'Ten Hag best denkbare trainer voor een speler'

BVeenstra, 11-07-2018 om 07:15, 30949 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Zakaria Labyad is zeer te spreken over zijn trainer Erik ten Hag. Het tweetal werkte in het verleden al samen bij PSV en FC Utrecht, waardoor het niet per se heel toevallig is dat de twee nu ook weer samenwerken in Amsterdam.

'In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler. Als je het over beeldvorming hebt: ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen', vertelt Labyad in een interview met Voetbal International. 'Ik ken geen speler die niet positief over hem is. Deze trainer is zó perfectionistisch, hij eist elke dag het maximale. Van zichzelf, maar ook van de spelers. In oefenvormen, in een bosloop, in het gedrag, in afspraken, in alles.'

Volgens Labyad is Ten Hag daarnaast ook een heel betrokken en fijn mens. 'Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen. Hij zal altijd een luisterend oor hebben, je helpen, maar ook uitleg geven als je het ergens niet mee eens bent. Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen.'

De interesse van Ajax in Labyad speelde al toen Ten Hag nog trainer was bij FC Utrecht. Die belangstelling werd echter niet minder toen Ten Hag in de winterstop verkaste naar Ajax. 'Maar vóór zijn komst speelde het al. In de winterstop was er vervolgens nog even sprake van, maar dat ging niet door. Vond ik ook niet heel erg. Ik kon het seizoen goed afsluiten in Utrecht en vanaf de eerste dag in de voorbereiding bij Ajax instromen.'

Labyad dacht ook na over een terugkeer bij PSV, maar zijn gevoel bij Ajax was een stuk beter. 'De overtuiging van Marc Overmars en Erik ten Hag speelde zeker mee. Hoe zij dit seizoen zien en de toekomst, dat ze met Ajax prijzen willen pakken en aansluiting willen krijgen in Europa; dat spreekt me enorm aan', aldus de creatieveling, die ook de manier van voetballen prijst. 'Aanvallend, dynamisch, met veel lopende mensen en continu vooruit gericht. Ik hoefde niet lang na te denken, mijn gevoel vertelde me dat Ajax de juiste keuze was.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suurendonk
Labyad stond toch bekend als een lastige jongen. Ten Hag heeft 'm toch weer aan het vetballen gekregen en hij gedraagt zich als een voorbeeldig prof. Dat zegt toch ook wel iets. Midden in een seizoen instappen is niet altijd succesvol maar om Ten Hags hooft nu al op een hakblok te leggen gaat mij veel te ver. Dan die idioten die denken dat mensen met een accent spreken van de streek waar ze vandaan komen, dom zijn. Die moeten nodig hun schedel laten lichten.
0 0
Babangida83
Dit doet mij denken aan het duo De Boer en Gudelj dat elkaar ook de hemel in prees. Laten we hopen dat het nu anders gaat uitpakken en dat beiden perfect bij het Ajax-spelletje gaan passen. Op een één of andere reden heb ik daar alleen nog steeds een hard hoofd in.
1 -3
Web
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/112899/ten-hag-is-echt-bezig-ons-beter-te-maken
1 0
Babangida83
Thanks Web, goed gezig. Interessante informatie, want Ziyech is niet iemand die liegt in interviews. Overigens moet je het ook weer niet overtrekken. 'Lovend' is een interpretatie. Ik denk ook wel dat iemand als Ziyech, die aandacht nodig heeft ook goed kan klikken met Ten Hag. Misschien dat hij daarom wel blijft zelfs. Toch op het conto van Ten Hag.
Hij baalde overigens ook van het ontslag van Keizer. Ook interessant. Want de geruchten waren tegengesteld.
0 0
Web
Klopt hij had ook iets met Keizer, maar eigelijk iedereen toch?
Prima kerel. Ajax had hem het seizoen moeten laten afmaken.
En ik had hem nooit ontslagen, hij is de dupe van machtrijd binnen Ajax
Had mooi een paar jaar met Ten Hag kunnen mee lopen
0 0
EVH
Ik ben blij dat Labyad positief is over Ten Hag.

