvatting)
0 0
Redrum
Ik denk dat Adidas ziet dat Ajax goed bezig is en verwacht dat ze de komende jaren in ieder geval in Nederland de beste zullen zijn. Op basis daarvan sluiten ze deze deal. Aan Ajax om dat waar te maken en ik reken erop dat dit ook gaat gebeuren.
0 0
jstratingg
Grootste van het land telt denk ik vooral mee
1 0
Jessey1981
wat hebben wij eigenlijk toch een mooie club he ! :) geweldig hoe de naam Ajax nog steeds aangemerkt word als Top club , mogen we met zn alle best trots op zijn!
1 0
Bjorn
Het sponsorbedrag neemt dus een klein beetje toe (iets meer dan een miljoen per jaar). Omdat we al zeer hoog in de boom zaten voor Nederlandse begrippen is dat denk ik niet heel schokkend. Mooie opwaardering.

Desalniettemin prima deal voor de toekomst.
1 -2
AFCAsphere
Ik snap niet waarom je hier twee downvotes voor krijgt, maar oké. Het klopt dat dit niet een hele bijzondere upgrade is. Verder een prima deal hoor, maar ik wacht met smart tot New Balance komt om ons voor 12-15 miljoen p/j over te nemen.
0 0
trodat4030
Nou, dan ken je dus (minstens) mooi wachten tot 2025 ;)
0 0
AFCAsphere
Hoeft niet per se, zo'n contract kan volgens mij gewoon afgekocht worden. Daar moet de nieuwe shirtsponsor (of Ajax) dan wel veel voor betalen, maar wie weet vinden zij het wel waard. Stel wij maken de komende 4 seizoenen een enorme groei door, door elk seizoen kampioen te worden en structureel de kwartfinale van de Europa League te bereiken, of te overwinteren in de Champions League, dan krijg je veel exposure. Dan wordt het voor een merk als New Balance of Under Armour interessant om je te sponsoren, omdat Adidas vergeleken met de absolute top een redelijk laag bedrag betaald.
0 0
Ajacied33
Mooie sneer naar Rotterdam, al tellen ze natuurlijk niet mee. Toch leuk dat Ajax als wereldtop wordt gezien. Twee gerenommeerde topclubs als Milan en OM worden zo niet meer gezien door Adidas
1 0
Dwergje48
Geef ons dan wat meer centjes.
0 0
Duif63
Geen woord van kritiek meer dus op Adidas, haha. Topdeal dit.
2 0
Daniii
Ik vind die shirts van Adidas soms echt kapot lelijk, maar door zo'n artikel worden ze plots toch een stuk mooier hahaha.
0 0
luiszwaaris
Is toch zieekkk
0 0
Tscheu
Top!
0 0
driesterren***
En de kassa rinkelt weer voor Ajax! Nu nog goed nieuws over blind!
0 0
Web
Heerlijk dit te lezen, nu ook maar eens waar maken op het veld.
Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt, hopelijk vandaag groen licht over Blind
En het seizoen mag van mij beginnen.
2 0
DeWijsneus
Duh
0 0
Redrum
Ja dat zegt toch wel wat over de naam van Ajax, die blijkbaar nog steeds goed is ondanks alle ellende van de afgelopen jaren. Complimenten ook aan de directie die hier natuurlijk wel medeverantwoordelijk voor zijn.
1 0
FWAjacied
Hard gelachen weer om de deal te omschrijven als een 'huzarenstukje'. Als Ajax de assistent-trainer van VVV-Venlo C2 binnen zou halen, zou de Telegraaf, Mike, het nog omschrijven als een huzarenstukje, fantastische deal en wereldwonder.
0 -3
MisterAFCA
Hij heeft z’n kliks toch nodig... op twitter stond er zelfs BREAKING voor... denk je verdomme dat Daley komt krijg je sponsornieuws....
3 -1
bollejan1
Inderdaad,allemaal leuk en aardig maar de wereldtop krijgt gewoon 100 miljoen per jaar. 8 mil per jaar wereldtop noemen is natuurlijk een lachertje. We kregen 10 jaar geleden bij de vorige deal met Adidas ook al dit bedrag,of nog meer zelfs inclusief bonussen. Dus we gaan er niet eens op voorruit en met inflatie meegenomen zelfs achteruit.
1 -1