'Thuis ook dingen van F'noord in de kast staan'

BVeenstra, 11-07-2018 om 11:35, 12517 views, RTV Rijnmond | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Sjaak Swart is woensdagmiddag in een boekhandel in Rotterdam, ja u leest het goed, te gast om zijn boek Sjaak Swart 80 te signeren. Ondanks de rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam (lees: Ajax en Feyenoord) hoopt Swart op een hoge opkomst van het Rotterdamse publiek, zo vertelt hij bij RTV Rijnmond.

'Ik heb met veel Rotterdamse jongens gespeeld', steekt Swart van wal. 'Met Coentje (Moulijn, red.), Willem van Hanegem, Wimpie Jansen en Cor Veldhoen. Noem ze maar op. Ik ken hen allemaal heel goed. Jammer dat een aantal van hen is overleden. Coentje was mijn maatje. Ik kon heel goed met hem opschieten.'

Swart heeft goede herinneringen aan Rotterdam, zo vertelt hij. De oud-speler van Ajax zat een jaar in dienst in Rotterdam en dan ging hij in de havenstad vaak naar vrienden of een café. Ook over het veld in het stadion van Feyenoord is Swart lovend. 'Een mooi stadion. Daar lag vroeger het beste veld wat er was. Ik weet niet of dat nu nog steeds zo is, omdat ik daar niet meer op kom. Het veld was toen kortgeschoren. Ik mocht dan als eerste het veld op. Dat was prachtig.'

Dat Swart een ras-Ajacied is, hoeft volgens hem niet te betekenen dat het boek over zijn persoon niet in de boekenkast van een Feyenoorder neergezet kan worden. Er staan immers ook anekdotes over duels met Feyenoorders in. 'Ik heb thuis ook dingen van Feyenoord in de kast staan.'

In het verleden bleek al dat Swart absoluut geen haatgevoelens heeft jegens Feyenoord. Zie hieronder een video waarin hij het clublied van de Rotterdamse club zingt (link voor app-gebruikers).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Feyenoord is op zich gewoon een mooie club, met een mooie geschiedenis. Zonder die club was onze geschiedenis ook anders en mogelijk minder mooi geweest. Het zijn alleen de supporters waar ik weinig mee kan. Die zijn tegenwoordig zo extreem verongelijkt... Collectief minderwaardigheidscomplex. Want wij zijn groot en zij niet (meer). Vrijwel alleen maar bezig met onze club. Wij zien een kampioenschap als een succesvolle afsluiting van een seizoen. Zij vinden het een succesvol seizoen als Ajax niet kampioen wordt.