Ik heb mezelf voorgenomen om mijn, nog steeds sluimerende, teleurstelling over een Peter Bosz-loos AJAX naast mij neer te leggen en mijn volledige steun te geven aan Erik ten Hag.

Dat verdient hij. Dat verdient onze trainer.


Ik kijk uit naar as seizoen. Ook al heb ik geen seizoenkaart meer.
4 0
AlexIbarra
Leuk om eens iets positiefs over Ten Hag te horen.
Zelf moet ik het allemaal nog zien maar ik hoop dat Erik over 2 jaar vanuit Italië een lange neus trekt naar ons allemaal.

Met z’n 4 prijzen op zak. ;)
1 0
oudzuid2
heb zo mn twijfels maar hoop dat ze me beiden gaan overtuigen komend seizoen
0 0
Gonzo
Wij van wc-eend adviseren:.......... Wc- eend.
1 -2
Oliveira
Ik denk toch dat Labyad een opgehemelde bankzitter wordt. Ik zou niet weten wie voor hem moet wijken die nu in de basis staat, zeker nu dat Ajax ook nog Tadic erbij heeft gehaald. Tadic komt sowieso in de basis of het nou als middenvelder is of als buitenspeler. Tenzij als labyad als een 6 kan functioneren zie ik zelf weinig perspectief als basisspeler voor hem.
1 -2
altijdwelwat
Hoeveel waarde moet je hechten aan de woorden van Labyad, deze jongen speelt enkel en alleen door de aanwezigheid van Ten Hag bij onze mooie club. Aan de andere kant vind ik wel dat hij nog de kans en de tijd die daarbij hoort mag krijgen, in de winterstop kan je pas echt de balans opmaken van één jaar Ten Hag. Ik hoop dat het hem lukt ...
7 -4
niquedegraaff
Maar is hij de best mogelijke trainer voor de club?
1 -1
EVH
Nee dat zijn Pep Guardiola, Diego Simeone, Jurgen Klopp, Louis van Gaal en Peter Bosz.

Maar wat wil je nou
0 0
valentinodriessen
Ik mis gewoon killermentaliteit en dat woord herhaal ik nog drie keer: killermentaliteit, killermentaliteit, killermentaliteit. Daley Blind mist killermentaliteit. Ten Hag mist killermentalitit. Joel Veltman mist killermentaliteit. Dat is als je op het veld staat, of aan de zijlijn, en je straalt uit: wij zijn onverslaanbaar. Dat had ik alleen met Peter Bosz in zijn laatste paar maanden. Ook FdB miste killermentaliteit. Was ook 1 en al mietjescultuur destijds.
8 -15
EVH
Gudelj had killermentalitiet.
Maar hij kon alleen niet voetballen.
0 0
Rinus M.
Misschien kun jij je beter richten op kooivechten en dergelijke sporten.
12 -8
Bky
Mooi, maar dat laat je maar lekker bij Feyenoord ofzo, harde werkers. Bij Ajax moeten er 11 pure voetballers op het veld staan, vooral omdat je meestal 70 procent of zelfs meer de bal hebt. Op zulke momenten heb je vrij weinig aan een "killermentaliteit". Het heeft vrij weinig te maken met voetballende capaciteiten. Een speler van Ajax moet allereerst gescout worden op voetballend vermogen, heeft hij daarnaast nog "killermentaliteit" dan is dat mooi meegenomen.

