Bakker: 'Het liefste eerste back natuurlijk'

NielsE, 11-07-2018 om 18:57, 8084 views, Voetbal Inside | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Mitchel Bakker heeft in gesprek met Voetbal Inside vooruitgeblikt op het aankomende seizoen. Het aanstormende talent hoopt tijdens de komende jaargang niet alleen zijn debuut te gaan maken voor de hoofdmacht, maar wil zelfs met Nicolás Tagliafico gaan strijden om een basisplek. 

'Tot nu toe gaat het prima', begint Bakker. 'Ik train veel met het eerste, en ik wil het liefste eerste back worden natuurlijk. Maar Tagliafico is er ook. Ik probeer gewoon mijn best te doen. We gaan het wel zien. Ik heb wel wat wedstrijden van Tagliafico op het WK gezien, daar staan natuurlijk allemaal goede tegenstanders. Dat is een ander niveau. Dat is mooi om te zien. Voor hem (Tagliafico, red) zou het mooi zijn als hij door zijn goede prestaties op het WK een transfer maakt, en voor mij natuurlijk ook wel.'

Bakker zat al wel een aantal keer bij de wedstrijdselectie van Ajax, maar debuteerde tot nu toe nog niet in competitieverband. 'Ik wilde er natuurlijk wel inkomen, maar ik moest even wachten. Ik hoop dit seizoen mijn debuut te gaan maken. Ik heb al wel een aantal warming-ups gedaan. Het is niet anders, ik ga dit seizoen er gewoon keihard voor werken en we zien het dan wel.' De jonge linksback blijft rustig onder het feit dat hij zijn officiële debuut nog niet gemaakt heeft. 'Ik denk dat ik er vooral vaak bij zat, omdat ik goed presteerde bij Jong. Ik heb het er niet met de trainer over gehad waarom ik nog heb ingevallen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ziz0u.
en voor t gemak even sinkgraven vergeten, die (mits fit) nog beter is dan tagliatelli
2 -1
eros
Het liefst zie ik hem nog lang niet debuteren!
Bakker heeft zeker talent, maar het is geen de Ligt. of Frenkie. Op dit moment is hij er nog lang niet klaar voor.
Eerst Tagliafico nog minimaal een jaar.
Dan een jaar of 2 á 3 een ander aan trekken en Bakker verhuren aan een subtopper als Vitesse, AZ, Heerenveen of Groningen.
En als hij 21 a 22 jaar is, is hij er klaar voor.
0 -4
talent020
Bakker moet zich gewoon richten op een plek in Jong Ajax en proberen om zijn debuut te maken, Tagliafico vertrekt wss na komend seizoen en dan moet hij zorgen dat hij er staat,
3 0
TheRiviera
Het is zonde om te zien hoe het jong talent zichzelf regelmatig overschat en blinde ambitie heeft i.p.v dat ze realistische doelen voor zichzelf zetten. Als je nu al er al vanuit gaat om eerste keus voor de linksback positie te worden zal de teleurstelling des te groter zijn wanneer je dit niet haalt.
2 0
ajaxinho
Soms vraag ik me af wie de spelers mediatraining geeft: Ajax of zijn zaakwaarnemer.
0 0
Oudegarde 126
Inderdaad... wat een mannetje en of tagliafico ff oprot want ik ben al 18... heeft 15 wedstrijden in Jong gespeeld... 1136 minuten = 12.6 wedstrijden..

Jong Ajax 15 - 2 3 - - 1.136'

Volgend jaar loopt zijn contract af en kansloos jongens. Kereltje al verpest want zaakwaarnemer een zekere M. Raiola.... Kluivert, Donnarumma...

