Labyad: 'Ajax hoort bij beste twintig clubs Europa'

BVeenstra, 11-07-2018 om 07:30, 11467 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Middenvelder Zakaria Labyad heeft bij Ajax meerdere doelen voor ogen. De spelmaker wil prijzen pakken en dan vooral de landstitel. Daarnaast wil hij spelen in de Champions League. Bovendien kijkt hij zijn ogen uit in zijn eerste weken als speler van Ajax, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

'De KNVB-beker in Nederland en de Super Cup in Portugal heb ik achter mijn naam staan, maar nog geen landstitel', vertelt Labyad. 'Dat moet dit seizoen gebeuren, net zoals spelen in de Champions League een nieuwe ervaring is. Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Gezien de selectie vind ik ook dat het kampioenschap het enige is dat moet tellen. Met Dusan Tadic erbij, de grote talenten die hier rondlopen, ervaren spelers als Klaas-Jan Huntelaar... Die mix staat me aan en kwalitatief hebben we in mijn ogen gewoon de beste spelersgroep.’

De eerste indrukken van Labyad bij Ajax zijn duidelijk positief. De speler werd bovendien goed opgevangen bij de Amsterdamse club. 'En qua faciliteiten merk ik weer dat ik terug ben in de top. Dit is gewoon een mooie, grote club, voor mij hoort Ajax bij de beste twintig clubs van Europa. Dus ik koester nu vooral wat ik heb en wil hier een betere speler worden, maar vooral prijzen pakken.'

Vroeger zou Labyad, zou zegt hij zelf, geëist hebben dat hij op één positie zou spelen. Nu denkt hij daar heel anders over en is hij zelfs blij met de vraag die hij hierover krijgt. 'Want dan kan ik benadrukken dat het mij echt helemaal niets uitmaakt. Mijn doel is met Ajax kampioen te worden en zelf zo goed mogelijk presteren. Als dat als buitenspeler is, prima. Als dat als nummer 10 is, ook prima. We moeten een zo sterk mogelijk elftal hebben en wie op welke positie speelt, is volgens mij van ondergeschikt belang.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Laat het maar zien, optimistich is mooi.
Maar realistisch zeg ik nog nee.
0 0
ram
Leuk, dit soort opmerkingen. Maar Ajax is helaas wel wat afgezakt hoor... top 20 halen we nooit. Maar goed, misschien komen we er weer een keer.
0 -1
NouridolbergNeres34
Bij Labyad heb ik altijd het ideee dat hij iedereen naar de mond wilt praten, als je gewoon puur naar het voetballende gedeelte gaat kijken dan komt hij gewoon tekort voor een basisplek, ten hag wilde hem graag daarom speelt hij hier.
0 0
Web
Ik heb het idee dat Labyad word onderschat, ben altijd al geschameerd geweest van hem. Ik zie wel een basis plek voor hem, laat Labyad en Tadic maar achter elkaar spelen, deze spelers gaan elkaar heel goed aanvoelen.
Bovendien scoort hij ook nog makkelijk, en zal Dolberg veel meer aanvoer krijgen
Gisteren toen Mertens die voorzetten gaf, dacht ik aan Labyad, die is ook in staat om vanaf die positie de bal panklaar te leggen, zonder achterlijn te moeten halen.
Van Schip beheerste dat ook.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Hij komt op dit moment te kort voor een basisplek vanwege de hoeveelheid kwaliteit in de selectie. Dat gezegd hebbende, ik vind hem beter dan wat ik van Bandé gezien heb, beter dan Noa Lang en Cerny is nog niet helemaal fit. Hij kan zeker goed voetballen die Labyad en naar de mond praten, ach iedereen doet het bij zijn nieuwe club, het valt ons meer op omdat hij ex-PSV'er is.

Ik vind het een degelijk aanwinst, in mijn opstelling staat hij niet in de basis maar als je Labyad op de bank hebt, prima!
1 0
Pheadrus
Ieder zijn mening.....
3 0
afcasven1995
Goede gozer die Labyad, heeft duidelijk geleerd van z’n fouten in het verleden.
2 -1
Pheadrus
Is er iemand die nu nog negatief kan zijn over Labyad? Hij gaat zijn stinkende best doen voor Ajax. Dat slaat vast over op de groep. Misschien dat Ajax hem zo inspireert dat hij een hoger niveau aantikt. Prima onderdeel van het team.
10 0
mistermiyagi
Labyad komt erachter dat er vele jongens lopen die beter zijn..
Met name nadat Ziyech, Frenkie ect weer begonnen mee te ballen..
Ik heb hem in geen oefenwedstrijd goed zien spelen, eigenlijk erg slecht..

Ik ga zo maar even een goed filmpje op youtube kijken van hem..
2 -1
Niels.
Wij doen niet onder voor clubs als Roma, Dortmund, Schalke,Lyon,Everton,Valencia,Sevilla
In deze categorie kun je ons prima tussen zetten.
Tuurlijk je zult wel eens onderuit gaan tegen zulke teams, maar tegen zulke teams is het gewoon 50/50
4 -4
Web
Jij bent wel heel optimistisch
Ik hoop dat wij er tegen aan zitten, Dortmund en Roma zijn een maatje er groot.
Je zal er best eens van winnen, maar van de tien keer misschien twee keer.
1 0
mistermiyagi
Dortmund, Roma zal ik eruit halen..

We zouden het niveau aankunnen tikken van een Sevilla/Valencia/Everton..
Klaassen speelt niet eens he, (logisch, hij is behoorlijk beperkt en je moet hem altijd in stelling brengen kan niks zelf foceren, heeft een Ziyech nodig om te etaleren.)
1 -1
MosesD
Qua historie, uitstraling en prijzen zeker top 20. Qua internationale prestaties helaas geen top 20 meer. Wel een goeie jongen deze Labyad. Heeft zich enorm ontwikkeld als mens. Ben benieuwd wat hij ons dit seizoen gaat brengen. Kan zomaar een belangrijke speler worden. Ik zie in hem vooral een zeer waardevolle 12e man, maar wie weet komt hij wel in de basis terecht, zeker als Ziyech vertrekt.
4 0
Dolberg25
Qua historie gewoon de top 5 of zelfs de top 3.
0 0
Ajaxbrl
Top20 denk ik niet , Top30 misschien...
1 0
Ruff Rhythim
Ik denk niet dat Ajax nu bij de beste 20 clubs van Europa hoort.
Maar dat moet toch wel de absolute ambitie zijn om daar weer bij te horen, structureel en niet incidenteel.
2 0
Suarez16_
Zolang clubs als Brighton 120 miljoen per jaar krijgen doordat ze in Engeland spelen gaat dat niet gebeuren. Zo'n club haalt zonder pijn en moeite 2 goede spelers (locadia en propper) bij psv op en als ze echt willen ook wel Ziyech.
1 0
Ruff Rhythim
Dat doen ze ook maar met al hun poen gaan clubs als Brighton, Bournemouth en andere vergelijkbare clubs nooit iets winnen en sportief gezien gaat het daar toch om.

Dus leuk dat je bij dat soort clubs een dik salaris kan opstrijken, maar je speelt nergens om.

Erg fijn dat juist dat aspect voor een speler als Tadic mede een oorzaak is geweest om voor Ajax te kiezen.
0 0
JSF
Gewoon een goeie jongen
2 -1
Ajacied1997
lezen jullie je berichten wel eens na AS???
6 0
RedFeather
Ja terugkerend dingetje..
3 0
Sterretje73
Prima professionele houding. Hoop zo dat het direct gaat draaien...
6 -2