Er zijn geen clubs waar ik echt een hekel aan heb. Maar die club uit Eindhoven vind ik helemaal niets. Een bedrijfselftal zonder geschiedenis.
0 0
Dennis1964
Nou ik niet, ja een aansteker maar die kan net zo goed van psv zijn.
0 0
Ar
Nooit zo begrepen die haat en nijd tussen Ajax en Feyenoord.
Ik heb het als ras Amsterdammer altijd prima kunnen vinden met die ras Rotterdammers, en als Ajacied altijd prima kunnen vinden met de ras Feyenoorder. Wel vaak wat bakkelijend, maar altijd met (dezelfde) snedige humor, en respect voor elkaar. En dan kon je gewoon met je Ajax shirtje aan door de havens van Rotterdam lopen. Lol man.
Nooit klappen gekregen, nooit uitgedeeld. Gewoon respect dat de rivaliteit onderling juist beiden maakt.
En in het buitenland Feyenoord supporters tegen komen is gewoon mooi. Je hebt meteen wat met elkaar, je dolt wat, en je doet een biertje. Prachtig toch?!
1 -2
rodnet
De haat tegen Ajax is in Rotterdam intens en dat is al zo sinds Ajax de meest succesvolle club van Nederland werd. Ik heb ook een paar vrienden die voor Feyenoord zijn maar waar ik normaal en redelijk neutraal naar een potje van de Rotterdammers kan kijken, hopen zij altijd uit de grond van hun hart dat Ajax verliest. En dat zijn niet de doorgesnoven randdebielen die zich van beide kanten als de enig echte fans afficheren. Ik zie het maar zo: voor Ajax supporters is Feyenoord een soort debiel neefje die voortdurend tegen je benen aanschopt maar waar je ergens wel een zwak voor hebt. Voor Feyenoord supporters staat Ajax voor arrogantie en een succesbeleving waar ze zelf tekort van hebben, kortom: het kwaad. Ik ken behoorlijk wat Ajacieden die een veel grotere afschuw van PSV dan van Feyenoord hebben (inclusief ikzelf), in Rotterdam is er een collectieve haat tegen Ajax.
0 0
Noxin
De haat komt van maar van 1 kant. Wij hebben het te druk met onze eigen club om die havenslaven aandacht te geven.
0 0
coachyscheidsie
Door ze al havenslaven te noemen spreek je jezelf flink tegen.... En ben je er meer mee bezig dan je toegeeft...
2 -1
3*stars*3
Sjaak hoor je zelden negatief over fey maar heb hem wel vaak horen sneren naar die boeren.
Hoop dat mensen zich daar kunnen gedragen en dat ook de Ajax fans die in R'dam wonen, gewoon rustig een foto kunnen maken met Sjaak of een handtekening vragen.
2 0
Web
Ik heb geen haat, maar moet daar niet aan denken
Iets van Feyenoord in de kast
Maar ik heb ook niets van Ajax in de kast staan, die tijd is allang voor bij.
0 -4
Ajax4xbestevaneuropa
Mochten er weer supporters bij beide wedstrijden komen dan weet je nu al bijna hoe dat gaat. Als Ajacieden 1 keer bommen op rotterdam zingen of kut kakkerlakken, dan begint feyenoord met hamas hamas, en ik durf te wedden dat als feyenoorders bommen op rotterdam horen, zij over nouri gaan beginnen.
Dat spandoek afgelopen weekend bij feyenoord, roepen ze : Ja Ajacieden zijn geen haar beter met die vermeer pop. Alsof dat wat met elkaar te maken had. Vermeer verloor de strijd met Jasper en als dank voor bewezen diensten kreeg vermeer een afkoopsom van 1 miljoen. Wat vermeer niet tegen ajax had gezegd was dat hij al rond was met feyenoord. Dus ajax wilde vermeer een plezier doen door maar 1 miljoen te vragen, en wat deed vermeer?Stak een mes in de rug van Ajax en zijn fans. Noem eens een club waar zo iemand dan niet verguisd zou worden. Weet nog luik dat een spandoek had van een speler die wegging. Keur het niet goed, maar wat hadden mensen verwacht na deze naai actie van vermeer? Dus appels met peren vergelijken. En die rooie rook van 410 vinden feyenoorders ook nog steeds een reden om over nouri te beginnen. Zo ken ik er nog wel een paar.
4 0
Babangida83
Respect voor je tegenstander is natuurlijk het toppunt van sportiviteit. Mooi dat Sjaak hier een voorbeeld in durft te zijn.
6 -1
10Sneijder10
Sjaak houd zoveel van Ajax dat hij niet eens met andere clubs bezig is en hoeft te zijn. Zolang ze niet aan Ajax komen vind Sjaak het allemaal wel best. Geweldige man.
5 0
Bjorn
Koning. Zijn liefde voor Ajax is zo groot dat hij in zijn hart niet eens ruimte heeft voor enige haat tegen Feyenoord.

Een en al Ajax.
7 0
Fvy
Als sommige reageerders al gaan twijfelen aan Sjaak..... Wordt lekker fan van de Graafschap!!! Schandelijk tekort aan respect bij sommigen!
5 0
jo1
Waarom zou het niet kunnen, wat stelt voetbal nou eigenlijk voor. 22 man achter een bal, maar we wensen elkaar allemaal door van een andere club
Denk je dat de spelers wakker liggen van rivaliteit
0 0
Van Reenen
Ik ging vroeger altijd na Feijenoord-Ajax met supporters van 010 een biertje drinken in een café bij de Maas? Was vroeger begin jaren '60 heel normaal en daarover deed niemand moeilijk. Die tijd komt (voorlopig) helaas nooit weer.
Er komen nu ook nog wel supporters van 010 naar Amsterdam om uit te gaan of op Koningsdag. Dat is toch normaal.
3 0
jo1
Ja voetbal is wel belangrijk, maar om elkaar de kop inslaan gaat wel erg ver.
Ik vind het erg als Ajax geen kampioen wordt, maar laat er mijn leven niet door verpesten. Ik ken ook genoeg 010 supporters, gewoon een beetje dollen met elkaar zoals het hoort
0 0
DeWijsneus
Vriend van mij heeft een Feijenoord sticker in z'n plee... Leek een goed idee maar nu moet hij er wel steeds naar kijken... Ach voor mij is het een leuk richtpunt.
3 0
Mart42
Aan het dementeren Sjakie?
3 -25
CruyffFootball
Waar die staat die 42 voor?
8 0
Restored
zn IQ
26 -2
jtsmit
Beetje hoog ingeschat dan ;-)
3 0
Mart42
Lol.
3 -1
KlasseLasse
heel mooi voorbeeld! het slaat idd ook nergens op! in het stadion kan je elkaar jennen maar daarna moet je gwn samen weg kunnen en een pilsje kunnen pakken! het zijn er altijd maar een paar die het verpesten erg jammer! want als nl eindelijk een goaltje prikt dan knuffelen we elkaar wel ! hoop dat ze snel weer in de arena komen en wij daar zodat de klassieker weer een leuke pot word
16 -1
Prinssuvee
zo is het precies,
0 0