Daarbij is mentaliteit ook subjectief, zoals je zelf zegt. Als je gehele team hard constant afjaagt en diep druk zet, dan lijkt een individuele speler ook meer killermentaliteit te hebben. Vorig jaar had Ziyech dat zelfs op sommige momenten, terwijl dat meer een pure voetballer is. Sta je 40 meter achteruit dan lijkt het alsof je 11 watjes op het veld hebt staan, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Wat dus onder Frank vaak gebeurde. Sinkgraven kan bijvoorbeeld heel agressief vooruit verdedigen, maar wordt waarschijnlijk door jou onder de "mietjescultuur" geschaard.
9 -5
MisterAFCA
Ik snap jouw relaas en ben het daar gedeeltelijk mee eens. Maar hij heeft ook zeker een punt! Dat je dan gelijk over 010 begint vind ik echt zwak. Technische spelers zouden zich ook het snot voor de ogen moeten werken! Daar hoef je geen havenslaaf voor te zijn! Killermentaliteit is wat mij betreft niet alleen hard werken. Het is imo ook je wil maximaal opleggen aan de tegenstander, ze helemaal scheel tikken en ze bij wijze van spreken doormidden willen schoppen om die goal te maken! Het echte uitstralen van wzawzdb! Of heb je liever dat die prachtige technische voetballers zich met 3-0 laten vernederen bij die lampen? Ze hadden verdomme met bloed aan de scheenbeschermers van het veld moeten stappen! Je hoort bij Ajax uit te stralen en ook zeker zo te spelen met het idee: dat die lampen kampioen kunnen worden oké... maar koste wat het kost niet tegen ons! Heb jij dat gezien? De enige keer dat ik dat heb gezien afgelopen seizoen was thuis tegen die lampen en 010. Dat was killermentaliteit! Bij de strot grijpen de tegenstander en pas na 93 minuten weer loslaten. Dat mag moet met mooi voetbal, passie maar ook zeker strijd! Alleen op techniek ga je echt kampioen worden Bky
0 0
MisterAFCA
Echt geen moet dat zijn...
0 0
Web
Er is een tussenweg, Ajax moet zeker voetballers opstellen, maar mocht Ajax zich plaatsen voor de CL? Dan zal je het zo niet redden. Maar gelukkig heeft Ten Hag dat wel door, en gaat daar op inspelen, en zet zijn team anders neer.
Dat is het voordeel van een trainer die tactisch sterk is
Zonder Sanchez had je dat vorig jaar nooit gered, word zo makkelijk over gedenkt hier
0 -1
Bky
Ja, maar de meesten doen hier alsof Sanchez niet kon voetballen en dat het alleen harde verdediger is. Hij was geen voetballer zoals de Ligt is ja, maar voetballen kon hij zeker wel.
1 -2
Web
En hij is niet de eerste die dit zegt, veel meer spelers die onder hem gewerkt hebben.
Zelfs Ziyech die echt geen blad voor de mond heef.
Maar Ten Hag word hier beoordeeld op zijn accent, en het meest belangrijke, met zijn voorganger die werkelijk niets verkeerd heeft gedaan volgens de kenners hier.
Ik ben vanaf de eerste dag blij met deze trainer, al moet je afvragen of het verstandig is geweest van zowel Ajax als Ten Hag om midden in het seizoen er in te stappen?
Ten Hag is tactisch een hele goede trainer, die er meerdere spelstyemen inslijpt, en niet alleen maar tegenstanders op jaagt, en dat heeft nu eenmaal tijd nodig.
10 -5
EVH
Hee Web, luister eens.

Ik ben het met jou eens.
1 0
AFCA1510
Zelfs Ziyech? haha lul toch geen onwaarheden man...
1 -2
Web
Ziyech heeft gezegd dat de spelers heel veel leren van Ten Hag, en dat hij ze beter maakt. Hoe bedoel je lul geen onwaarheden?
3 -1
AFCA1510
Bedoel je bij Andy in z'n auto'tje? Je maakt z'n woorden veel groter dan ze zijn.
0 -2
Web
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/112899/ten-hag-is-echt-bezig-ons-beter-te-maken