Volgegeten pizza hok... hoop dat ie ff naar Mokum komt... we zijn Mino kleiiin beetje zat..
1 0
jaripettersson
Wat ga je doen als hij naar Mokum komt?
0 0
Joseph
contract loopt komende zomer af, geen minuten dus voor deze Raiola jongen.
1 -1
Professor
Bakker komt nu zowel tactisch als technisch nog teveel tekort om al eerste back te worden. Eerst maar eens een jaartje Jong Ajax en dan weer verder kijken.
4 -1
flasher93
Tagliafico is natuurlijk eerste back. Daarachter zijn spelers zoals Wöber/Sinkgraven die daar kunnen spelen, maar zelf op een andere positie liever spelen en/of beter zijn. Bakker is hoe dan ook 2/3de linksback en zal eerste back zijn bij jong ajax. Hier kan hij een vol seizoen spelen, soms op de bank bij een, wellicht wat beker wedstrijden of wedstrijden (te ver voor uit al, groepsfase CL/EL bij veilige stand). Verder moet hij het doen met invalbeurten en jong ajax en dat is prima voor een jongen van 18. Maak me wel beetje druk om Riola, zijn zakenwaarnemer begrijp ik.
4 0
Toekomst1900
Voor hem zou een transfer mooi zijn? Man man man! Bakker steekt dus zo in elkaar. Als die het ff goed doet bij Ajax is ie weg!!
2 -2
DavidFerr
Bekijk de video maar dan kun je ook de nuance in die uitspraken zien.
1 0
Chesterson93
Lees jij wel correct?
1 0
Toekomst1900
Ik lees inderdaad dat Bakker hoopt dat Taglifico er vandaar gaat, vanwege een goed WK, zodat hij er komt te staan.. half jaar bij Ajax..
1 -1
FlyingDutchMan
Doh, het is er ééntje van Mino..
2 0
Piejotter
Het is een goede instelling als een speler wil spelen en niet alleen maar op de bank zitten zeker niet als je jong bent. Daarom is verhuren voorlopig voor hem de beste oplossing.
0 0
DeKenner
Ik had nog helemaal niet nagedacht over de optie om Bakker te verhuren, maar dat kan een hele goeie zijn! Ligt er wel een beetje aan hoe goed hij het deze voorbereiding doet. Met Nico als eerste optie, en een hopelijk snel weer fitte Sinkgraven als back up is de LB positie in principe goed bezet. En als Blind komt is dat in noodgevallen ook nog een optie als LB. Dan kan ie beter elders een jaartje minuten maken in de eredivisie. Alleen vraag ik me wel af welke opties we nog hebben op LB in Jong Ajax en o19? Daar moet natuurlijk ook nog iemand opgesteld kunnen worden.
0 -1
DeKenner
Ik had nog helemaal niet nagedacht over de optie om Bakker te verhuren, maar dat kan een hele goeie zijn! Ligt er wel een beetje aan hoe goed hij het deze voorbereiding doet. Met Nico als eerste optie, en een hopelijk snel weer fitte Sinkgraven als back up is de LB positie in principe goed bezet. En als Blind komt is dat in noodgevallen ook nog een optie als LB. Dan kan ie beter elders een jaartje minuten maken in de eredivisie. Alleen vraag ik me wel af welke opties we nog hebben op LB in Jong Ajax en o19? Daar moet natuurlijk ook nog iemand opgesteld kunnen worden.
0 0
Jornnn
Het zou voor Bakker niet best zijn als Nico vertrekt. Dan komt er namelijk iemand anders voor in de plek. We MOETEN namelijk kampioen worden en dit gaat niet met talenten die niet perse iets toevoegen.
5 -1
jaripettersson
Ik krijg steeds meer de indruk dat supporters denken dat succes gekocht moet worden. Uitgangspunt is je eigen spelers opleiden, daar moet de nadruk op liggen. uiteraard ook goed inkopen, daar niet van, maar de nadruk moet toch liggen op waar Ajax het van moet hebben en waar Cruijff zich hard voor maakte.
2 0
wt4ajax
Cruijff legde de nadruk altijd op het eerste elftal en dat daar de hele club op moet worden afgesteld. Als je bepaalde kwaliteiten niet vanuit de jeugd in je elftal kan brengen dan moet je die aankopen.
0 0
jaripettersson
Exact.
0 0
ibrAjax
potentiële basis speler van Ajax 1
4 -3
Piejotter
Spijt me te zeggen maar (voorlopig) zie ik Mitchel Bakker niet geschikt voor het eerste ook niet voor invalbeurten. De laatste wedstrijden bij Jong Ajax en later de oefenwedstrijden kon hij me geen moment bekoren. Hij laat teveel steekjes vallen om het zomaar eens te noemen.
3 -4
mistermiyagi
Wat een gelul die gast is 18!
Hij moet juist leren van zijn fouten (al vind ik hem prima spelen)
Gewoon je debuut maken en Tagliafico vertrek na dit jaar vast en zeker.
3 0
Loek14
Zou wat zijn als Tagliafico naar 6 maanden hem er al weer uit peert
2 0
jaripettersson
Ajax is voor sommige spelers duidelijk een prima springplank. Die gasten heb je nooit lang, maar het is toch fijn dat ze er zijn.
1 0