Lees maar eens
0 0
Web
Nee niet bij Andy in de Auto, hier op AS
Vlak voor dat hij naar het WK ging.
1 0
Babangida83
Linkje graag dan
0 0
Web
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/112899/ten-hag-is-echt-bezig-ons-beter-te-maken
0 0
Stone020island
Is weinig van te zien tot nu toe dat ie ze beter maakt aangezien het voetbal vorig seizoen nog slechter was dan onder de boer.
1 -2
Web
Zullen wij even afwachten, je zag de laatste wedstrijden in de competitie dat het in fases al beter ging.
0 0
ETM
Schei toch uit met je 'alleen maar tegenstanders op jaagt'.
Zet je over de Bosz trauma heen. Scheelt echt bij t lezen van je posts
2 -4
Web
Ik heb geen trauma van die man, ik denk jij wel?
Ajax gaat gewoon door, ondanks dat hij ontslag GENOMEN heeft
0 -1
Rinus M.
Mooi, als het straks goed gaat ben ik benieuwd hoeveel azijnpissers nog uit hun grot durven komen.
2 -3
chrisjuhhh
Ik ben Ajacied in hart en nieren .

Elke speler en trainer die bij Ajax werkt zal ik steunen zoals een goede supporter betaamt .

Speel iemand goed of slecht dan benoem je dat op een Ajax waardige manier ( dat lees ik zo vaak hier 'waardig ' ) .

Maakt een trainer een goede of slechte keus en dan na de wedstrijd let op na!!
Dan ben je kritisch en dat geld ook voor Overmars , vd Sar en de rest van de aanhang Ajax .

Ook vind ik dat sommige supporters hier eo in het stadion ook benoemd mogen worden op een normale manier al is dat heel moeilijk voor een aantal , maar kom op laat maar zien .

Ik neem zgn supporters die dom zwetsen helemaal niet meer serieus en zal het hun laten blijken ook , want ze doen dat toch wel heldhaftig dat ze zijn achter hun computer .

Ik zou het leuk vinden van AS als zei ook niet zo een drama kopstuk maken , dit geeft verwarring .
Wel een aparte topic waar je apart moet aanmelden zodat je eens serieus kan praten met elkaar of in discussie kan en elke trol direct geweerd word op zijn IP adres .
5 -7
Erik1966
laat maar eens zien dan! Ben tot nog toe niet onder de indruk. Als hij de boel aan de praat krijgt ben ik de eerste die toegeeft dat ik fout zat. Denk echter nog steeds dat hij over 4 maand(en) niet meer bij Ajax rondloopt.
11 -8
MosesD
'over 4 maand', jij komt uit dezelfde regio als jouw naamgenoot? ;-)
4 -3
Erik1966
sterker nog, heb met hem gevoetbald. En kijk hoe het is afgelopen. ik zeg maand ipv maanden en ik kan nog steeds niet voetballen.
2 -1
afcasven1995
Volgens mij is 4 maand Brabants
0 -3
Inhartennieren
Laat hem inderdaad nou gewoon eens zijn werk doen.
Iedereen hier die nog steeds denkt dat we keizer hadden moeten laten zitten, heeft het echt totaal niet begrepen.
17 -3
Babangida83
Een trainer dient gewoon een jaar de kans te krijgen. Keizer en Ten Hag hebben t qua prestaties ongeveer hetzelfde gedaan, dus vind t inconsequent dat je daar onderscheid in maakt.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Je spreekt jezelf wel tegen ... Alsof Keizer het zo slecht deed, neem even de niet zo soepel lopende voorbereiding mee in je oordeel.

Ik ben het volledig met je eens dat we ten Hag een kans moeten geven! Maar als Keizer langer dan een half jaar de kans had gekregen dan had er ook wat moois kunnen groeien. Zeker als hij deze selectie had gehad. Zelfde geldt voor Bosz, al die trainers hadden vooral in een tweede jaar hun stempel kunnen drukken en dat hebben ze alledrie niet gedaan (ten Hag heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken, dat zal nu wel moeten imo)
1 -1
Ajacied33
Het is en blijft niet mijn favoriete trainer. Maar ga hem nu wel de kans gewoon geven nu we helemaal opnieuw beginnen. Dat het een fijn mens is, geloof ik best. Maar we beoordelen hem puur zakelijk, als werknemer van Ajax
29 -1
433metdepuntnaarlinks
Precies! Volledig mee eens. Hij zit er nu een half jaar, heeft een geweldige selectie (op dit moment) en maakt een volledige voorbereiding door nu. Ten Hag afgelopen seizoen; kun je niks van zeggen. Ten Hag dit seizoen; nu moet zijn stempel komen en ik acht hem wel in staat om, zeker deze selectie, aan het voetballen te krijgen.
0 0
martin1234
Inderdaad. Zowel Peter B. als Marcel K. werden het eerste half jaar ook zwaar bekritiseerd. Dus laten we Ten Hag nu ook minstens een jaar de kans geven. Anders blijf je bezig.
0 0
Radi-AFCA
Voor iedereen die over ten Hag staat te zeiken, nem eens de tijd en lees dit artikel over zijn visie van het spel! http://dutchsoccersite.org/the-vision-of-erik-ten-hag/

Ik moet toegeven dat ik an het beginn ook niet zijn groetste fan ben geweest, maar hij heeft wel en goede visie van het spel.
4 -1
DeWareRealist
Deze man wil een basisplaats.
6 0
Ruff Rhythim
Die krijgt ie ook wel zonder te slijmen lijkt mij.
1 0
RaynoFischer
Stja wie niet? :p

Hij zou niet zeggen dat het een kut trainer is idd, maar geloof best dat de media hetze tegen Ten Hag overdreven is geworden, ook aangezien spelers gewoon hebben aangegeven te willen blijven of niet perse weg te willen
10 0
Tienus
Ja en het jaar daarna ons niet eens kwalificeerde voor het toernooi dus nee we zijn inderdaad nog geen top. Want we halen niet elk jaar een halve finale dit was een incident tot nu toe. Tot tegendeel bewezen is.
1 -1
ajax4ever01
Dat dus
1 -1
ajax4ever01
Europees aansluiten moeten we nog niet eens over nadenken, laten we eerst maar een paar jaar op rij landskampioen worden en de knvb beker pakken dan pas die europese stap anders heb je er niets te zoeken
3 -2
Ajax27
Ja want als je in de Micky Mouse competitie eerste wordt, dan zul je het Europees ver schoppen.... zucht. Als je nu gewoon zegt dat we met Ajax eerst nationaal de focus moeten hebben op een prijs en dan weer verder moeten kijken is de insteek van je opmerking heel anders. Niet dat ik het dan met je eens ben want Ajax doet altijd mee met het kampioenschap en heeft nu juist geïnvesteerd in spelers waarmee je het een competitie lang zowel nationaal als internationaal kunt volhouden. Dat we de aansluiting met de CL niet meer halen is gewoon realistisch. Maar dan kunnen we nog steeds als Ajax zijnde nastreven dat we ieder jaar 6 mooie CL affiches willen om daarna structureel in de EL tot de kwartfinales te komen en evengoed kampioen te worden. Als dit alles structureel lukt kun je echt spreken van het nieuwe Bayern van Nederland, heerlijk zou dat toch zijn.
3 -1
mistermiyagi
Als Ajax de positie's dubbel bezet heeft met kwaliteit, hoeft dit voor geen probleem te zorgen.
Ajax heeft mede door goed spel af te wisselen met slecht spel en daardoor (geen constante kwaliteit) de kampioenschappen verloren de afgelopen jaren.
We verloren vaak de punten tegen de kleintjes.. (Ajax moet ophouden ala Veltman, Dijks, Siem de Jong ect op te stellen)
Veltman is nog Ajacied aangezien niemand hem wil.
Ze hebben welliswaar de ervaring, maar niet de kwaliteit.

Jongens als een Blind/Tadic zijn 3 stappen verder, elke wedstrijd minimaal een 7.

Schone heeft dit ook lang betekent voor een Ajax dat nog niet op niveau was.
0 0
L1tman3n
Net als toen er 2e werden onder Bosz, toen hadden we Europees ook niks in de melk te brokkelen... Oh wacht! Finale Europa League!
3 -2
AjaxPassion
Waar blijft Blind? ; )
0 0
ajax4ever01
Kerel ik doel meer op Europese aansluiting dus niet incidentieel 1x ver komen in de Europa League
4 -1
AjaxPassion
Onmogelijk voor een club als Ajax in de NL competitie
0 0